IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Коментар


    • Още веднъж да повторя това, което червените отрепки се правят, че не разбират:

      Има само 2 варианта на избори:
      1. Сега, ако ББ си подаде оставката и настъпи парламентарна криза, последвана от комунистическо служебно правителство
      2. Напролет, когато изтече мандата на законно избраните народни представители

      Шест месеца не са кой-знае колко голям срок, за да не може хората да почакат и да гласуват за някой друг, ако не им харесва ГЕРБ. Да, ама тогава пак има много голяма вероятност комунистите да не могат да съберат мнозинство и да влязат във власта.

      Следователно единственият начин комунистите да се доберат до власт е СЛУЖЕБНО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО, назначено от президента. Именно поради тази причина комунистите активираха всички червени отрепки в страната да подскачат по площадите и да тролят по социалните групи и по форумите.

      А сега за тънкия момент - всички тролове уж се разграничават от комунетата и твърдят, че ще гласуват за някой друг (това се вижда от анкетата), но в действителност те продължават да подкопават устоите на обществото и да търсят начин колкото се може по-бързо в България да дойде на власт СЛУЖЕБНО КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО. Това е огромно лицемерие от типа "аз не съм червена отрепка, но искам червените отрепки да дойдат на власт сега веднага".

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

        Точно за достойнство не ми говори по отношение на Христо Иванов. Цялото му достойство се изпари в момента, в който отказа да си признае кой точно мафиот го финансира - Маджо, Прокопиев или Божков. Лицемерието му пък си личи от обядите и вечерите в най-луксозните и скъпи заведения, докато неговите маймуни клечат на Орлов мост и се задоволяват с безплатни кебапчета и бира.

        И най-важното - лъжата на всички пишман протестиращи и техните лидери, че уж искали нова система и прочее безсмислици. Не, не искат това - искат КОМУНИСТИЧЕСКО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, назначено от предателя Радев, в което те ще влязат във власта през задния вход ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА СУВЕРЕНА, който не е гласувал за тях.

        Тоест всички маймуни по площади и кръстовища искат ПРЕВРАТ, при това СЕГА ВЕДНАГА, а не редовни и законни избори след половин година. Това го искат и платените тролове във форума.
        Не говори глупости- колко време е мандата на служебното правителство- на последното беше 44 дни. Какво ще направиш за толкова време

        Коментар


        • Петър Николов
          25 август в 21:26 ч. ·
          Може би помните, че с Андрей Едрев преди време спечелихме дело срещу Администрацията на Министерски съвет и получихме достъп до някои концесионни договори, като този за Челопеч, за така наречените “златни концесии”. В резултат на сигнал до Софийска градска прокуратура са установени данни за безстопанстеност от страна на членове на Министерски съвет, започнала през 2004 г. и продължаваща до днес. Преписката е изпратена в Специализираната прокуратура. Публикувам пълният текст на постановлението, защото вътре пише изключително интересни неща за износа на суровини от България, както и че ВСИЧКИ допълнителни споразумения са били в полза на концесионера и неизгодни за държавата, която реално не знае какво се изнася, добивите се увеличават, концесионните такси намаляват.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

            Ехаааа, ама май не помниш опита за съдебна реформа стопиран от твоите хора и после оставката подадена с достойнство от Христо Иванов. Ключовата дума е достойнство, която липсва на сегашните. А тиии помниш много избирателно.
            Точно за достойнство не ми говори по отношение на Христо Иванов. Цялото му достойство се изпари в момента, в който отказа да си признае кой точно мафиот го финансира - Маджо, Прокопиев или Божков. Лицемерието му пък си личи от обядите и вечерите в най-луксозните и скъпи заведения, докато неговите маймуни клечат на Орлов мост и се задоволяват с безплатни кебапчета и бира.

            И най-важното - лъжата на всички пишман протестиращи и техните лидери, че уж искали нова система и прочее безсмислици. Не, не искат това - искат КОМУНИСТИЧЕСКО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, назначено от предателя Радев, в което те ще влязат във власта през задния вход ПРОТИВ ИНТЕРЕСИТЕ НА СУВЕРЕНА, който не е гласувал за тях.

