IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иван Кръстев най-накрая поумня. Сигурно Сорос вече е започнал да чете ПИК.
    https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9097339

Остава и тук да прочетем нещо смислено. Само с яйца не става.

Коментар

• Европейският парламент натри носа на наглия банкянски сикаджия
      Европейският парламент одобри резолюцията за България

/КРОСС/ Депутатите гласуваха резолюция за принципите на правовата държава и основните права в България.

В документа се обръща внимание на нерешени системни въпроси в съдебната система, липсата на механизми за отчетност и контрол на главния прокурор, корупционните дела по високите етажи на властта, сериозно влошаване на свободата на медиите и прозрачност на собствеността, ратифицирането на Истанбулската конвенция.

По-рано днес стана ясно, че са отхвърлени предложенията за изменения, които Европейската народна партия, в която членува и ГЕРБ, беше предложила
      7 депутати от Европейската народна партия подкрепиха резолюцията, въпреки препоръката ЕНП да я отхвърли
      Вярно, че резолюцията е доста мека и не отразява цялата истина, че България се управлява от нагла престъпна групировка начело с корумпиран сикаджийски охранител, но ние не бива да очакваме европарламента да свърши НАШАТА работа.

А нашата работа е да смъкнем наглия сикаджия и да го тикнем в затвора. Заедно с корумпираните му министри и кметове.

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

"ДОБРЕ ДОШЛИ В ДЪРЖАВАТА НА
        Господине, във Вашия високообразован, висококултурен, изискан, префинен, деликатен, възпитан и духовно издигнат свят не оставят ли на мира мъртвите поне в деня на кончината им?!
        Не сте ли чували, не подозирате ли за съществуването н а някаква базисна, темелна човечност, която е поне силно препоръчителна при определени житейски развития?!

Разбираемо е, че за един дълбоко омразен враг, понякога е невъзможно да с е намери добра приказка дори в деня на отправянето му с лодкаря за онова място.
        А поне да с е премълчи, макар и само за един ден, толкова ли е трудно?!

В думите ми нямаше опит за честване и хвалба. Обратното, направих опит с някаква графична техника да намекна, че оценката точно в този ден не е никак лесна.

Както обикновено, цитирането ви, цветното ви колажиране, размерите и болдовете са тотално сгрешени, напълно неадекватни!
        Тъжно, Господине!

Коментар

• "Торлакът" написал:
          "... Цели региони на България на практика никога не са влизали в Европейския съюз. Нито някой е инвестирал там, нито са реализирани инфраструктурни проекти, нито законите са започнали да важат повече за недосегаемите или хората са усетили по някакъв друг начин, че са европейци. На такъв човек не можеш да му обясниш практически защо България трябва да е част от Европейския, а не от Евразийския съюз, да речем. Той разсъждава прагматично. Чул е големите обещания на политиците как всичко ще се оправи като влезем в Европата, а вижда как вече повече от десет години нищо не се случва. Знае, че в същата тази Европа всички говорят за свобода, демокрация, борба с корупцията, граждански права. Все неща, които в неговия мъничък свят нито са съществували, нито съществуват. ..."

Като очевидец потвърждавам: в същата тази Европа всички не само говорят за свобода, демокрация, борба с корупцията, граждански права".
          Наистина ги има.

А човека от село Х да не се чуди - сам си е виновен, гласувайки 75 години за
          КОЙ

Коментар

• Да, България

Христо Иванов в предаването "Нещо повече" по БНР "Хоризонт":
            • Опитът на ЕНП или на който и да било друг да подменя демократичния процес с лобистки взаимни прикривания, търпи крах и тази резолюция е победа за демокрацията в общоевропейски мащаб, а не просто за България.
            • Радан беше сам, когато започна тази борба, беше му запушвана устата. Вече са 7 и ще стават повече.
            • Вътрешната промяна в оптиката към България вътре в ЕНП е изключително важна.
            • Превръщането на Борисов от любимото дете на ЕНП в позорен актив, който се опитват да скрият, е само началото.
            • Когато крадеш, лъжеш безсрамно, рушиш принципите на ЕС, брутализираш гражданите си, това рано или късно излиза на преден план.
            • Авторитет, който се гради на лъжи и безправие, не струва пукната пара и рано или късно се срива по позорния начин, който наблюдаваме сега.
            • Корупцията в България паразитира основно върху европейските фондове, които вземат от джобовете на европейците и влизат в джобовете на корпулентни фигури.
            • Има възстановяване на достойнството на България, която има право да очаква за нейните граждани да се прилагат същите стандарти като към гражданите на други държави.
            • Ние няма нужда да сме препъни-камък за европейската машина и няма нужда да се смаляваме. И да сме малки, България е равноправен член на съюза.
            • Имаме социология, която посочва, че огромната част от българите споделят изводите на ЕП и на тази резолюция. В този смисъл Европейският парламент говори с гласа на българския народ.
            • Ясно е, че имаме работа с едно управление, което изпада във все по-дълбока колективна невменяемост и води тежка, окопна война срещу бъдещето на страната. Това няма как да не бъде наказано на изборите.
            Last edited by barbaron; 08.10.2020, 18:10.

