IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ПКП Караянчева не пусна дете с ДЦП в тоалетната на парламента


    За да сме точни, ставало е дума не само за физиология.
    Момчето се е нуждаело и от вода за освежаване, зажото при вида на случващото се е направил някаква криза.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

      Радвам се че допълваш списъка, но ти наистина ли прочете всички теми във форума

      Коментар


      • Прочее, твърденията за некомпетентност на Матеев по ред въпроси, все тая как ги намира, обидни или не, са доказуеми, а и нито стотинка не съм взел за изказване или писане срещу когото и да е. Така че...
        Last edited by Pyramid; 17.09.2020, 15:05.

        Коментар


        • Румяна Ченалова публикувала във ФБ:


          „Това са текстовете от НК , които касаят т. н.“ търговия с влияние“ и които се намират в раздел „Подкуп“: Чл. 304б. Който поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице или чуждо длъжностно лице във връзка със службата му, се наказва с лишаване от свобода до шест години или глоба до пет хиляди лева.

          (2) Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е неследваща се облага на лице, което твърди, че може да упражни влияние по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до три хиляди лева.


          Чл. 304в. Наказанията по предходните членове се налагат и когато със съгласие на длъжностното лице, чуждото длъжностно лице или лицето, което твърди, че може да упражни влияние, дарът или облагата са предложени, обещани или дадени другиму.

          Според ВКС за да е възможно осъществяването на съставите на чл.304б-в е нужно длъжностното лице, върху което се упражнява влияние да разполага с такива правомощия, които му дават възможност да вземе съответното решение.

          Във всички случаи обаче е нужно да е предложен, поискан, получен или обещан подкуп.

          Не може да се окаже влияние върху президента да вземе решение за назначаване на посланик защото президентът НЯМА такива правомощия. Все едно лицето Х да повлияе на Главния прокурор да отмени закон. (не че е невъзможно в днешна България да се случи и това).

          Закона за дипломатическата служба ясно регламентира правомощията на Външно министерство и Министерски съвет.

          Атестацията, ротацията, повишаването в длъжност и др. са действия, които закона възлага на министъра на външните работи. Решението за назначаване на посланик се взема от Министерски съвет. Затова ако Бобоков е искал да упражни влияние за назначаването на конкретен посланик, то е трябвало да се споразумява с членовете на Министерски съвет начело с Борисов.

          Президента не решава въпроса с назначаването на посланици. Той може да коментира, предлага, обсъжда. По закон подписва Указа за назначаването им, но само СЛЕД РЕШЕНИЕ на Министерски съвет.

          Тогава за какъв подкуп към президентския секретар може въобще да става въпрос тук?! Да не говорим и че прокуратурата няма никакви доказателства в тази посока.

          Тогава защо прокуратурата на Гешев квалифицира отношенията между Узунов и Бобоков като ”търговия с влияние”. За да дискредитира президентската институция, за да попречи на Президента Радев да формира независим служебен кабинет, който да освети престъпленията на Шайката и да я осъди. Защото оставката на Борисов е на дневен ред. Играта загрубя и очевидно битката е на живот и смърт.

          Борисовото управление виси на косъм и за него е изключително важно след предстоящата скорошна оставка да си осигури служебен кабинет, който да контролира, за да си осигури необезпокоявано преживяване до изборите.

          НИЕ ЩЕ УЧАСТВАМЕ ЛИ В ТАЗИ БИТКА И НА ЧИЯ СТРАНА?!"

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

            Къде забравяш Груьо, Гигов, Бота 156, Pyramid и national_power, които си изкарват хляба с обиди откакто в създаден форума?
            Ще докажеш ли, че инж.Тодор Несторов, т.е.аз, си изкарва хляба с обиди?

            ДО МОДЕРАТОР:
            МОЛЯ, ЗАПАЗЕТЕ ПОСТОВЕТЕ НА МАТЕЕВ ОТ РЕДАКЦИЯ И ИЗТРИВАНЕ КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ В ДЕЛО ЗА КЛЕВЕТА И НАБЕЖДАВАНЕ. Не съм решил още, дали да го водя но, обмислям.
            Last edited by Pyramid; 17.09.2020, 14:58.

