IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Tatiana Christy

    Да припомним една от причините защо младите (и не само те) бягат от България:
    Как се прави "кариера" в
    България и как ставаш "млад и успял":
    • Делян Славчев Пеевски на 21 г. става член на НДСВ и като студент във 2 курс, спец. "Право" в Благоевград оглавява борда на „Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България.
    • Владислав Иванов Горанов на 21 г. става член на ДПС и като студент 2 курс в Свищов става директор на дирекция „Финансова политика“ към Министерство на земеделието, горите и аграрната реформа.
    • Иван Николаевич Портных (до 2011 г. руски гражданин) на 25 години става генерален мениджър на туристическия комплекс „Гранд хотел Варна“ ( на Илия Павлов-Мултигруп) включващ няколко хотела в курорта Св. св. Константин и Елена...
    Евгений Тенев
    ДПС, респективно Ахмед Доган е най-успешният проект на службите /ДС, филиал на КГБ/. До този извод съм стигнал преди доста години, но преди две вечери в предаването на "Честно казано" с Люба Кулезич го заяви и Осман Октай. Доста други пикантни подробности припомни за актуалните сега "герои" от "класа"

    Valery Mitreshkov
    Кадрите в руската губерния, каквато е България, не се издигат случайно по високите постове. Едно време се изпращаха в Москва на обучение, като Сергей Станишев, Мая Манолова и др. На всички трябва да бъде ясно, че когато комунистическата партия е платила за образованието на някой , няма как да служат на друг, защото , както е казал народа - " който плаща, той поръчва музиката"! Принципите на конспиративната система в тази партия, не позволяват някой да се отметне от нея след завръщането си в България, още повече, че комунистите ти гарантират постове или най малкото, участие в бордове на фирми, банки и др.Това са така наречените "бели якички", които движат икономическите и политическите процеси, било с поста в някое министерство, парламента или съдебната система. Тази битка с тях не може да бъде спечелена от вътре, поне на този етап, защото те, "белите якички", имат зад себе си освен вътрешните предатели и финансовия ресурс, печатни и електронни медии ,троловете във ФБ, имат силовия гръб на Кремъл, под формата на неформални бойни групи, обучавани от руски инструктори и спец силоваци. Когато на тези момчета от време на време се плащат и определени бонуси за "извършена" работа, няма как те да са верни на държавата патриоти. Тази формула, другарите от КОМИНТЕРНА я използват още от 1923 год.,с организацията на Септемврийското възстание, партизанското движение, групировките след 1989 год и т.н.

    https://bivol.bg/peevski-koy.html
    Last edited by barbaron; 23.05.2020, 12:55.

    Коментар


    • Истинската причина Данаил Кирилов да си подаде оставката

      Днес Данаил Кирилов казал, че няма да подава оставка, понеже вече не сме били обект на мониторинг и понеже министърът бил обект на мащабна конспирация, злостна манипулация и поредна обърквация на файлове.

      Също така е признал, че още не е създал органа, с чието създаване беше мотивирана препоръката за отпадане на мониторинга от страна на ЕК в последния доклад, а именно т.нар. "Национален механизъм за мониторинг на борбата с корупцията и организираната престъпност, съдебната реформа и върховенство на закона и на Съвет за координация и сътрудничество".

      Съответното постановление на МС (№ 240) е прието още на 24 септември, 2019 г. и предвижда, че "Съветът провежда редовни заседания на всеки три месеца в първия понеделник на съответния месец от 14,00 ч. в сградата на Министерския съвет." (чл. 11), както и че "В едномесечен срок от влизане в сила на постановлението Министерството на правосъдието обявява процедура за попълване на състава на Гражданския съвет." (§ 4 от преходните и заключителни разпроредби). От думите на министъра става ясно, че нищо от това не е приведено в действие или доведено до край.

      Вероятно, обяснението се крие в един друг текст от същите преходни и заключителни разпоредби: "§ 5. Постановлението влиза в сила с влизането в сила на отмяната на Решението на Европейската комисия от 13 декември 2006 г. за създаване на механизъм за сътрудничество и проверка за напредъка на България в постигането на специфични цели в областите на съдебна реформа и борбата срещу корупцията и организираната престъпност (обн., ОВ, L 354/58 от 14 декември 2006 г.)."

      Понеже, доколкото знам, такава формална отмяна не е публикувана, то и нашето постановление не е влязло в сила.

      Какво излиза - министърт е прав! В момента ние наистина не подлежим на никакво наблюдение. Европейското го смачкахме с помощта на ишиаса на Юнкер и с аргумента, че ние и сами можем да се мониторираме и да носим отговорност за реформите. А, понеже никой в Брюксел не иска да поеме отговорност наистина да отмени мониторинга за България, ние не стартираме дори формално обещания от нас вътрешен такъв...

