IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Общинските съвети на Варна, Пловдив и Смолян се разбързаха да продават имоти, да дават под наем и да правят промени в регулационни планове преди лятната ваканция, показа проверка на OFFNews.

    Всички са управлявани от кметове на ГЕРБ и доминирани от мнозинство на ГЕРБ.

    Почти всички останали общини в областни градове нямат обявени заседания до края на месеца.

    Заседанията на съветите в Пловдив и Смолян ще бъдат закрити.

    Заседанието на общинския съвет във Варна се състоя в понеделник и вторник, а в дневния му ред имаше 118 решения за продажба и разпореждане с общинска собственост.

    Днес представителите на Демократична България в община Варна излязоха с позиция срещу начина, по който е гласувал общинският съвет за продажба на общински имоти.

    "С безпрецедентно гласуване на 19 решения за продажба на общинска собственост анблок, нещо, което не е правено в най-новата история на Варна след 1990 г., общината се отказва от десетки милиони евро", заяви съпредседателят на ДБ-Варна Васко Василев. Той обясни, че решенията са за разпродажба на десетки декари общинска земя - над 40 000 кв.м застроена площ.

    Василев даде пример само с един от терените – 7 дка във "Възраждане", върху който може да се застроят 35 000 кв.м. За тях е обявена начална тръжна цена 2,5 млн. лв., което е в пъти под пазарната цена. Според него гласуването анблок е имало за цел да прикрие нелицеприятни факти, които биха излезли в дискусия точка по точка за всеки терен, какъвто би следвало да е подходът.

    В дневния ред на Пловдивския общински съвет почти всички имотни решение са заложени една точка - "Изменение и допълнение на Годишната програма на Община Пловдив за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2020 г". В дългия документ е заложена продажбата на 45 общински жилища и около 50 имота, сред които има земя.

    В дневния ред на заседанието на смолянския общински съвет е планирана продажбата на 3 имота в селата Арда и Кремене и 6 имота за отдаване под наем.

    Коментар


    • „Галъп”: 58% от българите искат оставката на правителството, а 32% го подкрепят

      Галъп не беше ли прогербаво ??

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

        Мерси, Начев!
        И ти имаш моето уважение. Пишеш търсейки верните отговори, не целенасочено. И по вирусната, и по други теми.
        Истината е че в случая и аз търся отговора. Борисов е рожба на тези които го създадоха, премина границата, оля се, не се съобрази. Но вероятно с баланса му не може вечно. Да си ходи.
        Големият въпрос е ние какво ще правим? Как ще се опазим от другите които идват и ще разграбят държавата веднага. Днес и на Марешки четох подобна позиция. Но не го казвам заради Марешки, смятам че точно така ще стане.
        Благодаря ти!
        Аз съм човек, имам емоции и със сигурност понякога емоцията ми върти номера, но категорично не гоня никаква корист в актуалните си изяви. Вече нищо не чакам и не искам за себе си от този живот.
        Искам само на децата да не случва това, което се случи с нас.
        Едно време, учителката ми по литература казваше, в литературата и в живота драматичните герои се раждат в резултат на драстични разминавания между техните очаквания и обективната действителност.

        След отклонението, да кажа и нещо важно:
        Упорито изчаках да минат 24 часа и исках да проверя, дали някой ще забележи.
        Вчера проведох един социологически експеримент. Вторият участник беше моят приятел дддд. Ние човешки се уважаваме, без много да се харесваме. Нищо извънредно, нормални хорски работи. Преди време той ме обиди, после се извини, аз му простих, но едновременно с това споделих, че ако го хвана в човешка издънка, ще му я посоча. Грижовно и приятелски. По начало, при приятелите и уважаваните от мен лица - прескачам прегрешенията им. И те моите.