            Коментар


            • Как ще свърши лицето Бойко Методиев Борисов?
              • Ще го арестуват все някога (20%, 3 488 Votes)
              • Ще го застигне "руското ресто" с американски съпорт (15%, 2 528 Votes)
              • Ще си отиде след като занули и ощави де що има бизнесмен (13%, 2 245 Votes)
              • Ще го помете революция (11%, 1 871 Votes)
              • Ще го убият (11%, 1 848 Votes)
              • Ке падне (7%, 1 168 Votes)
              • Ще стане президент (6%, 1 068 Votes)
              • Ще осъществи среща със Сретан Йоцич без право на помилване (6%, 1 023 Votes)
              • Ще управлява още 30 години (4%, 701 Votes)
              • Ще възроди България (3%, 531 Votes)
              • Ще стане аргатин на Доган да му построи отново барбекюто (2%, 269 Votes)
              • Ще арестува първо Цветан Генчев Цветанов, после себе си (1%, 201 Votes)
              • Ще пристане на Радан (1%, 148 Votes)
              • Ще възкръсне (0%, 85 Votes)
              Общо гласували:17 174
              Анкета в афера- не че трябва да и се обръща внимание

              Коментар


              • АЛЯ АХЧИЕВА СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО СРЕЩУ МАРЕШКИ И НА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ

                Състав на Софийски градски съд, Въззивно отделение, с Председател – съдия Здравка Иванова и членове – съдиите Цветомира Кордоловска и Светослав Спасенов, със свое решение от 14.09.20 год., потвърди изцяло Решението на Софийския районен съд, за това, че в делото на Веселин Марешки срещу Валя Ахчиева, всъщност става дума за свобода на словото, упражнена в нейния пълен обем, така както е утвърдено в практиката на Конституционния съд и на Европейския съд за правата на човека, а и на българския Върховен касационен съд.

                Политическият лидер на партия „Воля“ и зам.председател на Народното събрание – Веселин Марешкин, заедно със своята майка Веска Марешка, както и двете фирми – „Фармнет“ и „ Варнафарма М“ ООД, свързани с лекарствения бизнес на Марешки, заведоха дело срещу Ахчиева, за претърпени имуществени и евентуално неимуществени вреди, след излъчване на 7 броя предавания „Открито“ през 2017-та и 2018-та година, в ефира на БНТ.

                В мащабно журналистическо разследване, включващо проучвания не само в България, а и в Германия, Турция и Русия, Ахчиева проследи паралелния износ на скъпоструващи и животоспасяващи лекарства, реимбурсирани от НЗОК и внасяни в България на много ниски цени, но които след това веднага се изнасят от фирми в други европейски държави, на цени – в пъти по-високи. А в същото време, тези лекарства липсват в аптеките в България и българските пациенти са лишени от адекватно лечение. Но така, тези търговци на лекарства правят огромни печалби. За сметка на болните в България. В разследването бяха разкрити и случаи на попаднала контрабандна „Хумира“ от Турция в някои от аптеки „Марешки“.

                Марешки твърдяха, че са преживели стрес, психически дискомфорт и безпокойство, след излъчване на журналистическото разследване в предаването „Открито с Валя Ахчиева“ в 7 негови издания. Причината – в медиите и по форумите, хората говорели негативно за Марешки. Дори майка на Марешки – Веска, която е певица на стари градски песни, била спряла да пее след преживения стрес, причинен и от Ахчиева.

                Но, съдът констатира, че разследването на Ахчиева е спазило добрите журналистически практики и е резултат от обстойно изследване с документи, разговори със засегнати лица, длъжностни лица в държавни институции, на базата на които са дадени оценъчни съждения. Съдът прави извод, че в случая става въпрос за внос на лекарството „Хумира“ от Турция, в разрез с нормите и закона. Освен това, Съдът намира, че става дума за допустими граници за критика на публични фигури.


                Още главоболия

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Къде забравяш Груьо, Гигов, Бота 156, Pyramid и national_power, които си изкарват хляба с обиди откакто в създаден форума?
                  Радвам се че допълваш списъка, но ти наистина ли прочете всички теми във форума

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    Такива охранители трябва да ги награждават !!!

                    Това са все хватки, на които са ги обучавали, за да може по-бързо да сломят съпротивата на някой развилнял се агресор. Нали не очакваш усмиряването да се извършва с милувки, целувки и поклони?

                    Точно обратното - извиват му се ръцете, сваля се на земята, притиска се с коляно във врата и т.н. Не ги знам всичките хватки, но знам, че те са плод на специално обучение, а не на приумици на един или друг полицай.

