IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Колко голяма ще е дупката в Бюджет 2021?

    Този материал ясно индикира, че с всички средства, мерки и прийоми гепп се готви за хвърляне на максимално възможен обществен ресурс в посока пасивно "купуване" на изборите. Волево, безпринципно, без план и смисъл се дават и се обещават пари.

    Към това трябва да се прибави и обстоятелството, че за изминалите години геппса, присъдружните им (явни и тайни) и гравитиращите около тях корпоративни структури са натрупали много сериозен ресурс. В някакъв момент ще бъде дадено разпореждане към всички, които са профитирали от техните практики, че е време да върнат жеста и да отделят необходимите средства от всякакъв вид за да си гарантират максимално възможен изборен резултат. Играта е "ва банк" и няма да се спрат пред нищо! Освен пасивно ще има и активно купуване, а към това трябва да се прибавят манипулации, лъжи, подправяния. Ни кой не трябва да с е съмнява, че са способни на това.

    Послъгват, че в момента епидемията едва ли не е размазала държавните финанси. Абсолютна лъжа. Тази сутрин из ТВ гледах Дацов, който правил сметки, че до този момент ковид (всички възможни разходи и програми) струва 0,5 - 0,6 от бвп. Знаем, че всички надуват паниката и последиците с политически аргументи.
    Е, това е голо твърдение, но на човек с разбиране и опит. Спестяванията по други пера са значително по-големи. Да, приходите също ще намалеят, но поне на този етап ковид не е чак толкова драматичен финансов проблем.
    Драматично е това, че трайно размазмат държавата и карат хората наново да мислят за бягство и спасение.

    Купуват си благоволението на чужди фактори по абсолютно безпринципен начин.
    Строят потока, че да не се дразнят руснаците. Все още управляващите дължат отговор относно действителна цена на този газопровод и най-вече - откъде дойде финансирането.
    Едновременно лъжат американците, че смятат да купуват тяхния втечнен газ, като потокът имал отношение към тази операция. Не, няма никакво отношение, поне не пряко.

    Подложиха се на американците със самолетите. Авансовото плащане е безпрецедентен абсурд, който със сигурност е хвърлил в потрес цял свят. Нормално е да купим въоръжение от основния военен съюзник, но не и да го платим 5 години авансово (след вече случили се удължавания до края на 2024). Да не говорим, че срокът на доставка може едностранно да бъде удължаван с още години. Доколкото помня, краен срок е едва края на 2027.
    По всичко личи, че им е обещано поръчката на още бройки.
    Големият проблем, че избраният самолет не отговаря н а на военната н и доктрина (доколкото реално има такава) и на реалните ни потребности. С кого ще водим гореща война, че ще го и нападаме?! При някакви такива развития самолетите ще бъдат унищожени още в хангарите.
    Въобще не е ясно кой и как ще разполага с тази техника и за какво ще служи. Има отвратителни хипотези!
    За битовизми от рода - съхранение, писти, пилоти, оборудване и т.н. въобще не отваряме дума.
    Простотия връз простотия.

    Реверанси по отношение на Белене.
    Тъп и политически мотивиран театър от най-долнопробен вид по повод на нов реактор за Козлодуй. Онзи ден се говореше с идиотски тон, който едва ли не предполага, че днес вече там са влезли багерите. Поредната простотия.

    А проблемът е голям и действителен. При добро развитие - съхраняване на ЕС, реалистичният срок за затваряне на въглищните централи е 2030 - 2035. Продължаваме да хитруваме и да си затваряме очите за огромни проблеми. ЕС вече даде сигнали, че е крайно изнервен от андрешковските ни номера. Ще отпаднат 4000 мвт базови мощности.
    При много допълнителни условия макс експл. срок за Белене е 2045 - 2048. Това са още 2000 мвт.
    Знам, че сега умните ще скочат с твърдения, че към онзи момент енергийната ефективност и веи ще са ниво, че ще се чудим какво да правим с излишната енергия, но те затова и са умни.