Коментар

• В Европейския съюз, ама не баш…

Стоян Николов - Торлака 7 октомври 2020

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                Почина генерал Любен Гоцев

Със сигурност е дал нещо на България по време на кариерата си.
                Мир на праха му!
                Един от вероятните архитекти на сложната плетеница от действителната (и тайна) власт, която направлява и решава съдбата на България, заради която система ние тук страстно се унищожаваме в опит на причиняване на максимални щети в подлия и омразен форумен враг.
                "ДОБРЕ ДОШЛИ В ДЪРЖАВАТА НА МАДЖО!

Излизането на първите две книги от поредицата „BG Кръстника“ („Истинската история на Маджо“ и „Маргина, Бойко и другите“) очаквах да бъде скандално събитие за цялата държава.

Преди ме канеха в националните медии, за да търсят мнението ми по какви ли не въпроси, сега, когато на бял свят излезе мръсната истина за Маджо и неговото обкръжение, за главния прокурор Борис Велчев, за министъра на вътрешните работи Румен Петков и за градския прокурор Кокинов, ми наложиха „медийно ембарго“.

Струва ми се странно, че никой не ми потърси сметка и оставиха мълчанието да говори вместо тях.

— Чакаме да видим книгата и тогава ще преценим дали трябва да се самосезираме — каза Борис Велчев пред известна журналистка след публикуването на първия откъс във в. „Уикенд“. — На база само на един откъс не можем да го направим.

В ръцете ви е вече третата част на „ВС Кръстника“.

Някой да се е самосезирал?

Защо не се обадите на онези медийни стожери на обществото, които търсят и разобличават истината? Дали през последните 18 години е имало по-истинска ИСТИНА?

Питайте ги, защо се крият от нея? Нали в срещите си с мен ме питаха: „Кой сте вие, господин Стоев?“.

Ето, разкрих кой съм. Е, и?

Ако са скъпи парното, бензинът, защо да не попитаме за причината онзи благ старец — Любен Гоцев, който обяснява, че си добавя към пенсията с консултации?

Дали случайно не стои зад всички фирми, които се занимават с горива? Като „консултант“, естествено…

Не се ли питате всяка сутрин, когато се събуждате: „В каква държава живея?“ Защото аз се питам.

И отговорът за съжаление от 12 години се забива в съзнанието ми с едно и също гадно звучене: „В държавата на Маджо“.

С уважение към всички читатели: Георги Стоев"

Коментар

• В Щатите се случва нещо, което още не можем д а разберем.
                  Комисията по провеждането на президентските дебати е излязла с решение, че директен дебат между двамата кандидати е недопустим и е предложила следващият дебат да бъде виртуален и да се води дистанционно. Модераторът и публиката ще бъдат в Маями, а двамата кандидати ще се намират физически на различни места.
                  Целта е да се гарантира здравето на участащите в процедурата.

Trump will nicht an virtuellem TV-Duell mit Biden teilnehmen

От своя страна действащият президент не желае да се срещне във виртуален дуел с претендента Байдън. В интервю пред телевизия Фокс той определя виртуалния формат като НЕПРИЕМЛИВ.
                  Няма да си губя времето във виртуални спорове! казва Тръмп.

При това положение просто интригата при сравняване на кандидатите направо се губи.
                  Слушал съм Байдън и още не ми го побира главата, как въобще е възможно такъв човек да стигне до номинация. Има някаква схема и игра.

В тази връзка искам д анапомня на аудиторията за една изява на президента Тръмп - след откриване на кампанията, той произнася една знаменателна реч в West Palm Beach Fl.
                  Аз лично бях силно изненадан от думите му и от директното говорене. Бях изненадан до степен да започна д а с е колебая, дали въобще Пр. Тръмп си е позволил да изрече тези думи. По тази реч умишлено не се тръбеше и тя беше оприличена на "Тайната реч"
                  Нямам спомен въпросът да е коментиран тук, но моментът изглежда подходящ да се върнем към този епизод!

Без особени илюзии, че някой ще похарчи 3/4 час, но все пак:
                  FNN: Donald Trump Delivers "Major Speech" - DENIES Groping Allegations - in West Palm Beach

Направих си труда на намеря една кратка извадка на важни елементи, със субтитри на български:

Тръмп имаше възможност да влезе истински в мандата си едва след отхвърляне на процедурата по импийчмънт, когато му оставаше по-малко от година. Тогава удари ковид19 и картината стана съвсем друга.
                  Видяхте н адебата Харис Пенс предимно за ковид се говореше.

