IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Нова версия за отравянето на Навални

    Алексей Навални е бил отровен с бутилка с вода в хотелската си стая в сибирския град Томск, а не с чай на летището – както се предполагаше по-рано. Новата версия за случилото се с руския опозиционер беше разпространена във видео от негови сътрудници на личния му профил в Instagram, съобщава Ройтерс.

    Междувременно стана ясно, че Германия е поискала помощ от Агенцията за забрана на химическите оръжия за отравянето на Навални с новичок. Експерти от агенцията вече са взели биомедицински проби за изследване в сертифицирани лаборатории.

    Изследвания показаха, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Той беше транспортиран за лечение в берлинската болница „Шарите”. Според екипа на Навални той е бил
    отровен по заповед на Путин – обвинения, които Кремъл категорично отрича.

    С 532 гласа „за „,
    84 „против „и 72 гласа „въздържал се“ днес Европейският парламент прие резолюция, с която категорично осъди опита за убийство на видния руски опозиционен политик и активист Алексей Навални, съобщиха от пресцентъра на ЕП.

    В текста се отбелязва, че използваната отрова, принадлежаща на вещества от групата „
    Новичок“, може да бъде разработена само в държавни военни лаборатории и не може да бъде придобита от частни лица. Това силно предполага, че руските органи са били в основата на нападението. Ако все пак някой друг бъде намерен за отговорен, това също би представлявало явно нарушение на международните правни ангажименти от страна на Русия, се посочва в резолюцията.

    Освен това на евродепутатите гласуваха и резолюция, в която призоваха за нови президентски избори в Беларус и за налагането на санкции срещу
    Александър Лукашенко и лицата, които стоят зад отравянето на Алексей Навални.
    /
    Blaблацла- отново глупости- а бе барби наистина ли вярваш че в кгб са толкова малоумни. По твоята логика путин изпратил екатерина медичи да отрови дневални, тя го отровила, но не си изхвърлила шишенцето и чак след 3-4 часа когато се разбрало че на дневални му е зле, отишли сътрудниците му да проверят стаята и хоп- намерили отровата. То в приказката злата мащеха не става така бе. Дръж се малко по нормално. Ама то откъде нормалност в човек когото бият и ален делон и белмондо по кафенетата

    Коментар


    • АЕЦ "Белене" вече е мръсна дума за правителството

      Визията за развитието на енергетиката до 2050 г. доказва, че сериозната материя не бива да се оставя на политици

      Енергетиката е прекалено сериозна област, за да бъде оставена в ръцете на политици - особено ако са от калибъра на Бойко Борисов и неговата министерска чета. Но ето че самото правителство се взема много "насериозно" и макар че след броени месеци си отива, произведе важен документ - "Стратегия за устойчиво енергийно развитие на България до 2030 г. с хоризонт до 2050 г.".

      Самото съчетаване на "Бойко Борисов" и "стратегия" в едно изречение звучи като смешка, защото са напълно несъвестими. Само един пример, свързан с важна тема като ядрената енергетика - по-лесно е да преброиш оборотите на пумпал, отколкото извъртанията на премиера за АЕЦ "Белене". А новата стратегия, подготвена от Министерството на енергетиката, прави нещата още по-объркани.



      Не е за вярване, но в целия документ от близо 70 страници

      нито веднъж не се споменава АЕЦ "Белене"

      Само на едно място срамежливо пише, че наред с грижите за АЕЦ "Козлодуй"държавата ще продължи да подкрепя развитието на ядрената енергетика и чрез оказване на институционално съдействие за реализиране на инвестиционен проект за изграждане на два нови ядрени блока, всеки един от които с мощности от 1000 MW, които поетапно да бъдат въведени в експлоатация след 2030 г.

      Това е всичко в проектостратегията за "гьола", в който са закопани много милиарди. Не е ясно на какво се дължи това бодящо очите неглижиране на АЕЦ "Белене". Дали са се явили нови-стари пречки? Или проектът ще се мести на друга площадка? Може пък темата да е претупана, защото стратегията е за показване пред ЕК, а там не обичат руски ядрени технологии. Или има нещо друго? Каквито и да са причините, нечестно е да се крие от българските данъкоплатци какво ще става с атомните реактори, които мирно си стоят на площадката в Белене, покрити с найлони (по думите на премиера).

