·
Преди 27 години през месец декември се постави началото на това което е днес в България. Беше поставено правитеството на Любен Беров, по-късно признат като агент на Държавна сигурност, а тогава съветник на президента Желев, с мандатоносител другият агент на държавна сигурност Ахмед Доган. Тези събития познавам изключитшлно добре. Бях в България, имах възможност да получавам достоверна информация какво се готви в президенството от генерал Бриго Аспарухов, генерал Стян Андреев и Алексей Алексеев, разбира се с знанието и подкрепата на Желю Желев и Ивайло Трифонов. Те разбира се не знаеха, че аз имам свой канал за информация. Споделях това с депутатите от СДС бивши политзатваорници като Васил Златаров. Ходихме заедно с него при Фулип Димитров, няколко пъти. Информирахме го в детайли за плана за свалянето на правителството. Предлагахме му решения. Обяснявахме му огромната историческ опасност за бъдещето на страната, Филип стоеше безмълвен,слушаше, но не знам какво разбираше или какво чуваше и беше неприклонен, че ще поиска въпросният вот на доверие, изходът от който беше предизвестен.
Тук искам да отбележа, нещо, което малко хора знаят. В идните 6 месеца, никой не можеше да му поиска вот на недоверие, според законът. За съжаление Филип предаде власта, която не беше само негова, а на близо 2 милиона българи. И до днес не съм чул сносен отговор на много от учстниците тогава, защо и кой реши и кой да поеме политическата отговорност. Този момент съм описал много подробно в бъдещите ми мемоари, защото той е свързан и с мен. След като Филип не ни послуша ние опитахме най-рискованият ход, при който аз поех целият риск. Момента съм озаглавил МИСТЕРИЯТА ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ ВЗЕМА МАНДАТ ОТ КОМУНИСТИТЕ и ще има много неизвестни за хората моменти със всички детайли и имена. За съжаление и днес Филип не е дал някакво сносно обяснение. Напротив той днес е виден кадър на ГЕРБ в съдебната система и кава, че преходът и резулата от него са биле прекрасни. Аз не мисля така. Който мисли като мен нека са замисли.
- Стоил Сапунджиев Това,което пишете е вярно.Много се радвам,че публикувате спомени,които както и мойте водят до едно и също нещо.Истинските седесари,бяха разпръснати по различни начини,изгонени от СДС то,преследвани.Начело на СДС то застанаха предателите,доносниците от ДС.Те изпълниха много точно поставените им задачи,да изстрият от политическият живот на България ИСТИНСКОТО СДС.Начело в по-късно време на сдс то бяха такива шушумиги като ванъо шарков и румен христов,които забиха последните гвоздей в ковчега на сдс то.
Коментар