IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

    А какво ще кажеш за президентска република
    Ако се промени конституцията - съгласен съм. Важното е да е законно. Това обаче ще означава предсрочни президентски избори, за каквито гласувам и с двете си ръце.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение
      Уважаеми протестиращи,

      Форма на ефективно гражданско неподчинение може да бъде и затваряне на границата с Гърция. Насочете усилия и бъдете подготвени.


      Да отидат на лайноморието?? Имай малко милост.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение


        Гражданското неподчинение оправдава неподчинението на нормите, като се позовава на морал и ценности, по-висши от законите, постановени от някое конкретно управление, и на необходимостта от защита на човешките права, когато те са явно нарушени. Като защитен аргумент често се използва и позоваването на по-висше национално право или на международното право. Въвелият термина гражданско неподчинение през 19 век американски писател Хенри Торо (1817 – 1862) смята, че то се използва, когато е необходимо гражданите да се противопоставят на несправедливости, извършвани от собственото им правителство и когато обичайните електорални процеси не са достатъчни.

        Така като гледам действията на главният прокуррор и на бх има достатъчно основание за гражданско неподчинение- хайде да не съм голословен- колко е минималната пенсия и колко е линията на оцеляване
        Ами че тогава дай всеки един българин да започне гражданско неподчинение - тоест да не спазва законите, защото някъде го сърби или боли. Ами знаеш ли как се наричат тези, които не спазват законите? Наричат се ЗАКОНОНАРУШИТЕЛИ, а в по-тежките случаи се напричат ПРЕСТЪПНЦИ.

        Законът признава за законни само една форма на протести - това са организираните такива, за които предварително се подава молба и се иска РАЗРЕШЕНИЕ. В молбата се указва мястото и времето на протеста, като разрешение може и да не бъде дадено, ако има друг протест на същото място и време, или ако протеста изисква блокирането на важни обществени обекти. Също така за заплаща такса за този протест, и освен това организаторите са задължени да почистят мястото след протеста. Случайно да си видял протестиращи в 3 през нощта да метат площадите с метли?

        Както и да е - това е законния начин за организиране на протести. Другият начин е те да се правят БЕЗ СЪОТВЕТНОТО РАЗРЕШЕНИЕ, което автоматично ги прави НЕЗАКОННИ. Е те такова е гражданското неподчинение, което в понеделник се кани да блокира неизвестен все още брой обществени обекти.

        Има още една тънка разлика - при законните протести полицията трябва да защитава протестиращите, а при незаконните - да ги арестува за нарушаване на гражданския ред.

        Като цяло няма нито едно морално право, което да оправдава нарушаването на който и да е закон. Само престъпниците са тези, морала и сбърканата психика на които ги кара да нарушават законите. Ако не знаете, те дори и убийците си имат някако вътрешно си оправдание, което болното им съзнание го счита, че е морал.
        Last edited by Mateev; 19.07.2020, 12:57.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          [B]Tatiana Christy:


          Бъдещето на България е на младите и образовани космополити,
          които имат европейска визия за свободно гражданско общество и които могат да търсят политическа отговорност.
          Е обясни ми понеже ти се отъждествяваш с криститу как е възможно една държава да бъде на космополитите- ами те за това са космополити, защото нямат държава. Държавата ще бъде и е на тези които се отъждествяват с нея- в случая българите, гърция на гърците и така нататък. Космополита си хваща топките под мишница и заминава там където му е угодно/изгодно, остават в случая българите. Аз и ти какви сме- ами космополити, специално аз още повече. Нищо не ме задържа в германия- мога да отида и на остров тамбукту.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение

            Колко ли пачки е загробила мисирката при създаването на проекта на христо? Плакаха и други на стената ѝ във фб, че са се прекарали

            Иначе, Харалан Александров точно го формулира - "младите и образовани космополити" се връщат в държава, в която си заслужава да се живее, благодарение и на политиката през последните години, провеждана от правителствата на Борисов. "Една голяма част от тях обаче са децата на червената номенклатура. Те се връщат в България и се дразнят, че не могат да заемат високи постове, както родителите си. Децата на червената номенклатура се връщат от "омразния" Запад и искат на тепсия ключови позиции"

            Това ми хареса: логиката в търсенето на "ключови позиции на тепсия"!

            За мен са спорни въпросите, дали "младите космополити" СЕ ВРЪЩАТ, благодарение политиката през последните години.

            Със сигурност БИХА се връщали, поради размествания в пластовете и различно отношение, породени от епидемичната обстановка в "омразния" Запад.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение
              Форма на ефективно гражданско неподчинение може да бъде и затваряне на границата с Гърция.
              По възможност, от външната страна...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                Те нека да си протестират колкото си искат - това е тяхно законно право. Ако обаче забелязваш, в последните дни исканията са за смяната на целия политически модел. За смяната на ДЕМОКРАЦИЯТА с какво - с ДИКТАТУРА или с АНАРХИЯ? Това вече превръща протестите в ЗАПЛАХА ЗА ЦЕЛИЯ НАРОД.

                Призивите за незаконното гражданско неподчинение дадоха светлина по този въпрос - явно протестиращите търсят АНАРХИЯ. А анархията е началото на една ГРАЖДАНСКА ВОЙНА, която може да бъде прекратена само посредством една ВОЕННА ДИКТАТУРА.