      Писането на стратегии е лесна работа - нашите политици и чиновници още от времето на социализма са свикнали да хабят хартия и да нижат купешки думи в сложни изречения. Мъчното идва, когато трябва да се измислят тактиките. А опре ли до действия - става страшно. Държавата или безпомощно скръства ръце, или така се разшетва, че заприличва на слон, който вилнее в стъкларски магазин.

      Жега с цената на природния газ

      Само преди половин година, на 3 март, с фанфари дойде новината за сензационно поевтиняване на синьото гориво - с 40%, защото в "Газпром" свалили гарда пред железните български аргументи и склонили на нова формула за ценообразуването. Нещо повече, руснаците се съгласили цената да падне със задна дата. И Бойко Борисов бе във вихъра си - с повод и без повод, ден след ден се перчеше с великото постижение и не спираше да натяква колко ще печели българската индустрия, каква евтиния чака българите, чието отопление се произвежда от природен газ, и как топлофикациите даже ще им връщат надзвети пари. Е, минаха няколко месеца и възторгът на премиера се спихна, надеждите на топлофицираните българи за ниски сметки - също. Оказа се, че новата ценообразуваща формула неумолимо води до повишение на цената на синьото гориво през есенно-зимните месеци. Така че тази зима всички в България ще трупат високи енергийни сметки. Експертите предупреждаваха за това още през март, но кой да ги слуша...

      А когато през август "Булгаргаз" поиска корекция на цената (с 20% нагоре), Борисов се стресна и накара енергийния министър да натисне спирачката. Теменужка Петкова обясни, че иска да провери калкулациите на държавното предприятие, и го накара да оттегли заявлението си за поскъпване, внесено в енергийния регулатор КЕВР. Мнозина коментираха, че намесата на министъра е на ръба на закона, че и отвъд. Е, изчисленията на "Булгаргаз" се оказаха верни и поскъпване ще има - при това не само за септември, но и за следващите месеци.

      Борисов вече веднъж подаде оставка след протести срещу високи сметки за ток. Сега упорства въпреки продължаващите трети месец протести срещу корумпираното управление, но третото му предсрочно сбогуване с властта може да е заради бунтове срещу скъпото парно....

      Шок с ток

      Буквално след няколко дни, от 1 септември, малкият бизнес трябва да направи квантов скок - към свободния пазар на ток. Написано е в закона, че всяко предприятие - вкл. цехът за играчки и фризьорският салон, само си избира доставчик на електроенергия и само си договаря цената. Либерализацията е прекрасно нещо, но кой ще обясни на дребните фирми какво да правят? Държавата отсъства точно когато най-много трябва да помогне - в случая с мощна и внятна разяснителна кампания. Същата тази държава преди години потроши милиони левове за реклама и ни проглуши ушите с напълно безсмисленото мероприятие, наречено "цифровизация на тв ефира".

      Вярно е, че малките фирми имат още няколко преходни месеца, в които ще могат да останат с досегашния си достачвик - примерно ЧЕЗ или "Енерго Про". Но дори това трябва да бъде скрепено с нов договор още сега, а колцина дребни предприемачи го знаят? Държавата напълно е дезертирала и е оставила цялата разяснителна работа на търговците на ток. Но те са повече от сто, а и тяхната информация е тип реклама - как дребният бизнесмен да се ориентира кой наистина предлага най-добрата оферта? Преходът може да се окаже шок за много фирми, ако не разберат какво да направят, за да получат изгодни цени. Но властта нехае.

      Със сигурност много дребни предприемачи изобщо не знаят, че ако до 1 юли 2021 г. , когато приключва преходният период, не са подали заявление за преминаване на свободния пазар и не са сключили договор с избран от тях достачвик, няма да останат без ток, но ЕРП-тата вече ще им го доставят по други цени, които вероятно ще са поне с 50-60% по-високи от борсовите, предпуреждават от БСК.

      Някъде там след 2030 г...

      Обичайно управленските документи са обемисти съчинения, пълни с общи приказки и пожелания. "Разширяването на битовата газификация" например неизменно фигурира като "стратегическо направление". Но всъщност държавата нищо не прави по въпроса. Иначе премиерът Борисов може с часове да говори за газовия хъб "Балкан", за "Балкански поток" и за интерконекторите. И обновената енергийна стратегия "говори" много, но казва малко:

      "В контекста на европейските цели за създаване на взаимосвързан и единен общоевропейски газов пазар изграждането на регионален газоразпределителен център „Балкан“ е в синхрон с проектите за развитие на Южния газов коридор и в пълно съответствие с плановете за развитие на газовата инфраструктура в Европа."

