IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Peter Boyadjiev

    Тъй като и днес 19 януари е годишнина от посещението преди 30 години на президента Митерранд, нека кажа някои малко познати, но важни и интересни факти. Политика и дипломация – преди такива посещения, обикновено журналисти посещават страната където ще е посещението и правят репортажи. Така ние помогнахме за организацията на срещи на тези журналисти с хора от Независимото дружество. Това стана без затруднения от страна на българските власти, но само няколко дни след това, последваха арести на ръководителите на дружеството. И сега става интересното. Тогава в България имаше две опозициони течения- Клубът и Дружеството. Беше съгласувано, че Митеранд ще покани 5 човека от Клубът и 5 от Дружеството за закуската. Да, но българите арестуваха тези от Дружеството. И Митеранд и Живков имаха голямо желание, а и политически сметки, да се осъществи тази визита. Да, ама Митеранд имаше имиджа на защитник на правата на човека. При брифинга в париж, с говорителят на Президента, наш журналист постави въпросът. Ще посети ли България Президента, докато в ареста са правозаяитниците, които между другото и бяха признати като такива от Международната Федерация за правата на човека в Париж. Говорителят нямаше друг ход освен да каже, че това може да предотврати визитата. И какво решение намериха двамата политици, които имаха силно желание за тази визита. Живков освободи от ареста арестуваните, а Митеранд прие те да не участват във закуската. Утре ще споделя и други неизвастни моменти от визитата. Между другото в интервюто, факсимиле от което публикувах вчера, което беше дадено вече по време на посещението, Живков беше принуден да говори и говори за Независимото Дружество пред Монде, което си беше успех за Дружеството. Та ние успяхме да принудим най-силмият човек в комунистическа България да говори пред най-авторитетният френски вестник за Дружеството и за поитическите затворници в него

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Peter BoyadjievtoРуската империя - главен враг на БЪЛГАРИЯ !
      ·
      "Пак Зaпадът бил виновен, за неуспешният преход в България. Като чуя тази мантра и ми се повдига вече. ...."
      И на мен ми се повдига от твоите коментари тук. Уж си за демокрация, уж не си ляв, уж си против БСП и нейните сателити, а не спираш да пускаш какво казала някаква кифла от щатите, с руско име и неясни доходи! Сега пускаш едно мюре наречено Петър Бояджиев с легенда от ДС че е репресиран! Като той самият смело заявява че правили били опити да го вербуват, ама той йок

      Защо тогава през 92 му е предложено да създаде правителстов от страна именно на БСП, и точно след свалянето на Филип Димитров през 92!! Защо ли??

      Wiki: На 2 декември 1992 г. президентът Желю Желев възлага на Петър Бояджиев, кандидат за министър-председател, посочен от парламентарната група „Предизборен съюз на БСП и коалиция“, да състави правителство. Кандидатурата се оказва неконституционносъобразна, тъй като бившият политзатворник има двойно гражданство – френско и българско.
      Жалки франсета доносници!
      Socialism -- You Make It, They Take It.

      Коментар


      • През Втората световна война САЩ отпускат на СССР помощ от 10,8 милиарда долара, което са 170 милиарда долара сега. 14000 бойни самолети, 300 кораба, стотици хиляди автоматични оръжия, 1977 локомотиви, 35170 мотоциклети, 18564 танка. 345000 тона взривни вещества и мооого други, например 3786000 гуми, над 15000000 войнишки обувки и стотици хиляди тона храни, гориво и други суровини.
        Без тези доставки, сега на територията на СССР щеше да се говори на немски!

        Коментар


        • Премиерът на Великобритания Уинстън Чърчил през 1994 година е предложил на лидера на СССР Йосиф Сталин да си поделят Балканите и част от Югоизточна Европа на зони на съветско и западно влияние. Това заяви председателят на Руската историческа общност и директор на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин, цитиран от информационните агенции.

          Като потвърждение на думите си Наришкин обеща да покаже съответните документи в рамките на изложбата "Сталин, Рузвелт, Чърчил", която ще се открие в Москва през април.

          "В изложбената зала на федералните архиви за първи път ще бъде представен оригиналът на споразумението за процентите. През октомври 1944 година Чърчил е предложил на Сталин да си поделят Балканите и част от Югоизточна Европа на зони на съветско и западно влияние.

          Предложенията си той записал на лист хартия, която е показал на членовете на съветската делегация", уточни той. Наришкин добави, че според документа в Югославия на Съветския съюз се падали 50%, а в България - 75%.


          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Peter BoyadjievtoРуската империя - главен враг на БЪЛГАРИЯ !
            ·
            "Пак Зaпадът бил виновен, за неуспешният преход в България. Като чуя тази мантра и ми се повдига вече. Пак западът виновен, че ние не сме си свършили работата. Абе какви са тези хора без грам самокритичност. Какво искат тези хора, Да седнат на масата и Западът да им беде сервитьор, а те да държат само вилицата и ножът.. Западът ли ви наложеи тези лидери седесари на които ръкопляскахте и ходехте след тях като овце. Ами забравихте ли, с какъв култ ги защитавахте, без грам самокритичност, без грам здрав разум, какво и как трябва да се направи. Само с доло комунизмът и времето е наше и това което днес е в България е много и то благодарение на всеобхватната помощ на западът във всичките ѝ форми. Какво ли не ви даде западът, ама акъл насила не се дава. Вие искате всичко наготово без да си мръднете пръста, без да дадете жертви, без да се борите. Я погледнете другите страни. Дори погледнете балтийските, които бяха под по жесток ботуш. Всички вървят напред, само вие мяукате и хленчите. Западът ли накара 2017 година тези самозвани лидери да прахосат 400 000 гласа на хора търсещи изход от батака в страната. Западът ли наложи тези мяукащи лидери като Христо и онзи бивш стражар, който колко пъти вече беше във власта. Абе осъзнайте се бе хора. Вземете се в ръце."

