IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Щом и 4д са го впрегнали да изпълнява партийната повеля, значи краят е близо - и генералите влизат в боя само при пълно отчаяние.

    оставка!
    Г-н Груев за пореден път забелязвам, че за вас форума не е свързан със споделяне на идеи и концепции а с борба. Не случайно използвате думата влизане в бой. Ще се опитам да ви обясня как работи обществото. Има колективни вярвания, които се налагат с принуда върху отделният индивид. Понякога тази принуда не е външна а вътрешна дълбоко вкоренена в човека от традициите. За съжаление много често колективните вярвания са грешни, понякога си противоречат едно на друго, а друг път следвайки ги се стига до вреда за обществото. Когато намеря такива противоречия аз ги излагам във форума. Това моментално води до реакция на принуда срещу човека дръзнал да оспори общоприетото. Обикновенно тази принуда се олицетворява от вас и Kiro. Това убива дискусията, свободата на мнението и всякакъв интелектуален прогрес. Но същевременно има и положителни страни. В случай, че колективните вярвания, макар и грешни, изчезнат то обществото се разпада. Възможно е те да бъдат заменени от верни такива или полезни за обществото, което си е форма на положително реформиране. Понякога това не се случва и цялата система от вярвания рухва. Пример за такова рухване е опита на Горбачов да реформира прогнилият комунизъм. Та опита ми да посоча очевидни грешки води до риск от обществен разпад а вашият опит да задушите различни възгледи водят до интелектуална стагнация. Но като си говорим за общоприети вярвания, които за мен са погрешни и водят до трагични резултати за белязах нещо интересно. В колективното съзнание принципа, че индивида е невинен до доказване на противното се замени с принципа, че държавата е виновна до доказване на противното. Както и да е. Не вярвам да разберете какво ви пиша. Обикновенно във вашите постове намирам неща, които никога не съм казвал, което потвърждава мнението ми, че няма как да ме разберете. Но понякога пишейки на вас се надявам някой друг да ме разбере.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

      Ама ти наистина ли не знаеш, че Слави Трифонов подкрепяше Мая Манолова на местните избири!?... Аз мога да ти обясня, че първоначалният вариант на политическия му проект имаше друго име и към датата на изборите беше факт, но защо да ти обяснявам неща, които всеки знае!?
      Манолова беше подкрепена от партии и хора от целия политически спектър!
      По подобие на Будапещенския и Истанбулски модел, това е начинът за борба с превзела държавата власт!

      Писна им на хората да продължават кражбите и по-зле - управленската немощ

      Ето поредният пример
      Спаси София
      tYgSestpomeemrsoudayc nsmoeuuanrmt ulo1eS2:t40 PeSuMd ·
      НЕ РАБОТИDID NOT WORK Това постигнаха управляващите София след като възложиха ремонт за над 21 млн. лева на някои от най-емблематичните пространства около храм-паметника Св. Александър Невски:
      Настилките, наредени за между 300 и 670 лв./кв.м., са грозни, криви, нискокачествени, хлътнали, а на места изпочупени.
      Пренареденият паваж по улиците не изтрая и година и вече е в аварийно състояние, дори под прозорците на кмета на ул. Московска.
      Тоалетната за 101 000 лв. в градината Кристал е скрита зад строителни огради и не може да проработи повече от година.
      Чешмите до Народното събрание за 2800 лв. бройката са счупени, не работят и няма кой да се сети, че трябва да се поддържат.
      Подземните контейнери, за всеки от които платихме по над 9000 лв., са облепени в найлони и не работят, за което ни информира хартийка, поставена в джоб, залепен с тиксо.
      Ето това са видимите резултати, които неизменно постига кметът
      Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova
      вече три мандата. Вместо след толкова много пари да получим съвременни, красиви и качествени градски пространства, живеем в сива, мръсна, счупена и неработеща градска среда. Няколко години слушахме безбройни медийни изяви, в които кметът Фандъкова ни рекламира някакви митични “тежки санкции” и безпрецедентни гаранционни условия. Гаранция - Франция. Софиянци остахме измамени. Не само, че ремонтите се оказаха епичен провал, но и малкото направено е на път да се разпадне преди дори да заработи.
      Общината като че ли няма кмет. Няма кой да удари по масата, да потърси отговорност, да санкционира, да изисква, да наказва. Градът върви по интерция – безидейно, хаотично и неорганизирано. Г-жо Фандъкова, изобщо ще е GOTOVO ли някога?!
      #СпасиСофия #NEEGOTOVO


      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

        ...В нормалната политика и в нормални парламенти това не става. Сключват се коалиции, предизборни, следизборни.
        Е, точно за това питах, ама си задаох въпроса малко иносказателно. Ако знаех, че ти ще отговаряш, нямаше да те затруднавам. Та ето го въпроса (пиша бавно, за да стане ясен и на къмпингуващия на най-отдалеченото кръстовище):

        Някой да е чувал Христо Иванов или Слави Трифонов да заявяват, подобно на Борисов, че на предстоящите избори и след тях няма да се коалират нито с БСП, нито с ДПС?

