IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Журналистите на ФАН интервюираха бивш боец от “Ислямска държава” в Сирия, който поради съображения за анонимност условно е наречен Али. Той каза, че американците имитират борба срещу тероризма, за разлика от руснаците, пише "Поглед инфо". ФАН разказва за антитерористичната операция на Русия в Сирия. На разположение на кореспондентите попаднаха уникални разкази на очевидци. Али, жител на Сирия, когото бойците от “Ислямска държава” насилствено изпращат да се бие срещу сирийската армия, заяви пред репортерите, че американците винаги са предупреждавали полевите командири за предстоящи въздушни удари. Ислямистите започват да търпят тежки загуби, едва когато руснаците започват да ги бомбардират: “никой не предупреждаваше”. Бившият екстремист припомня, че преди пристигането на руснаците, терористите са били сигурни, че ще стигнат до Дамаск след два-три месеца. Тогава ситуацията се променя драстично: руснаците възстановяват ефективността на борбата на правителствената армия и нанасят значителни щети по позициите на терористи от въздуха. Сред руснаците има и такива, които бойците наричат „хауафер нами“ или „меките лапи“. Те имат способността да достигат до тила на терористите, приближавайки бойните им формирования, след което да ги атакуват. Руснаците са забелязвани едва когато вече са на позициите на ислямистите. Али заяви, че „руснаците воюват много твърдо. Влизахме в битка ден и нощ”. Нито той, нито другите бойци никога не бяха виждали подобно нещо, при това руснаците са по-добре ориентирани на земята от местните.
    В това горепосоченото никои не се съмнява. Докато Американците бяха водещи в Сирия ИД само се разрастваше. Чак след като се включиха Руснаците нещата се обърнаха ....

    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
      Смешник,където са властвали руснаци,има бедност ,тирания,бечовечност! Сравни двете Кореи,Германии,какъв прогрес при казаците?
      Палячо, понеже видя че по темата се изложи с невежество , почна с обиди и бла бла.......колко типично.
      Last edited by markov; 13.12.2019, 23:02.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Смешник,където са властвали руснаци,има бедност ,тирания,безчовечност! Сравни двете Кореи,Германии,какъв прогрес при казаците?
        Last edited by vanevski; 14.12.2019, 16:18.
        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

        Коментар


        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

          До края на 1930-те години са постигнати споразумения за външна помощ и търговия с много страни,най-вече със страните от оста Германия, Италия и Япония.[8]

          Текли реки от СССР....бла-бла...



          За да не се излагаш , вземи попрочети малко история. През 60-те и 70-те по улиците на Кабул карат Волги, Руснаците строят единствения и досега тунел свързващ южната със северната част на страната , Университети Училища , Болници, Язовири и т.н. Положението е оакано тотално след преврата на Дауд Хан подпомогнат от Великобритания и САЩ. След този преврат се отприщва поредица от събития която продължава и до днес ....

          ------------------------------


          Създадените от Съветския съюз инфраструктурни проекти помагат за развитието и социалната промяна в Афганистан през 60-те и 70-те години на миналия век. Много от тях оцеляват дори след войната и до ден днешен функционират. Russia Beyond България представя 5 от проектите с огромно значение за страната.

          Романите на Халед Хосейни често рисуват розова картина на живота в Афганистан през 70-те години на 20-и век. Голяма част от модерната предвоенна инфраструктура и много от образователните институции от онова време са построени от Съветския съюз.

          Въпреки опустошителните войни, няколко руски проекта в страната все още функционират и са от жизнено значение за местните хора.

          Тунелът "Саланг"


          Американски войници охраняват афганистанските работници, докато разчистват южния вход на тунела "Саланг"

          Reuters

          Построен през 60-те години, 2,6-километровият тунел е важна пътна артерия между Кабул и градовете в Северен Афганистан. Това е единственият тунел, който свързва северната и южната част на страната и се използва целогодишно. Около 10 000 автомобила преминават през него всеки ден. Той намалява времето за пътуване от Кабул до Северен Афганистан с почти 62 часа.