        Всички антипротестъри тук неспирно дуднат, че митингуващите били глупави, заблудени, непросветени, купени, деструктивни, не знаят какво и защо искат, не могат да формулират ясно и убедително политически послания, искания, проекти. Накратко обобщават - идиоти. Матеев е моного производителен и картинен.
        Претендиращите казват индиректно - ние сме умните, щото ги знаем нещата, ама голата истина е, че дуднат предимно защото имат личен интерес от статуквото.
        Да, водещото в момента при огромното мнозинство протестиращи е предимно една дива и деструктивна емоция, която е отприщена от ярост, в резултат на преминаването на всякакви мислими граници на търпимост, преливане на ръба н а чашата на безкрайното ни търпение. Едно безкомпромисно, дори разрушително отхвърляне на простащината, корупцията, демагогията и много други неприемливи неща - да не изброявам.

        Как се излиза от това положение. За съжаление - Никак или много трудно. Има някаква мъчителна, но почти незабележима в рамките на един обичаен човешки живот тенденция на подобряване на нещата, но толкова. Обикновеният човекк дори не може да я регистрира тази тенденция. Тенденцията я забелязват и аргументират учените глави, ровейки в дебелите книги.
        Но пък историческата тенденция не винаги и не задължително е гарантирано позитивна, има и обратни тенденции на властване на тъмни сили.

        Противопоставяне на някаква абстрактна, позитивна социална конструкция с користния интерес на хищни, безпринципни и безжалостни индивиди, в исторически план категорично води до превес на вторите.

        Е, има ли все пак някаква надежда?! За осезаема надежда не съм сигурен, но Във всеки случай, има неизбежна необходимост от организация - образование, обучение, съграждане. Търсене и намиране на лидери, които артикулират, обясняват, увличат, водят! Да, ама това се все неща, които изискват огромни усилия, огромен ресурс, а видимо не връщат нищо. Колцина са тези с апостолска нагласа, които ще се хванат на подобно дело?!

        И тук с е намесих аз и реших да проверя реакцията на един без съмнение много просветен и подготвен човек, със задълбочени познания по икономика, финанси. Един от безспорните професионални лидери на форума, но още ... твърде млад и, за съжаление, непознаващ достатъчно реалния живот, предпочитащ една своя елитарна самодостатъчност.

        Той също напоително и леко претенциозно наруга предимно младите протестиращи, дори субективно ми се стори, че им се надсмива. Случва се често - елитарността върви ръка за ръка с интелектуална арогантност!

        Привършвам кратичко. Предложих заедно да финансираме идин проект, който да преодолее констатирани слабости в движението на предимн о младите протестиращи.
        Той дори отказа да влезе в разговор - като разбра за потенциално съдружие с мен, отказа моментално и категорично.
        Не е важна моята личност, погледнете и оценете резултата отвъд личностите. То се самоподразбира, че никакви пари нямаше да с е вадят и никакви проекти нямаше да се финансират.
        Съвременният човек е предимно самотник, изпълнен с недоверие и подозрения.
        Трудно се допускат хора до теб или с течение на времето въобще престават да се допускат.
        Често той живее живот онлайн и го бърка с истинския живот.
        Дори и ние тук, дори и двойките форумци, които в някаква степен се "познават", имат "изградени" в резултат н а дълъг период на общуване относително "утвърдени и проверени" отношения на някакво "общуване и познаване", категорично отказват да влязат в каквито и да било близки отношения, макар и дори подчинени на някаква абстрактно идеална, но очевидно смислена цел.
        Забележете, говорим за някакви относително подбрани индивиди, които вероятно са над средното ниво. Тук е все пак едно основно професионално сборище.

        Е, как тогава можем да си представим, можем да допуснем и да имаме някакви гнусливи претенции до абсолютно непознати хора, които са попаднали на напълно случаен признак на площада, да се организират стройно, ясно, непротиворечиво и градивно.
        Хора, бъдете реалисти! Няма как да стане!
        Политиката е предимно емоция, после идеи, идеологии, интереси, корист и какво ли още не). Всичко изброено принадлежи на интимния свят на индивида, а тук разни претенциозни хулители ругаят хората, че били тъпи, неорганизирани, объркани, деструктивни.