    А това са само бързи разсъждения на прима виста и на коляно

    Коментар


    • САЩ и още 7 страни си поделят Луната, Русия и Китай изключени

      14.10.2020, 07:16 12256
      /Поглед.инфо/ Съединените щати подписаха споразумение със седем държави, което урежда въпроса за изследването и експлоатацията на Луната и ресурсите й. Макар и много от подписалите никога да не са стъпвали на Луната, съвсем неизненадващо, Русия и Китай не бяха поканени.
      Споразумението Артемис, предложено през май месец за полагането на разумни граници за нарастващия брой държави, които искат да изразят претенция към единствения сателит на Земята, беше официално разкрито във вторник.

      В допълнение към Съединените щати, подписалите страни са Австралия, Канада, Япония, Италия, Обединеното кралство, Люксембург, Обединените арабски емирства.

      Коментар


      • Публикувано във факти.бг: Строежът на Румен Гайтански - Вълка на държавна земя е незаконен (ВИДЕО)

        ДПС то изгоря, и факи тоже

        Коментар


        • Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • 98-ма вечер на протести в София

            98-ма вечер на протести в София с искане за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Тази вечер те се провеждат на две места.

            Традиционно около 19:00 часа граждани започнаха да се събират в Триъгълника на властта. Същевременно демонстрантите отидоха и пред сградата на Съдебната палата за протест под надслов „Правосъдие без каскет“. Към момента ситуацията е спокойна.

            Протестиращите искат реформа в прокуратурата, оставка на ВСС и на Гешев. Те настояват да бъдат изпълнени препоръките на ЕК и резолюцията на ЕП, за да не бъдат спрени европарите за България. Предвижда се демонстрантите да се присъединят по-късно към тези в „Триъгълника на властта“.

            Около 20:00 часа бул. „Цар Освободител“ е отворен за движение, но се очаква да бъде затворен. Най-вероятно и днес протестиращите ще тръгнат на шествие към „Орлов мост“ и временно ще спрат движението там.

            Акцент и на двата протеста тази вечер е изслушването на главния прокурор Иван Гешев по-рано през деня в правната парламентарна комисия. Според тях днес той е показал пълната несъстоятелност на работата на държавното обвинение не само в последните 8 месеца, а в последните години.

            Коментар


            • Влязох тази вечер във форума по друга причина.
              Лични обстоятелства ме държат извън протестите тази седмица.
              В понеделник сколасах за последно и дадох информация.
              Снощи споделих само телеграфно за броя протестиращи, което научих от приятел.

              Ако някой има директни впечатления, моля да сподели!

              Видеата с речите скоро ще г и качат, но за моя слух качеството на звука не е достатъчно добър и предпочитам да не се мъча.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                her Начев, а съществува ли някакъв законен механизъм за смяна на кандидата
                Единственият орган, който има отношение по кадрови и кариерни въпроси в съдебната система е ВСС.
                Примерно, Ако в резултат на искането на Съюза на Съдиите в България започне съответната процедура на 22.10.2020 (нямам идея в какво би се заключавала и колко време може да трае), той може да е бъде махнат.

                Това е един от проблемните въпроси в устройството н а нашата държава. Прокуратурата е част от съдебната система. Моето субективно мнение е, че формалният признак (всички са юристи и участват в съдебния процес) не е достатъчен, щото всички да се пришият към един орган.
                По дефиниция прокурорът брани обществения интерес и е по-логично да е част от изпълнителната власт.
                Като споменах думата формален признак, та се сетих нещо.
                На немски прокурор е Staatsanwalt, което в директен превод значи адвокат на държавата.

                Това са теми за юристите във форума, ама те са твърде личностно издигнати и се гнусят от нас.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                  Познавайки процеса на реализиране на инвестиционни проекти в енергетиката само в груб щрих, днес помолих вътрещарите за изказване на мнение. Нямам никакви съмнения и Илюзии, то е ясно като бял ден, че Манчев не реагира на моята молба, но колкото и да е безинтересно на публиката, той дава отговор на въпросите ми, без ненужни подробности:

                  Богомил Манчев: Процедурата за VII блок на АЕЦ "Козлодуй" ще продължи поне 10 години

                  Какви изводи можем да направил индиректно за проведеното днес медийно мероприятие, защото то е такова и нищо повече, което беше изпълнени с похватите и в стила, налаган и типичен за БХ.

