IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Какво мислят нормалните хора за герберските идиоти:


    Ковид идиотизми колкото щеш. Костадин Ангелов удари рекорда за тъпи заповеди.
    След като омбудсманът му поиска сметка на какво основание ограничава достъпа на възрастните хора в магазини и аптеки(иначе в кафенета и ресторанти, например може), днес министърът издаде нова заповед. С нея "отпуска края" на старите, но пък ограничава работещите със забрани за влизане в магазините и аптеките и то за пет часа дневно!?? И тя ще е ден до пладне. Ама ние да му мислим, щото криза се управлява със сиво вещество и воля, а не като се поддаква на един самозабравил се и самовлюбен премиер!
    Журналистката Венелина Попова, Фейсбук

    Правилно ли разбирам, че заповедта, дискриминираща хората над 65 по отношение на достъп до магазини и аптеки е отменена? И е заменена със заповед, дискриминираща хората под 65?
    Тия нормални ли са?
    Утре ще си измислят други признаци, по които да дискриминират хората. "Работата дава свобода" е достатъчно ясен знак, накъде би могла да тръгне цялата работа.
    Евгений Дайнов, Фейсбук
    Идиотите от правителството нямат идея какво да правят!

    ОСТАВКА БЕ ИДИОТИ!!!!
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Барби принципно си бос по икономика.
      Лихвата е плод на икономическата ситуация. 6,5 % лихва по ипотечните кредити в Русия на практика е отрицателна ...ма знам че няма да го схванеш.
      И аз знам, че българските икономисти имат образование като за бакалин
      А ти сигурно знаеш каква ще е инфлацията (или дефлацията) на цените на жилищата в русия в следващите 20 - 30 години
      Last edited by barbaron; 13.11.2020, 22:10.

      Коментар


      • Анна Заркова - Пратиха полиция в Съюза на българските журналисти. Щяла да проверява журналистическото общо събрание, което се състоя преди няколко дни.
        СБЖ беше в кома, изглеждаше мъртъв с години - веднъж притихнал, полегнал и незначителен, друг път обезкръвяван, ограбван и изнасилван...Но се размърда напоследък и вече го бият - следователно го има, някому пречи, а на мнозина е нужен.


        То същото важи за журналистиката. Нищо, че голяма част от нея спи или кълве сега в кокошарника при мисирките.
        https://www.novinite.bg/articles/194...PiOCVHd91k-fT8

        Коментар


        • Вълненията от протестите през лятото, пренесени пред БНТ в очакване на президента Радев за участие в "Панорама"

          https://www.facebook.com/watch/live/...f_t=live_video

          Чух, скандиращи да питат Борисов за Оставката, която сам беше заявил, ако не събере до 1.11 гласове за нова конституция

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Разбира се, че ще строят приятелите на путин
            Толкова московчани има за доене на ипотечна лихва 8.5%
            https://www.banki.ru/products/hypothec/credit/11010/

            А баламите французи ги доят на ипотечна лихва 0.4% до 1.05%
            https://www.meilleurtaux.com/credit-...-des-taux.html
            Барби принципно си бос по икономика.

            Лихвата е плод на икономическата ситуация. 6,5 % лихва по ипотечните кредити в Русия на практика е отрицателна ...ма знам че няма да го схванеш.

            И пак не ми отговори на въпроса ...тия кат щяха да фалиргат и да мрат от глад що стоели като луди ?

            п.п.направих ти го с боички че а дано схванеш
            Last edited by markov; 14.11.2020, 15:27.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Начев , остави правописната грешка, може и стилистична да е ), но бодряшкият поглед е направо с хроничен епидемиологичен характер - "хората да си тръгват с оптимизъм, да подобряваме, за да могат догодина ПАК да напишат, че България е по-напред от другите"
              И тихоммълком си прокарват разни изменения, бутнати къде ли не из наредби, подзаконови и странични нормативни актове. Например за безотчетно харчене на пари...
              Оффф, Съни, не ме настъпвай по опашката, че малко ми трябва!

              Геппардите отново ще ореват вселената, че съм ги задушил и удавил!
              Сигурно вече са нервни и пристъпват от крак на крак: Хайде бе, няма ли да г о приберат този най-накрая и да го профилактират?!

              Ти нали знаеш, че аз съм ухапан от мухата цеце, но поради епидемията сега, няма места в инфекциозните и не ни прибират принудително
              Last edited by nachev; 13.11.2020, 15:50.

              Коментар


              • "Обяснявайте, че недостиг на лекарства няма, но има презапасяване", изтъкна Бойко Борисов.


                Като отидете в аптеката, ще ви посрещне усмихната, млада хубавица, която ще ви приласкае със съблазнителен гласец:

                Азакс и фраксипарин нямаме, но не трябва да се тревожите, защото БХ каза, че няма недостиг на лекарства, а просто едни лоши хора персонално на него му подливат вода чрез подмолно презапасяване.


