IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron
    LU1815432486





    пигмей, счетоводител в българия
    Великан, ама само в лъжите и мръсотиите!

    Коментар


    • https://terminal3.bg/prestaplenijata...htu-balgarija/


      През 1872 г. Руската църква и Вселенската патриаршия, която се поддава на натиска на граф Игнатиев, обявяват схизма против Българската църква. Махмуд Недим паша дава ултиматум на Патриаршията да признае Българската църква и вследствие нейния отказ изпраща заповед до привременния български съвет в Ортакьой да избере екзарх на основание на фермана.

      Само месец по-късно граф Игнатиев след лична визита до султана успява да отстрани Махмуд Недим паша.
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

        [URL]
        Нямам представа кой е Стоянов и няма как да получа достоверна информация.

        Относно Игнатиев може да поговорим около националния празник.

        За истинската роля на граф Игнатиев в българското освобождение историците научават доста по-късно. През 1930 година при управлението на Кемал Ататюрк турският държавен архив решава да разчисти помещенията си от задръстилата ги книжнина, трупана векове наред. Две български фабрики за производство на хартия проявяват интерес към суровината и купуват няколко вагона. Оказва се, че те съдържат безценна информация. Държавната администрация в София не е допуснала хартията да бъде рециклирана. Нито пък е позволила тя да бъде върната в Турция, за което е настоявала Анкара, след като със закъснение разбира за допуснатата грешка. Именно този "подарък" понастоящем е сърцевината на съхраняваните в България източници за историята на Османската империя. ..

        Възгледите на Васил Левски за българското освобождение изключват вмешателството на която и да е външна сила, преди българите да покажат волята си за въоръжена борба срещу османското владичество. "И от дявола можем да потърсим помощ, но първо трябва сами да си свършим нашите вътрешни работи, а след това да молим други да помагат", пише Левски през 1872 година. "Русия обаче държи да дирижира събитията в България, а не да остави подготовката в ръцете на самите българи. Освен това империите са се поддържали, когато е ставало въпрос за тяхната сигурност. Левски е бил следен от османската полиция и е бил арестуван, когато турците са прочели писмата на Любен Каравелов и Данаил Попов, че трябва да се вдига въстание. Странното е, че в дневника си граф Игнатиев не съобщава нищо за процеса срещу Левски",...


        Престъпленията на граф Игнатиев срещу България....


        чети,чети....

        https://terminal3.bg/prestaplenijata-na-graf-ignatiev-sreshtu-balgarija/
        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron
          Аааа, недей така И аз съм работлив, работех по 14 часа на ден, но сега нямам нищо против да си играя на Call Long / Put Short със сертификати (с leverage x 15)
          Последната седмица ако уцелиш добрата посока правиш по 50% - 60% на ден
          Прочел си някъде статия и сега искаш да ни шашнеш с познанията си по опциите.
          Ти съответно задължително си си взел права: да купиш евтино и да продадеш скъпо! Нали?
          С лост 15.
          И държиш безцеремонно и хладнокръвно до експаярейшъна, както викаше нашият приятел Асен!

          Барбароне, я вземи се скрий някъде и не се излагай!
          Никой финансов агент не е чул за рисковете, короната и движението на викса и стои на пазара само за да ти продаде изгодни инструменти (изгодни за Барбата, разбира се, не за него)!
          Last edited by nachev; 29.02.2020, 00:05.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

            TОВА ОНЕВИНЯВА ЛИ ИГНАТИЕВ?

            https://www.bnt.bg/bg/a/protsest-sreshchu-vasil-levski

            Гледаш предаването и разсъждаваш.
            Съобразяваш присъствието в студиото - проф. Митев и проф. Павлов. Преценяваш тяхната експертиза и поведението им по повод на думите и оценките на доц. Златарева.
            След това отново мислиш и решаваш - дали да вярваш на Хр. Стоянов или другиму.

            Обърни внимание, че процесът е в началото на 1873 г.
            През 1876 г. при процесите на заловените участници в Априлското въстание се водят по съвсем различен начин, доколкото междувременно в Осм. империя са се случили значими събития, реформи.
            Това е подчертано в предаването.
            Нямам представа кой е Стоянов и няма как да получа достоверна информация.

            Относно Игнатиев може да поговорим около националния празник.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Трети март /
              Как ще се промени световното население до 2030, 2050 и 2100? Какво ще се случи с Русия и кой ще изпревари Китай?

