IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    "Хората се раждат неравни – и по социално положение, и по дарби и по всичко. Как ще бъдат равни? Не могат да бъдат равни. Никога. Човек е създаден да се бори за хляба си, за място под слънцето, за жени, за пари, за обществено положение. Кой ще победи? По-умният, по-силният, по-храбрият, по-безочливият, по-грубият, по-нахалният.
    Хората не се променят, не се превъзпитават. Те само чистят мъничките, сухи клонки по стъблото на вековния дъб, а големите клони и дънера си остават същите.
    На българина всичко трябва да му се дава отмерено и никога да не му се плаща много високо. Защото като забогатее, той се забравя. Удря го на грабеж, разгул, разврат, покер. Става злобен и завистлив. Губи човешки образ. За него няма нищо свято на този свят. Парите отприщват пороците му, слабостите и злобата му. Българинът прощава за всичко, но не и на преуспяващите. Или на тези, които стоят над него. Българинът с пари се смята за много по-умен от този, който ги няма.
    Какво е трудолюбието? Глад, страх от утрешния ден, жажда за пари – това са пружините, това са моторите, които тласкат шайбата на трудолюбието. Не е вътрешната потребност. Казват, че българският народ бил трудолюбив. Народ, който има по календар 169 черковни и официални празници не е трудолюбив. Черквата в България, колкото и добро да е направила, разврати този хубав наш народ, направи го хайлазин.
    Народът е с всеки, който държи калъча... Народът е стадо. Той слуша само гласа на пастира, който държи сопата и който храни кучетата. Това е народът... Народът се лута, чака някой да го поведе и да му каже „свободен си”. Световната практика е такава – няма управия без сопа, въже и остен.
    Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка – а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест – който е ухапан веднаж от нея – умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт – срам и позор, но е така.
    Политиката има свои закони. Тя не търпи интелигентните на трона си. Тя иска полуинтелигентни. Полудипломати, полуполитици.
    Хората, които трябва да осъществяват хубавата идея, се покваряват само за половин година. И най-хубавата идея може да се провали, когато няма кой да носи знамето. Знаменосец става не човекът, който крои дълбоки планове и мънка, когато говори, а който решава бързо, смело и говори сладко.
    Аз като не съм добре, целият свят да е добре – това не ме радва. Аз ще се радвам, ако целият свят е зле като мене. Това е човекът, това е същността му.
    Българският интелигент е готов да се примири с всяка власт, стига той да е добре. На него да е добре. Той да остане жив. Него не го болеше за нацията, за народа. Него не го интересува как ще се развиват нещата занапред – важното бе той да оцелее. Той да е добре. Угодничеството, нагаждачеството са като че ли най-ярките национални черти на българската интелигенция.
    Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."
    Браво Много точна автобиография - автопортрет си изографисал

    Коментар


    • А бе вярно ли е че фигуранта пут......разводач с джипката е наел някаква израелска пиар фирма за по миля седмично
      Emil Vasilev
      26 август в 9:19 ч. ·
      Не подценявайте Бацетата! Те може да са много, много прости, но имат и мноооого крадени пари, които в момента харчат усилено. На мястото на Шехерезада е наета пиар-агенция от Израел, която е обслужвала последната предизборна кампания на Натаняху. Това се знае само от най-приближените хора на Баце. В момента по съвет на евреите се прави абсолютно всичко в държавата - 1.Баце беше свален от джипа и скрит от медиите, 2.насърчени бяха глупавите изказвания на патриотите, за да се отклони гневът на протестиращите към тях, 3.създаде се Отвратителното дамско трио на ГЕРБ, което провежда консултациите за нова конституция, 4.вкаран в играта е и последният коз на Баце - слугинажната му притурка за София - Фандъкова. Тя е единствената фигура от управляващата партия, която е с все още положителен рейтинг и затова досега бе пазена в резерв. Много внимателно е преценен и моментът, когато ще се пусне третият лъч на метрото, на който пиарите може да покажа Баце пред камерите. Това са внимателно преценени от професионалисти ходове за сваляне на общественото напрежение и прекратяване на срива на рейтинга на премиера. За тези пиар-услуги на евреите се плаща по 1 милион евро седмично. Пак ви казвам: не подценявайте бацетата и не мислете, че те са се предали. Мутро-ченгесарите имат още мнооого крадени пари за харчене.
      Last edited by v_tin; 29.08.2020, 21:23.

