IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Н А Д Е Ж Д А

    от Ивайло ДИМАНОВ



    Добрите хора си отиват рано, а лошите остават на банкет. Живота е лотария с награди, но кой е печелившия билет? Добрите хора често са самотни, а лошите живеят на стада... човек привиква някак неохотно да казва "НЕ", когато мисли "ДА". Добрите хора страдат от невроза, а лошите са с нерви от въже. Отдавна Хамлет е решил въпроса- Бъди злодей, за да не ти е зле. Добрите хора падат първи в боя, а лошите зад тях крещят: "УРА!" Нима при Ботев имаше за свои облаги от народната мера?! Добрите хора пеят тъжни песни, а лошите-тържествен дитирамб! Животът е прекрасен, но нелесен, когато нямаш сигурен гарант... Добрите хора вярват във доброто, а лошите разчитат на късмет. Но днеска за победата над злото, не е достатъчно да си поет! Разправят, че добрите ще изчезнат, разпънати от свойта доброта. Но аз живея с искрена надежда, доброто надживява и смъртта!

    https://liternet.bg/publish4/bgyrdev...ia/vdrumev.htm

    ПАТРИОТЪТ СРЕЩУ РУСОФИЛА

    Борислав Гърдев
    Last edited by vanevski; 11.02.2020, 03:39.
    Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

    Коментар


    • Демокрация има само там, където самото общество е достигнало необходимото цивилизационно равнище.

      При българите, съществува огромно разминаване между копираните отвън демократични
      атрибути и възможностите на самото обществ
      о.

      Общественото съзнание е много близо до феодалното и това определя състоянието на държавата.

      Най-очевидното доказателство за това е корупцията. При феодализма тя не е престъпление, а начин за организация на обществото. По цялата стълбица по-силният феодал раздава на по-малките не заплати, а градове, земи, доходни служби. Цялата йерархия открито живее от осребряването на властта и цялото общество се наглася към това.
      В изостаналите общества търговията с власт, нейната покупко-продажба и днес си остава масова, общонародна практика

      „ЗАЩО СМЕ В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ?”

      За да напреднем в обяснението, трябва да излезем извън границите на страната и да разгледаме нейното поведение сред събратята й по съдба, и дори по-далеч – в подтекста на цялата европейска история.
      Болшевишките режими в страните от Източна Европа след Втората световна война бяха наложени и крепени насилствено от СССР. Естествено беше това да предизвиква определена съпротива. По отношение на реакцията срещу политическата и идеологическа им зависимост тези страни могат да се разделят на две добре различими групи.

      повече....

      http://www.svobodata.com/page.php?pid=1786&rid=154
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • "Високо технологичния износ на Русия е равен на този на Чехия . по данни за 2018 година.
        В търговията между Китай и
        Русия дисбалансът е убийствен. Докато над 80 процента от износа на Китай (по стойност) е високи технологии, износът на високи технологии от Русия е 2-3 процента, което според китайските стандарти отрежда място на Русия в неразвитите държави.
        Сега излиза, че страната може да обезпечи нуждите си от високи технологии само на 5 процента с местно производство и разработки.
        Ако това не е срив, не зная какво е? Не е толкова сложно, огледайте се на около, кога за последен път сте ползвали някакъв уред произведен в
        Русия?"

        "Изнесените данни от шефовете на
        Ростех – държавната корпорация, която обединява водещите технологични центрове на страната, удостоверяват сривът в технологичното развитие на Русия. Това касае и възможността на страната да произвежда серийно високотехнологична бойна техника. Не случайно през 2019 година страната изпадна на трето място сред износители на оръжия и бойна техника. Почти всяка седмица има информация за загубени търгове в доставката на оръжейни системи или самолети или откази от договори за доставка на руска бойна техника някъде в света. Силите максимално стигат за прототипи и малки серии, но когато стане реч за масови доставки и превъоръжаване нещата зациклят.