          Москва се съгласява да построи тунела под прохода "Саланг" в планинската верига Хиндукуш през 1955 година. Смятан за инженерно чудо, тунелът, който достига надморска височина от 3400 м, е отворен за обществеността през 1964 година. Разположението му го прави най-високият тунел в света до 1973 г., когато в Съединените щати е построен малко "по-висок".

          Микрорайон


          Жилищни сгради в Микрорайона

          Legion Media

          Микрорайонът (чието име е заимствано от руски) е един от най-известните адреси в афганистанската столица. Намира се в западната част на Кабул, а изграждането на комплекса от сглобяеми жилищни сгради започва през 1960-те години.

          Сградите, наричани "хрушчовки", които приличат на жилищните блокове в Русия и Източна Европа, са построени, за да приведат съветска визия за модерността на народа на Афганистан. Микрорайонът не е просто дом на кабулския елит, но и на средната и работническата класа.

          Втората вълна от строежи на жилищни сгради е от 1980-те години, когато руснаците имат голямо присъствие в Афганистан. През 2012 г. вестник New York Times пише, че, въпреки че Микрорайонът е "тесен, порутен и кърпен", все още пази "някои от най-ценните домове на образованата и по-богатата средна класа на Кабул".

          Кабулският политехнически университет


          Афганистански студент в Кабулския политехнически университет

          Reuters

          Основан през 1963 г., университетът има над 1500 студенти в 7 факултета, включително за химически технологии, геология и архитектура. Според уебсайта му "строителните материали за университета са дарени на народа на Афганистан като подарък от хората от Съветския съюз. Инженерите от Съветския съюз и Афганистан са работили съвместно".

          Основната сграда на университета е построена в съветски модернистичен стил, а кампусът има няколко социалистически стенописа. Университетът е тежко опожарен по време на Съветско-афганистанската война и е принудително затворен от Талибаните. По-късно е възстановен и отново отваря врати. Голяма част от университетските преподаватели са обучени в руския Университет за дружба на народите.

          Съветският съюз построява и инженерно училище и автомеханичен институт в Кабул, като и двете институции работят и до днес.

          Афганистано-Узбекистански мост на дружбата


          Съветски автомобили по моста между Афганистан и Узбекистан

          В. Кисельов / РИА "Новости"

          Въпреки че не е построен с алтруистични цели, откритият през 1982 г. мост е единствената транспортна връзка през границата между Афганистан и Узбекистан.

          Мостът, който е снабден с асфалтов път и железопътна линия, е построен от СССР за подпомагане на войските в Афганистан и е запечатан на емблематична снимка на последните съветски коли, напускащи страната.

          Узбекските власти затварят моста през 1977 г., когато в Афганистан на власт са Талибаните. През 2001 г. той отново отваря, като става една от главните точки за достъп на страната до търговските маршрути на Централна Азия.

          Язовирната стена на "Сардех Банд"


          Язовирна стена в Афганистан

          Разположена в провинция Газни, язовирната стена е изградена през 1960-те, като подсигурява напояването на 13 000 хектара земи. Язовирът е с капацитет от 259 млн. куб. м вода. Той играе много важна роля за превенцията и контрола на наводненията на региона.

          Земите около язовирната стена понястоящем не са култивирани, до голяма степен заради атаките на Талибаните над фермерите.

          Руснаците обаче построяват летище в близост до язовира, което впоследствие се ползва от Съединените щати и съюзниците им в борбата срещу талибанските бунтовници.
          Last edited by markov; 14.12.2019, 10:41.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • [QUOTE=markov;n3524786]

            .
            Мохамад Захир Шах 1933-1973 макар и монарх развива много активни връзки с СССР и социалистическия свят за да се избави от колониализма на западния свят. По това време от СССР към Афганистан текат реки от помощи.

            Положението е оакано тотално след преврата на Дауд Хан подпомогнат от Великобритания и САЩ. След този преврат се отприщва поредица от събития която продължава и до днес ....