        Ако не сте, не се притеснявайте - никой не е чувал и няма да чуе такова нещо. В обратния случай, моля за линк!
        Last edited by Спящият бик; 05.08.2020, 23:33.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
          Ама ти наистина ли не знаеш, че Слави Трифонов подкрепяше Мая Манолова на местните избири!?...
          Заядката е, че ББ е казал "Партията на Слави", която тогава още не била регистрирана.
          И Безимен е прав - това е все едно вместо "ГЕРБ" да кажаш "партията на Борисов".

          Коментар


          • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
            Всеки има свои основания, за да бъде уверен в своите предвиждания в дадена област, без за това да е необходимо да включваме непременно женски прелести.
            Предвиждане, което не се базира на факти се нарича "врачуване". Независимо от основанията.

            Твое право е да запазиш методиката в тайна, а на точността на прогнозата, ще се посмеем след няколко месеца.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


              Всеки има свои основания, за да бъде уверен в своите предвиждания в дадена област, без за това да е необходимо да включваме непременно женски прелести.

              Включат ли се последните (прелести) в опит за концентрация, при което и да е то начинание - всяка работа и конкретен резултат - пишИ ги - бегАли!
              Е ти какво каза сега, че предпочиташ мъжки прелести пред женски? Мерси боку
              търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

              Коментар


              • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                Какво казваш? Че "Боко" е останал гладен ли?

                Нали точно ти подхвана спора - ВЕРОЯТНО с най-важният извод от "форума" (ВИ) днес: Боко казал, че САМО герб не били ползвали гласовете на ДПС?

                "Ти чуваш ли се какво пишеш?" - твои думи горе, отправени към друг човек, които са валидни за теб.

                Да ти обясня: Боко НЕ се отказа от гласовете на ДПС, но сега (чрез теб) иска декларации от другите партии, че ще се откажат!

                ...............

                И втората лъжа на Боко, която ни поднесе, самият ти тук: партията на Слави Трифонов, която е регистрирана през юли 2020= била подкрепила М.Манолова, преди години!

                .................

                Лъжа, след лъжа! Вие, "делегатите" му повярвахте, нали?

                Тук има такива, които не са "делегати".

                Кажи още някоя от вашите "дискутирани истини", защото с горните "истини" затъна здраво в л.....

                ...................

                Пич, с подобни НЕистини няма да ви се получи тоя път!
                Ама ти наистина ли не знаеш, че Слави Трифонов подкрепяше Мая Манолова на местните избири!?... Аз мога да ти обясня, че първоначалният вариант на политическия му проект имаше друго име и към датата на изборите беше факт, но защо да ти обяснявам неща, които всеки знае!? На кого ги пробутваш тези номерца? Кажи просто - да си чул Слави Трифонов да заявява, че няма да се коалира с БДП и ДПС? Защото аз не съм? Дай линк!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  И това на база на какво... хм, усещане го твърдиш?
                  Да не гадаеш на пъп? (Женски за определеност.)

                  Всеки има свои основания, за да бъде уверен в своите предвиждания в дадена област, без за това да е необходимо да включваме непременно женски прелести.

                  Включат ли се последните (прелести) в опит за концентрация, при което и да е то начинание - всяка работа и конкретен резултат - пишИ ги - бегАли!

                  Коментар


                  • Щом и 4д са го впрегнали да изпълнява партийната повеля, значи краят е близо - и генералите влизат в боя само при пълно отчаяние.

                    оставка!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                      Още по-лошо: герб няма да бъде фактор в следващ парламент (за твое съжаление)
                      И това на база на какво... хм, усещане го твърдиш?
                      Да не гадаеш на пъп? (Женски за определеност.)

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                        Я, цензурата в инвестор или е заспала, или наистина е политическа!
                        Имаш предви една думичка ли?
                        Ами то ТВОЯТ лидер така нарече председателката на парламента.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

                          Не си пожелавай да разбереш за четвърти път! Но ти, ако три пъти не си разбарал, каква е вероятността на четвъртия да разбереш?

                          Не си го пожелавай и ти, защото четвъртия път ще се сринете.

                          Още по-лошо: герб няма да бъде фактор в следващ парламент (за твое съжаление)

                          Чакаме и наблюдаваме мача!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

                            С приключването на черешовата ера , може и кота 1000 да видим скоро...
                            В най добрия случай ще се дотътрим до към 600 и после после пак на доле.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                              - Интересни кометари. Да се набием при Софикс 600. щот ще ходи на 1000.

                              Верно ..интересни..
                              С приключването на черешовата ера , може и кота 1000 да видим скоро...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                                А бе... чудя се... Матеев дали има покана за утрешната среща на ЦК на ГЕРБ?.... По линия на "За особени партийни заслуги"(със значка).
                                Или ще прати някой от търговските си директори, ако ще става дума за бизнес нещо...
                                Тотално падение във всеки един смисъл на думата...

                                Коментар

                                Working...
                                X