IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

    Безспорната истина. Много поучителна към този момент, защото хората, които познаваме Иванко - убиецът на СДС - с тревога откриваме почерка му и в днешните т.нар. протести.


    Нямай никакви притеснения!

    Желязната лейди (Ренета Инджова) е непоколебима! (никакви ИванкоВЦИ не биха я притеснили).

    Има характер тая дама! Така е! Ако беше безхарактерна, щяха ли някои в тоя форум да й търсят недостатъци?

    А настоящият премиер-министър не може да се сравни с нея: по знания, по интелект, по ерудиция...

    (това вече го писах, но то е важно!)

    ИМА алтернатива! Това ми е думата! Гаранция, че държавата няма да бъде счупена!

    Това, че след нас ще настъпи потоп е измамно усещане! Всеки управник трябва да се отърси от подобно усещане! Има и млади, и достатъчно добри професионалисти сред тях, и ВОДАЧИ с визия и идеи...


    https://eurocom.bg/new/reneta-indzho...o-neshcho-sega

    ​​​​​

    Коментар


    • На мен ситуацията ми напомня някъде 1992 където СДС-то имаше правителство на Филип Димитров. Президента Желев тогава нещо ги критикува. Те паднаха. И после имахме някакво никакво правителство на БСП + ДПС на проф. Любен Беров дето беше супер неадекватно. И едно влачене на времето.

      Въпреки че това коалиционно правителство беше на БСП + ДПС и самото правителство беше ужасно, хората повярваха, че БСП ще ги оправи и на изборите гласуваха за БСП с младия Жан Виденов начело.

      После всички знаем какво стана. Жан Виденов просто не разбираше как работят нещата - изобщо не беше корумпиран, някакъв идеалист, но това не попречи зад него старите кадри на БСП и ДС да си въртят далаверите.

      Хиперинфлацията няма да я коментираме. Но идеята за масовата приватизация на теория звучеше много добре. На практика обаче даде активи в ръцете на Банев и още други подобни герои от онова време. Някой спомня ли си за боновите книжки и прочие и колко от тези активи сега работят, колко се нарязаха на скрап или бяха ограбени от приватизационните фондове.


      Сега се влачи някакъв подобен сценарии. Радев независим уж (с подкрепата на БСП) спечели изборите. Не че ГЕРБ с Цецка не му пусна аванта, ама това е друга тема. Важното е че независим, може да не е корумпиран, но според мен е още по-голяма аматьор и от Виденов. Скоро ще разберем. Всъщност по-добре да не разбираме.

      После същия сценарий с Майчето за кмет на София се опитаха да пробутат и за малко да мине.

      Сега в момента пак е тотална мешаница - имаме млади хора, уж десни, уж идеалисти, уж борещи са за разни неща. Обаче отзад прозират БСП. И се получава съчетание на идеализъм, неопитност + некадърност и огладнели политици. И за капак някакви бивши олигарси дето са из затворите или в чужбина.

      Накрая ще стане уж нещо звучащо добре на теория, като експертно правителство, правителство на националното съгласие или млади, умни и нови кадри. Ама на практика ще се получи нещо като при Беров и после Виденов.


      Не че системата сега е перфектна, но поне генерира някакъв растеж по-добър от средно за ЕС.

      А "новата" потенциална система, ако не може или ако генерирана 1.5-2% растеж?

      Или сегашното ни положение не е даденост. От лайната дето бяха 90-те до сега това не стана ей така със щракване на пръсти, а стана с работата и труда на някакви хора. Влезнахме в НАТО, ЕС, ЕРМ2. Това са все някакви успехи (Костов, Царя, Борисов) и те не са даденост. Утре може да изчезнат.

      Борда не е даденост - при други управляващи може да падне.
      Строежа на инфраструктурата не е даденост. - при други управляващи може да спре.

      Растежа и излишъците дето ги имаше не са даденост, утре могат да изчезнат.
      Това че леко се разминахме за сега с вируса и кризата пак не е даденост - утре може да се сговнясат нещата много.

      Това че мигрантската криза ни заобикаля за сега също не е даденост. Отзаде седят някакви договорки с Ердоган.


      Или с други думи си истински консерватор като ти кажат "Абе по-лошо от това не може да стане" и ти отговориш "А, може, може - само стой и гледай"

      Или първо инженерно правило "Никога, ама никога не пипай нещо дето работи"


      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

        Радев НЕ Е по-голям „анархо-комунист” от тебе. Просто, застрашава страната на Далаверата, която, ТИ си гишил и тибе кофти че, твърде ввроятно, няма да си видиш „келепира” от там. Аз не казвам, че „неговата страна” е по-некрадлива. Единствено, излаявям теб и тези като теб, дето (образно казано), на 09.09.,мандра сте си купили и сега, ви предстои прецакване. С което ви и поздравявам, ибо ина шанс (дори и малък) да усетите някои от днешните „екстри” на свой гръб. Не унивай, Матейко. Сам каза, при всяка власт ще си добре.
        пРезидентчето да си стяга куфара към Кремъл. Ама първо да прочете Солженицин, защото за провалилите се агенти Кремъл е само междинна гара към Сибир!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

          Съни, няма да имам време да прегледам линка, но заявената от теб теза е знакова. Констатирам едно странно съвпадение, което буквално ме кара да усещам, че получавам някакъв особен знак.