                  На практика никакво обвързващо решение не е взето. Вятър на устата! Заявени са някакви лични и неангажиращи позиции (дори не са намерения).

                  Той няма право и не може да взема такива решения сам. Става дума за една дълга и сложна процедура, която ще мине през санкция на независими регулатори, парламент, европейски органи и т.н.

                  Потвърждава се вярното ми усещане и убеждение, че станахме свидетели на поредния нискокачествен и откровено глуповат театрален етюд. Подобен род изпълнения, които са негова запазена марка, целят обработка на общественото мнение, доколкото има слоеве в обществото, които реагират напълно първосигнално и при изключена церебрална активност на наличието на разни кодови думи и фрази в неговите изхвърляния.
                  Като един допълнителен ефект, цели се изпращане на позитивни сигнали към нашите атлантически съюзници и поредно вричане в т.н. ценности, които така и не се разбра какви са, но всички се кълнат в тях.
                  Очевидно е, че ако спечелим благосклонното отношение на големия американски бизнес, той би си направил труда да лобира за БХ пред администрацията, при това няма да има никакво значение, кой ще спечели изборите в САЩ през ноември. Големият бизнес е в добри отношения с всяка администрация.

                  Резултат: като последица н а ненужно и тъпо изхвърляне н а думи и емоции в околното пространство, в резултат н а мокри и унижени български чиновници и деятели сред козлодуйските треволяци, за България отчитаме резултат РАВЕН НА НУЛА!
                  БХ си въобразява, че е предприел поредния си талантлив маньовър, чрез който ще отърве кожата и дори вероятно ще успее да се прибере в любимата Банкя! Е, разлая и клакьорите си, но тяхната неадектватност си е изцяло за тяхна сметка.
                  Мизерия!
                  Начев извинявай ама да не изперка и ти?Не виждаш ли че Боко изтреще.Взема заеми на поразия и простотия след простотия.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    Това е един много интересен аспект. Всички развити икономики са потънали до шия в големи държавни дългове. Създава се впечатлението, че държавния дълг е една НЕОБХОДИМОСТ, за да се развие силно една икономика.

                    Аз познавам 2 крайности - бившия румънски диктатор Чаушеско, който стегна коланите в цялата страна, и изчисти дълговете до самата НУЛА. В резултат на това по време на революцията го заловиха и разстреляха без съд и присъда. Това беше благодарноста на народа.

                    Другата крайност са щатите, където държавния дълг е толкова огромен, че е повече от ясно, че никога няма да бъде върнат. И с всяка една следваща година нараства с огромни темпове. Да, ама с този дълг финансират самолетоносачи и много-много военни, и благодарение на това са световна сила номер 1 и световна икономика номер 1.

                    Само едно не ми е ясно - кой е този, който раздава дългове в изобилие, с ясното съзнание, че никога няма да бъдат върнати?
                    Или може би просто се печатат пари в огромни размери, а напоследък дори и не ги печатат - просто увеличават нулите в компютрите.

                    Едно обаче е ясно още от сега - държавите с огромни дългове корелират с държавите със силно развита икономика. Та си задавам въпроса дълга добро ли е или лошо?
                    Продължавай да лапаш ....мухите

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                      Ама разбира се! Колкото повече държавни задължения, толкова подобре. Така твърдиш ти, защото задълженията ги прави ТИКВАТА. Ако беше да ги прави Корнелия, щеше да пищиш като ущипана мома.

                      Интересно ми е, ако Тиквата убие и изяде някое ромче, да речем, пак ли ще го оправдаеш, че е бил гладен? Или пък това е само едно ромче?