            А тези снимки които качваш са от времето когато Афганистан е приятел със СССР по времето на Мохамад Захир Шах (1933-1973) преди западните мошенници да му спретнат преврат воден от Дауд Хан

            ....
            Каква '.рЕпублика'.при крал ? Знаеш ли какво е република?.

            .през 1934 г. Афганистан се присъединява към Обществото на народите, като същевременно получава официално признание от Съединените щати.[7]

            До края на 1930-те години са постигнати споразумения за външна помощ и търговия с много страни, най-вече със страните от оста Германия, Италия и Япония.[8]

            Текли реки от СССР....бла-бла...




            Той също така иска финансова помощ както от САЩ, така и от Съветския съюз.
            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

              Ти май не можеш да осмислиш писан текст.
              Oпределено му е трудно поне, но е като латерна- въртят я и тя цял ден върти едно и също

              Коментар


              • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                Така ли? И знаеш ли каква е била тази "Република"?

                .Мохамад Захир Шах (1933-1973) свален от Дауд Хан, който свива отношенията с тогавашните социалистически страни и се преориентира към ислямските държави. .... Разяреният президент заповядва да се ликвидира лидера на афганистанските комунисти. Погребението му прераства в демонстрация, а малко след това и в революция. Дауд Хан е свален от комунистите през 1978 г., а в края на следващата, 1979 г. съветската армия влиза в Афганистан. Последва кръвопролитна война, която взема стотици хиляди жертви, завършила с оттеглянето на Съветите през 1989 година. Гражданската война обаче под различни форми продължава и до днес.1
                Ти май не можеш да осмислиш писан текст.

                Мохамад Захир Шах 1933-1973 макар и монарх развива много активни връзки с СССР и социалистическия свят за да се избави от колониализма на западния свят. По това време от СССР към Афганистан текат реки от помощи.

                Положението е оакано тотално след преврата на Дауд Хан подпомогнат от Великобритания и САЩ. След този преврат се отприщва поредица от събития която продължава и до днес ....

                А тези снимки които качваш са от времето когато Афганистан е приятел със СССР по времето на Мохамад Захир Шах (1933-1973) преди западните мошенници да му спретнат преврат воден от Дауд Хан





                ето и още снимки от това време , когато и немалко Бъргари строят в Афганистан по линия на сътрудничеството с развиващите си страни.......
                https://worldtodaybg.com/2015/06/03/...%D0%B8-%D0%BE/
                Last edited by markov; 13.12.2019, 20:53.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                  Барби както винаги .../bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%D#cite_note-1"][1][/URL][/SUP]
                  Така ли? И знаеш ли каква е била тази "Република"?

                  .Мохамад Захир Шах (1933-1973) свален от Дауд Хан, който свива отношенията с тогавашните социалистически страни и се преориентира към ислямските държави. .... Разяреният президент заповядва да се ликвидира лидера на афганистанските комунисти. Погребението му прераства в демонстрация, а малко след това и в революция. Дауд Хан е свален от комунистите през 1978 г., а в края на следващата, 1979 г. съветската армия влиза в Афганистан. Последва кръвопролитна война, която взема стотици хиляди жертви, завършила с оттеглянето на Съветите през 1989 година. Гражданската война обаче под различни форми продължава и до днес.

                  От същият източник...

                  A photo from Kabul in 1967 by Dr. Bill Podlich published in the Daily Mail: “Life before the Taliban“. Back then girls attended high school (shown here in their uniforms). See women at the park – in western clothes, with no male escort.

                  Снимка от Кабул през 1967 г. от д-р Бил Подлих, публикувана в „Дейли мейл“: „Животът преди талибаните“. Тогава момичетата посещаваха гимназия (показана тук в униформите си). Вижте жени в парка - в западни дрехи, без мъжки придружител.


                  Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                    Научи накрая българският,и не плещи мурзилския

                    Имало едно време една красива страна на име Афганистан - точно това е бил той през 60-те и 70-те години на XX век, особено при крал Мохамад Захир Шах (1933-1973), чието 40-годишно управление е запомнено като Златния век на Афганистан. Стабилна икономика, силна религиозност, но не такава, каквато може да се забележи в наши дни, това са все основни черти на държавата тогава. Отношението към другите религии е либерално....