      Или до болка познатите фрази за интерконекторите и "Балкански поток": "Изпълнението на проектите IGB, IBS, LNG Александрополис, „Балкански поток“, Разширение на ПГХ „Чирен" и „Рехабилитация, модернизация и разширение на българската газопреносна система“ има за цел да повиши сигурността на доставките на природен газ от различни източници и по различни маршрути...".

      Какво конкретно ще се случва с тези проекти, така и не става ясно.

      Мини в мините

      Стратегии си имаме всякакви, но бъдещето на въглищните мини и на тецовете, работещи с твърдо гориво, остава в мъгла. Политиците ни само разтягат локуми за европейската "Зелена сделка", за "Компенсиращи механизми", за декарбонизация. Не казват най-важното - какво ще стане с въгледобива, ще се затварят ли блокове в тецове. Работещите с местни въглища централи осигуряват близо 40% от производството на ток в България. Това са тецовете "Марица-изток 2", „Контур Глобал Марица-изток 3“, “ЕЙ И ЕС- 3С Марица-изток І“ и ТЕЦ “Бобов дол”, които са с обща мощност 3848 МW. За сравнение вторият по важност производител - АЕЦ "Козлодуй", разполага с 2000 мегавата.

      Ето защо е важно да се каже ясно какво е бъдещето на тези централи - конкретно, с числа и срокове, не с усукани фрази за зелени сделки и розово бъдеще.

      Но май искаме невъзможното от все още управляващите.

      Коментар


      • Негодник негодника цитира
        Мирише на барут въпреки пандемията

        Диктатурата на Ердоган е заплаха за целия свят. Неизбежните вътрешни проблеми, диктаторът потушава с великотурски и ислямски шовинизъм. Освен че струва скъпо на народа, цената му ще се усеща все по-осезателно от всички европейци. Франция реагира първа на провокациите в Средиземно море, като успя да спечели Египет и да парира турските мераци в Либия. Военната армада, която Макрон изпрати до гръцките брегове, окончателно извадиха Ердоган от равновесие. Франция даде да се разбере, че няма да търпи разпасването на аскер из Източното Средиземноморие и заплахи срещу Гърция и Кипър. Макрон предупреди ясно, че се готвят санкции на ЕС и дори икономическа блокада на режима в Анкара.
        Рухването на
        диктатурата в Турция е въпрос на две-три години и е крайно належащо, България да изгради ясна визия и стратегия.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Американские покойники. И после этого нам рассказывают об «отравлении» Навального…
          Нова версия за отравянето на Навални

          Алексей Навални е бил отровен с бутилка с вода в хотелската си стая в сибирския град Томск, а не с чай на летището – както се предполагаше по-рано. Новата версия за случилото се с руския опозиционер беше разпространена във видео от негови сътрудници на личния му профил в Instagram, съобщава Ройтерс.

          Междувременно стана ясно, че Германия е поискала помощ от Агенцията за забрана на химическите оръжия за отравянето на Навални с новичок. Експерти от агенцията вече са взели биомедицински проби за изследване в сертифицирани лаборатории.

          Изследвания показаха, че Навални е бил отровен с нервнопаралитичното вещество "Новичок". Той беше транспортиран за лечение в берлинската болница „Шарите”. Според екипа на Навални той е бил
          отровен по заповед на Путин – обвинения, които Кремъл категорично отрича.

          С 532 гласа „за „,
          84 „против „и 72 гласа „въздържал се“ днес Европейският парламент прие резолюция, с която категорично осъди опита за убийство на видния руски опозиционен политик и активист Алексей Навални, съобщиха от пресцентъра на ЕП.

          В текста се отбелязва, че използваната отрова, принадлежаща на вещества от групата „
          Новичок“, може да бъде разработена само в държавни военни лаборатории и не може да бъде придобита от частни лица. Това силно предполага, че руските органи са били в основата на нападението. Ако все пак някой друг бъде намерен за отговорен, това също би представлявало явно нарушение на международните правни ангажименти от страна на Русия, се посочва в резолюцията.