          В петък излезе информация за финализиране на сделката с БТК.
          Това ме провокира да направя едно кратко включване в темата "Оптимизъм" ТУК
          То продължава да си стои на първа страница и вероятно не е произвело някакво впечатление. Символично е и не е удобно и въобще не съм изненадан, че не е коментирано.

          Зарязах форума за уикенда поради по-важни занимания и днес намерих едно море от новопубликувани постинги, които не мога да прочета (пък и не искам), но по някаква странна прищявка, гледайки по диагонала на някаква страница, попадам на мнение на колегата Бонд009, който е цитирал някой Д. Божилов (не се сещам кой е той). И - о, чудо! И други хора мислят като мен.
          Забелязвам и добавка от колегата Гросс, с което явно се демонстрира конкретно познаване на детайли от казуса КТБ и утвърждаване на една грижливо пазена публична тайна. Банката е притежавала значителни нето-активи. Подходът към нея е можело да включва коренно различни инструменти, при което общественият интерес е можело да бъде далеч по-добре опазен.
          Ноооо, очевидно не това е бил планът!

          След това отивам на първа страница и искам да споделя нещо и - о, ново чудо! Виждам и твое мнение, което изразява идеи в същата посока.

          Никак дори не е странно, че всички споменавани по протестите сега, са имали една много действена роля по реализиране на проекта за убиване на банката. Съвсем отделен е въпросът, че Ц. Василев не е невинен агнец, но това е коренно различна тема.

          Мога да си представя, как последните няколко дни, цялата кохорта бойковисти са плачели за стабилност и са си късали дрехите в изблик на патриотичен екстаз. Истината е друга. Знаят, а ако случайно не знаят, то тогава усещат с кожата си, че тече процес на изземване и преразпределение на собственост и власт, а те тичат пред вятъра и бързат да си купят индулгенции.
          Историческа справка подсказва, че индулгенциите не работят. Единственият резултат е, че че почукат да с и купиш още.

          Още по-тъжна картинка са тези, от които няма какво да се вземе, но и те подскачат без да знаят защо.
          Абсолютно смахната работа!
          Защо, бе, Начев си им сърдит толкова на ГЕРБ? Не те оставиха на службица и след пенсия ли?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение

            ха-ха-ха грахчо (добре се римува с твоя кумир шиши) пак сте в грешка, след като крадливия костов разруши и ограби СДС, като открадна фонд Демокрация и закри в. Демокрация, масово седесарите отидохаи подкрепиха ГЕРБ, а тия от ДъСъБъ-то са нищо повече от хунвейбините на крадеца костов
            Безспорната истина. Много поучителна към този момент, защото хората, които познаваме Иванко - убиецът на СДС - с тревога откриваме почерка му и в днешните т.нар. протести.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

              Това е нов момент. Модераторите започнаха избирателно да трият линкове на едни хора и да оставят линковете на други хора. Това вече ми намирисва на ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕНЗУРА. Във връзка с това имам следните въпроси:

              1. Може ли модераторите точно и ясно да кажат поя политическа сила подкрепят, за да сме наясно по въпроса
              2. Може ли модераторите да публикуват списък със сайтовете, към които е забранено да се пускат линкове.

              Просто искам да знам, ако investor.bg е сайт на комунетата, да бягам от него през девет планини в десета.
              Бих допълнил с още един въпрос - може ли да ползвам пълните възможности на текстовия редактор на Инвестор, без са рискувам да попадна на произвола на някой самозабравил се цензор? Или не е произвол, а съзнателен политически избор, както казва Матеев!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                Да, сигурно е така. На французите им писна от саботажи, метежи и терор под благовидния предлог на протести. Държавата се е завърнала.
                Хубаво е да четеш повече но не Винету за да знаеш че Макрон преди 10 дни получи унищожителна загуба от опозицията.....на местните избори!!!
                Ама тук къди живеете на село ли без комуникации или в бункери?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                  Имахме куче — Катерин. https://chitanka.info/text/32552-katerin
                  Хубав разказ! Бях го забравил.
                  Каква е поуката?! Съюзи, които са основани на база корист, накрая винаги не завършват добре.

                  Този твой разказ ми напомни за една различна история, която пък подсказва нещо друго, като действащите лица са сходни:
                  Вълчицата

                  Йордан Йовков


                  Интересното е, че и двата разказа имат директни преноси към модерни събития.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                    ...вземане на разрешение за провеждане на протест във Франция в момента е кошмарно трудно.
                    На отделно основание се дава разрешение за издигане на писмени лозунги.
                    Да, сигурно е така. На французите им писна от саботажи, метежи и терор под благовидния предлог на протести. Държавата се е завърнала.

                    Коментар


                    • https://www.facebook.com/vladislav.p...type=3&theater

                      последвайте Влади Панев. Един от малкото хора, които се борят срещу безобразията в София, а вече и не само в София.