                    ..
                    Барби както винаги послъгваш. снимката на момите е от по късно .....когато Афганистан е република.

                    Афганистан е станала самостоятелна държава след като успява да се откъсне от Великобританската империя.

                    Кралството е провъзгласено през 1926 г. от първия си крал Аманула Кан.

                    Аманула Кан се стреми към модернизиране на страната, в резултат на което консервативните сили причиняват социални недоволства по редица поводи. Когато краля е на посещение в Европа през 1927 г., отново избухва бунт. Той абдикира в полза на брат си Инаятула Кан, който управлява само за три дни, преди лидерът на племенния бунт Хабибула Калакани да вземе властта и да възстанови емирството.

                    След 10 месеца, министърът на войната Мохамед Надир Шах, се завръща от изгнание в Индия. Неговата армия, поддържана от британците, окупира Кабул, принуждавайки Хабибула Калакани да преговаря за примирие. Вместо това, силите на Мохамед Надир задържат и впоследствие екзекутират Калакани. Мохамед Надир възстановява кралството и е обявен за крал на Афганистан през октомври 1929 г., като продължава реформисткия път на последния монарх Аманула Кан. Наследен е от сина си Мохамед Захир Шах, чието управление започва през 1933 г. и е в продължение на 39 години. Мохамед Захир Шах, последният крал на Афганистан, в крайна сметка е свален от своя братовчед Мохамед Дауд Кан, който премахва вековната монархия и установява република. Новото афганистанско правителство е под ръководството на Захир Шах, който търси връзки с външния свят, най-вече със Съветския съюз, Обединеното кралство и Съединените щати.[1]

                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      Не разбрах връзката куликово поле- наркотици, ама карай да върви
                      събрах два поста, бях започнал да пиша за войната. пиндосите са там вече сума ти годин, с какво се борят.... пък се отплеснах за наркотиците

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Protesters takes down a COP in Paris

                        Play Video
                        Prev
                        Next

                        Barbi, какво става в тази франция, ще се избиете. Ебаси кютеците ебаси чудото- гражданска война ли има, що ли
                        Обикновено след успешен Майдан следва гражданска война и разруха...

                        Коментар


                        • Журналистите на ФАН интервюираха бивш боец от “Ислямска държава” в Сирия, който поради съображения за анонимност условно е наречен Али. Той каза, че американците имитират борба срещу тероризма, за разлика от руснаците, пише "Поглед инфо". ФАН разказва за антитерористичната операция на Русия в Сирия. На разположение на кореспондентите попаднаха уникални разкази на очевидци. Али, жител на Сирия, когото бойците от “Ислямска държава” насилствено изпращат да се бие срещу сирийската армия, заяви пред репортерите, че американците винаги са предупреждавали полевите командири за предстоящи въздушни удари. Ислямистите започват да търпят тежки загуби, едва когато руснаците започват да ги бомбардират: “никой не предупреждаваше”. Бившият екстремист припомня, че преди пристигането на руснаците, терористите са били сигурни, че ще стигнат до Дамаск след два-три месеца. Тогава ситуацията се променя драстично: руснаците възстановяват ефективността на борбата на правителствената армия и нанасят значителни щети по позициите на терористи от въздуха. Сред руснаците има и такива, които бойците наричат „хауафер нами“ или „меките лапи“. Те имат способността да достигат до тила на терористите, приближавайки бойните им формирования, след което да ги атакуват. Руснаците са забелязвани едва когато вече са на позициите на ислямистите. Али заяви, че „руснаците воюват много твърдо. Влизахме в битка ден и нощ”. Нито той, нито другите бойци никога не бяха виждали подобно нещо, при това руснаците са по-добре ориентирани на земята от местните.