                Та според мене това са целите на организаторите на целия този цирк - подмяната на демокрацията с анархия и впоследствие с диктатура. Ако искаха демокрация, защо просто не изчакаха следващите избори? Какво значение имат няколко месеца. Явно не се търси демокрация, а маймуните по площадите не го осъзнават това и ходят да правят маймунджилъци против своите собствени интереси.
                А какво ще кажеш за президентска република

                Коментар


                • Уважаеми протестиращи,

                  Форма на ефективно гражданско неподчинение може да бъде и затваряне на границата с Гърция. Насочете усилия и бъдете подготвени.



                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    А какво ще кажете за един протест на работодателите, който ще се състои във времено затваряне на производства, търговски обекти, обекти за услуги на населението, автобусни линии и т.н. Исканията ще са държавната власт да прекрати незаконните граждански неподчинения, и докато не го направи това, цялата държава ще остане парализирана. На улицата ще излязат 1-2 милиона гладни българи, които познайте чия страна ще заемат - на анархистите или на работодателите.
                    Правителството не може да осъди 6 милиона българи- но 6000 работодатели може- това се нарича локаут и е забранено от всички видове правителства по всички земни кълбета. Направи го и наистина ще трябва да си хванеш топките и да емигрираш

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Аз съм бизнесмен, и като такъв искам стабилна и предвидима политическа и икономическа обстановка, без да ме интересува какъв е цвета на управляващите. Ако няма такава обстановка, най-ми е лесно и аз да емигрирам, но ще оставя зад себе си над 1000 безработни.

                      Цялата икономика на страната се крепи на по-малко от 1% бизнесмени - работодатели. И ако те си хванат топките и емигрират, целия народ ще се върне 30 години назад и ще започне отново от кота нула. Това е нещото, което в момента го искат комунистическите отрепки, и за което се борят маймуните по площада.

                      Разрушаването на системата няма да доведе до нищо добро. Да, тази система може би трябва да се ремонтира, но бавно и постепенно и без създаването на каквито и да било политически или икономически сътресения.
                      Спокойно братчед- както ви създаДОХА така и ще ви съсипят. Ще се създадат други бизнесмени и въобще друга система. Така че недей да се вайкаш че заприличваш на нерон- какъв артист загива?? Апропо четеш ли за фирмата си в работодател бг

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Гражданско неподчинение означава ОТКРИТО НАРУШАВАНЕ НА НЯКОЙ ЗАКОН !!!

                        И какво си мислите - че народа ще подкрепи КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ ТИПОВЕ, каквито рискуват да станат всички, тръгнали на гражданско неподчинение? Та това не е нищо друго, освен една ПЪЛНА АНАРХИЯ, и полицията с чиста съвест вече ще може да ги арестува, под бурните аплодисменти на целия народ.

                        Гражданското неподчинение оправдава неподчинението на нормите, като се позовава на морал и ценности, по-висши от законите, постановени от някое конкретно управление, и на необходимостта от защита на човешките права, когато те са явно нарушени. Като защитен аргумент често се използва и позоваването на по-висше национално право или на международното право. Въвелият термина гражданско неподчинение през 19 век американски писател Хенри Торо (1817 – 1862) смята, че то се използва, когато е необходимо гражданите да се противопоставят на несправедливости, извършвани от собственото им правителство и когато обичайните електорални процеси не са достатъчни.

                        Така като гледам действията на главният прокуррор и на бх има достатъчно основание за гражданско неподчинение- хайде да не съм голословен- колко е минималната пенсия и колко е линията на оцеляване

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                          Е, да, затова и другите бизнесмени емигрираха.
                          Не се притеснявай, скоро ще ги върнат...

                          Коментар


                          • Панорамни СНИМКИ показват колко хора е имало на "най-масовия" протест в петък в София

                            https://blitz.bg/obshtestvo/stolitsa...ews758793.html

                            Ха-ха ....., аз още преди 2 дена казах същото. Нито един площад, на който се събират протестиращите, няма площ, по-голяма от 10 декара. Дори са и с по-малка площ. На базата на това аз обявих, че протестиращите няма как да надвишат 5000 човека, и сега се оказах прав с направата на тези панорамни снимки.

                            Затова и снижих оценката за процента протестиращи, която се оказа, че е по-малко от 0.1% от народа. По-скоро са само 0.05%, и само по време на най-масовия протест бяха 0.07%.

                            И сега какво - тези ли маймуночовеци ще диктуват бъдещето на България, под ръководството на криминални престъпници, избягали зад граница?
                            Last edited by Mateev; 19.07.2020, 12:40.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              [B][COLOR=#0000FF]Tatiana Christy:



                              Бъдещето на България е на младите и образовани космополити,
                              които имат европейска визия за свободно гражданско общество и които могат да търсят политическа отговорност.
                              Колко ли пачки е загробила мисирката при създаването на проекта на христо? Плакаха и други на стената ѝ във фб, че са се прекарали

                              Иначе, Харалан Александров точно го формулира - "младите и образовани космополити" се връщат в държава, в която си заслужава да се живее, благодарение и на политиката през последните години, провеждана от правителствата на Борисов. "Една голяма част от тях обаче са децата на червената номенклатура. Те се връщат в България и се дразнят, че не могат да заемат високи постове, както родителите си. Децата на червената номенклатура се връщат от "омразния" Запад и искат на тепсия ключови позиции"

                              Коментар


                              • Коментар

                                Working...
                                X