          Освен това на евродепутатите гласуваха и резолюция, в която призоваха за нови президентски избори в Беларус и за налагането на санкции срещу
          Александър Лукашенко и лицата, които стоят зад отравянето на Алексей Навални.

          https://nova.bg/news/view/2020/09/17...%D0%BD%D0%B5%D 1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            [vid
            Той е добре Но не и гнусното блатно джудже, което се готви за мавзолея
            Ех старост нерадост. Един и същи пост през 5 минути. В бг рекламират гинкобилоба, във франция потърси синоними

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

              “Галъп Интернешънал” всъщност е агенцията на социoлозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев В правния мир тя не се казва “Галъп”,

              ​​​................

              От фирмата Gallup Inc., основана от Джордж Галъп в САЩ обаче твърдят категорично, че ” незаконно експлоатира името им в България, за което водят съдебни дела...
              ............

              “Софийски градски съд приема за установено, че от 1968 година в страната датира информацията за ползването на марката GALLUP
              ​​​​​​............

              В крайна сметка Българското патентното ведомство ......

              За да обобщя: юридическо лице съществува от 1968 г.
              Друго юридическо лице си търси правата със "съдебнИ делА".

              ,.................

              До тук няма нищо необичайно (благодаря за подробната информация!)

              .....................

              За мен е важно, че Андрей Райчев е един много добър социолог, канен за коментари в много телевизионни предавания. Данните на неговата Социологическа агенция - прави впечатление, че реално представят изследваните събития.

              Напълно реални са изводите на Социолозите: 60 % от българите искат ОСТАВКАТА на правителството (С ОСНОВАНИЕ!), както и желаят предсрочни парламентарни избори!

              И още - сигурен съм, че този процент ще расте бързо във времето, като оставката на министър-председателя е предстояща, обусловено от многото фактори, които обсъждаме тук ежедневно. За това благодаря лично на Начев!

              Коментар



              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                Барби какво ще кажеш за навални
                Той е добре Но не и гнусното блатно джудже, което се готви за мавзолея

                Вы не поверите, но несмотря на упрямые факты, Путин категорически отказывается мириться с реальностью. Он до сих пор не может поверить, что Меркель его игнорирует, а на всю болтовню Кремля по поводу дела Навального, в Берлине даже не смотрят. Сегодня снова прозвучали громкие заявления из Кремля, как будто, кто-то будет на них реагировать. Лавров пообещал ответную реакцию Москвы на возможные новые санкции Запада. Глава МИД РФ пообещал русскую реакцию на удар по "Северному потоку - 2". В немецких СМИ прямо пишут о том, что Путин не понял реакцию Меркель, и что отношения Москвы и Берлина больше не будут прежними. Дания тоже выступила против "Северного потока-2". Союз архитекторов начал собирать идеи по использованию мавзолея. В Хабаровске жители вновь вышли в поддержку бывшего губернатора Фургала.

                Коментар



                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                  И във франция излязоха чернилките на демонстрация, сутринта ти пуснах клипчето, явно руснаците от там гледат
                  Кремль вкладывает огромные деньги в пропаганду не только в внутри РФ, а и на Западе. Для него очень важно, чтобы Путина в мире считали "великим лидером", который влияет на мировою геополитику. Имидж и величие - для Кремля все. Но, несмотря на пропаганду, на Западе общество начинает понимать, кто такой Путин. Вчера в известном французском издании Le Figaro появилась статься с разоблачением Путина, в которой Кремль выводят на чистую воду. Канцлер ФРГ Меркель ожидает от России объяснений по ситуации с Навальным.

                  Коментар


                  • Американские покойники. И после этого нам рассказывают об «отравлении» Навального…

                    казывается, эти резвые ребята коллективно озаботились и срочно потребовали санкций в отношении России и всевозможных международных расследований. Причем, потребовали и озаботились они якобы «отравлением» (Доказательства? Нет, не нужно! Мы же знаем!) российского блогера на российской территории, то есть предположительным преступлением (даже если оно и было), изначально не входящим в юрисдикцию ни самих США, ни НАТО, ни Евросоюза.

                    На все удивленные вопросы о вмешательстве во внутренние дела России и о явном передергивании фактов в этой странной истории американцы и их подчиненно-зависимые страны, политики и журналисты хором отвечают, что от «отравление Навального» - это «мировая трагедия» и весь «цивилизованный мир вздрогнул и возмутился».