            Тоест всички маймуни по площади и кръстовища искат ПРЕВРАТ, при това СЕГА ВЕДНАГА, а не редовни и законни избори след половин година. Това го искат и платените тролове във форума.

            Коментар


            • Знаковите дела на Иван Гешев - шумно начало, отчайващи резултати

              Въпреки "безпрецедентната прозрачност" и медийната активност на обвинител №1 обаче делата изобщо не се покриват с думите. На фона на бомбастичните изявления обвинителните актове по най-шумните разследвания или катастрофират в съда, или изобщо не са стигнали до там. И няма как да е иначе, след като обвиненията са гръмки, а доказателства - мижави.

              Много от знаковите за Гешев разследвания започнаха още по времето, когато той ръководеше спецпрокуратурата. Става дума за делата за организирана престъпна група срещу Николай и Евгения Баневи, Ветко и Маринела Арабаджиеви и собственика на "Винпром Карнобат" Миню Стайков. Тези досъдебни производства бяха реализирани почти паралелно в края на 2018 г. и са нещо като визитна картичка за работата на Гешев. Докъде обаче са те?

              "Делото срещу

              Николай и Евгения Баневи

              ще онагледи т.нар. бандитска приватизация", зарече се Гешев, като уточни, че отправна точка на разследването е приватизирането на завод "Полимери" и неговото "обезкостяване". За по-голям медиен ефект акцията беше гарнирана и със снимки от имението на Баневи, включително на позлатената им тоалетна чиния.

              Две години по-късно делото срещу семейството за организирана престъпна група, в която е включена дори и майката на Николай Банев - 78-годишната Марияна, буксува в съда. Тримата са обвинени в пране на пари, данъчни престъпления и присвояване. Според разследващите подсъдимите са присвоили парите от собствените си предприятия "Полимери" , "Елма", Химическия завод "Панайот Волов" и "Топлофикация Казанлък", а след това са ги изпрали. От доказателствата по делото не става съвсем ясна ролята на майката на Николай Банев. Адвокатите прогнозират, че процесът ще се проточи поне десетилетие заради 200-те свидетели и трудното им призоваване. И ще се окажат прави, защото въпреки че обвинителният акт беше внесен преди година, са се провели едва няколко съдебни заседания.

              Междувременно подсъдимите заведоха иск срещу България в Европейския съд по правата на човека, както и още един иск за 10 млн. лв. пред български съд.

              И докато сем. Баневи все пак са подсъдими, прокуратурата дори не може да внесе читав обвинителен акт срещу

              Ветко и Маринела Арабаджиеви

              Двамата бяха обвинени в края на 2018 г., а през април 2019 г. - задържани и екстрадирани от Испания. „Няма да се бавим, имаме интерес да представим максимално бързо обвиняемите пред съда. Прибираме си олигарсите от цял свят по родните места, това е ситуацията след повдигнати обвинения", обеща тогава Иван Гешев. Според разследващите организираната престъпна група на Арабаджиеви се е занимавала с данъчни измами, укриване на налози и пране на пари, като деянията са извършвани между 2013 г. и 2018 г.

              Извън реториката на главния прокурор обаче активността на прокуратурата по делото е, меко казано, незначителна. През май 2020 г. то бе прекратено заради неясноти в обвинителния акт. В последните дни на юли беше направен опит отново да бъде внесен обвинителен акт, но съдът прие, че са допуснати сериозни процесуални нарушения и пак го върна. Haй-cepиoзният apгyмeнт e, чe Арабаджиев е обвинен за престъпление, за което не е искана неговата екстрадиция - данъчни измами, и не може да бъде съден за тях.