                      И не ми разправяй за САЩ. САЩ управляват световната финансова система и могат да правят каквото си искат. И го правят.
                      Не е затова а за това че и той лапа.За него нема проблем и Курнела да ги зима ще намери начин и на нея да врътти сфирки

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                        ЕК: България да предприеме мерки за поетапно прекратяване на употребата на въглища с ясен ангажимент за срока


                        Работата действително е сериозна.
                        Горното наистина налага да се ревизира енергийната стратегия и страната най-сетне да разполага с една план-програма, която е истинска пътна карта до минимум 2050 г.
                        Да се отнеме категорично правото на БХ да се изказва по съставянето и да не заблуждава обществото.

                        Тепърва БЕХ трябва да бъде натоварен от НС да направи съответните проучваия на последните новости по всички съществуващи технологии.
                        Не може да се изгражда ядрена мощност в Европа без да е лицензирана технологията.
                        За добро или лошо, в Европа няма лицензирана американска технология. Англия опита преди години, не стана работата и след това въобще не съм следил. Тъй както се развиват нещата, много е възможно цялата тази дандания да е за едното нищо и действително да става дума единствено за спасяването на БХ.
                        Не може този човек да прави страната заложник на личните си интереси и проблеми.

                        Защо викам 2050 г. Ами много просто - дори и с евентуални следващи, бъдещи увеличения на срока на експлоатационна годност на реакторите в Козлодуй - максималният теоретично възможен срок за ползване е някъде 2045 - 2048 г. Последното трябва да се провери, говоря по груб спомен и става дума за за разлика м/у 5-ти и 6-ти реактор, които не са влезли в експлоатация едновременно.
                        Към този момент гарантирано и въглищните централи ще са аут, освен при хипотеза, че ЕС вече го няма и сме сами със себе си, а светът е пълна анархия.

                        Това са просто популярни приказки за наистина важните неща, специалистите трябва да ги облекат в конкретика.
                        Десните идиоти съспаха Козлодуй тия некадърници ще съсипят Мариците.Тоя проС народ търпи всичко това вместо да хване тоягата

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          Това ми прилича на края на годината, парите са кът и от Карлуково са пуснали по-безобидните в къщи. Тоя който го е писал цитата също.

                          ПУИ Асен Киселинчев не прощава Депесето също.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                            Герберски троле, по изключение ще ти отговоря.

                            Държавното управление и в частност министър-председателят НЯМАТ отношение към управлението или фалита на ЧАСТНА банка. Отношение има в някаква степен БНБ, доколкото централната банка налага регулации на търговските банки, но това не касае правителството и премиера. Така че Орешарски и правителството му нямат вина, ама никаква вина за фалита на КТБ.

                            Обаче нарастването на публичния дълг и то повече от ОСЕМ ПЪТИ, има ПРЯКО отношение към правителството и премиера. Това нарастване се дължи на некадърното популистко управление на Бойко Борисов - Тиквата.
                            Както споменах, явно са свършили парите в Карлуково. А и свети наум май изгоря.

                            Очевидно във вашия свят е така. Тиквата се е почесал зад врата, погледнал е празните чекмеджета на другото шкафче и си е помислил - бе я да зèем едни пет-шес милярда заем за попълване на запасите...

                            То от зелени чорапи никой и не очаква повече.


                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                              Абе гигов стига с тая тиква бе, квото и да кажеш тиквата ти виновен.
                              Ето държавите по света, България е на 12 място отдолу нагоре.
                              Като беше мюрето орешарски премиер и много ти беше кеф, не обели и една дума по онова време за фалита на КТБ

                              https://worldpopulationreview.com/co...-national-debt
                              Герберски троле, по изключение ще ти отговоря.

                              Държавното управление и в частност министър-председателят НЯМАТ отношение към управлението или фалита на ЧАСТНА банка. Отношение има в някаква степен БНБ, доколкото централната банка налага регулации на търговските банки, но това не касае правителството и премиера. Така че Орешарски и правителството му нямат вина, ама никаква вина за фалита на КТБ.

                              Обаче нарастването на публичния дълг и то повече от ОСЕМ ПЪТИ, има ПРЯКО отношение към правителството и премиера. Това нарастване се дължи на некадърното популистко управление на Бойко Борисов - Тиквата.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • her Начев, а съществува ли някакъв законен механизъм за смяна на кандидата

                                Коментар

                                Working...
                                X