      Коментар


      • Хайде да не се мъчите

        https://www.youtube.com/watch?v=h9gYlb6xNn0- асен генов и димитър стоянов от бивол

        Коментар


        • Гого, а бе какво чета за фигуранта и каскета

          ериозни критики са били отправени към България на днешното закрито заседание на мониторинговата група за върховенството на закона в Европейския парламент, на която бе обсъдена ситуацията в България.

          Това съобщи за БНР журналистът от "Бивол" Димитър Стоянов, който участва в заседанието.
          "По мое мнение българските власти бяха подложени на една наистина унищожителна критика заради начинът, по който провеждат съдебната реформа у нас; заради личността и действията на главния прокурор; заради липсата на независим орган, който да бъде натоварен с разследването на евентуални престъпления или нарушения от страна на главния прокурор; заради неяснотите, които има около бъдещата промяна на Конституцията, която много от панелистите определиха като, меко казано, “тревожна", разказа той.
          От българска страна са участвали вицепремиерът по съдебната реформа и външен министър Екатерина Захариева, заместник главният прокурор Красимира Филипова и заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова. Те заместват поканените за изслушването министър-председател Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

          В заседанието са участвали и представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и други европейски институции, както и представители на българското гражданско общество.

          Отбелязано е било, че ситуацията с печатните медии се влошава, както и, че те са в ситуация на монопол, тъй като се владеят от един олигарх, както и телевизиите.
          “Нашата група ще продължи темата за корупцията в България и ще изпратим допълнителни въпроси до много от участниците (в днешното заседание – б.р.), защото времето не ни стигна да влезем в детайли”. Това обяви нидерландският евродепутат Софи инт’ Велд пред EURACTIV след заседанието.
          Тя гарантира, че темата няма да бъде забравена.
          “Ще има и други поводи да се върнем към темата. Идния месец Европейската комисия ще представи първия си годишен доклад за върховенството на закона във всички страни членки. Ще има и други поводи да се върнем към темата”, каза тя пред EURACTIV.
          "Европейският парламент е тромава институция. Да се очаква бърза реакция от него е нереалистично", коментира във фейсбук профила си и евродепутатът от Демократична България Радан Кънев. Той също участва в събирането на подписите за изслушването. "Но усилията ни европейските институции да реагират на кризата на правовата държава в България вече дават резултат. Първата стъпка беше днешното закрито изслушване на представители на кабинета и прокуратурата. Следващата – предстоящият дебат в Комисията по граждански права и правосъдие (LIBE), а най-важната – откритият парламентарен дебат с Европейската комисия, за който внесох искане, подкрепено от 55 евродепутати.
          Кризата на българското правосъдие вече е тема на целия Европейски съюз. И това е добра новина за всички българи – защото като европейски граждани, ние имаме правото и надеждата всички институции на ЕС да бъдат защитници и гаранти на нашите права", написа още Кънев.

          Прокуратурата: Гешев предложи дискусията в ЕП

          За същото събитие пресцентърът на прокуратурата излезе с отделно съобщение. В него се посочва, че дискусията е организирана от Европейския парламент по предложение на главния прокурор Иван Гешев:
          "Днес, 28.08.2020 г., зам.-главният прокурор Красимира Филипова участва чрез видеоконферентна връзка в закрито заседание на Групата за наблюдение по въпросите на демокрацията, върховенството на закона и мониторинга на основните права (DRFMG) към Европейския парламент в Брюксел.

          В срещата от българска страна се включиха още заместник министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, Ана Джумалиева, председател на Комисията за защита от дискриминация, представители на неправителствени организации у нас и др.

          Дискусията е организирана от Европейския парламент по предложение на главния прокурор Иван Гешев за обсъждане на актуалните предизвикателства пред Прокуратурата на Република България в контекста на засилен политически и медиен натиск.

          Акценти по време на срещата бяха усилията и постигнатото по делата с висок обществен и медиен интерес в България, структурата на прокуратурата и правомощията на главния прокурор.