              30 декември 2019 г.

              14k пълни четения




              В САЩ населението ще нараства, както сега нараства, но главно поради мигранти. Африканските страни, особено Нигерия, която според прогнозата ще заеме 3-то място до 2100 г., значително ще увеличат населението. Например, друга африканска страна, Нигер, с население от 19 милиона за 2015 г., може да влезе в първите 15 държави по брой на населението през 2100 г., надхвърляйки 190 милиона души!
              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

              Коментар


              • Трети март наближава и плюенето се ожесточава. Трябва повече да се стараете че изпускате момента/ и премиите/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение


                  Въпросът е, че трябва да има хигиена и просветено и критично възприемане.

                  TОВА ОНЕВИНЯВА ЛИ ИГНАТИЕВ?

                  https://www.168chasa.bg/article/8142054

                  "Разбира се, че в литературата се влиза по разни начини. Най-разпространеният начин е агресивното бездарие. Лошото в случая е, че не сте нито писател, нито сте историк... А не сте и качествен юрист, щом още в заглавието допускате юридически абсурд... Разбира се, че от горното може да се направи извод, че иде реч за Маргарита Златарева, която е решила да се намести и в българската литература. Сега е издала книга, наречена „Юридически поглед към процеса на Васил Дякон Левски“… Иска ми се да започна от заглавието на книгата. „Дякон“ не е име, или псевдоним. В християнската религия дяконът е духовно лице от низшата степен на клира. Думата в този смисъл е нарицателно име и следва да се изписва с малка буква. „Дякон“ не е прозвище, „дякон“ е духовно лице. И тъй като Левски известно време е бил такъв към прозвището Левски му се пришива и църковният сан. Разбира се, спекулации могат да се правят дори с граматиката. Пък и Процесът не е негов, т.е., не е на Левски.

                  Процесът е на Отоманската империя и е „срещу“ него, въпреки че въобще не е имало процес, а Комисия, разследваща обира на Арабаконак... Има разлика. Процесите не са ничии притежание, а са срещу. Това показва само юридическата грамотност на Маргарита Златарева. Която се е опитала „юридически“ да обговори едно историческо събитие. За което тя и не знае, че няма процес и всеки средно образован юрист би й обяснил. Това, което Златарева се опитва да ни внуши е: тиражи, тиражи, тиражи. С нюх на издател е разбрала, че има празнина в историческата книжнина за онова време и за този случай конкретно. Госпожо, срещу Левски никога, ама никога не е имало процес. В случая става въпрос за комисия, разследваща Арабаконашкия обир, към която Левски случайно попада. Левски не е обесен със съдебно решение, каквато цел си поставя един съдебен процес. Левски е предложен за смъртно наказание пред Високата порта. Апропо, в тази комисия влиза и хаджи Иванчо Хаджипенчович („хаджи“ се изписва с малка буква, когато е поставена като титла, едва когато е пришита неразделно към името се изписва с главна буква). Целта на комисията не е да осъди някого, защото не е имала подобни правомощия. Целта на комисията е да разследва и в случай на открити противонарушения да предложи за решение на Високата порта препоръка. Още повече, че по отоманското законодателство тогава Левски не е трябвало да получи повече от 7 (седем) години в Диарбекир… За подбудителство към бунт Наказателният кодекс тогава предвижда до седем години в Диарбекир, а за подбудителство и изпълнение на бунт се предвижда смъртно наказание… Но трябва да се поровите и в дебелите книги на Отоманския наказателен кодекс, който е един от най-модерните европейски закони по онова време. Не зная как сте се справили със старотурския и откъде и кой удобен литературен кладенец черпите сведения за юридически казуси от онова време….. Не можем да отречем, че Левски е едно, но ореолът му е от Вазов, който създава един иреален образ от него. Нашата история има нужда от проветряване – писал съм и такъв текст..... Вие просто се опитвате да манипулирате добре книжния пазар, като дори не оставяте вратичка на някого да (се) защити. Но аз не защитавам себе си, а позиция. От написаното до тук би трябвало да е ясно, че не е мястото на един НЕпрофесионалист да оценя този казус.... г-жо Златарева…"







                  Last edited by vanevski; 28.02.2020, 21:14.
                  Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                  Коментар




                  • Вниманието на публиката е приковано в момента към други парещи теми.

                    Но и онази тема продължава да ражда новини.
                    Не си мислете, че е забравена.
                    Линковете са забранени тук, тъй че изкушените ще си ги намерят сами.

