IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

    Аман от смешници.Русия произвежда около 10млн барела на ден.И как само България го поема това количество....
    За ЕС се има предвид таварищ.
    От 14 дни насам, Русия ( като изключиш България ) е с нула продажби на Urals в Европа, а Китай дори не я допуска до търговете.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

      Аман от смешници.Русия произвежда около 10млн барела на ден.И как само България го поема това количество....
      Не бе , момчето сигурно е умно ама в тази напрегната обстановка на сриваща се икономика се мъчи да ни разсмива като пише откровени глупости.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
        Ама много ли е изтрито https://www.bnt.bg/bg/a/trsyat-se-re...f-oleg-khinkov или някой те излъга

        Намери ли си линковете за нефта, че още надолу са нещата. Като гледам май само България купува руски нефт, затуй пък бензина ни е по-скъп от немския.
        Венсеремос!!!
        Аман от смешници.Русия произвежда около 10млн барела на ден.И как само България го поема това количество....

        Коментар


        • Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Teзи обаче не спират
            Violent anti-Government Yellow Vest protests continued in France despite Corona
            https://leakreality.com/video/397/vi...despite-corona
            Ей сега погледнах в сураттефтера- https://www.facebook.com/groups/2403...5848684420632/
            Следващия път вместо да пускаш линкове към разни ромски сайтове със стари филми от миналата година,
            по-добре пусни кадри от някой филм за френската революция 1789 г.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Чета че в Италия на помощ са Кубински, Китайски, Руски военни лекари със съответното оборудване...
              Я внимавай в картинката
              Boyan Chukov

              2 часа ·

              Един от алтернативните сайтове, който е близък до една от специалните служби на голяма страна от Западна Европа съобщи, че "откраднатото" китайско медицинско оборудване на летището в Прага не е случайност. Според източника на информация това е била операция на разузнаването на една неевропейска страна с цел присвояване на товара. Подобни "инциденти" са станали с китайска помощ в ОАЕ и Саудитска Арабия. Няма да посочвам държавата, която според сайта е извършила кражбите. Оповестилите тази смущаваща информация обещават, че след броени дни глобалните медии ще посочат "крадеца". Да видим!


              И още нещо


              Editions Global Edition China Edition Africa Edition Europe Edition Asia & Pacific عربي Chinese(GB) Chinese(Big5) Français 日本語 русский Español 한국어 Deutsch Português North America
              Czech Republic regrets "misunderstanding" in confiscating Chinese-donated masks destined for expatriates in Italy


              Quotidiano della Svizzera itali

              830.000 mascherine dalla Cina (direzione Italia) – Un post di Luca Pinasco, Pensiero del giorno

              16 marzo 2020

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                ..
                ИЗТРИТОТО от страницата на БНТ интервю на проф. Хинков, което показва причината за паниката във властта.22.03.2020 !!!!!!!!!!
                Ама много ли е изтрито https://www.bnt.bg/bg/a/trsyat-se-re...f-oleg-khinkov или някой те излъга

                Намери ли си линковете за нефта, че още надолу са нещата. Като гледам май само България купува руски нефт, затуй пък бензина ни е по-скъп от немския.
                Венсеремос!!!

                Коментар


                • Бе къде е сега пазаря вездесъшият пазар?Къде са великите частници?Изпокриха се като мишки...Европа се управлява от тотални идиоти тарикати мерзавци шмекери и рафинирани влечугоподобни мошеници.Бабата ще даде фира.Бог си знае работата.Дано след този вирус най накрая Костов и демократичната му крадлива шайка бъдат съдени от военен съд и разстреляни на мястото на бившият мавзолей

                  Коментар


                  • Медици от Русия, Китай и Куба в най- горещите точки на Европа! Защо помощта дойде от там, откъдето никой не очакваше

                    KOVID 19 вади на бял свят срамните тайни на частното здравеопазване

                    Китай, Русия и Куба първи подадоха ръка на най –засегната от коронавируса европейска държава – Италия. 12 лекари от Куба пристигнаха в Ломбардия в деня, в която държавата отбеляза поредния си печален рекорд – 793 жертви и нови 3000 заразени. Кубинските медици имат сериозен опит в борбата с епидемията от ебола.Няколко дни по-рано, на летището в Милано кацна и група китайски лекари, които месец по-рано бяха на първа линия в борбата със заразата в родната си страна. Китай обяви и дарение от 8 милиона предпазни маски и апаратура. Русия също ще изпрати специалисти и оборудване в Италия, които да й помогнат в борбата с новия коронавирус, съобщи АФП, позовавайки се на информация от Кремъл.