      И така, в Брюксел сме излъгали, че сами се мониторираме, а в София се лъжем, че мониторингът на ЕК е изчезнал окончателно. И, междувременно, изпадаме в един безкрайно удобен вакуум, в който да прекратим дори формалните имитации на съдебна реформа. А бухалката Гешев, шпицкомандата във ВСС и самия Данаил Кирилов могат да се отдадат на безнаказано сопаджийство с неизменната решителна помощ от медиите на Пеевски...

      Разбира се, европейският мониторинг може и в някакъв момент да се появи на сцената, като призрака на стария Хамлет, но и в София, и в Брюксел винаги ще се намери някой готов на всичко в името на политическото удобство Полоний да ни обясни, че имаме някакъв проблем с разсъдъка си.

      Но не формалната съдба на един или друг мониторинг е причината за оставката на министъра. Причината е, че в описаната междумониторингова мъгла, Данаил Кирилов уби съдебната реформа. Затова, например, не се чува вече нищо за въвеждане на механизъм за отчетност на главния прокурор или за реформа на прокуратурата. И затова той трябва да си подаде оставката.

      Знам, знам, виновен пак ще се окаже един министър от периода 2014 - 2015 г., чието име никой не може да си спомни. Точно както стана с временния софтуер за разпределение на делата, който беше превърнат в постоянен от бездействието на два състава на ВСС, но това беше вменено във вина на този ексминистър. Или както стана с Търговския регистър, или пък - изтичането на данни от НАП. Или пък, с избора на Гешев. "

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

        Няма да има. В тази тема са останали само няколко трола, едни от които се хранят от плюене по Русия и Путин, а другите защитават Русия.
        Всякакви опити да се говори за БЪЛГАРСКА политика тук са безсмислени заради троловете.

        А иначе намаляването на ДДС за ресторантьорите е малката беда, въпреки че НИЕ ще платим масрафа, а не ония с майбасите.
        Сега обаче се готви едно по-голямо многомилионно ограбване на народни пари посредством новоизмислената държавна петролна компания. Ще се налеят стотици милиони , може и милиарди левове, които после ще се изпарят в неизвестна посока.
        И това за "благото на народа".
        Има и такива болни мозъци, които вярват, че Бойко Тиквата се интересува от народа! Боже! Не им прощавай на такива!
        Гига , за държавната петролна компания съм съгласен че пак ще излезе някоя глупост.

        Относно изгонването на Боко, ми то алтернатива няма.

        И на Нинова не вярвам. Тая ми се струва че е версия на Боко но в пола....
        Last edited by markov; 23.05.2020, 11:49.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • А тези не бяха ли много изостанали и те ?

          Кубинските власти съобщиха тази седмица, че благодарение на два лекарствени препарата, произведени от нейната фармацевтична индустрия и които намаляват хипервъзпалението при тежко болни пациенти с COVID-19, смъртността от коронавируса е била рязко снижена, предаде Ройтерс.

          Здравните власти на островната страна са съобщили само за два смъртни случая, свързани с вируса, за последните девет дни при наличието на над 200 "активно болни" пациенти, което е признак, че най-тежкият етап от епидемията в страната е овладян. Според правителството спадът на смъртните случаи до голяма степен се дължи на това, че през април е започнало използването на две лекарства, които показват добър ефект за преодоляването на т.нар. "цитокинна буря" - опасна свръхреакция на имунната система, при която под атака се оказва и здрава тъкан наред с нахлулия в организма вирус.

          Единият препарат е итолизумаб - моноклонно антитяло, произвеждано в Куба и други страни. Другият е вид пептид, който според Хавана е кубинско откритие и собствено производство. Той е бил в процес на тестиране за лечение на ревматоиден артрит и е във втора фаза на клиничните изпитания.

          "Около 80 процента от пациентите, изпаднали в критично състояние, умират. В Куба чрез използването на тези два препарата е постигнат обрат - 80 процента от изпадналите в критично състояние се спасяват", каза в президентът на страната Мигел Диас Канел на среща, показана по държавната телевизия.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар



          • ПФК „Левски“ официално стана първият български футболен клуб, напълнил стадион в условията на епидемиологична обстановка и събитие, което не предполага присъствие на фенове на съоръжението.

            Поради огромния интерес към виртуалното събитие „106 години Любов“, ПФК „Левски“ пуска нова партида билети за трибуните на „Герена“! Рестартът на продажбите е даден, не пропускайте да се сдобиете с парченце от „синята“ история до 19.14 часа на 24 май.