                    А теперь осмелюсь спросить весь «цивилизованный мир». Скажите, а убийства и странные смерти журналистов, политиков, расследователей, юристов, выяснявших сокровенные тайны американских властей и истеблишмента – это не мировые трагедии? И из-за них никто не вздрагивает и не возмущается? И не надо рассказывать что «это другое» и «нет точных доказательств». Не понимаете, о чем идет речь? Хотите пофамильно? Пожалуйста. Итак:


                    Филлип Маршалл

                    Филлип Маршалл - бывший пилот ВВС США, написавший несколько книг, расследующих события нью-йоркского теракта 9/11, был найден застреленным в своём доме со своими детьми в марте 2013 года. Полиция США обнаружила убитым самого писателя, двоих его детей и собаку. Прибывшая полиция обнаружила детей семьи Маршалов 17 и 14 лет, их собаку и самого Филиппа, застреленными выстрелом в голову из одного и того же пистолета, а потому сразу же была представлена версия, что это было... самоубийство.
                    Гибель Маршалла случилась накануне выхода его новой книги о событиях 9/11, которую сам писатель называл "бомбой". В ней должна была быть опубликована ключевая информация к раскрытию тайны взрывов зданий Всемирного торгового центра. Архив Маршалла исчез.


                    Майкл Рупперт

                    13 апреля 2014-го года застрелен американский писатель Майкл Рупперт, который, изучая документы о терактах 11 сентября, наткнулся на информацию о том, что ЦРУ для финансирования тайных операций торговало наркотиками при поддержке известных нефтяных компаний.


                    Симон Коц

                    Симон Коц – сотрудник ЦРУ США. В июле 2015 г. выступил с сенсационным заявлением о том, что трагедия 11-го сентября 2001-го года — это грандиозная спецоперация. В сентябре 2015-го года Коц собирался предать огласке документы, проливающие свет на эту трагедию, но 3 сентября был найден мертвым в своей квартире в Лондоне. Все фото Симона Коца удалены из открытого доступа.


                    Сет Рич

                    В 2016 году из аппарата Демократической партии США произошла утечка десятков тысяч писем из внутренней переписки о том, как на президентских праймериз «топили» Берни Сандерса, чтобы дать дорогу Хиллари. Источником утечки, по данным основателя WikiLeaks Джулиана Ассанжа и других экспертов, был сотрудник аппарата демократов Сет Рич (Seth Rich).
                    10 июля 2016 года Сет Рич был убит выстрелом в спину на улице Вашингтона во время телефонного разговора. Полиция заявила об ограблении, но и телефон, и часы, и бумажник остались при жертве, хотя, вероятно, его обыскивали (умирающему нанесли несколько сильных ударов). Удивительно, но никаких свидетелей и улик следователи не нашли, хотя убийство произошло в одном из респектабельных районов города.


                    Шон Лукас

                    Через три недели после убийства Рича был найден мертвым сторонник Берни Сандерса Шон Лукас, которого американские источники называют ведущим юристом по делу о мошенничестве с целью продвинуть Клинтон и «утопить» других кандидатов. Имеется даже видео, на котором Лукас подает коллективный иск сторонников Сандерса против Демократической партии и обвиняет сотрудников штаба в фальсификации праймериз. 2 августа тело Лукаса без признаков насильственной смерти обнаружили в ванной собственного дома. Несмотря на то, что прошло уже больше четырех лет, причины смерти Лукаса до сих пор не названы, никаких проблем со здоровьем он не испытывал.


                    Виктор Торн

                    1 августа возле своего дома был застрелен автор бестселлеров, разоблачающих Билла и Хиллари Клинтон, Виктор Торн. На протяжении десятилетий Виктор Торн был «антибиографом» политической четы и достал немало скелетов из их семейного шкафа.


                    В начале 2016 года Торн опубликовал очередную книгу под названием «Коронация Клинтон: Почему Хиллари не должна попасть в Белый дом» и незадолго до смерти запустил ряд ее иностранных переводов. Перед Нашел ли Торн в ходе своих постоянных исследований какие-то новые факты? Этого уже не узнать. Полиция квалифицирует его смерть как самоубийство, что плохо стыкуется с репутацией целеустремленного автора на пике успеха и в преддверии президентских выборов.


