IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Играта става "ва банк"

    Коментар


    • И кво стана сега - всички ще ревнат че няма нужда от нова Конституция

      И довчера ако са искали промяната и, днес ще я бранят със зъби и нокти.

      Коментар


      • ИЛИАН ВАСИЛЕВ

        ГЕРБ и Борисов се опитват да подменят дневния ред на обществото и прехванат инициативата, но предложенията им за промяна на Конституцията и свикване на ВНС са просто поредния ялов опит за опитомяване на протестната енергия и вкарването и в процедури и кръгли маси. Което накрая да я обезмисли. Вярно е, че протестът иска ВНС, но не е първата точка в дневния ред.
        Няма как човекът който делегимира Народното събрение с постоянното си неглижиране, партия която е отговарна за цялата корупция и де факто крепи модела сега да иска да го разгражда. По скоро иска да контролира този процес, като го вкара в девета глуха.
        Това е нито повече, нито по-малко нова версия на онова ВНС и онази конституция, която роди чудовищата на днешната пленена държава.
        Броят на народните представители например е второстепен въпрос, по-важно е какво прави това НС и дали човекът който уби парламентаризма изобщо може да произведе и легитимира промяна.
        Предложенията му за ВСС и мандатността не решава по никакъв начин въпрос с прокуратурата, с богопомазаността на главния прокурор - всичко което предлага са палиативи, предназначени да ги запазва. И очевидно са съгласувани с Гешев.
        Този ход решава и проблема със служебното правителството, защото Народното събрание действа до избора на членове на ВНС.
        Няма съмнение, че това е общо решение на Борисов Доган Пеевски, защото ВНС има място, но не преди провеждането на избори, които да направят електронна, машинно и дистанционно по пощата гласуване. Това е цялата им тактика - за което предупредих - максимално рано да изтеглят ВНС за да използват контрола си върху Системата и да произведат ВНС по свой образ и подобие, като изолират максимален брой хора от възможността да влияят върху промяната, както в чужбина, така и унас.
        За това първо оставка, избори за обикновено народно събрание, промяна в изборните закони, което да гарантира справедлим, представителен и честен изборен процес и чак тогава ВНС.
        Борисов така и не разбра че е прочетена книга, особено след като доверието в него е сринато и пунта мара е другото му име. С пунтамарене иска да си спечели време, за да реализира корупционните си проекти и да се оттегли на бял кон. Няма да стане. С тарикатите има само един начин за справяне - оставки.
        Мисли че ще вкара протестите и обществото в дебати и разговори. Не, "дебатът" е прост оставка, и това е предусловие за всичко останало.
        Само си представете как този пленен Парламент гласува "по съвест" за ВНС , без да са получили нареждания от олигарсите и политиците си от задкулисието.

        Коментар


        • Записахте ли си, айде пак го прочетете - Боце е толкова предвидим и страхлив, че няма накъде. Язък, че никой не пожела да върже бас с мен за действията на онзи, дето действал "на ползу роду". Великан!

          Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Сега, това си го запишете, ще ви кажа какво ще направи БХ до края на месеца (може и края на седмицата да е). Запишете си го

          БХ ще подаде оставка с "отлагане", примерно за края на септември, защото
          - е. "национално отговорен" и иска да се гласуват "важните закони" - ерго, да си нагласи пак изборите и да раздаде кеш на калпак в края на мандата си, т.е. пак да си уреди изборите
          - ще дискредитира протестиращите, защото те нямат избор - ще продължат протеста, защото гешОв няма да подаде оставка, а БХ, щото "следва разделението на властите в една правова държава", няма как да му я поиска
          - зимата ще е голям хОй заради последствията в икономиката от малоумните карантии, наложени от генералгоджи и излишното страхуване. Туристическият сезон ще е катастрофа, БХ вече ще е опоскал кинтите за раздаване на калпак в края на мандата, нови кинти няма да има, мазнинките ще привършат, пък и ще "измираме яко", щото генералгоджи ни е обещал така.

          така че БХ няма изгода от редовни избори и затова ще подаде оставка, като ще се пробва да протака максимално, така щото льотчика да е начело най-рано от края на ноември, началото на декември, когато ще е най-големият хОй и друг трябва да опере пешкира от неговото малоумие, за да може Бх да се върне отново на бял кон. Ето толкова елементарно е - който иска, може да вържа бас, че БХ ще подаде оставка, защото аз винаги си държа на думата, а не лялям празни приказки, като гербераст на партийна седянка
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • ... разбира се, стига България да премине. А тя, ще премине ЕДИНСТВЕНО БЕЗ ТИКВАТА.

            ОСТАВКА ! ! !

            Коментар


            • Модератор, дори да ме триеш: Все повече, Му точат калъчката. Лично аз, ако ТОВА е единственият Изход, ще почерпя.

              Коментар


              • Ако не падне Боко, пада България. Завинаги.
                ДОЛУ ! ! !
                И да идва Оная, с косата. Да си го прибира.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                  Сега са интересни реакциите

                  100% от малобройните фенове на опозицията,без даже грам да разбират за какво идва реч,ще заквичат "Ама то е заради нас,оставка ,няма да го допуснем ",и т.н глупости на търкалета

                  Иначе железобетонен ход на ББ.Шах и мат на всякаква измет !
                  Глупотевини на Н-та, където Н клони към безкрайност.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Разбрахте ли новините от последната секунда?

                    Ще имаме ново ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, което ще промени конституцията, а ББ ще се оттегли веднага след като парламента го гласува това.
                    Сега са интересни реакциите

                    100% от малобройните фенове на опозицията,без даже грам да разбират за какво идва реч,ще заквичат "Ама то е заради нас,оставка ,няма да го допуснем ",и т.н глупости на търкалета

                    Иначе железобетонен ход на ББ.Шах и мат на всякаква измет !

                    Коментар


                    • Вероятността от политическо убийство на самозабравилия се бандит-премиер, току-що, нарасна от 75 на 90 %.

                      Коментар


                      • Руснаците, за такива като него, имат една много вярна поговорка:
                        " Горбатого только могила исправит".

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid

                          ОСТАВКА ! ! !
                          Оставка на полицейските шефове,допуснали шепа пияни метежници да създават анархия ! Оставка и то веднага !

                          Коментар


                          • Като опре ножа в кокала..... Намаляването на броя на депутатите и преформатирането на ВСС одобрявам.
                            Life won't wait for you.

                            Коментар


                            • Разбрахте ли новините от последната секунда?

                              Ще имаме ново ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, което ще промени конституцията, а ББ ще се оттегли веднага след като парламента го гласува това.

                              Коментар





                              • "Хубаво е да се прави разлика между автентичен граждански протест, подкрепен от симпатизанти на политически партии, и планирано мероприятие, съшито от активисти из ядрото на десетина малки партии и една голяма такава, по сценарий като от учебник за първи протестен клас, писан на крак от платени в кеш специалисти."

                                източник :файсбук
                                Attached Files

                                Коментар

                                Working...
                                X