Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Дори като приложение постнах превод на песента на Рамщайн - Америка - това е лично за теб и като признание и преклонение пред ролята, която играе в съвремнния свят твоята нова Родина.
Пиша основно по друг въпрос.
Споделяш, че не си разбрал написаното от мен. Доколкото аз нямам никакви съмнения в твоето перфектно владеене на английски език, заподзрени са няколкото пестеливи думички, които съм написал в лично качество.
Мр. Байдън е употребил в посланието си думата "force". Това значи принуждавам, карам някого да направи нещо силом.
Контекстът е принуда за носенето на маски. Буквално обяснява, че това трябва да се случва out in public, което значи че вие американците под неговото хипотетично ръководство ще бъдете принудени да носите маски НАВСЯКЪДЕ на места, които са различни от дома ви. Дори не е употребил думата "подходящи" за маските. Тезата му е: Няма "не искам", ще носиш маска.
Отварям скоба: преди време преживях много силна емоционална възбуда, вълнувах се трескаво, доколкото ти сподели припряно, че си притеснен и се готвиш задълбочено (цяла книжка е трябвало да прочетеш) за някакво препитване, което предхожда даване на американски паспорт. Хайде, похвали се, де! Аз многоклатно съм отсъствал и така и не разбрах?? Стана ли вече американец?
Аз нямам нищо против носене на маски на закрити обществени места и повсеместно дистанцирано и предвидливо социално поведение на индивидите, но казаното от Байдън не ми харесва и нещо ми подсказва, че този човек няма абсолютно никаква представа от природата на вируса и социалните и медицинските мерки за профилактиране, а всичко опира до търсене на слаби места за удар по политическия противник.
Като оставим настрана обстоятелството, че този човек не е в състояние да изрече гладко едно изречение и на третата дума вече е забравил, за какво точно е подхванал приказка, подобни тези като горната за маските, карат ли те да се чувстваш вдъхновен, че той се кани да ръководи Америка за 4, а защо не и за 8 години. По правило президентите там н е влизат в Белия дом с мисълта да го напуснат след 4 години. Когато говоря за разделителни линии, опитваш ли се да разсъждаваш по темата: Кой в действителност ще ръководи Америка в хипотезата на президенстване на Байдън?! На него вероятно ще му разрешават понякога да прочете по една късичка реч, като публиката ще клати глави съчувствено и разбиращо, а после ще си го прибират.
Коментар