                    Джон Эш

                    Бывший председатель сессии Генеральной ассамблеи ООН Джон Эш был замешан в коррупционном скандале. Его уличили в получении взяток от китайских инвесторов, и 27 июня он должен был давать показания в суде о своем сотрудничестве с китайским бизнесменом Нг Лап Сенгом (Ng Lap Seng), поддерживающим близкие связи с четой Клинтон.


                    Ранее Сенг фигурировал в «Чайнагейте» - деле о спонсировании президентских кампаний Билла Клинтона и незаконном вливании средств в Национальный комитет Демократической партии США. В своих показаниях Эш должен был раскрыть схемы теневого финансирования нынешней кампании Хиллари, а также механизмы подкупа для фальсификации праймериз. Но увы, за три дня до суда Эш неожиданно уронил штангу себе на горло во время тренировки в одиночестве у себя дома и погиб. По заключению полиции - несчастный случай.


                    Энди П. Харт

                    В апреле 2013 года в Толедо (Огайо) найден мёртвым адвокат узников Гуантанамо Энди П. Харт, который занимался защитой нескольких заключённых этого военного концлагеря, а также активистов движения Occupy, против которых правительство США выдвинуло безосновательные обвинения в терроризме. В отличие от других подобных «инцидентов», смерть Энди Харта в официальных СМИ не освещалась совсем. Альтернативные источники сообщили, что полиция разрабатывает сценарий самоубийства. Харт был найден мёртвым после распространения сведений о массовой голодовке в Гуантанамо (факт голодовки скрывался американскими властями) и последовавшей вспышке протестов в США с требованием закрыть эту тюрьму.


                    Аарон Шварц

                    Аарон Шварц проводил исследование политической коррупции и принимал активное участие в развитии проекта Tor2Web в сторону расширения возможностей журналистов и правозащитников при доступе к функционалу служб Tor, а также — для упрощения доступа к опубликованным в сетях Tor материалам из общедоступных сегментов Интернета. В этом же году он создал сайт Watchdog.net, целью которого было сбор и визуализация всех доступных сведений о политиках.


                    В 2011 году Шварц был обвинён в «компьютерном пиратстве» и ему грозило тюремное заключение сроком более 30 лет. Аарон Шварц отказался признать за собой вину в совершении предъявленных обвинений. Это признание позволило бы ему сократить срок своего пребывания за решёткой с 35 лет до 6 месяцев. 11 января 2013 года он был обнаружен повешенным в своей бруклинской квартире (Нью-Йорк), предсмертная записка отсутствовала. Как обычно следствие заявило о самоубийстве.


                    Гэри Уэбб

                    Гэри Уэбб журналист, лауреат Пулитцеровской премии. Написал серию статей о связи ЦРУ с торговлей наркотиками в Никарагуа. Уэбб выяснил, что на протяжении последних десятилетий в «наркотическом кольце» залива Сан-Франциско были проданы тонны кокаина лосанджелесским уличным бандам Crips и Bloods, а прибыль в миллионы долларов направлена на латиноамериканскую партизанскую армию, курируемую Центральным разведывательным управлением США. Журналист погиб в 2004г. при загадочных обстоятельствах от двух пулевых ранений в голову. Официальное расследование, разумеется, признало смерть Уэбба самоубийством.


                    Перечень американских смертей далеко не полный, я привел лишь наиболее громкие и лежащие на поверхности, но если США спокойно убивают собственных граждан, то вы можете представить, как они относятся к жизни какого-то оппозиционного российского блогера. Да и само загадочное «отравление» Навального, так это не более чем повод для очередных «озабоченностей» и «требований санкций», созданный, вероятно, самими озабоченными. Им не привыкать, а большой опыт, исходя из приведенного выше списка, имеется.

                    Коментар


                    • И във франция излязоха чернилките на демонстрация, сутринта ти пуснах клипчето, явно руснаците от там гледат

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron
                        [vv=dD_ZGq6Ai50[/video]

                        Той е добре Но не и гнусното блатно джудже, което се готви за мавзолея

                        . [/B][/COLOR]
                        А нещо като отговор дали ли са немците на руските въпроси или те на въпроси не отговарят? ИИИИИИИ също руснаците поискаха да видят резултатите от тестовете на дневални, пак не ги дават. А бе на осъдения на смърт даже му дават да се запознае с доказателствата за своята вина, а на руснаците не дават. Нещо хайли-лайкли е работата пак, а?