        И не само сферата на отбраната, автомобилостроенето, индустриалното машиностроене, информационните технологии, електрониката и т.н. това е най-важната разлика между Съветския съюз и
        Русия. Докато Съветския съюз в онези времена, макар и трудно, но успяваше да обезпечи собствена технологична база за развитие, днешна Русия тотално зависи от вноса. Ето защо и санкциите имат толкова значим, макар и не толкова видим за външния свят ефект."

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Приеми твоята загуба с чест и продължавай напред както турците продължиха. Между другото широкоплещещите синеоките турци плакаха ли като си тръгваш от истанбул
          Е как да не са плакали и той е плакал за тях ....взаимност един вид.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар



          • Преди седем години избрахме пътя към Европа. Социологическите изследвания показваха, че по-голямата част от народа е съгласна с този избор.

            Някой да ни е питал дали сме искали в нато и ес????????????????????????? По него време си бях в българия и нямам спомен някой някого да е питал за КАКВОТО И ДА е. Казаха ние сме ви представители, и сме по умни от вас- вярвайте ни

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              [B]"Бях сигурен, че европейският ни избор е необратим. ."
              Барби какъв е смисълът да пускаш една и съща тема 100 пъти и също толкова пъти да достигаме до едни и същи изводи. 3 март е далеч, но карай да върви- мохабет да става. Проливите са отколешна мечта на руснаците и те са се опитвали да ги завладеят много пъти- колко точно оставям на теб да кажеш- в руските издания има точна бройка. В даден момент въжделенията на българите и руския цар съвпадат по някаква линия- за нас освобождение, за царя проливите. И царя решава да използува тези наши въжделения в своя полза като същевременно реализира своите желания. В резултат се стига до руско-турската освободителна/за българите, за теб не знам/ война. В резултат на тази война / мой прадядо също се е бил на шипка на 16 години/българите получаваме освобождението си от турското робство

              Много пъти си писал по тази тема и доколкото разбирам предпочиташ да сме стояли и до сега под турско иго отколкото руснаците да са ни освободители. Но историята е това което е- руснаците са ни освободили и българският народ ще бъде вечно признателен на руските войници.

              Приеми твоята загуба с чест и продължавай напред както турците продължиха. Между другото широкоплещещите синеоките турци плакаха ли като си тръгваш от истанбул

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                "Бях сигурен, че .........
                Барби поздравче:
                Rammstein — Du hast (Санкт-Петербург, Газпром арена, 02.08.2019)


                Last edited by markov; 10.02.2020, 23:03.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Добро утро
                  Ей бях се притеснил барби да не му се е случило нещо....примерно да е настинал докато е пил кафе с делон под айфеловата кула и ги е духало вятър. Гледам сега бълвочи в шаренко и си викам...е значи всичко е ОК !
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                  Коментар


                  • "... После Русия ни освободи за втори път. Но поучена от „неблагодарността” на българите, през 1944 г. Матушката беше взела мерки да векува. И мечтата на Александър III се сбъдна, славяните заработиха дружно за Русия. Особено българите. Които, чрез управляващата БКП и нейният лидер Живков, поискаха статут на съветска република. Слава Богу, Брежнев още не беше изкукал напълно… А казаците весело припяваха: „Курица – не птица, Болгария не заграница…”

                    През 1887 г. някои представители на българската интелигенция и политическия елит пишат обръщение до цар Александър III, в което го призовават да окупира България: „Ваше Високопревъзходителство, окупацията на България от Русия е необходима и неизбежна… ”