                Вчера Марешки повдигна леееееееекичко завеската на геппаджийската лекарствена система. Казвам, че е геппаджийска, защото те много добре знаят за какво иде реч, търпят го, поощряват го, директно участват в него, а там където н е участват пряко, има всички основания да се мисли, че има съответните "стимулиращи" такси.

                Леко беше странно, че баш човек като Марешки говори за лекарствената мафия. Ама той си е дърво и в общи линии не го бива особено в приказката. Иначе, главата го слуша за парите, за другите неща не знам колко точно го слуша.
                Той направи несръчен опит да с е разграничи от деянията на лекарствената мафия, пък ние не му повярвахме, ама това последното е просто за протокола.

                Какво в действителност се случва в България и какво върши така наречената от Марешки "лекарствена мафия", какъвто той не бил.
                Опитах да оставя в главата си само порядъкова следа, подробности за точните бройки може да видите като на намерите изявата му в нета. В нашата страна по научно обосновани норми би трябвало да има порядъково 1500 аптеки. Вместо това, те били към 5000. Тоест, става дума за съотношение 1 към 3.
                Факт, през 100 м. - аптека и винаги съм се чудил, как оживяват тези! Говоря за София и големите градове. В Родопите имаме една аптека на 20 села.
                Правят аптеки и вериги от аптеки като луди. Поръчват на едровиците огромни количества за вътрешния пазар. Там цената е съответна на вътрешния пазар. Няколко бройки от съответния обект отиват за продажба на дребно в населението при колкото е възможно по закон надценка. Другото го препродават "на колеги" с минимална надценка. "Колегите", от своя страна, събират и формират по-големи партиди и всичко заминава за експорт, при значителни маржове, като разликата остава в подходящите компании, които след това се отчитат.
                Марешки вика: Е, признавам, то и ние правим експорт, ама първо удовлетворяваме напълно потребностите на вътрешния пазар."

                Как на практика се получава всичко това, аз реално не мога да си го представя в детайли, въпреки наличен опит, ама нейсе. Нали за тази цел има инсайдери, има и аутсайдери. Не разясни подробности, гадината, аз почти бях хукнал да правя верига от аптеки.


                От една такава схема възникват множество въпроси, неяснотии: Защо самите производители и едровици не правят съответния износ и те да прибират парсата? Когато някой прави балансите за медикаменти за внос, отчита ли се обстоятелството, че вероятно много от вносните медикаменти след това се реекспортират?
                Това е въпрос на система и на устройство, на разни практики. Не случайно викам, че това е геппаджийска система.


                Да знаете: БХ каза, че недостиг няма!
                После да н е се чудите, какви са тези многобройни малки поточета, дето пълнели езерото, а пък от езерото се пълнели разни домашни мебели ))
                Last edited by nachev; 13.11.2020, 16:12.

                Коментар


                • Начев , остави правописната грешка, може и стилистична да е ), но бодряшкият поглед е направо с хроничен епидемиологичен характер - "хората да си тръгват с оптимизъм, да подобряваме, за да могат догодина ПАК да напишат, че България е по-напред от другите"
                  И тихоммълком си прокарват разни изменения, бутнати къде ли не из наредби, подзаконови и странични нормативни актове. Например за безотчетно харчене на пари...

                  Коментар


                  • Тези дни имам спазми в стомаха и хранопровода и напълно основателно очаквах, че Той ще започне да се изявява честичко:

                    Премиерът Бойко Борисов: Под вещното ръководство на превителството само България върви добре и производството продължава да нараства
                    13.11.2020 12,20

                    казал бил Той по време на нов набег с жипката из Пловдивския регион.

                    Фокусниците не разрешават копиране, заглавието съм го преписал и ви уверявам, че преписът е едно към едно.


                    В заглавието има един "дефект за ефект", който подозирах като правописна грешка, която е допусната от журналиста.
                    Същото се повтаря и в текста надолу, тъй че в последна сметка ще важи прослушването на аудиофайловете в профила му във ФБ.

                    Както знаем, обаче, всички аудиофайлове, които съдържат неудобна информация, са фалшиви и ще трябва да си останем така и да се научим да живеем със съмненията.

                    Боже, ела моля те, пък и посъбери малко вересии по тази грешна земя!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                      Абе барби тези нямаше ли да фалират ? Те пак не са разбрали и строят в неусвест:
                      Разбира се, че ще строят приятелите на путин
                      Толкова московчани има за доене на ипотечна лихва 8.5%
                      https://www.banki.ru/products/hypothec/credit/11010/

                      А баламите французи ги доят на ипотечна лихва 0.4% до 1.05%
                      https://www.meilleurtaux.com/credit-...-des-taux.html

                      Коментар


                      • съни(тя): Кой е Делян Пеевски?
                        Биографията, която разказа френският вестник Льо Монд в своя статия от 4/10/20[/h] https://www.youtube.com/watch?v=F1PfCpN0tOQ

                        Прави ни впечатление, че
                        червената сган не се колебае да използва плодовете на оплюваните от тях Европейски Журналистически Ценности, за да свали ГЕРБ и да захапе пак тя кокалите на българите

                        Делян ПЕЕВСКИ, най-мощният и най-мразеният олигарх в България
                        Delyan Peevski, oligarque le plus puissant et le plus détesté de Bulgarie

                        Alors que le pays est secoué depuis des mois par des manifestations anticorruption, le quadragénaire à la tête d’un empire médiatique incarne, aux yeux d’une grande partie de ses compatriotes, les dérives affairistes du pouvoir.