        Като как така може да си представяте, да изисквате допускането на чужди и непознати в най-деликатния и интимен свят на индивида.
        Няма как да стане!

        Обратното, тъмните сили са добре йерархически построени, притежават ресурса и си знаят интереса. Да, там същщо има емоция, има жестокост, мерзавщини и предателства, но тяхната спойка изначално е по-естествена и по-силна.
        Те са обичайният заподозрян доминатор. Лидират без колебание до моменти на грубо погазване на мислимите граници.
        Според дълбочината на конфликта и състоянието на обществото, може относително бързо да се мине към:
        1. фаза на изцеляване и градеж.
        Но, не е изключено де се мине към:
        2. фаза на рушене или,
        3. фаза на удушаване и смазване.

        Изберете най-реалистичното и бъдете честни поне със себе си!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
          Е, ко толкуз... Служебен кабинет (КОЙ ще го реди?). Разпускане на парламента. Липса на антикризисни мерки. Спиране на европейските средства за борба с последствията от С19. Спиране на европейските програми. Чистка във всички министерства до ниво "старши експерт". Паркиране на работата на всички институции поне за година и половина. Като цяло... ми май нищо страшно.
          Амчи кво толкова, това са дреболии за които даже не си струва да се мисли, камо ли да се притеснява човек.
          Обаче другата перспектива е доста примамлива: Излизане от ЕС, влизане в Азиатския съюз, излизане от НАТО, влизане в одкб...
          Завършване на Балкански поток... Ся газ за него може да няма, обаче я колко работни места създаде.
          Построяване на белене. Токът може да е ненужен, но пак, я колко работни места ще се отворят?
          Ще раздадат по пет хиляди рубли на калпак за кой каквото иска да ги прави - започване на бизнес, покупка на апартамент, кола, или просто да ги изхарчи за дринк, гембъл анд хъмп...
          Ся на последната фраза май ще трябва да намеря заместител на по-близък до старобългарския език че няма да звучи политкоректно, както би се изразила една модераторка която работи в библиотека... Но това е само на пръв поглед, възможностите всъщност са неограничени, и като знаем интелектуалните способности на евентуалните изпълнители то изобщо не трябва да се притесняваме за бъдещето.

          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

            От кои вас?
            Кои сте вие, дето 30 години стоите скрити-покрити и на всяко недоволство показало се на повърхността казвате от нас "зависи"?
            30 години на всеки протест срещу каквото и да било, когото и да било, казвате "от нас зависи"?!?
            Въпросът е реторичен.
            Защото като зависи от вас, какво направихте '89-90 година? Какво направихте '97 година? Какво правехте през цялото това време?!?

            Но ще кажа. Вие, от "които зависи" не виждате по-далеч от носа си. Вие не виждате даже какво би последвало на другия ден от действията ви. Такива като вас доведоха на власт онова чучело комарджията който ви "раздаде" по пет хиляди лева и ви оправи за 800 дни.

            И ето сега ситуацията е следната: Искате да махате БХ. Добре, ами я кажете като от вас зависи какво следва, е така, няколко хода напред, няколко варианта дайте.
            Не фантасмагории а се огледайте в реалността и кажете дайте вашите прогнози.



            ПП
            Ако не друго, поне ще се посмеем.