                    Коментар


                    • Хайде сега да се включа и аз. Дойде време разделно - да се докаже принадлежността към новият световен ред или към старият. Предлагам всички любители на новият ред да се обединят и да ходят при ердоган да се кютечат с руснаците. Нато зове за помощ всички свои симпатизанти. Очаквам включване от барби и ванчо, еди и сатз директно от фронтовата линия. Само по такъв начин може да се установи световният ред и да се накажат гадните руснаци- ихтамнет и каквото ви дойде на акъла още. Останалите тук ще четем вълнуващите ви репортажи и ще ви махаме с кърпички

                      Коментар


                      • Американска икономическа помощ

                        Всяка година американците изпращат икономическа помощ в други страни. С течение на времето се появяват нови държави, които получават пари за развитие от Съединените щати. Естествено, тази помощ е свързана преди всичко с интересите на САЩ в региона.

                        Тази помощ е насочена главно към регионите на Близкия изток, лъвският дял на които пада върху Афганистан. През 2016 г. започна да намалява тенденцията в размера на средствата, които се прехвърлят на други държави. Така че през 2018 г. (и това все още са най-пълните данни) общият размер на помощта от САЩ към други щати възлиза на 47 милиарда долара. 13,7 милиарда долара от тези пари са насочени към военна помощ.

                        Нека разгледаме първите 20 държави, които получават помощ от американците (според USAID):




                        Лидер тук е Афганистан, който получи почти 6 милиарда долара от Съединените щати през 2018 г. Но в сравнение с 2017 г. САЩ намалиха помощта за Ирак с почти 3 пъти. Съществува също мнение, че интересът на САЩ към Украйна изчезва и през следващите години трябва да очакваме намаляване на размера на икономическата помощ (но евентуално увеличение на военната помощ).
                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                          [h=1]Янко Гочев: Левски е осъзнал,
                          Статията на Гочев стои вече 10 дни във Фактор. Ти сега ли я видя!?
                          Можеше поне да изчакаш до 3-ти март., доколкото стана очевидно, че фатално си пропуснал верния момент за публикация.
                          Фактор е дълбоко инфектиран сайт. Няма проблем да се преглежда за сведение, както няма проблем да се четат и сайтовете, които са инфектирани с обратния вирус.
                          Въпросът е, че трябва да има хигиена и просветено и критично възприемане.

                          Опитвам, не съм професионалист, не мога да съм сигурен, доколко ми се получава.

                          Относно конкретната статия, още при първия въпрос попаднах на ясна индикация за фалшиви твърдения и престанах да чета. Обещах си, че после ще довърша, но още не мога да намеря време.

                          Левски не бил съден!
                          Това просто не е вярно. Последния понеделник, в предаването История Бг гост беше доц. д-р Златарева, която е направила най-пространното и задълбочено изследване на процеса срещу Левски от юридическа гледна точка. Голяма книга е написала жената - не съм я чел, но съм запознат с изводите в кратка редакция. Допълнително тя изложи съвсем кратко категорично твърдение - че според практиката и правилата на Осм. империя - това е съд. На нас не ни харесва, но толкова.

                          Внимавай с Гочев!

                          Допълнителна информация ТУК

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            След коронавирусът и срив на борсите се задава бежанска вълна/нашествие/ към Европа.2020 ще се окаже най-лошата година от 2008 г насам,лошото
                            няма свършване https://blitz.bg/svyat/iztochnik-ot-...ews729616.html
                            Мани ги тия борси дано затворят завинаги.Иде голем .....Никакви акции никакви кредити.Смърт за еврейските финансови мошеници..Светът ще се изправи пред унищожение и ще разбере че повече не може така.Край на първобитния англо саксонски финансов крадлив модел..За да има мир и разбирателство ще трябва да се преустанови грабежа и едни тарикати да живеят на гърба на работливите хора.