            Може да закупите вашия билет тук: https://bit.ly/3d1aYzO

            Коментар


            • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
              ДДС то за ресторантите и книгите щяло да стане -9%, а за останалото (вклщчително храните и лекарствата) -24%
              Е, няма такава държава в света.

              А, и имахме вчера едно фамфарно показно разкритие на мокра поръчка,
              за да спадне гнева (то пък един гняв) от разкритията на Божков и престъпленията на Горанов.

              И тука не виждам никаква реакция .
              Изобщо, някога ще има ли някаква реакция в БГ, каквото и да направи БХ ??
              Няма да има. В тази тема са останали само няколко трола, едни от които се хранят от плюене по Русия и Путин, а другите защитават Русия.
              Всякакви опити да се говори за БЪЛГАРСКА политика тук са безсмислени заради троловете.

              А иначе намаляването на ДДС за ресторантьорите е малката беда, въпреки че НИЕ ще платим масрафа, а не ония с майбасите.
              Сега обаче се готви едно по-голямо многомилионно ограбване на народни пари посредством новоизмислената държавна петролна компания. Ще се налеят стотици милиони , може и милиарди левове, които после ще се изпарят в неизвестна посока.
              И това за "благото на народа".
              Има и такива болни мозъци, които вярват, че Бойко Тиквата се интересува от народа! Боже! Не им прощавай на такива!
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • ДДС то за ресторантите и книгите щяло да стане -9%, а за останалото (вклщчително храните и лекарствата) -24%
                Е, няма такава държава в света.

                А, и имахме вчера едно фамфарно показно разкритие на мокра поръчка,
                за да спадне гнева (то пък един гняв) от разкритията на Божков и престъпленията на Горанов.

                И тука не виждам никаква реакция .
                Изобщо, някога ще има ли някаква реакция в БГ, каквото и да направи БХ ??

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  ...И къде е тук новината?..
                  Новината е в новото ниво на невежественост - не се прави разлика между СП и СП2

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Германската федерална мрежова агенция реши да премахне газопровода „Северен поток“ от ограниченията, определени от газовата директива на ЕС.
                    И къде е тук новината?
                    Отдавна знаем, че "единствено газопроводи, чието изграждане е завършено преди 23 май 2019 г., могат да искат изключителен статут"
                    А
                    "Северен поток" си функционира още от 2012 г., но нещо напоследък се превърна от "поток" на "паток"

                    Коментар


                    • Германската федерална мрежова агенция реши да премахне газопровода „Северен поток“ от ограниченията, определени от газовата директива на ЕС.

                      В съответствие с решението на регулатора, участъкът "Северен поток" в Германия е освободен от задължението за спазване на правилата за разделяне на доставчика на газ и транспортната компания и за предоставяне на достъп на трети страни до капацитета на газопровода за 20 години, считано от 12 декември 2019 г.

                      „Доволни сме от положителното решение на Федералната мрежова агенция“, заяви изпълнителният директор на Nord Stream AG Алексей Зайцев, отбелязвайки, че германската агенция потвърждава, че няма отрицателно въздействие на “Северен поток” върху конкурентната ситуация на вътрешния пазар на газ в Европа.

                      Миналата седмица BNetzA отказа подобно искане на оператора на газопровода „Северен поток-2“, като обясни решението си с факта, че единствено газопроводи, чието изграждане е завършено преди 23 май 2019 г., могат да искат изключителен статут.

                      Коментар



                      • Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          А марков, я виж това:

                          Кво мислите марков за ситуацията там, на север, в масковските блата и околностите?
                          Рашъните ги остави ами виж какво става в Лос Краварес. Да не вземат скоро да те натирят обратно в Мексико:


                          Член на Фед: Безработицата в САЩ всъщност е 25%, а не официалните 14,7 на сто



                          Нийл Кашкари, Снимка: Robert Jameson/Bloomberg
                          Според члена на Федералния резерв Нийл Кашкари пазарът на труда в САЩ изглежда много по-зле, отколкото е официално известно. Всъщност нивото на безработица в момента е 24 или 25 процента, а не официално споменатите 14,7 процента, заяви управителят на филиала на Фед в Минеаполис. Не е ясно и кога ще бъде стигнато дъното, казва той. По думите му това зависи от това дали временното освобождаване на служителите би довело до постоянни съкращения.

