IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Лидеры стран – членов Евросоюза договорились о продлении на шесть месяцев экономических санкций, введённых против России в 2014 году в связи с её ролью в вооружённом конфликте на востоке Украины.
    Меркель и президент Франции Эммануэль Макрон рассказали своим коллегам о текущей ситуации на востоке Украины и процессе выполнения Минских соглашений. ЕС ранее неоднократно заявлял, что санкции могут быть ослаблены или сняты только в случае существенного прогресса при их реализации.
    Санкции налагают ряд ограничений на сотрудничество с
    Россией в сфере финансов, энергетики, торговли, запрещают экспорт в Россию ряда категорий товаров.

    Евросоюз продлил на год санкции в отношении
    России из-за аннексии Крыма и Севастополя. Об этом говорится в заявлении Совета ЕС.
    Ограничения включают запрет на инвестиции в экономику полуострова, включая оказание туристических услуг. В свою очередь
    предприятия, расположенные в Крыму, не могут импортировать в Евросоюз свою продукцию и природные ресурсы.
    Россия аннексировала Крым по результатам "референдума" в 2014 году, который был проведен вопреки законодательству Украины и после того, как полуостров взяли под контроль российские военные. Страны Запада считают это нарушением норм международного права.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      ... главата ми е пълна с информация, която подреждам в сложни конфигурации и връзки и всяко прескочено, пропуснато, неглижирано обстоятелство ми създава усещане за непълнота, семплост и ...неубедителен и глупав резултат.
      ... да знаеш - става дума за авторитетно американско консервативно издание - точно по моя вкус. Казвал съм ти, тъпа пропаганда не обичам, чета Брайтбарт и ... ще видиш долу.
      Журналисты Breitbart News общепризнанно считаются движимыми идеологией, а содержимое сайта характеризовалось как мизогинное, ксенофобное и расистское как либералами, так и традиционными консерваторами[13]. Сайт публиковал ряд ложной информации, теорий заговора[14][15][16][17][18][19][20][21], а также материалы, намеренно вводящие читателей в заблуждение[22].

      А текста е на РУСКИ, защото вие червената сган не разбирате други езици
      Last edited by barbaron; 20.06.2020, 15:18.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

        Написаното в статията е римейк на вече казаното.Има дори и субове за по-добра възприемаемост!
        О, полезен линк!
        Нашите американци предполагаемо, но недоказано, поназнайват английски, но пък категорично доказано предпочитат руския
        Парадокси!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Написаното в статията е римейк на вече казаното.Има дори и субове за по-добра възприемаемост!




          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

            "Фашисты стали нашими друзьями". Документы из архивов КГБ
            Ванка, ако искаш може и да поспорим, но съм уморен и не ми се пишат чаршафи. А пък за съжаление по друг начин не мога, защото главата ми е пълна с информация, която подреждам в сложни конфигурации и връзки и всяко прескочено, пропуснато, неглижирано обстоятелство ми създава усещане за непълнота, семплост и ...неубедителен и глупав резултат.

            ПСВ завършва с един мир, който частично е постигнат с измама и на немците е вдъхната увереност (надежда), че предстоят мирни преговори, а не размазване.
            Наложената система е непрозорлива, жестока, реваншистка, крайна и това полага основите на следващия световен конфликт. Не случайно има историци, които гледат на двете войни като една, която се е състояла в две действия.
            С Груев наскоро разменихме малко приказки за този период - това е една все още непреодоляна рана и трагедия и за нашата страна.

            Разбиването на Ваймарската Република, създаването и отглеждането на Хитлер и нацизма си е ваша работа. Като казвам "ваша", естествено не визирам теб и Факи, а западните сили победителки - основно Англия и Франция. Особена е ролята на Англия - демон, който брутално е изсмуквал буквално векове целия свят и в един момент обективно е станал пречка на естествените стремежи и на други велики народи (естествено, визирам германците).
            Осъзнавайки, какво се задава от изток, в един момент на тях А + Ф им светва и започват целево и внимателно да си отглеждат инструмент, който да насочат удобно на изток.
            Не трябва да бъдем наивници - в Лондон, Париж и Москва подробно са познавали Майн Кампф и теориите за арийското превъзходство и необходимостта от Lebensraum. Спестявам ти подробности кога е писано, къде е писано, как тръгва възходът и т.н.
            В един момент това се е превърнало в състезание с времето. Кой ще успее да "изпрати" германиците на разходка в правилната посока. Елементарно го формулирам, но се старая в едно кратко изречение да напомпам максимално исторически контент.
            Франция и СССР са договорни гаранти на Чехословакия. Французите предават Чехия.
            Идва позорът от МЮнхен, включително тайните допълнения към договорите. Първите лидери на "свободния свят" отиват на крака и фактически биват унижени от Хитлер, като приемат условията му. Подкана е очевидна: ние сме добрите, тръгвай на изток.
            СССР не е невинна, кротка и неамбициозна страна, но не е готова, а и тяхните планове и амбиции са насочени основно за някакво неопределено бъдеще, като те са вярвали, че исторически са господари на времето, в революцията и прочее.
            Сталин поне не се е унижил и въпреки наличието и на различни мнения, той никога не се е срещал с Хитлер.
            Тези глуповати колажи може да ги показваш на сбирка на кръжока по евроатлантически ценности.