          „По Конституция прокуратурата е единна, но не и централизирана. Единственото подчинение, което се дължи от прокурорите, е подчинението на закона.Те не са в йерархични отношения нито с главния прокурор, нито с административните си ръководители. Свободни са да вземат решения съобразно вътрешното си убеждение, независимо за кое лице се отнасят, и тези решения не могат да се контролират от главния прокурор“, каза по време на дискусията зам.-главният прокурор Красимира Филипова.

          В разговорите участваха и представители на Европейската комисия, на Венецианската комисия към Съвета на Европа и на други европейски институции."


          ИИИИИИ освен каскетя кой друг да организира тази дискусия- разправят за някаква холандка Софи инт’ Велд- пишат вестниците, разправят че каскетя се опъвал на депутатката , ама тя го сиктирдосала

          Коментар


          • "Хората се раждат неравни – и по социално положение, и по дарби и по всичко. Как ще бъдат равни? Не могат да бъдат равни. Никога. Човек е създаден да се бори за хляба си, за място под слънцето, за жени, за пари, за обществено положение. Кой ще победи? По-умният, по-силният, по-храбрият, по-безочливият, по-грубият, по-нахалният.
            Хората не се променят, не се превъзпитават. Те само чистят мъничките, сухи клонки по стъблото на вековния дъб, а големите клони и дънера си остават същите.
            На българина всичко трябва да му се дава отмерено и никога да не му се плаща много високо. Защото като забогатее, той се забравя. Удря го на грабеж, разгул, разврат, покер. Става злобен и завистлив. Губи човешки образ. За него няма нищо свято на този свят. Парите отприщват пороците му, слабостите и злобата му. Българинът прощава за всичко, но не и на преуспяващите. Или на тези, които стоят над него. Българинът с пари се смята за много по-умен от този, който ги няма.
            Какво е трудолюбието? Глад, страх от утрешния ден, жажда за пари – това са пружините, това са моторите, които тласкат шайбата на трудолюбието. Не е вътрешната потребност. Казват, че българският народ бил трудолюбив. Народ, който има по календар 169 черковни и официални празници не е трудолюбив. Черквата в България, колкото и добро да е направила, разврати този хубав наш народ, направи го хайлазин.
            Народът е с всеки, който държи калъча... Народът е стадо. Той слуша само гласа на пастира, който държи сопата и който храни кучетата. Това е народът... Народът се лута, чака някой да го поведе и да му каже „свободен си”. Световната практика е такава – няма управия без сопа, въже и остен.
            Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка – а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест – който е ухапан веднаж от нея – умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт – срам и позор, но е така.
            Политиката има свои закони. Тя не търпи интелигентните на трона си. Тя иска полуинтелигентни. Полудипломати, полуполитици.
            Хората, които трябва да осъществяват хубавата идея, се покваряват само за половин година. И най-хубавата идея може да се провали, когато няма кой да носи знамето. Знаменосец става не човекът, който крои дълбоки планове и мънка, когато говори, а който решава бързо, смело и говори сладко.
            Аз като не съм добре, целият свят да е добре – това не ме радва. Аз ще се радвам, ако целият свят е зле като мене. Това е човекът, това е същността му.
            Българският интелигент е готов да се примири с всяка власт, стига той да е добре. На него да е добре. Той да остане жив. Него не го болеше за нацията, за народа. Него не го интересува как ще се развиват нещата занапред – важното бе той да оцелее. Той да е добре. Угодничеството, нагаждачеството са като че ли най-ярките национални черти на българската интелигенция.
            Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество – винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава."

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gianny Разгледай мнение

              Охльо, ББ беше съставил управленската коалиция с ПФ, когато покани Деница Златева като министър по европредседателството в кабинета на ГЕРБ и Патриотичния фронт. Никаква коалиционна форма на управление ГЕРБ/БСП не е обсъждана, предстоеше Европредседателство, а Златева щеше да си продължи работата по него, която вършеше и в служебния кабинет, лъжлив и неграмотен плужек

              “Deniza Slateva, не помниш ли колко пъти идваше при Boyko Borissov в партийната централа на НДК на 17-тия етаж, зад гърба на Корнелия Нинова? Аз помня поне две такива срещи… Не помниш ли и колко вътрешна съпротива имаше тогава в теб, че твоята председателка иска да провали европейското председстелство? #спомниси#”