                          Американското правителство заяви в края на миналата седмица, че 20,5 милиона работни места извън селското стопанство са съкратени в резултат на причинената от коронавируса криза през април. Коефициентът на безработица нарасна от 4,4 на 14,7 процента - най-високото ниво след Втората световна война. Министерството на икономиката обаче каза още, че действителният брой на безработните ще бъде с 7,5 милиона по-висок.

                          Кашкари и други експерти предполагат, че поради ограниченията за напускане много граждани на САЩ не докладват на властите, че търсят работа - и следователно не фигурират в статистиката. Около 36,5 милиона американски граждани са кандидатствали за обезщетения за безработица от средата на март.

                          Междувременно също е ясно, че икономиката няма да се възстанови бързо, каза Кашкари в рамките на виртуално събитие на CBS. Сценарият „V“, в който, подобно на буквата, ще има рязък срив, но също така бърз възход, вече не е актуален, казва банкерът.

                          Ръководителят на Фед Джером Пауъл се изказа по подобен начин в сряда, като заяви, че американската икономика е изправена пред „по-дълъг период" с нисък растеж и застояващи доходи. Когато изтече двумесечната програма за държавна помощ (PPP), ще има увеличение на корпоративните фалити, прогнозира Кашкари. Ако това се случи в голям мащаб в промишлеността, това би намалило и производствените капацитети, а това по думите му следва да бъде предотвратено.

                          Помощ би била необходима и за гражданите, за да могат да плащат наема си и храната си.

                          „Хората, които са загубили работата си, сега се нуждаят от пари в джобовете си“, каза накратко Кашкари. „Поставянето на пари директно в ръцете на уволнените американци е, според мен, най-прекият начин да получат помощ и тогава те ще харчат парите там, където имат нужда“, каза Кашкари. „Просто мисля, че парите в джобовете на хората, които са загубили работата си, е това, от което се нуждаем в момента, докато успеем да накараме здравната система да навакса и да овладее този вирус“, каза още банкерът, цитиран и от DPA.

                          Централният банкер поясни също, че не се е успокоил от развитието на фондовия пазар. Той слушал повече здравните експерти, отколкото инвеститорите.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • https://www.youtube.com/watch?v=Di2uGlnBdL8

                            Коментар


                            • Руснаците са си суверенна държава и когато поискат пускат и спират печатницата. Теб притеснява ли те печатницата на говедарите

                              Коментар


                              • А марков, я виж това:

                                Дыра в российском бюджете превысила размер ФНБ

                                Крушение цен на нефть и газ, карантин и рецессия в экономике поставили российскую бюджетную систему на грань крупнейшей в 21-м веке катастрофы.

                                По итогам года общий дефицит ресурсов в бюджетах всех уровней станет рекордным с начала 2000х годов, констатируют в обзоре аналитики агентства «Национальные кредитные рейтинги» (НКР).

                                Общенациональный план восстановления экономики, который Минэкономразвития планирует представить в правительство в конце мая, предусматривает дефицит консолидированного бюджета (с учетом региональных бюджетов и государственных внебюджетных фондов) на уровне 8,5% ВВП.

                                В пересчете на деньги это около 9 триллионов рублей, отмечает НКР. Фактически в бюджете отсутствует каждый четвертый заложенный рубль: общий размер консолидированного бюджета-2020 составляет 38,893 трлн рублей.

                                Схожую оценку дают эксперты «Центра развития» Высшей школы экономики: при средней цене нефти в 27 долларов за баррель федеральный бюджет недосчитается 4,8 трлн рублей, бюджет Пенсионного фонда - 1 трлн рублей, фонда ОМС потеряет 350 млрд рублей, а бюджетам регионов, которые пополняются в первую очередь за счет НДФЛ, потребуется помощь на 900 млрд рублей.

                                В общей сложности, по подсчетам ВШЭ, дефицит ресурсов составит 8,3% ВВП, или 8,9 трлн рублей.

                                В результате «дыра» в бюджетной системе превысит размер Фонда национального благосостояния. В нем, по данным Минфина, на 1 мая находилось 114,5 млрд долларов - это не потраченные деньги, которые размещены на валютных счетах в ЦБ. 
По текущему курсу (70,9 рубля за доллар), ФНБ стоит 8,118 триллиона рублей.

                                «В этой ситуации единственным доступным источником финансирования антикризисной программы является наращивание государственного долга как на федеральном, так и на региональном уровнях. Предполагается, что Банк России будет стимулировать приобретение банками ОФЗ за счет предоставления им ликвидности посредством длинного репо с использованием ранее приобретенных ОФЗ», - отмечают в агентстве.

                                По сути речь идет о запуске «печатного станка»
                                ...

                                Кво мислите марков за ситуацията там, на север, в масковските блата и околностите?

                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X