Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
даването на пари на калпак е абсолютно безпредметно, ама абсолютно безпредметно, поне в този случай, освен ако не се дават до трето дете, а след трето дете да се отнемат, но това е дълга тема. давам ти веднага пример с мен - аз имам близначки - като се родиха, държавата ми даде 3000 лева - дават се на всички с близнаци - по 600 кинта на дете (щото ако едното дете ти е второ, то и другото го броят за второ, независимо дали е първо или трето) при раждане и още по 100 лева на месец на дете за първата година. Срещу това обаче държавата отне на жена ми втората година платено на 90% майчинство (по 2000 на месец), щото ако се бяха родили децата едно след друго щеше да и даде 2 години по 90% от заплататаѝ, но понеже са близнаци, няма - броят се за едно дете

Значи хем ме наказва, че имам близнаци (късмет, така са се родили), хем ги наказва тях с липса на детски, щото родителите им са богати, а в същото време родителите им заделят по едни 2000+ лева всеки месец за данъци и осигуровки на "тази държава", отделно вскакви акцизи и ДДС-та. Ми щото сме "богати" - бахти умрялата работа. Мен с тези 3000 лева в началото за близнаци не можеш да ме купиш и да ме накараш да имам повече деца, но със семейно подоходно облагане, при което ми връщат 25% от ДОД на дете, който плащам всеки месец, ще ме замислят - не казвам, че това би ми било основен критерий, дори и сега мога да си позволя трето дете, но не и сподобна курвенска политика на държавата спрямо работещите и внасящи в системата пари. Другото е пунта мара - па путин, па тръмп, па ким чен ун или който и да е друг бастун
Коментар