            Не ми е работа аз да определям как ще се договорят политиквениците.
            Аз мога да определя кой не ми харесва, кой много краде и се е осрал и да го изритам насилствено от властта.
            Който иска да се занимава с политика и да определя, да прави програми, схеми и т.н.
            От нас зависи да не търпим един крадец/мутра 10 години. Ето комунистите 2013 при първия фал и аре чао.
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
              И ето сега ситуацията е следната: Искате да махате БХ. Добре, ами я кажете като от вас зависи какво следва, е така, няколко хода напред, няколко варианта дайте.
              Не фантасмагории а се огледайте в реалността и кажете дайте вашите прогнози.
              Е, ко толкуз... Служебен кабинет (КОЙ ще го реди?). Разпускане на парламента. Липса на антикризисни мерки. Спиране на европейските средства за борба с последствията от С19. Спиране на европейските програми. Чистка във всички министерства до ниво "старши експерт". Паркиране на работата на всички институции поне за година и половина. Като цяло... ми май нищо страшно.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                от нас зависи да не го позволим.
                Че ще се опитат да откраднат 10млрда е повече от сигурно. И всички ще се опитат. Колкото повече мрънкяме по малко ще откраднат. Ако ги ограничим до 10% ще е уникално добре
                От кои вас?
                Кои сте вие, дето 30 години стоите скрити-покрити и на всяко недоволство показало се на повърхността казвате от нас "зависи"?
                30 години на всеки протест срещу каквото и да било, когото и да било, казвате "от нас зависи"?!?
                Въпросът е реторичен.
                Защото като зависи от вас, какво направихте '89-90 година? Какво направихте '97 година? Какво правехте през цялото това време?!?

                Но ще кажа. Вие, от "които зависи" не виждате по-далеч от носа си. Вие не виждате даже какво би последвало на другия ден от действията ви. Такива като вас доведоха на власт онова чучело комарджията който ви "раздаде" по пет хиляди лева и ви оправи за 800 дни.

                И ето сега ситуацията е следната: Искате да махате БХ. Добре, ами я кажете като от вас зависи какво следва, е така, няколко хода напред, няколко варианта дайте.
                Не фантасмагории а се огледайте в реалността и кажете дайте вашите прогнози.



                ПП
                Ако не друго, поне ще се посмеем.


                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Михаил Вешим:
                  Защо не съм на жълтите павета - искат да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руската?"
                  Фуражките от тима на президента, които кадруват в държавата, не са по-различни от каскетите":

                  Слугите на Путин и троловете на мафията се тресат от страх.. Мутрите на БМБ ще завлекат и троловете си в пропаста..

                  Коментар


                  • http://epicenter.bg/article/Borisov--pachki/222454/2/0
                    Тия гавази от НСО да не кандидатстват "Операторство" в НБУ ....
                    Last edited by 4i40; 16.07.2020, 19:06.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                      Михаил Вешим:
                      Защо не съм на жълтите павета - искат да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руската?"
                      Фуражките от тима на президента, които кадруват в държавата, не са по-различни от каскетите":


                      https://faktor.bg/bg/articles/zashto...slya-ami-ruska
                      Точно това мисля че се случва. Два, а може и повече мафиотски лагера...образно казано се счепкаха. Президентът ако беше читав нямаше да реагира по този начин след като му намериха част от гнилите ябълки в неговата къщичка. Борисов чистеше неговата си къщичка, не я е очистил, то е явно.
                      И в Германия влизаха в Президентството прокурорите, не виждам нищо необичайно в това.
                      Ние сме по средата. И това е лошо.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Ха-ха .... мисля че съм много по-сдържан от Киро или National Power / Power Grid.
                        Опитвам се да си контролирам постингите и да не обиждам персонално никого от форума, но изпитвм остър дефицит от обидни думички, с които да охарактеризирам истинското си отношение към протестиращите. Така че трябва да знаеш, че и по отношение на тях съм сдържан в подбора на думи, доколкото това е възможно.

                        Ако ти измислиш някаква по малко обидна дума за някой, който кряка, квака, подскача, свири, вика, пени се, обижда, проявява агресия, напада, хвърля камъни и бутилки и псува като дърт циганин, съм съгласен да я използвам. Предложената от тебе думичка трябва да включва и нисък интелект, стадни чувства, опиянение, непукизъм, егоизъм, липса на критично мислене, злоба, простащина, невежество, както и липса на първите 7 години възпитание.
                        ти не си преставал НИКОГА ДА обиждаш наляво и надясно.
                        Всички те бъзикат за "величието", аз и за мераците ти за безсмъртие ...
                        Изпускаш ли килимчето герберско/ДПС подлога?
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                          Матеев, от завоювани позиции не се отстъпва без крайно основателна причина!
                          Внасям корекция в позицията ти за видяното от народа:
                          старо : дрогираните малоумници.