              Това написа в профила си във Фейсбук директорът на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова. Статусът на Арнаудова идва след въпроси на Деница Златева за това дали са фалшиви новини, че Бойко Борисов я е канил за министър в сегашното правителство и че по същия повод е проведена среща между Корнелия Нинова и служебния премиер Огнян Герджиков по молба на премиера Бойко Борисов. Златева попита и дали е фалшива новина, че ГЕРБ са предложили на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание. Тези въпроси, зададени по време на брифинг на “Позитано 20” предизвикаха реакцията на Севделина Арнаудова, с която тя издаде, че Деница Златева е ходила без знанието на лидера на БСП Корнелия Нинова в централата на ГЕРБ за срещи с Бойко Борисов.

              https://www.informo.bg/bg/2017/10/31...0%D1%82%D0%B5/
              БХ става за обединител. Като опандизят фигуранта, президентството ще трябва да се реабилитира пред хората.
              Тъкмо работа за БХ.

              Коментар


              • А бе мая манолова преди 3 дни откри дивата с канабис на гербаджията в петрич, а чак сега пишат за нея

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Специално за бсп- то байхуй му се искаше много да са партньори- дори отвън натискаха за това. Върни се по вестниците в началото на сегашния мандат- има писано по темата. Дори БХ го наричаше правителство на националното съгласие, но бсп не се съгласиха
                  Охльо, ББ беше съставил управленската коалиция с ПФ, когато покани Деница Златева като министър по европредседателството в кабинета на ГЕРБ и Патриотичния фронт. Никаква коалиционна форма на управление ГЕРБ/БСП не е обсъждана, предстоеше Европредседателство, а Златева щеше да си продължи работата по него, която вършеше и в служебния кабинет, лъжлив и неграмотен плужек

                  “Deniza Slateva, не помниш ли колко пъти идваше при Boyko Borissov в партийната централа на НДК на 17-тия етаж, зад гърба на Корнелия Нинова? Аз помня поне две такива срещи… Не помниш ли и колко вътрешна съпротива имаше тогава в теб, че твоята председателка иска да провали европейското председстелство? #спомниси#”

                  Това написа в профила си във Фейсбук директорът на правителствената пресслужба Севделина Арнаудова. Статусът на Арнаудова идва след въпроси на Деница Златева за това дали са фалшиви новини, че Бойко Борисов я е канил за министър в сегашното правителство и че по същия повод е проведена среща между Корнелия Нинова и служебния премиер Огнян Герджиков по молба на премиера Бойко Борисов. Златева попита и дали е фалшива новина, че ГЕРБ са предложили на Корнелия Нинова да оглави Народното събрание. Тези въпроси, зададени по време на брифинг на “Позитано 20” предизвикаха реакцията на Севделина Арнаудова, с която тя издаде, че Деница Златева е ходила без знанието на лидера на БСП Корнелия Нинова в централата на ГЕРБ за срещи с Бойко Борисов.

                  https://www.informo.bg/bg/2017/10/31...0%D1%82%D0%B5/
                  Last edited by gianny; 29.08.2020, 20:21.

                  Коментар


                  • Grigor Lilov
                    3 часа ·
                    ... рИформи, рИформи... !
                    .
                    Каква е разликата сега, пет години по-късно от онзи мой пост?
                    Изпреварихме и Хърватия по брой служители на Темида спрямо 100 000 души от броя на населението и така от 2-ро място заехме вече първото.
                    По брой прокурори също продължаваме здраво да държим първото място и не оставяме шанс някой да ни го оспори.
                    По брой съдии делим 1-2 място със Словения.
                    Бюджетът на съдебната система от 473 млн. лв. през 2015 г. достигна 771 млн. през тази година - нарастване 1,6 пъти!
                    Данни за ефективността й няма да посочвам. Всички знаем каква е!
                    Grigor Lilov
                    29 август 2015 г.
                    ·
                    МОЩНАТА НЕМОЩНА СЪДЕБНА СИСТЕМА
                    Наскоро излязоха данни на Евростат, които показаха, че по своя количествен състав съдебната система у нас е най-мощната на континента. Апропо - от 2000 година насам бюджетът на съдебната система е нараснал с 505%, докато държавният - само с 320%.
                    Но много мощната за мащабите ни финансово и списъчно Темида е трагично немощна при изпълнение на функциите си. И не вярвам представлението "съдебна реформа" да промени нещо.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      Специално за бсп- то байхуй му се искаше много да са партньори- дори отвън натискаха за това. Върни се по вестниците в началото на сегашния мандат- има писано по темата. Дори БХ го наричаше правителство на националното съгласие, но бсп не се съгласиха
                      Гого се е объркал. А аз - аз гледам, колко пъти БХ казва истината, и колко - „не точно”. ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ РОМЛЯНИН ТОЗИ. Затова, да му се вярва, е път към (собствената, на вярващия) гибел. „Нямало да се коалира”. Глупости, естествено.
                      Last edited by Pyramid; 29.08.2020, 21:30.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение

                        Ама необходимо ли е и аз пет пъти да ти напиша, че БХ няма да си партнира в управление с БСП и ДПС, в каквито и форми, образи и подобия да се преобразят? Още сто пъти си напиши тезата, ако щеш, това няма да я направи по-изпълнима. Ако ДПС искат да подкрепят правителството или негови предложения в парламента, няма кой да ги спре. Ако Шишито и Савата си плащат данъците и не извършват незаконна дейност, никой няма да ги закача, така работи демокрацията. Как по-точно предлагаш да им скочи БХ? Вие тридесет години не разбрахте, че има разделение на властите и като гледам още ви се иска прокуроратурата да е подчинена на изпълнителната власт. Спотайвате надежда да управлява Ристо Маджов с трите процента, а? Е, а аз мисля, че след всичките изцепки инфантилът пак ще чака на грантовете и на безмозъчните емигранти от Фриско, Париж и Канада.
                        Специално за бсп- то байхуй му се искаше много да са партньори- дори отвън натискаха за това. Върни се по вестниците в началото на сегашния мандат- има писано по темата. Дори БХ го наричаше правителство на националното съгласие, но бсп не се съгласиха

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          А ти как го разбра това?
                          Нещо не виждам да са в една коалиция както през 2013 бяха бсп и дпс?

                          То досега само бсп са се коалирали с дпс. Четри пъти, при първа възможност.

                          Пак бъркаш видяното с видимо и видимото - с фактите.
                          ...А се бараш „интелигентен”.
                          - НА КАКВО ОТГОРЕ?

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            И ти най-некадърния мързеливец, който никой не иска да го назначи на работа, реши да ми искаш 300 000 лева хей така за сините ти очи и за болния ти мозък, който 15 години пили една тръбичка, и си е въобразил, че за нея има пазар за 300 милиона евро. И си тръгнал да ми даваш акъл от позицията на собствената си некадърност .....

                            Оооо боже, много мъка има на този свят......

                            Тръгнал един простак да дава акъл на бизнесмени как да печелят милиони, и на учените от БАН как да станат по умни - ха-ха-ха ....
                            Тръгнал един пуцаджия да дава акъл как да модифицираме атомната централа така, щото да топлим с нея София - ха-ха-ха ....
                            И същия този некадърник с хуйчеца си тръгнал да дава акъли и как да се оправи държавата - опази боже - ха, ха, ха ....
                            Нервен ми се струваш? Що тей? Щото ти си я оправил държавата? Голяма мъка.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение

                              Днешната прегръдка на ГЕРБ с ДПС е много по здрава от онази на БСП с ДПС от 2013.
                              А ти как го разбра това?
                              Нещо не виждам да са в една коалиция както през 2013 бяха бсп и дпс?

                              То досега само бсп са се коалирали с дпс. Четри пъти, при първа възможност.

                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Е той кво да прави, курнела ще се коалира с доган, както винаги.
                                През 2013 още се наслаждаваше на успехите на сегашния ви спонсор и сигурно не помниш.
                                Тогава бсп и дпс сложиха мюрето Орешарски за премиер.
                                Днешната прегръдка на ГЕРБ с ДПС е много по здрава от онази на БСП с ДПС от 2013.

                                Коментар

                                Working...
                                X