              Съпрузите прекараха повече от година в следствения арест. Пет пъти специализираният наказателен съд пуска под домашен арест Маринела Арабаджиева заради влошено здраве, пет пъти прокуратурата обжалва и горната съдебна инстанция отменя решението на по-долната с най-разнообразни мотиви. Синът на Арабаджиеви - Вълчо, също стоя в ареста 7 месеца по обвинение, че е държал в банкова касета 2,5 млн. лв., за които прокуратурата твърди, че са придобити от данъчни престъпления. Той беше освободен срещу парична гаранция от 500 хил. лв.

              Още по-мудно се движи делото срещу



              алкохолния бос Миню Стайков,



              който е в следствения арест вече близо 2 години. Собственикът на "Винпром Карнобат" е обвинен заедно с още 13 души, петима от които са бивши служители в Държавен фонд "Земеделие", за злоупотреби със средства от Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Адвокатите на подсъдимите поискаха отвод на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев (същият води и разследването срещу Васил Божков) с мотива, че е купувал земя от конкурентите на Стайков в алкохолния бизнес – „Винпром Пещера“. Съдът обаче отказа.

              Стайков беше задържан през 2018 г., след като в Карнобат беше разбита нелегална фабрика за цигари. По този случай бизнесменът има обвинение за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, както и за укриване на данъци за над 1 млн. лева. Заедно с него са обвинени още седем души, сред които синът му Стайко Стайков, както и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров. Обвинителният акт по това дело обаче и до днес не е внесен в съда.

              Миню Стайков също е завел иск в Европейския съд за правата на човека. Процедурата вече е задвижена и българското правителство е уведомено за претенциите на Стайков през юли, като на страните е даден срок до 1 септември да опитат да постигнат споразумение, обясниха за "Сега" от Страсбург.

              Доникъде е и разследването на

              хакерската атака срещу Националната агенция по приходите,

              при която изтекоха личните данни на над 5 млн. български граждани. По случая беше задържан и обвинен в тероризъм 21-годишният Кристиян Бойков. Като подбудители на кибератаката са обвинени Иван Тодоров, собственик на фирмата за киберсигурност "Тад Груп", в която младежът е работил, и търговският директор на дружеството Георги Янков. Тодоров стоя половин година в ареста с безумния аргумент, че на свобода може да извърши друго престъпление заради уменията си да борави с компютър.

              "Той дори обяви, че течът на лични данни от НАП представлява „координирана атака срещу държавата“ заради интензивните изяви на политици от „Да, България" в телевизии и медии, които нарече „протестърски“. В синхрон с тези думи от пресцентъра на прокуратурата започнаха да разпращат събрани доказателства по досъдебното производство. Наблюдаващият прокурор по делото Евгения Живкова пък стана за смях заради твърдение, че е застрашена националната сигурност, защото "Тад Груп" са искали да хакнат пръскачките пред парламента, за да опръскат височайшите гости на Народното събрание. Оказа се, че градинките пред НС се поливат с водоноска.

              В крайна сметка повече от година по делото "НАПЛийкс" няма внесен обвинителен акт в съда.

              Същата е съдбата и на друго разследване с Иван Гешев в главната роля - това за шпионаж срещу

              председателя на Движение "Русофили" Николай Малинов

              На брифинг тогавашният зам. главен прокурор изчете основното доказателство на прокуратурата - "докладна записка" на руски език, открита в дома на обвиняемия, в която се разсъждава как би могла да се промени "геополитическа преориентация на България на основата на Православието и славянската култура и традиция". "За мен единствената разделителна линия в българското общество следва да бъде дали обичаш страната си, или не я обичаш. Дали си българофил или българофоб? Аз и тези, които стоим пред вас, не мразим никого и нищо. Ние обичаме родината си България, защитаваме българския национален интерес и спазваме българските закони", заключи тогава Гешев в патриотична реч.

              Само че след тази пресконференция не последваха реални действия на прокуратурата. Вече година уж неоспоримите доказателства все още не са внесени като обвинителен акт в съда, а Николай Малинов е на свобода срещу парична гаранция и дори отиде лично при руския президент Владимир Путин, за да бъде награден с орден.