            Естествено, че никой не храни илюзии, просто се печели време.
            Какво е писал Правда през 1941 г. Извинявай, но в света на голямата политика и пропаганда, това са приказки за наивници.
            В днешния свят масово не се познава историята, но тъжната истина е, че с различна интензивност в Далечния изток тече война още от 1931-32 г., където японците разгромяват Китай и завладяват Манджурия. Още в началото на 1938 започват отделни конфликти между СССР и Япония, а през 1939 г. далеч преди нападението на германците над Полша там вече се води пълномащабна война. Сигурно знаеш името Халкин Гол. Това е реален и сериозен втори фронт.
            Трябва ли да ти обяснявам в тази ситуация защо е подписан Пактът и какво е неговото истински значение.

            И понеже Факи сутринта се направи на ударен с парцал и не пожела да обърне внимание на скромната ми личност, въпреки че сам ме е произвел в ранг на великата пуЙчица, сега ще предложа онзи материал на теб.
            Направи му критичен анализ и запознай форума!
            Внимавай да не си изкараш ангелите като отвориш материала. Обаче, да знаеш - става дума за авторитетно американско консервативно издание - точно по моя вкус. Казвал съм ти, тъпа пропаганда не обичам, чета Брайтбарт и ... ще видиш долу.
            Е, напълно естествено прегрешенията и греховете на врага са леко надути в материала (но не и на поляците), своите са леко приглушени, но ... да не ти отнемам удоволствието от анализа.

            Гледай да не си разваляш окончателно отношенията с Президент Путин. По неочакван и странен начин революцията чука на вратата на Америка. Утре ще вземе да долазите на колене в старата си Родин, пък Боката къфто е повратлив, ще вземе да покани "ватниците" и ще забрави за блок 70. Зер не ги е плащал с пачките от нощното! Аз започнах да подготвям Факю, като го кръстих Ватю - в това има дълбок символизъм. На най-злостните врагове на Русия ще им бъде връчвана по една ватенка и путьовка за Магадан. Лошото е, че понякога и аз приказвам отделни неласкави неща за тях, защото си има важни причини в политическия им пейзаж, та може да ни пратят да търкаме общ нар, кой знае. На този етап не му казвай, ще се разстрои.

            The National Interest


            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

              Според европейските стандарти Украйна е доста голяма страна, а по територия е европейски гигант. Мястото, което й беше отредено , когато придобихме независимостта беше меко казано скромно, пише украинското издание Корреспондент в материал, представен без редакторска намеса.

              Разбира се, ние излязохме от Съветския съюз като индустриален, космически и дори ядрен гигант с военен и икономически потенциал, достоен за световната петица. Но новите приятели не пощадиха времето и парите, за да ни доведат до днешното окаяно състояние на страната, както се казва - от „третия свят“ ... Така очевидно им е по-добре и спокойно. В същото време бяхме убеждавани, че това е добро за Украйна.

              И фактът, че по всички социални и икономически показатели сме в края на списъка и водим само по нивото на различни болести, смъртност, корупция и т.н., мисля, че точно това е заслугата на нашия „приятел” и „партньор”, към който сме тръгнали от почти тридесет години - европейският и световния Запад! ..................................

              http://www.focus-news.net/news/2020/...a-ukrayna.html
              Тоя все едно за тукашната територия говори....................
              И това ще мине ...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Kakто обикновено се защитава властта- зер от там пада келепира Да видим дали някой ще се познае

                13.03.2009 00:29

                Корупцията е "лепилото" на си.

                г-н Матеев,
                Не съм съгласен, че хората които се корумпират са много умни
                Напротив, глупавите тикви се корумпират, умните се оправят в всяка ситуация, независимо дали са политици или бивши берачи на портокали.
                Един кмет може да стане много богат, най-малкото ако търгува с най-скъпата стока на света - информацията. За какво му е да се корумпира, като Дупнишкия или Варненския кмет? Те хорицата живеят в постоянен страх, това живот ли е
                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                Коментар




                • Според европейските стандарти Украйна е доста голяма страна, а по територия е европейски гигант. Мястото, което й беше отредено , когато придобихме независимостта беше меко казано скромно, пише украинското издание Корреспондент в материал, представен без редакторска намеса.

                  Разбира се, ние излязохме от Съветския съюз като индустриален, космически и дори ядрен гигант с военен и икономически потенциал, достоен за световната петица. Но новите приятели не пощадиха времето и парите, за да ни доведат до днешното окаяно състояние на страната, както се казва - от „третия свят“ ... Така очевидно им е по-добре и спокойно. В същото време бяхме убеждавани, че това е добро за Украйна.