                    Сто години по-късно русофилската семка не се е загубила. Отново се намериха българи, които да поставят интересите на Русия над нашите български интереси. Новоизлюпеният русофил Сидеров открива кампанията си в Москва и получава орден. И поема ангажимент да ни извади от НАТО и ЕС. Червените се мъчат някак да примирят позицията на лидера си в ПЕС с ангажиментите, които Станишев и Гоце вече поеха към Русия. И шушумушат тайно с «Газпром», заговорничат срещу българското и европейското законодателство, за да прокарат «Южен поток». Ама толкова им се ще да го прокарат, че някой по-мнителен би си помислил, че ще връщат пари, ако не успеят… Червеният орган издава специална притурка “Руски дневник”, в която доказва, че “руското училище е по-силно от американското” на база публикации от 1961 г. «Модерният ляв журналист» Волгин, който арендува предаване в националното радио, се държи като да е на ведомост в Азитския департамент, а не му плаща българския данъкоплатец. И с основание получава награда от Йосиф Кобзон за принос в българо-руските «културни» връзки. Така и ние добавяме един към наградените от Путин 300 смели руски журналисти, сражавали се с перо на кримските Термопили. Във Фейсбук се вихри без преувеличение битка на паравоенните формирования на проруските и проукраинските сили, та чак ме е страх да вляза. Мразят се и се обиждат така, както дори лани, когато се бяха разделили на «умни и красиви» и «прости и грозни», не се мразеха. Някакви хора шестват из София, палят знамето на ЕС, разнасят плакати «Да живее Путин!», «Слава на КПСС!, пардон, «Слава на Русия!», „НАТО вън!”… Лидерът на ПЕС ги поздравява и се снима с тях на фона на “България в Евразийския съюз”…. «Шпигел» коментира: «Москва превръща София в свое предмостие за ЕС. Отношенията между България и Русия са толкова близки, че Русия директно влияе върху законодателния процес в България…»

                    Гледам какво правят
                    социалистите и патриотите и недоумявам. Какво става бе, хора! Да не протече времето наобратно? Кога ще погледнем и на нашата си изпокъсана черга, както би казал бае ви Захари?

                    Преди седем години избрахме пътя към Европа. Социологическите изследвания показваха, че по-голямата част от народа е съгласна с този избор. Сега, когато стана ясно, че Европейския съюз не е благотворителна организация, на
                    някои им се прищя да опитаме в Евразийския. Вчера ми се ядеше баница, днеска ми се яде тутманик. Само че в тези работи няма иди ми-доди ми… За 25 г. демокрация успяхме да направим само едно смислено нещо – присъединяването към ЕС. Сега сме на път да замръчкаме и него.

                    Разочаровани сме от Европа, но не си даваме сметка колко поводи дадохме ние на Европа да се разочарова от нас… Доклад след доклад ни се казваше, че сме
                    корумпирани като арабски халифат, но политическата пасмина от всички бои се правеше, че роса я роси. Каквото направихме да се доближим към Европа беше в предприсъединителния период. След присъединяването правим всичко възможно да се отдалечаваме.

                    Не е необходимо да сме русфоби, още по-малко се налага да обявяваме
                    Русия за враг. Но историята показва, че тя е като тъщата, любовта към нея е право пропорционална на разстоянието. Влезе ли ти в къщата, любовта излиза през другата врата. Още навремето големият русофил Драган Цанков беше отбелязал, че руснаците бъркат притежателните местоимения мое и твое. И още ги бъркат. Жителите на Черноморието тепърва ще установят, че те не правят разлика и между туризъм и окупация – където и да отидат се държат като окупатори и пият като туристи.

                    Та казвам, че не съм русофоб, но мога да стана и със сигурност ще стана, ако националните предатели ме принудят да избирам между Европейския съюз и Евразийския."

                    https://www.reduta.bg/%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D 0%B0/

                    Коментар


                    • "Бях сигурен, че европейският ни избор е необратим. Днес вече не съм толкова сигурен, като гледам как едни хора са готови да продадат България на бялата мечка. И пак за рубли, за нищо друго! Четете бе, хора, четете Захари Стоянов, четете за Стамболов и Димитър Петков, четете за Русофилските бунтове през 1887 г. и прогонването на първия ни княз… Четете Дядо си Благоев, ако щете! Прочетете «Авантюрите на руския царизъм в България». Изобщо четете и, ако не ви затруднява, мислете през това време…

                      И като прочетат, та какво… Дето е речено, историята учи, че никой не се учи от историята. Особено пък българите.