              На хиляди километри от правото се оказа и обвинението срещу

              секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов

              за търговия с влияние. Узунов, който главният прокурор нарече "секретар по корупцията и лобизма", попадна под ударите на прокуратурата, защото е изпращал есемеси на бизнесмена Пламен Бобоков, в които му е съобщавал новини за ситуацията в Либия. За прокуратурата емисиите на БТА са секретна информация, чрез която държавният служител е набавил облага на отсрещната страна. Това даде повод на прокуратурата да поиска още 1 млн. лв. гаранция от Бобоков, но съдът я намали на 10 хил. лв. Бизнесменът вече плати милион по друго дело - за незаконен внос и депониране на отпадъци, по което вече 3 месеца е задържан неговият брат Атанас Бобоков, както и бившият зам.-екоминистър Красимир Живков. Обвинителен акт по тези дела скоро не се очаква.

              По традиция досъдебните производства се точат с години и рядко завършват с годен обвинителен акт, още по-рядко - присъда. Ако се съди по делото "КТБ", по което наблюдаващ прокурор беше лично Иван Гешев, може да се направи изводът, че 7-годишният мандат на главния прокурор няма да стигне за дори една присъда по ключово дело. КТБ фалира през 2014 г., процесът срещу бившия й собственик и негови доверени лица стартира през февруари 2019 г., а досега е разпитан само един свидетел.

              Изобщо не е ясно ще се размърда ли прокуратурата по други проверки от голям обществен интерес - "Барселонагейт", записа на гласа на премиера Бойко Борисов, в който се нарежда използването на държавни институции за разчистване на лични сметки, снимките на нощното му шкафче в спалнята във вила "Секвоя", пълно с пачки евро банкноти и златни кюлчета, обвиненията на хазартния бос Васил Божков, че платил 70 млн. лв. подкуп на премиера и финансовия министър Владислав Горанов... По тях прокуратурата оглушително мълчи и затвърждава усещането за двоен стандарт.



              На времето по финансов контрол ни учеха че нещата не се казват, а се доказват- нещо което гореспоменатият прокурор не може

              Коментар


              • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

                Ехаааа, ама май не помниш опита за съдебна реформа стопиран от твоите хора и после оставката подадена с достойнство от Христо Иванов. Ключовата дума е достойнство, която липсва на сегашните. А тиии помниш много избирателно.
                Трябва да кажеш "Христо Иванов-Маджото".
                Това много помага и за достойнството.

                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

                  Ехаааа, ама май не помниш опита за съдебна реформа стопиран от твоите хора и после оставката подадена с достойнство от Христо Иванов. Ключовата дума е достойнство, която липсва на сегашните. А тиии помниш много избирателно.
                  Човешката памет е избирателна и помни това което ни се иска да помним. Другото се забравя, а матеев се опитва да ни манипулира

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    Този платен лицемер Христо Иванов въобще не ми го хвали. Той нали беше във власта, нали беше правосъден министър. И когато беше министър и имаше всичката власт, НЕ НАПРАВИ НИЩО по въпроса със сараите на Доган и Прокопиев. Не направи нищо против Пеевски и другите олигарси на прехода. Не направи нищо за да разреши проблемите, за които сега упреква ББ и другите правосъдни министри след него.

                    Всичко, което в момента критикува Христо Иванов, че не е свършено, основният виновник за него е именно той самият. Един път вече се провали, а сега критикува други за собствената си некадърност и за собствените си грешки. По-голям лицемер не съм виждал, а и по-голям наглец също не съм виждал. Откъде има тази наглост да иска власта, за да се провали втори път в това, в което вече се е провалял.
                    Ехаааа, ама май не помниш опита за съдебна реформа стопиран от твоите хора и после оставката подадена с достойнство от Христо Иванов. Ключовата дума е достойнство, която липсва на сегашните. А тиии помниш много избирателно.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Този платен лицемер Христо Иванов въобще не ми го хвали. Той нали беше във власта, нали беше правосъден министър. И когато беше министър и имаше всичката власт, НЕ НАПРАВИ НИЩО по въпроса със сараите на Доган и Прокопиев. Не направи нищо против Пеевски и другите олигарси на прехода. Не направи нищо за да разреши проблемите, за които сега упреква ББ и другите правосъдни министри след него.