                  И фактът, че по всички социални и икономически показатели сме в края на списъка и водим само по нивото на различни болести, смъртност, корупция и т.н., мисля, че точно това е заслугата на нашия „приятел” и „партньор”, към който сме тръгнали от почти тридесет години - европейският и световния Запад! ..................................

                  http://www.focus-news.net/news/2020/...a-ukrayna.html
                  Last edited by aleks262; 19.06.2020, 22:33.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение


                    Тонът на „Правда“ /1941 год./-: пактът си е пакт, но скоро цялата земя ще ни принадлежи. „Огромна е нашата страна: на самото земно кълбо му е нужно да се върти девет часа, за да може цялата ни безкрайна съветска страна да встъпи в Новата година на своите победи. Ще дойде време, когато за това ще са му необходими не девет часа, а цяло денонощие… И кой знае къде ще посрещаме Новата година след пет, след десет години, в кой часови пояс, на кой нов съветски меридиан?“

                    („Правда“, 1 януари 1941 година).


                    Кой кого искал да завладее? Ами Световната пролетарска революция или Хилядолетният Райх? И третият претендиращ Ислямският Халифат?





                    "Фашисты стали нашими друзьями". Документы из архивов КГБ
                    Ако се вгледаш в картите от 1945-1990 г може с изненада да откриеш,че бившият соц. лагер копира границите на Хунската империя на Атила отпреди 1600 г.

                    Коментар


                    • Kakто обикновено се защитава властта- зер от там пада келепира Да видим дали някой ще се познае

                      13.03.2009 00:29

                      Корупцията е "лепилото" на капитализма и на пазарната икономика. Без нея не може. Ако утре я премахнете с магическа пръчица, кой тогава ще е този глупак да отиде на държавна работа. Как ще си намерите кметове, депутати и министри. Кой ще е този глупак да се изправи пред дулото на народното недоволство срещу една смешна държавна заплата. А ако наистина се намери такъв, то той тогава наистина ще е глупак. А ние не искаме да ни управляват глупаци.

                      Имам една много интересна идея - нека корупцията да се официализира. Например нека на всички властимащи да им бъде разрешено официално да уреждат свои хора или даже себе си, но да кажем за не повече от 10% от бюджета. Но ако барнат над 10-те процента - затвор доживот. Вижте как икономиката изсветля, когато намалиха данъка на 10%. Може пък власт имащите да се поукротят, ако нещо им се разреши да го правят официално. Така хем ще облизват лъжицата с меда, хем в същото време ще ги е страх да не съгрешат и да загубят вече постигнатото.

                      Нали знаете - ако притиснете някого в ъгъла - той играе вабанк. Но ако му дадете някакво благо, той вече се страхува да не го загуби и променя стратегията си.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

                        Тази снимка прав по гащи /дето според теб е най-менте/ е публикувана от Борисов.
                        Не му обръщай внимание- толкова си може, между два ибрика за кое по напред време

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                          Щом...
                          ..
                          9-ми май дойде депеша-нареждане от Вашингтон да се наругае онзи Пакт, нашият върховен специалист по външна политика - незаменимата Екатеринка, се изправи в Народното събрание и прочете декларация сричайки - Молотов - РибентОРп.
                          ...
                          Нали тук се стараем горе-долу и според ограничените си възможности да казваме истината и не спестяваме неудобните истини никому - американци, руснаци, европейци, всички си имат неудобни истини.
                          За нас пък да не говорим!

                          Тонът на „Правда“ /1941 год./-: пактът си е пакт, но скоро цялата земя ще ни принадлежи. „Огромна е нашата страна: на самото земно кълбо му е нужно да се върти девет часа, за да може цялата ни безкрайна съветска страна да встъпи в Новата година на своите победи. Ще дойде време, когато за това ще са му необходими не девет часа, а цяло денонощие… И кой знае къде ще посрещаме Новата година след пет, след десет години, в кой часови пояс, на кой нов съветски меридиан?“

                          („Правда“, 1 януари 1941 година).


                          Кой кого искал да завладее? Ами Световната пролетарска революция или Хилядолетният Райх? И третият претендиращ Ислямският Халифат?





                          "Фашисты стали нашими друзьями". Документы из архивов КГБ
                          Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                            Снимките са пълно менте. Когато създаваш картинка във фотошоп размерът на файла се увеличава значително. Става видно по-голям от оригинална снимка. Всички тези са ресайзнати, но пак са по-големи от картинка с подобен размер.
                            А тази на която стои прав по гащи, дори и начинаещ фотошоп мераклия ще я направи по-добре.
                            Всичките са толкова фалшиви, че не знам, дебил може само да се върже. Но пък създават храна за някои. Я колко се изписа тук.

                            Тази снимка прав по гащи /дето според теб е най-менте/ е публикувана от Борисов.

                            Коментар


                            • [QUOTE=hazard;n3616246][I]
                              Губят, разбира се, всички замесени, а сред тях се оказа успешно замесен и основния опонент на Борисов - държавният глава. Това с дрона беше майсторски номер, на който Радев от неопитност се върза и влезе в обяснителен режим."
                              И как Президента се върза? Радев го изигра брилянтно-журналистите го питати той отговори.

                              Коментар


                              • Време е да се притоплят няколко лекарски грешки, за да се пренасочи гнева населението.

                                Коментар

                                Working...
                                X