                    Руският президент Владимир Путин "потвърди готовността на Русия да предостави необходимата оперативна помощ и даде конкретни подробности", в телефонен разговор в събота с италианския премиер Джузепе Конте, се казва в прессъобщение на Кремъл. Русия ще изпрати в Италия „средства за защита, мобилни системи за аерозолна дезинфекция на транспорта, медицинско оборудване“, както и „специалисти, които да предоставят практическа помощ в най-тежко засегнатите областите от пандемията“, се казва в изявлението.
                    Сръбската национална авиокомпания докара снощи експерти и медицинска помощ от Китай. Самолетът кацна късно вечерта на летището в Белград. Китайските експерти бяха посрещнати на летището лично от сръбския президент Александър Вучич, който каза, че Сърбия не трябва да забравя тази помощ от Китай. Той благодари на китайския президент Си Цзинпин и китайския народ за съдействието и написа пост в социалните мрежи. Освен шестима медицински експерти, които са участвали в борбата с коронавируса в Ухан, откъдето започна епидемията, самолетът достави медицински изделия, дезинфектанти, маски и друга защитна екипировка.

                    Столичната болница "Пирогов“ също прие дарение от Китай, което ще бъде в помощ на борбата ни с коронавируса. Кампанията е организирана от китайската общност у нас с помощта на посолството на Народната република и се прави дарение на няколко болници у нас Дарението за „Пирогов“ включва 2000 маски за еднократна и многократна употреба, 1000 чифта ръкавици и защитни облекла, които са изключително важни за лекарите. Предстои и доста по- сериозно дарение от страна на Китай за България.

                    Сега, когато целият Европейски съюз е в хватката на вируса, помощта идва от там , от където най- малко сме я очаквали. Освен помощ, Китай и Русия показват много добри резултати във войната с COVID 19. Китай успя да ликвидира заразата в рамките на два месеца. Към днешна дата в Русия има 367 заразени, починали няма, няма и пациенти в тежко състояние, съобщи днес сутринта руският учен проф. Еделев. Също така той съобщи, че техните методи на лечение дават резултат и цялата информация е качена на сайта на Министерството на здравеопазването, приканвайки останалите държави да се възползват. Това очевидно в никакъв случай не успокоява руснаците, защото в момента край Москва се строи огромна временна болница , като тези в китайския град Ухан, които поеха болните в пика на епидемията.

                    За мнозина българи Куба е само сравнителна евтина туристическа дестинация, но всъщност островната страна разполага с държавно здравеопазване на много високо ниво. Покойният Кастро нарича лекарите Армията на белите престилки, тъй като участват в десетки международни мисии. От 1963 насам, по данни на кубинското здравно министерство, негови лекари са участвали в над 600 000 мисии в 164 страни по света. В момента около 30 000 кубински специалисти са на мисии в 67 страни, най-вече в Африка и Латинска Америка.

                    Междувременно чуждестранните мисии са се превърнали в успешен бизнес модел. По данни на Програмата на ООН за търговия и развитие (UNCTAD), от медицинските си мисии по света Куба отчита годишни приходи в размер на близо 11 милиарда долара. Заради наложеното ембарго Хавана превръща медицинската си сила в икономическа и Куба разполага с много добри лекари.

                    Европа се оказа неподготвена. Въпреки огромния си административен апарат. Ситуацията с коронавируса е показателна за ефективността на различните системи за здравеопазване. Здравните системи на силни икономики като Италия, Англия , Франция са в колапс , оказвайки се абсолютно неподготвени за връхлетялата ги буря. В същото време здравеопазването на Русия, Китай и Куба издържа засега успешно на атаките на COVID 19.

                    На какво се дължи този парадокс? Бившият зам. министър на здравеопазването проф. Олег Хинков бе безпощаден в свое интервю днес по БНТ. „Това, което се случва в нашето здравеопазване през последните 10-15 години е следното. Всеки месец се събира ръководството на болницата и разпределя парите на печелившите клиники. А инфекциозните и реанимациите генерират загуби. Това води до огромни разлики в заплащането на лекарите. Разликите са до 25 пъти. Затова и няма такива специалисти. Преди да бъде унищожена клиниката ми имах 50 души подготвен персонал. Сега само аз и жена ми , работим по тази специалност. В момента в България няма работеща реанимация”, обясни професорът.

                    Здравните системи в Европа не са по-различни от нашата. Финансират се само печеливши направления, докато други се поддържат само проформа. Само, че когато се сблъскаме челно с подобна зараза , на първа линия са не лекарите , чиито заплати са 5 –цифрени суми, а тази които едва оцеляват. И от тях се очакват чудеса. И всяка вечер хората им пляскат. Обаче това не им е достатъчно. Те не желаят аплодисменти, а хората, които са на кормилото на държавата , да мислят навреме за различните варианти. Самият д-р Хинков заяви, че след предишната епидемия от SARS /свинския грип/ и внесъл доклад в ДАНС по темата . Глас в пустиня!

                    А сега пляскаме и глобяваме лекари, позволили си да съобщят в какви условия работят. И чакаме Чудо.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                    Коментар


                    • Чета че в Италия на помощ са Кубински, Китайски, Руски военни лекари със съответното оборудване.