                      Всичко, което в момента критикува Христо Иванов, че не е свършено, основният виновник за него е именно той самият. Един път вече се провали, а сега критикува други за собствената си некадърност и за собствените си грешки. По-голям лицемер не съм виждал, а и по-голям наглец също не съм виждал. Откъде има тази наглост да иска власта, за да се провали втори път в това, в което вече се е провалял.
                      Мисля че грешиш. Пинокио опита да направи някакъв ремонт , но това не се прие и бойко му взе главата. Така че това не е провал. Ако по твоите критерии това е провал, то същото трябва да кажем и за сегашното правителство- иска рестарт. Със стари курви нов бардак не става

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                        Този платен лицемер Христо Иванов въобще не ми го хвали. Той нали беше във власта, нали беше правосъден министър. И когато беше министър и имаше всичката власт, НЕ НАПРАВИ НИЩО по въпроса със сараите на Доган и Прокопиев. Не направи нищо против Пеевски и другите олигарси на прехода. Не направи нищо за да разреши проблемите, за които сега упреква ББ и другите правосъдни министри след него.

                        Всичко, което в момента критикува Христо Иванов, че не е свършено, основният виновник за него е именно той самият. Един път вече се провали, а сега критикува други за собствената си некадърност и за собствените си грешки. По-голям лицемер не съм виждал, а и по-голям наглец също не съм виждал. Откъде има тази наглост да иска власта, за да се провали втори път в това, в което вече се е провалял.
                        Когато си прав, прав си. Чудно ми е друго:Не си спомням тогава ТИ да си го критикувал за това...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Да, България

                          На теория в тази история имаме приватизация, която е трябвало да запази, да развие индустрията. На практика имаме разруха. На теория българската държава е могла да вземе 500 млн. от наистина сериозен инвеститор, който се занимава с това нещо, могъл е да развива тук производство, тук да плаща заплати и данъци. На практика имаме куха структура. На теория българската държава се е отказала от част от цената в името на това да поддържа работни места и да изпълнява социални ангажименти. На теория ДПС се е грижила за своите избиратели и за българските тютюнопроизводители, на практика тя се е погрижила за един човек и това е Пеевски.

                          https://demokrati.bg/hristo-ivanov-p...na-bulgartabak
                          Този платен лицемер Христо Иванов въобще не ми го хвали. Той нали беше във власта, нали беше правосъден министър. И когато беше министър и имаше всичката власт, НЕ НАПРАВИ НИЩО по въпроса със сараите на Доган и Прокопиев. Не направи нищо против Пеевски и другите олигарси на прехода. Не направи нищо за да разреши проблемите, за които сега упреква ББ и другите правосъдни министри след него.

                          Всичко, което в момента критикува Христо Иванов, че не е свършено, основният виновник за него е именно той самият. Един път вече се провали, а сега критикува други за собствената си некадърност и за собствените си грешки. По-голям лицемер не съм виждал, а и по-голям наглец също не съм виждал. Откъде има тази наглост да иска власта, за да се провали втори път в това, в което вече се е провалял.

                          При това забележете - той е единственият министър, който е УВОЛНЕН ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ !!!.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            Или трол,или тъп може да сложи Христо ИВАНОВ в един кюп с червената сган ГЕРБ + ДПС + БСП + Патридиоти
                            Така е. Но си бързал и си се объркал.
                            Казах (по спомен) "Тримата глупаци, туфлеците от боец, бсп (к), руски агент радев, и Христо иванов-маджото".


                            Гледам към тази група срамежливо-активно се присламчват и ДС агенти. Ето агент Елника, например.
                            А някои разпраят че и барби бил такъв?

                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп

                              Те са само за червените и руски тролове. А теб както е известно не те взимат поради ментални причини.
                              Аха. Щото...
                              ...щото, ТИ си „им КАЗАЛ”. Нямам думи.

                              Коментар

                              Working...
                              X