                        Барби пиши, не ти гледам видеата

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                          Галъп интернешънъл: 59 % от българите искат оставката на кабинета и провеждане на бързи предсрочни парламентапни избори
                          Поредно проучване, което показва резултати, които гравитират около 60 %. Има и интересни графики.
                          “Галъп Интернешънал” всъщност е агенцията на социoлозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. В правния мир тя не се казва “Галъп”, а БОЛКАН БРИТИШ СОШЪЛ СЪРВЕЙС” (ББСС). Това, което свързва фирмата на българите с оригиналния GALLUP е членството им в Асоциацията “Галъп Интернешънал“.

                          От фирмата Gallup Inc., основана от Джордж Галъп в САЩ обаче твърдят категорично, че “
                          ББСС” незаконно експлоатира името им в България, за което водят съдебни дела. Днес агенцията Gallup Poll е голямо име в САЩ и по света. Тя има местни представителства в много страни, но не и в България.

                          Кънчовците” успяват да регистрират своя “Галъп” чрез Международната организация за интелектуална собственост (WIPO) в България, Албания, Босна, Беларус, Молдова, Черна Гора, Македония, Румъния, Сърбия и Украйна. В Беларус, Украйна и Молдова регистрацията обаче е отказана.
                          Американският Gallup разкрива обсебването на името в
                          България. По жалба на оригиналния Gallup Inc българското Патентно ведомство е отнело регистрацията на Райчев и Стойчев на 13 октомври 2010 г. Този факт е вписан и в базата на WIPO, Международната организация за интелектуална собственост, на 14 януари 2011.

                          Има
                          окончателно решение на ВАС, от 2010 г.:
                          Софийски градски съд приема за установено, че от 1968 година в страната датира информацията за ползването на марката GALLUP за услугите “проучване на общественото мнение”, извършвани от Американския институт за проучване на общественото мнение GALLUP INC. – САЩ, която се свързва с високото качество на тези услуги и се ползва с широка международна известност. Ползването на марката от страна на
                          “Болкан Бритиш Соушъл Сървейс” започва при условия на известност на същата марка за услугите, предоставяни от GALLUP INC. – САЩ. Членството в GALLUP INTERNATIONAL Швейцария през 1992 година не му създава права за регистриране на марката в България.” – това решение е потвърдено окончателно и от ВАС.

                          В крайна сметка Българското патентното ведомство е принудено да заличи регистрацията на името GALLUP от
                          ББСС на Райчев и Стойчев. Това е отразено от Международната организация за интелектуална собственост WIPO.

                          Коментар


                          • Днес, 17:48
                            Този коментар от v_tin е изтрит от mibova
                            Причина: Пишете по темата, а не отправяйте обиди и подмятания един към друг.

                            Моляяяяяяяяяяяяяяяяя, я пак, че нещо не разбрах в какво съм се провинил. Според Вас отравянето на навални и последващи санкции за най голямата държава в света не е политика ли??Ако това не е за темата политика бихте ли дали указания кое е за тази тема- може би това


                            Имхотеп
                            Junior Member
                            Заслужил
                            инвеститор
                            Днес, 15:22
                            Дубрютру!

                            На превратаджийчетата също.



                            Или на барби


                            barbaron
                            Junior Member
                            Заслужил
                            инвеститор
                            Днес, 15:11
                            Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                            Ей, ама глеЙте, колко съм тъп, значи!
                            Призовавам Барбароновото да постне приноса на неговата първа приятелка Т. Кристи.
                            Оно си трае!
                            Лошо, Барба, в гепаджийското ти досие сега ще лъсне констатацията, че симпатизираш на вредни елементи!
                            Сам си разговаря
                            Last edited by X_Y; Днес, 15:42.

                            Оригиналният пост беше сам си пръдльо разговаря

                            Може би това са най- важните политически постове за изминалото денонощие и затова са оставени тук?? Може би имате някакви пристрастия, но не би трябвало да ги показвате когато сте на работа


                            И да се върнем на моят изтрит пост

                            Барби какво ще кажеш за навални

                            Коментар


                            • Понякога, има попадения ефендито.

                              Коментар


                              • Което си е верно верно си е.

                                Коментар

                                Working...
                                X