Коментар

• Новината за Гърция и Майкрософт лично ме изненада много, признавам си.

Ето съобщението на сайта им.

https://news.microsoft.com/europe/20...on-initiative/

Доколкото разбирам сделката е "Ние инвестираме тука в едно центърче за данни. А вие ни плащате едни кинти да обучим 100 000 човека от администрацията, преподаватели, студенти и пр. как да работят с нашите продукти."

Подобна сделка се игра и в България преди години. Идеята е лицензиране на нелегалните копия, борба с пиратството и дългосрочно налагане на продуктите на Майкрософт. И тука се ревеше, що аджеба се купуват скъпите продукти на Майкрософт, а не разни свободни и безплатни аналози.

п.п. И доста гръцки банки и компании (били държавни или частни) са обещали да ползват това новото нещо.

И Майкрософт са спечелили някакъв проект за създаване на 3D проект на старинен град. Демек държавна поръчка за развитие на културния туризъм.
                    Last edited by mathematician; 08.10.2020, 15:41.

Коментар

• Христо Иванов: Борисов и приятелските му кръгове отровиха България

Обръщам внимание, че в чисто методологически аспект, този материал илюстрира разсъждения от частното към общото

В много посоки е все така

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Начев ето ти линк към арменските действия--https://www.facebook.com/watch/ArmenianUnifiedInfoCenter/?ref=page_internal
                        Нали съм безфейсник, та го намерих трудно това.
                        Не беше излязъл линк и успях да хвана връзка едва през сайта форумнаука.бг

Коментар

• Параметрите на Резолюцията вече придобиват ясни очертания още преди формалното гласуване.
                          ЕП няма правото да назначава и сваля български правителства и документът ще има предимно, но не само, морално значение.
                          Някои изводи в аванс:
                          Огледалото, в което Борисов не иска да се огледа

Резолюцията на ЕП е като огледало. България се огледа и не се хареса. Образът е грозен, но правдив. Има и нещо положително: българската политика вече е много повече част от европейската политика. От Даниел Смилов.

Коментар

• ЕП отказва да смекчи тона към България, ЕНП реагира

Групата на ЕНП призовава отново резлюцията да бъде преработена

Аз няма да назителствам и да правя внушения относно влиянието на изцепките на БХ и щетите, които той нанесе на собственото си политическо семейство.
                            Там има и много качествени хора, които не заслужаваха да са в една кошница и лодка с БХ и сега д а берат срам.
                            Най-голямото семейство попада в изолация и е много нервно.
                            Откъде му дойде това чудо н аглавата!

Въпреки стерилните, изстъргани с висше дипломатическо умение фрази на дейците на институциите в Европа, всички те до един много добре знаят, помнят и ближат рани, защото без изключения са жертви на изключителната сексуална мощ на нашия балкански субект, който ги е карал наред с 200.

Коментар

• Най-накрая работното ми време свърши и мог а да се заема ангажирано с опраскването (размазването с 200, ала БХ) на гнусната геепаджийска шайка! Преди дигах бариера по цЕл ден, ама гадното гепп вреди един техен кадър на щат, а мен ме прехвърлиха на 4 часа и то н а хонорар

Тъкмо влизам в темата и ми се стори, че нещо полъхна, че нещо понамирисва на фекалии. Скролвам по-надолу и бързо намирам източника.
                              Нашият Египтянин пак е ходил в лайняно-оПИКания сайт и е експортирал някакви фалшиви снимки.

Египтянина си мисли, че никой няма да се сети за мястото, от където е взел материали. В тази работа няма никакъв фокус и категорично няма нищо тайно - в момента на разнасяне на воня на фекалии, истината лъсва и неделко блесва в цял прекрасен ръст.
                              Друго ми прави впечатление - Египтянина - очевидно дори го е срам да си посочи източника и не слага линкове към оПИКания сайт. Това не е само днес, от доста време го практикува
                              Разбирате ли пълното морално фиаско на геппса - тях вече ги е срам от тях самите.

Ако някой се интересува от действителни събития на протеста, да пита мен.
                              Естествено, задължително условие е да не е геппсаджия!

Сега усещам, че при употреба на "Египтянина" нещо не ми е точно. Ровя из паметта си и изнамирам чудесния роман "Синухе Египтянина" на Мика Валтари, световен бестселър и вечна велика книга.
                              Май ще трябва да измисля друго има на нашия герой.

Коментар

• Путин продолжает терять друзей.

На второй день протестов
                                президент Киргизии Жээнбеков
                                скрылся в неизвестном направлении.

Премьер Киргизии ушел в отставку,
                                повторные выборы назначат в течение двух недель.

Коментар

Working...
                                X