                      Като споменах «Авантюрите на руския царизъм в България», та да кажа още няколко думи. В първото си издание този сборник с документи на руската дипломация е снабден с предговор от Васил Коларов. Другарите вероятно са искали да разграничат мрачната слава на
                      Царска Русия от Съветска Русия. После книгата е арестувана и заключена в секретния фонд на НБКМ, където излежава присъдата до 1989 г. Вече е преиздадена и може да се намери.* Та в нея любознателният читател може да се запознае с писмо на император Александър III до началника на генерлния щаб Обручев от 12.09.1885 г., времето на Съединението: “Ние трябва да имаме една главна цел – да овладеем Константинопол, за да се утвърдим веднъж завинаги в Проливите и да знаем, че те винаги ще бъдат в наши ръце. Това е в интересите на Русия и трябва да бъде наш стремеж, всичко останало, което се случва на Балканския полуостров, е второстепенно за нас. Стига сме се правили на симпатични в ущърб на интересите на Русия. Сега славяните са длъжни да служат на Русия, не ние на тях.“

                      Русия похити сърцето на българина не само и не толкова с освобождението, колкото с онази химера, онази пагубна мечта, която ни завеща – Сан-Стефанска България. Един поглед на съотношението на Великите сили след Кримската война показва ясно, че Русия не е в състояние и никоя европейска сила не би позволила в онзи момент на Балканите да се появи голяма държава, мощен аванпост на Русия. Документи доказват, че и самата руска дипломация не е вярвала в такава възможност. Но слагайки Сан-Стефанска България на масата на преговорите, разкъсана впоследствие от ръководения от Бисмарк Берлински конгрес, Русия реши за векове сантименталните си проблеми с българите. И дори позицията ѝ по отношение на Съединението ни не можа да накърни ореола ѝ. Малцина са тези като Стамболов, който казва: По-добре да не бяхте идвали да ни освобождавате, след като не сте в състояние да зищитите целостта ни. В масовата психология трайно се настаняват митовете за добрата Русия, която ни даде Сан-Стефанска България и лошия Запад, който я унищожи.

                      Никога няма да напреднем като народ, ако влачим през времето веригите на историческите си сантименти. Историята не познава освобождение и освободители. Историята се пише от завоеватели. Какво казваше Апостола? «
                      Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби.» За щастие следосвобожденските български политици намериха сили да се еманципират от руската опека. И да заложат истинските основи на българската национална програма – НЕЗАВИСИМА българска държава… През 1887 г., след русофилските бунтове, които на практика са си опит за военен преврат, Стамболов не се поколебава да изпрати на смърт довчерашните си приятели и съратници Олимпи Панов и Тома Кърджиев, както и другите офицери, за национално предателство."

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Pyramid

                        ...А ти, ТИ разнасяш простотия безплатно.
                        Добро утро

                        Коментар


                        • "ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА, е първата реална европейска крачка на България!
                          "Но много хубаво не е на хубаво" - както казва една българска "мъдрост" и затова досега сме се опазили от доста хубави неща!....

                          Ако успеем да се "опазим" от еврото, ще си останем в "Третия свят", там където бяхме по "времето на Ханке"! Обидно е, че български медии, разпространяват мнението на "специалиста Стив Ханке", който продължава да ни причислява към "Третия свят": Босна, Казахстан, Венецуела и др. дестинации, от които шмушляка си вади хляба.

                          Ханке е известен с работата си като валутен реформатор в развиващите се страни като Албания, Аржентина, България, Босна и Херцеговина, Еквадор, Естония, Индонезия, Jamaica, Казахстан, Lithuania, Русия, Venezuela, и Югославия.

                          Ханке е търговец на валута и стоки "

                          Коментар


                          • Ako има някой в ню джърси да бяга бързо че има умрели от короната на пасажерски кораб. Дано да е останал под карантина

                            Коментар


                            • https://www.worlddata.info/cost-of-living.php-- кост ъф ливинг

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Барби, пак е имало кютек между жилетките и полицаите, нещо по въпроса дали е така??
                                Барби в този момент е пил кафе с делон , депардио и луй дю финес под айфеловата кула и затова не е разбрал.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                                Коментар

                                Working...
                                X