                        https://www.lemonde.fr/international...8410_3210.html

                        Френските журналисти са свалили гащите и на прокурора
                        Гешев.

                        https://www.lemonde.fr/international...5835_3210.html
                        Last edited by barbaron; 13.11.2020, 10:20.

                        Коментар


                        • Абе барби тези нямаше ли да фалират ? Те пак не са разбрали и строят в неусвест:

                          За поколения руснаци, израснали по време на комунизма, в кризи и последователни валутни сривове, притежаването на собствен дом отдавна е смятано за мерило за финансова сигурност, пише Хенри Фой за Financial Times.

                          Но държавни инициативи за насърчаване на този стремеж през последните години и за стимулиране на бума на ипотечното кредитиране засилиха опасенията, че жилищният пазар в Русия сега може да е по-скоро източник на икономическо бедствие, отколкото бариера пред него.

                          Строителни кранове и идентични жилищни блокове на различни етапи на строеж изникват в покрайнините на Москва, извисявайки се над новопостроени метро станции и големи магистрали, като излизат от официалните граници на руската столица на фона на продължаващото й неумолимо разрастване.

                          Руските банки са отпуснали най-голямата обща сума ипотечни кредити за един месец в историята си през септември и се очаква общата стойност на жилищните заеми за 2020 г. да достигне 3,5 трлн. руски рубли (46 млрд. долара). Това е бум, който ще повиши общия дълг по ипотечните кредити в страната с 50% само за една година.


                          Ръстът се подкрепя от финансовите мерки на правителството, които целят да насърчат строителния сектор като двигател на растежа на буксуващата икономика на страната от 2014 г. насам. Те включват субсидирани ипотечни кредити и семейни грантове наред с ръст на несекюритизираното кредитиране, който или се неглижира, или се насърчава от властите.



                          Богатството на руските строителни компании расте успоредно със сумата на отпуснатите ипотечни кредити. Строителната компания „Самолет“ е основана само преди осем години, но вече е построила жилищна площ от над 1,5 млн. кв. м. В края на миналия месец тя се листна на борсата с пазарна стойност от 57 млрд. рубли (750 млн. долара).

                          ПИК Груп, която е най-голямата компания за жилищно строителство в Русия, е утроила пазарната си капитализация през последните четири години спрямо ръст от 65% на основния индекс на фондовия пазар.

                          Нетният дълг на ПИК е нараснал с 33% през първото полугодие на тази година, почти изцяло заради увеличаването на проектното финансиране. Нетният дълг на ЛСР, втората по големина строителна компания в страната, е скочил с почти 20 на сто.

                          В краткосрочен план двете компании и конкурентите им имат всички шансове да продължат да трупат пари. Руското правителство, подкрепено от одобрението неотдавна на президента Владимир Путин, удължи най-малко до юли догодина програма за субсидиране на ипотечните кредити вместо планирания краен срок до 1 ноември.

                          Програмата осигурява грантове за изплащане на ипотечните кредити и намалява ефективната лихва до 6,5%. Тя също така понижава изискваната първоначална вноска до 15%. Всичко това се равнява на инжектирането на 2 трлн. рубли (26 млрд. долара) пари на данъкоплатците в жилищния пазар.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • В здравеопазването е пълен хаос. Болниците не приемат обикновени болни, половината легла са ПРАЗНИ, а болните се връщат било защото били с ковид, било защото нямат тест. Цели екипи медици подават оставки, а ТЪПАТА БЯНКЯНСКА ТИКВА е повел здравния министър и шефа на Пирогов да им показва някакъв път. И се хвали какъв голям герой бил, като построил ТОЙ!!!! магистрала от София до сръбската граница.

                            БОЖЕ! След 10 години управление, след като всяка година усвояваме МИЛИАРДИ от Европейския съюз, ние сме построили 50 км магистрала, на най-важния път, прекия път от столицата към Европа!!!

                            Ами че сърбите, без нито едно евро от ЕС отдавна направиха магистралата бе ТЪПАН БАНКЯНСКИ! Хърватите за 3-4 години направиха 1500 км магистрали, а тоя идиот се хвали с 50 км магистрала. И завел там ЗДРАВНИЯ министър, който също е идиот, като шефа си, щом не може да му откаже подобна излагация.
                            Не ви ли е СРАМ БЕ, докторе министър и докторе началник на Пирогов? Вие малко чест и доблест нямате ли?
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Кой е Делян Пеевски?

                              Биографията, която разказа френският вестник Льо Монд в своя статия от 4/10/20


                              https://www.youtube.com/watch?v=F1PfCpN0tOQ

                              Коментар


                              • Коментар

                                Working...
                                X