            Коментар


            • Tatiana Christy
              ·
              Пускам коментар в отделен пост относно моето трърдение, че обединента демократична общност отново закъснява с мобилизация за сериозен национален протест във връзка с безбройните катаклизми в резултат на управление на герб. Някои интерпретираха призива ми да се подкрепят перничани като призив за подкрепа на Копейкин и агитките му. Никога не съм казвала подобно нещо!

              И друго, когато казвам „демократичната общност“ не знам защо много партийци от ДБ си мислят, че говоря само за тях. О, неее! ДБ е много слаба ракия, за да си присвои титлата – „демократична общност!“ В тази общност влизат и други—сума-ти НПО-та, сума-ти извънпарламентарни партийки…. дето се смятат за десни и не само десни демократи. Я да видим да ги изброим – ДБГ (къде сте бе, мамини душици дето все се борите със статуквото, ама само, когато не сте в него!?) Къде са тия от ВОЛТ???—поредната отпръска на РБ? БЗНС – Ненчев? Цупим ли се още??? Тези новите смешници – КОД – с Петър Москов и сие, консерватори? Движение 22? Татянка Дончева веднъж не съм я видяла на улицата да протестира. Разбирам я, от студията на телевизиите е по-лесно! Манолова—новата Жана Дарк. Къде си бе, душа?

              Няма ви, няма…да организирате общонационален протест. Затова пък Копейкин вдига пушилка ей така за парлама. НПО-тата не искат партии, партиите не искат НПО-та, всеки се мисли за носителя на факела на промяната (докато не свършат парите или докато не изтрезнее след поредния запой или избори)....

              Коментар


              • Брей, голям талант се оказва Мишустин

                http://www.compromat.ru/page_30804.htm

                Коментар


                • „Специален американски самолет, който летеше над Афганистан за разузнавателна мисия, беше тактически свален от талибаните“,

                  каза Моджахед. „Всички на борда, включително високопоставени служители на ЦРУ, бяха убити”, подчертава той.

                  Часове след изявлението на талибаните САЩ признаха, че техен самолет е катастрофирал. „Докато причината за катастрофата се разследва, няма признаци, че катастрофата е причинена от вражески огън”, заяви полковник Сони Легет, говорител на американските сили в Афганистан.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                    "Днешна българия" е литературен похват
                    Авторът е имал предвид това
                    уродливо чудовище,
                    в което
                    вие превърнахте България след 1944 г.
                    То след 1989г вие я превърнайте в още по уродливо

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      Каква ирония! )
                      Сам приветстваше идването на власт на тези, които сега ...са ти подли
                      и громеше жлъчно несъгласните
                      "Днешна българия" е литературен похват
                      Авторът е имал предвид това
                      уродливо чудовище,
                      в което
                      вие превърнахте България след 1944 г.

                      Коментар


                      • Известна е и теорията на Монтескьо за преуспелите държави! Самата православна религия е и причина за изостаналостта на обществата там/България,Русия и др./,както и в Исляма впрочем,тези две религии са още в феодализма,където корупцията е начин на управление....

                        Изостаналите общества вярват, че копирането на развитите държави наистина означава настигане на по-напредналите. Когато се научи да прави ракети и бомби, Русия си повярва че е настигнала Америка. Точно поради това думите на г-жа Тачър “Горна Волта с атомни ракети” са били, са и още дълго ще бъдат толкова болезнени за тях.

                        пусни звука

                        https://makeagif.com/gif/-0Lb2R3?ref=kASENH

                        ББ ,не чувате!!!. - Videoclip.bg

                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                          Каква ирония! )
                          Сам приветстваше идването на власт на тези, които сега ...са ти подли
                          и громеше жлъчно несъгласните
                          Съни, уелкъм бак.

                          Да не се задават пак избори? Последните пак ги загубихте май?

                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Ето, как самите тролци гледат на нещата: Пари им дай. И се стараят

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              """Както беше избързал да каже един, „Имало е по-тежки времена, но по-подли никога!“ """
                              Сигурно е имал предвид днешна
                              българия
                              https://www.reduta.bg/%D0%B0%D0%BD%D...8%D0%B1%D1%80/
                              Каква ирония! )
                              Сам приветстваше идването на власт на тези, които сега ...са ти подли
                              и громеше жлъчно несъгласните

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                                Kомунизмът се срина така , както никоя друга идеология преди! Изчезна ,макар и не безследно! Провали се всичко това, за което са се борили обърканите тарикати, наричащи себе си комунисти! И най-радостното е, че дори и да не бяха осъдени, много от палачите получиха страшна присъда - да видят как всичко, в което вярваха фанатично, става на пух и прах, а собствените им червени наследници си обърсаха отзад с червените идеи и станаха най-първи капиталисти!
                                ..а на теб, видиш ли, не дали...

                                Коментар

                                Working...
                                X