                    Да сте доволни, че полицаите не използват огнестрелно оръжие, каквото в Америка например се използва, при това напълно законно. Нападаш полицай и той вече има правото да те гръмне.
                    Когато си изгубил човешкото си лице, дори няма нужда да те убиват. Така е, Матейко-джан. Ако не си разбрал, вече си мъртъв. Морално. Физически, живей дълго, да си се радваш всяка сутрин в огледалото.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      Ако искаш проследи кои никове най често използуват обиди- ***, барбарон/ напоследък е намалил активността/ и новата звезда матейко. Проследи постовете на тези тримата и ще забележиш че почти във всеки пост се съдържат обиди към някого независимо от темата
                      Къде забравяш Груьо, Гигов, Бота 156, Pyramid и national_power, които си изкарват хляба с обиди откакто в създаден форума?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

                        Матеев нали каза преди седмица, че тука нивото е каруцарско - пиянско - плебейско и НЯМА повече да пишеш във форума?? Кви ги дириш пак тука с нас простите и неграмотни бедни лузъри, а ?? Не ти подхожда като милионер да се излагаш и да се принизяваш с нас бедните малоумни лузъри ....
                        Ако искаш проследи кои никове най често използуват обиди- ***, барбарон/ напоследък е намалил активността/ и новата звезда матейко. Проследи постовете на тези тримата и ще забележиш че почти във всеки пост се съдържат обиди към някого независимо от темата
                        Last edited by X_Y; 17.09.2020, 14:17.

                        Коментар


                        • Върху руините на старият корумпиран свят ще изградим чиста и свята република, а тези които не са съгласни с нашето верую ще пратим в белене или скравена

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

                            Матеев нали каза преди седмица, че тука нивото е каруцарско - пиянско - плебейско и НЯМА повече да пишеш във форума?? Кви ги дириш пак тука с нас простите и неграмотни бедни лузъри, а ?? Не ти подхожда като милионер да се излагаш и да се принизяваш с нас бедните малоумни лузъри ....
                            Матеев просто е излетял на нова човешка орбита.

                            Не познавам дори като имена неговите съдружници, но безкрайно добре и от изстрадан личен опит знам и гарантирано твърдя, че всички взаимно се мразят и в червата и перспективата да прекарат заедно в неформална обстановка дори и минути ги плаши и отвращава.

                            Със служителите и подчинените взаимно се презират.

                            Родата постоянно мрънка и намеква, че трябва да и се помага и все иска нещо.

                            Жената не спира да говори и го подлудява.

                            Синът му го гледа като някаква специфична форма на вкаменелост и предпочита да няма много контакти с него, доколкото винаги тръгва раздразнение.

                            Не е в състояние да излезе инкогнито сред хората. Има и оправдан страх!

                            Просто рамкирам една сериозна човешка драма.
                            Така се случват нещата! Тръгваш с огромни надежди, амбиции, но ... свършваш сам зад високи огради с камери и електричество и обикалящи кучета-убийци.

                            Добре дошли в реалния свят!

                            Last edited by nachev; 17.09.2020, 14:06.

                            Коментар



                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              Ами дай да разпуснем и полицията, пожарната, армията, горските и дори пъдарите, както и всички съдии и прокурори, и след това гордо на обявим АНАРХИЯТА, при която всеки има правото безнаказано да бие и убива когото си иска.

                              Всеки да има правото да влезе в която си иска обществена сграда и да я запали, както и всеки да има правото да прави катуни по площади, пътища и магистрали.

                              ПП: Иска ви се да се представите като носители на новото, но всъщност не забелязахте как се превърнахте в АНАРХИСТИ и как ежедневно от страниците на форума ПОДКРЕПЯТЕ АНАРХИЯТА.
                              това анархия ли е



                              Или това

                              Last edited by v_tin; 17.09.2020, 14:05.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Президента може да си я залепи тази снимка на стената на килията в затвора. Колкото до майките в парламента - те са длъжни да го напуснат в 17:00 часа, и след като не са го направили, НСО вече е в правото си да приложи сила и да ги изхвърли като мръсни котета. Самият факт, че са ги молили два часа, вече е доказателство, че са постъпили човешки и приятелски.

                                Ти какво би направил, ако беше охранител от НСО, и разни олигофрени или кюстендилски кокошки ти се подиграват и те правят на смешен? Та те са си просили това, което в края на краищата им се случи.
                                Аз ако бях на ПКП щях да ги оставя- не я знам но изглежда наистина е ПКП. С всеки техен ответен ход настройват обществото повече срещу себе си. Тази сутрин гледах сачева по тв-то- увърта като настъпан глист. В 2014г герб са комунисти- ама сега станали дясна партия- е как бе проста добричка п.................. става тази трансформация??

                                Въобще с всеки ход на гербаджиите става по зле за тях. До сега байхуй ако беше подал оставка, поървата седмица, щеше да е направил вече борисов 4, но сега ще гризне дървото по всички параграфи

                                Коментар

                                Working...
                                X