                          Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/mekite-lapi-v...ews714850.html

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                            Пиндосите са в Афганистан заради бизнеса с наркотиците... Около 3000% или 30 пати е нараснал бизнеса с наркотиците за този период... Практически това е бизнес без разходи, издръжката на този бизнес се поема от хамерика и МАТО, а нишката на разпределението на кървавите доходи е видима до ниво пиндослужби

                            Едно време всичко е било ясно и честно. Враждуващите страни се срещат на бойното поле и войната приключва, след решаващото сражение е ясен победителя и победения... сключва се мирен договор.

                            Във войната има смърт, на картината първата редица на руските полкове са старите, там смъртта е сигурна. Старците показват как се умира на внуците, бащите показват на синовете....

                            Описание картины Александра Бубнова «Утро на Куликовом поле»
                            https://evg-crystal.ru/kartiny/karti...kovo-pole.html

                            Посмотрим на картину А. Бубнова «Утро на Куликовом поле».

                            Обратите внимание на построение русских полков: в первых рядах стоят старики, за ними – поколение помладше и основную гущу войска составляют молодые, здоровые и сильные. Это древний, скифский способ построения боевого порядка, гениальный по психологическому замыслу. Первые ряды в стычке с супостатом погибают первыми, это можно сказать, смертники, поэтому они в белых рубахах и практически не имеют доспехов. Отсюда взялась пословица – не суйся поперед батьки в пекло.


                            Деды должны умереть на глазах внуков, отцы на глазах сыновей, и их смерть наполнит сердца молодых яростью ратного духа, вплетет составляющую личной мести. А слово месть от «место» – чисто воинский термин, когда молодой занимает в строю место погибшего старшего из Рода.

                            Не разбрах връзката куликово поле- наркотици, ама карай да върви

                            Коментар


                            • Пиндосите са в Афганистан заради бизнеса с наркотиците... Около 3000% или 30 пати е нараснал бизнеса с наркотиците за този период... Практически това е бизнес без разходи, издръжката на този бизнес се поема от хамерика и МАТО, а нишката на разпределението на кървавите доходи е видима до ниво пиндослужби

                              Едно време всичко е било ясно и честно. Враждуващите страни се срещат на бойното поле и войната приключва, след решаващото сражение е ясен победителя и победения... сключва се мирен договор.

                              Във войната има смърт, на картината първата редица на руските полкове са старите, там смъртта е сигурна. Старците показват как се умира на внуците, бащите показват на синовете....

                              Описание картины Александра Бубнова «Утро на Куликовом поле»
                              https://evg-crystal.ru/kartiny/karti...kovo-pole.html

                              Посмотрим на картину А. Бубнова «Утро на Куликовом поле».

                              Обратите внимание на построение русских полков: в первых рядах стоят старики, за ними – поколение помладше и основную гущу войска составляют молодые, здоровые и сильные. Это древний, скифский способ построения боевого порядка, гениальный по психологическому замыслу. Первые ряды в стычке с супостатом погибают первыми, это можно сказать, смертники, поэтому они в белых рубахах и практически не имеют доспехов. Отсюда взялась пословица – не суйся поперед батьки в пекло.


                              Деды должны умереть на глазах внуков, отцы на глазах сыновей, и их смерть наполнит сердца молодых яростью ратного духа, вплетет составляющую личной мести. А слово месть от «место» – чисто воинский термин, когда молодой занимает в строю место погибшего старшего из Рода.

                              Last edited by Макс; 13.12.2019, 18:18.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                                САЩ имат традиции и принципи,завещани от бащите-основатели на нацията. Просто бившите социалистически арабски режими се елиминират/Ирак,Египет,Либия и Сирия/,а е известно е,че бившият лидер на палестинците Арафат и сегашният Махмуд Абас са били вербувани от КГБ!

                                Понастоящем ООН се превърна в толерираща терористи левичарска структура!

                                САЩ има задължение към своите граждани и към хората в света НИКОГА да не позволява на онези,които искат да унищожат свободата,да диктуват бъдещето на планетата
                                Ето това са традициите, а полисмена е първи пазител на баш трядициите
                                Cop blindly Fires into Room, Striking Innocent Woman

                                Play Video
                                Prev
                                Next

                                Коментар

                                Working...
                                X