                          ново : пияни, дрогирани и маниакални малоумници.

                          Аз вече го изядох, не ща да съм сам и народът да гледа саЛ моя срам.!
                          Ха-ха .... мисля че съм много по-сдържан от Киро или National Power / Power Grid.
                          Опитвам се да си контролирам постингите и да не обиждам персонално никого от форума, но изпитвм остър дефицит от обидни думички, с които да охарактеризирам истинското си отношение към протестиращите. Така че трябва да знаеш, че и по отношение на тях съм сдържан в подбора на думи, доколкото това е възможно.

                          Ако ти измислиш някаква по малко обидна дума за някой, който кряка, квака, подскача, свири, вика, пени се, обижда, проявява агресия, напада, хвърля камъни и бутилки и псува като дърт циганин, съм съгласен да я използвам. Предложената от тебе думичка трябва да включва и нисък интелект, стадни чувства, опиянение, непукизъм, егоизъм, липса на критично мислене, злоба, простащина, невежество, както и липса на първите 7 години възпитание.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                            Що да не излиза,ето я хубавката....,на Волгин де....не само....

                            Виж сега! Това е снимчицата от 168, в която кака ти Калина беше още едно невинно, пърхащо славейче, със сладка човчица, което омайно викаше: Пи-пи-пи! А пък мъжкарите пускаха слуз от всички отверствия.

                            Обаче ... мина време, а животът, озъбеното и свирепо куче, сбръчка озлобено морда и ... нещата станаха други.
                            Не те насърчавам да и публикуваш ти актуална и снимка. Все пак е дама. Пълзи ми по нервите, но е дама.
                            А жените са направени за да бъдат целувани и успокоявани.

                            Ване, нали знаеш, че съм леко (пък и не само леко) смотан с компютрите.
                            Само ти, колко пъти си ме отървавал, е-хе!
                            Е, това си го признавам само на теб, защото може и да сме се поскарвали, но ти знаеш границата на здравата и чисто човешка етична хигиена и не я прекрачваш.
                            Докато тук масово дебнат едни други породи мародери, на които я покажеш пръстче с някаква твоя - дори хипотетична слабост, след това те издебват и ти отхапват не само цялатя ръка, до кръста те изяждат.

                            Хищни времена настанаха!
                            Last edited by nachev; 16.07.2020, 17:35.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

                              Мерси, Начев!
                              И ти имаш моето уважение. Пишеш търсейки верните отговори, не целенасочено. И по вирусната, и по други теми.
                              Истината е че в случая и аз търся отговора. Борисов е рожба на тези които го създадоха, премина границата, оля се, не се съобрази. Но вероятно с баланса му не може вечно. Да си ходи.
                              Големият съпрос е ние какво ще правим? Как ще се опазим от другите които идват и щв разграбят държавата веднага. Днес и на Марешки четох подобна позиция. Но не го казвам заради Марешки, смятам че рично така ще стане.
                              от нас зависи да не го позволим.
                              Че ще се опитат да откраднат 10млрда е повече от сигурно. И всички ще се опитат. Колкото повече мрънкяме по малко ще откраднат. Ако ги ограничим до 10% ще е уникално добре
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Михаил Вешим:
                                Защо не съм на жълтите павета - искат да изметем българската мафия, аз си мисля: „Ами руската?"
                                Фуражките от тима на президента, които кадруват в държавата, не са по-различни от каскетите":


                                https://faktor.bg/bg/articles/zashto...slya-ami-ruska

                                Коментар

                                Working...
                                X