                      Специално Русия Руската армия изпраща медицинска помощ на Италия в борбата с коронавируса след съответната заповед на президента Владимир Путин. Това съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и ТАСС.
                      Путин разговаря вчера с италианския премиер Джузепе Конте и е предложил мобилни единици за дезинфекция и специалисти в помощ на най-тежко засегнатите италиански региони, съобщи снощи Кремъл. Създадена е специална въздушна групировка от 9 машини Ил-76, които ще откарат в Италия
                      осем мобилни екипа от военни лекари и медицински сестри, специални дезинфекциращи автомобили и друго медицинско оборудване.
                      Русия ще изпрати и около 100 военни специалисти по вирусология и епидемиология.

                      Три от самолетите днес кацнаха в Италия.


                      А ЕС и НАТО солидарност няма. Италианците искаха от съюзниците си маски и оборудване и не получиха нищо.

                      Чак не ми се мисли ако някои ни нападне каква помощ ще получим от НАТО....
                      Last edited by markov; 23.03.2020, 01:03.
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • https://www.facebook.com/grigor.zdra...3100487774030/


                        ИЗТРИТОТО от страницата на БНТ интервю на проф. Хинков, което показва причината за паниката във властта.22.03.2020 !!!!!!!!!!

                        Коментар


                        • Teзи обаче не спират
                          Violent anti-Government Yellow Vest protests continued in France despite Corona

                          Play
                          Mute
                          Loaded: 0%
                          Progress: 0%

                          Remaining Time-0:00
                          Quality
                          Fullscreen


                          https://leakreality.com/video/397/vi...despite-corona

                          Ей сега погледнах в сураттефтера- https://www.facebook.com/groups/2403...5848684420632/
                          Last edited by v_tin; 22.03.2020, 17:40.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            О Барба жув ли си бря. Бях се притеснил дан та е праснал корона вируса...че е го на импотента се загуби веки.

                            Ама гледам добре си , даже заработваш , чак се чудя що света след като пропада от козяк продължават да ви дават центчета за тролене ?
                            Барби пише от курника в Лясковец а Париж е виждал само по телевизията.

                            Коментар


                            • Валентине не се притеснявай за американците те са въоръжени доста добре.

                              Коментар


                              • Докато ние треперим от корона, в другия край на света (Aмерика) се случват неща, които трябва да знаем.

                                При 26% от американските работници са били намалени работните часове, удвояване в сравнение с миналата седмица.
                                В Калифорния само предишния четвъртък са били подадени 80.000 молби на безработни, 33% повече от предната седмица.
                                Прогнозите на Goldman Sachs не са никак обнадеждаващи.
                                Bank of America предупреждава, че през второто тримесечие ще бъдат закрити 3,5 милиона работни места. Това ще са 1 милион безработни на месец и покачване на квотата на 6,3%.
                                Най-засегнати ще бъдат хотелски и ресторантьорски браншове, както и търговията на дребно.

                                https://www.cashkurs.com/wirtschafts...-uX5IM90OprToA
                                USA: Millionen von Entlassungen prasseln auf das Land ein!

                                Neueste Daten zeigen, dass zum jetzigen Zeitpunkt bereits neun Prozent aller amerikanischen Arbeitnehmer – oder 14 Millionen Personen – aufgrund der aktuellen Entwicklungen seitens ihrer Arbeitgeber entlassen worden sind…

                                dismission / Shutterstock.com Darüber hinaus wurden die Arbeitsstunden eines Viertels aller amerikanischen Arbeitskräfte mittlerweile teils deutlich reduziert. Dies geht aus einer neuen Umfrage durch Survey USA hervor.
                                Eine in der vergangenen Woche durch Survey USA urchgeführte Umfrage zu diesem Thema wies hingegen noch darauf hin, dass sich zu diesem Zeitpunkt gerade einmal ein Prozent der Arbeitskräfte in den USA von den aktuellen Entwicklungen betroffen sahen.

                                Allein im Bundesstaat Kalifornien seien die Erstanträge auf Arbeitslosenhilfe laut Aussagen von Gouverneur Gavin Newsom vom vergangenen Donnerstag um 80.000 angestiegen.Für gewöhnlich liegt diese Kennziffer bei nicht mehr als 2.000 pro Tag. Auch im Bundesstaat Ohio sind die Erstanträge auf Arbeitslosenhilfe inzwischen um knapp 140.000 im Vergleich mit der Vorwoche explodiert.
                                Wie aus der dieswöchigen Umfrage von Survey USA hervorgeht, seien Absolventen von High Schools momentan noch doppelt so stark von den Arbeitsplatzverlusten betroffen wie Universitäts-Absolventen. Auch Frauen und Arbeitnehmer in fortgeschrittenem Alter sind im Vergleich zu Männern und jüngeren Arbeitnehmer bislang überproportional betroffen.

                                Einer von vier Arbeitnehmern in den USA hat zudem die Erfahrung gemacht, dass ihre zu leistende Arbeitsstunden durch den Arbeitgeber reduziert worden sind, wie aus der durch Survey USA am 18. und 19. März durchgeführten Analyse weiter hervorgeht.

                                Noch vor zwei Monaten sahen sich rund 160 Millionen Amerikaner der Erwerbsbevölkerung zugehörig. Damals war landauf, landab noch die Rede von einer robusten und weiter stark bleibenden W

                                Коментар

                                Working...
                                X