                            Коментар


                            • Grigor Lilov

                              6 минути ·

                              Възелът: Турция, Русия и Сирия:
                              ЕРДОГАН ЩЕ ОБЯВИ
                              ОФИЦИАЛНО ВОЙНА
                              НА БАШАР АСАД??!
                              **** В петък парламентът в Анкара ще обсъжда ситуацията в Сирия, НАТО спешно се събира.
                              **** Обстреляни са руски самолети
                              **** Ердоган заплаши, че ще пусне бежанците към Европа
                              .
                              Преговорите между Русия и Турция в четвъртък за ситуацията в Идлиб в Сирия завършиха неуспешно и напрежението по фронтовете на примирието-война рязко нарастна.
                              Кулминацията дойде с удар на сирийските военновъздушни сили (самолети с руски пилоти-наемници?!) срещу турска база в северозападна Сирия. Бяха убити най-малко 22 войника (според други информации – над 30) и около 30-40 ранени, мнозинството – тежко.
                              .
                              В отговор турската армия тази нощ подложи на тежък обстрел всичките й известни позиции на армията на Башар Асад. Беше използвана тежка артилерия, ракетни установки от типа „Катюша”, въздушни удари. Руски самолети „Су-24” се превърнаха в цел на преносими зенитно-ракетни комплекси, които стреляха по тях.
                              Омер Челик, прессекретар на управляващата Партия на справедливостта и развитието информира, че от този момент войската на Башар Асад е вражеска цел за турската армия.
                              Утре изтича обявения срок от Ердоган за изтегляне на частите на Башар Асад от района на Идлиб и вероятно сблъсъкът ще продължи още по-ожесточено.
                              .
                              В петък предстои заседание на турския парламент и по неофициална информация е възможно да се стигне до обявяване от Турция на война на Башар Асад. Армията е поставена в повишена бойна готовност. Разбира се, организирано е изтичане на тази информация с цел да се провери международната реакция.
                              НАТО няма как да се намеси, защото в обхвата на член 5 за защита на страните-членки е тяхната територия, а в случая става дума за сирийска.
                              Независимо от това в петък ще има специална среща на Пакта по искане на Анкара. Турция поиска тази среща на основата на член 4 от Устава. Според него всеки съюзник може да консултации по всяко време, ако вярва, че „целостта на района, политическата независимост или сигурността на която и да е от страните е застрашена“.
                              .
                              Руското военно министерство информира, че руската авиация не е нанасяла удари тази нощ и Центъра по примирие е съдействал за прекратяване на огъня с цел безопасна евакуация на пострадалите турски войници. Независимо от това тонът на политиците в Кремъл е много остър и непреклонен.
                              .
                              ОСВЕН КОРОНАЧУМАТА И МИГРАНТСКА ЕПИДЕМИЯ?!
                              .
                              .
                              Заплахата на Ердоган, че ще пусне бежанците към Европа е на път да се сбъдне.
                              Пред „Ройтерс” от високопоставени турски представители неофициално е заявено, че турската брегова охрана, полицията и армейските части са получили нареждане да не пречат на бежанците да пресичат границите. От Идлиб се очакват поне 700-800 000 бежанци, които ще се прибавят към сега намиращите се на турска територия 2.5-3 млн. души, избягали от режима на Башар Асад. Цялата тази вълна може да се устреми към Европа на фона на санкциите, които онзи ден Брюксел наложи на Турция заради петролно-газовите сондажи в спорните зони около Кипър.
                              .
                              "Политиката ни за бежанците остава същата, но имаме тежка ситуация. Вече не можем да задържим бежанците", заявиха официално от пресофиса на управляващата партия на Ердоган.
                              .
                              Според мен в цялата тази какафония има някакво абсурдно противоречие. Ако Турция наистина разчита на НАТО, би трябвало с цената на всичко да задържи бежанците и да не създава проблеми на съюзниците си, щом търси помощ от тях.
                              .
                              Евентуално емигрантско цунами в Европа на фона на настъплението на епидемията в Блзикия Изток е огромно бедствие.
                              Още повече, че в спорния регион има много ирански военни части, а знаем, че тази страна гори в истински коронапожар, подобен на китайския. Такъв бежански наплив със сигурност горещо ще се приветства, макар и скрито, неявно от Кремъл като оръжие за дестабилизация на Западния блок.
                              .
                              Премиерът спешно свиква Съветът за сигурност днес от 11:30. Темата официално е борбата срещу епидемията, но истинската причана е случващото се в Близкия Изток и Турция. Като знам капацитета и компетенциите на нашите експерти, не очаквам да се вземат полезни решения. Като знам състоянието на така наречената ограда по границата с Турция, направо ме втриса от страх, ако-лошото се случи.

                              Коментар


                              • Boyan Chukov

                                54 минути ·

                                В Украйна е открито наказателно дело срещу Джо Байдън.

                                Коментар

                                Working...
                                X