                      ББР е гнила ябълка, но скрита зад министерството на шиши.

                      ББР раздава кухи кредити на ДПС и ГЕРБ фирми
                      Увеличават заплати при спорно колко стабилен бюджет
                      Подписват се договори като за последно

                      викате алтернатива няма?!?
                      Last edited by bertram; 03.08.2020, 23:11.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение


                        ПОДКРЕПА ЗА БСП - ЛЪЧ НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ.
                        Поканата изтича след около месец.
                        ОтхвърлянеПрисъединяване към групата
                        Не е било лъжовно усещането ми, че във форума живеят духове... По-точно вампири!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Томи и Матеев в оставка, сега е ред на Бойко
                          Да, а после мустаци и черепи ще проснат червен килим пред Пинокио Байкикев и всички марулю марулевци ще подивеете от щастие хахах

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                            Още нещо да добавя, че май доста от курнелниньовчетата и черепарчетата не осъзнават:
                            Наскоро дочух че Гешев има идея да се премахне давността върху сделки от приватизацията.
                            Това е нещо което всички нормални хора биха искали да се случи, защото цялата, ама цялата приватизация беше престъпна.
                            Това ако стане, много, ама много червен мафиоз ще отиде зад решетките.
                            Преди това обаче ще се опитат наистина да направят преврат използвайки кебапчиите и бираджиите от площадите.
                            А освен тези които са вече по затворите има и прелюбопитни личности които ги чака пандиз.
                            Една от тези личности е известната като госпожа Лъжа курнела, шефка на най-голямата ОПГ в България.

                            Трабва да ви кажа, почти съм сигурен че по-голямата част от кебапчиите по кръстовищата не се асоциират с тази най-голяма група от мафиоти, но поради не чак дотам високите си умствени способности са използвани в момента за тероризиране на милионна София.

                            Сега да ви кажа и защо съм разочарован от БХ.
                            БХ с течение на времето се превърна в мека мара, готов на диалози и компромиси с всеки.
                            А когато спечели през 2009 година се държеше като истински мъж, който излъчваше решимост да се справи с червените а и други мафиоти.
                            Но не! Първата оставка подаде по никаква причина, спретнаха му малко превратче с няколко протестиращи и той подгъна колене. А с течение на времето нещата се влошават.
                            БХ става все по-мек, и все повече показва неспособност дамсе справи и с най-малки провокации.
                            Дано този път поне не хвърля оставка под натиска на посочените по-горе в цитата арестанти - а и кебапчии по кръстовищата, а да вземе по-твърди мерки. За петнайсе минути всичко може да е свършило.
                            А след като спечели и следващите избори да се оттегли от изпълнителната власт и да отстъпи на по-млади и по- решителни хора.
                            Те, краставите магарета, през девет баира се надушвали, чувам.

                            Коментар


                            • Имахме куче — Катерин. https://chitanka.info/text/32552-katerin

                              Младо, много апетитно вълците да гони. Гласът му — цяла буря: каже „ав, ав“, гората се тресеше и ехтеше. Беше с дебела вратина, бързо на ход, леко в ушите, като че не спеше.... Пет ли, шест ли години пасохме козите с Катерин. Такова доверие му имах , вълк не дава да припари, ако ли дойде, ще се обади.

                              Хубаво, ама какво се случи. Един ден, една заран по-право, като ставам, имаше една шарена коза — не я виждам, нема го и Катерин. Бре-е, каква е тая работа? След малко, виждам го, се връща, но сам. Тръгнах в същата посока и намирам белобарзата коза, ала я намирам как? Раздърмушили я вълците до кокал. Гонил ги, значи, Катерин- муцуната му — кървава, значи, се борил. Само едно не беше ми ясно: защо не се разлая да го чуя и да стана. ...„Тежко съм спал“ — си рекох и тая работа се тъй размина..

                              .Мина каквото мина — ето ти ги вълците пак. Грабнаха една ялова (те пущините ги избират и налитат на дебело), та грабнаха една яловица и я завлякоха. Катерин — след тях....

                              Гледам и какво да видя: козата свалена, разпрана, на трийсет крачки клекнал вълкът, седи и чака, над козата — Катерин, разплаква й мамката. Със зъби и лапи. Същи вълк! Такова нещо не бях очаквал, ама ето — стана. Яде каквото яде Катерин, а че отстъпи — да си дояде вълкът. Докато вълкът ядеше, Катерин го чакаше и се облизваше. Всичко е ясно: съюзили се, значи.....


                              Това е ,скъпи братя и сестри,всяка прилика с лица и събития в днешно време е случайна...И умната,ейй....



                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                                ..
                                Наскоро дочух че Гешев има идея да се премахне давността върху сделки от приватизацията.
                                Това е нещо което всички нормални хора биха искали да се случи, защото цялата, ама цялата приватизация беше престъпна.
                                ..
                                Разбирам те, но по прицип премахнатата давност ще има сила само за в бъдеще.(когато има промени в законодателството при наказателното преследване, преследвания се ползва с по-благоприятното за него положение(еле ако е със задна дата))

                                Коментар

                                Working...
                                X