IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • аааааа .... нееее ..... тва вече и на мен ми идва много.... герасимчо се скри и дофтаса барбарона
    намерихте се двамцата и бързо се сдушихте както казах че ще стане по- рано днеска Или двата ника на единия човек си говорят един с друг ..... все тая брат все тая
    Аз излязам от темата че вече не се диша тука
    Въпреки всичко не ви мисля злото
    Живи и здрави да сте .... просто ни веселите

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
      бургаския герасимчо се появи от нищото и окупира темата .... от 10 коментара 5 са негови .... пропусна и фабриката за филми бози на холивуд..... давай го повече хард с хамериканската пропаганда и евтина агитация, дръж здраво опорките и наблягай на повече постове да си заработиш надника. Ние ще те четем че искрено ни веселиш и разсмиваш, , трябва да си номер 1 в тая тема, дерзай по- яко, от 10 коментара 9 трябва да са твои та белким чорбаджията ти да остане доволен
      Още малко напън и ще вземе премия от Козяк
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

        дай десетина руски ежедневни изобретения ДЕ
        Успокои ся, ето ти:

        Руските изобретатели имат огромен принос за развитието на световната научно-техническа мисъл. Много от изобретенията им променят ежедневието ни и ни дават възможност днес да използваме такива постижения на цивилизацията като самолетите, автомобилите, компютрите и телевизията. Представяме само малка част от тези изобретения.

        Гъсенична задвижваща система

        Капитанът от руската армия Дмитрий Загряшски през 1837 г. създава чертежи на гъсеничната задвижваща система и се обръща към Министерството на финансите за издаване на патент за "возило с плосък гъсеничен ходов механизъм". Той получава патента, но неговото изобретение тогава не предизвиква интерес сред индустриалците и патентът е анулиран след две години. Чак през 1877 г. един руски селянин –самоукият изобретател Фьодор Блинов – довършва започнатото от Загряшски, като създава вагон на гъсенична тяга. Това изобретение прави възможно производството на трактори, а по-късно – и на танкове.

        Вагон на електрическа тяга

        Възникването на вагон на електрическа тяга създава условия за истинска транспортна революция, която ускорява развитието на градовете и промишлените центрове. Всичко започва през 1874-76 г., след като руският изобретател Фьодор Пироцки провежда редица опити, свързани с преноса на електрически ток на разстояние, в които едната релса служи за директен проводник, а втората – за обратен. Така е създаден електромоторът, намиращ се на 1 км от източника на ток. Няколко години по-късно Пироцки прави опити по линията на Сестрорецката железница. Във вагона има 40 пътници. Първата електрифицирана трамвайна мрежа се появява през 1881 г. в Германия, в едно от предградията на Берлин, по схемите на руския изобретател.

        Видеомагнитофон

        Ученикът на основателя на руската авиация Николай Жуковски – руският инженер Александър Понятов, през 1950-те г. работи в американската компания Ampex, основана от самия него. В нея той успява да реши задачата по записване на видеосигнала. Фирмата му в продължение на половин век остава лидер в областта на професионалните снимки и записването на картинката и придружаващия я звук върху магнитна лента, а световните електронни гиганти са принудени да използват патентите на Понятов при производството на домашните видеомагнитофони.

        Радиовръзка

        На своя лекция в Петербургския университет през април 1885 г. професорът по физика Александър Попов първи съобщава, че е открил система за безжична връзка, и веднага демонстрира как работи първият радиоприемник в света. Той обаче не може да публикува труда си, защото работи във военно учреждение. В същото време подобни експерименти прави и италианецът Гулиелмо Маркони, чиято статия излиза през 1897 г. Изобретението на Маркони, за разлика от това на руския инженер, бързо се комерсиализира. Поради това на Запад все още спорят кой е първият човек, изобретил радиото.

        Хеликоптер

        Игор Сикорски е още един руски изобретател, чийто потенциал в пълна степен се разкрива в чужбина. През 1910 г. той създава прототип на винтокрил летателен апарат, който успява да се вдигне във въздуха. През 1912 г. Сикорски конструира първия хидроплан, а след това – и първите самолети с няколко двигателя. След Октомврийската революция той емигрира в САЩ. Там заедно със знаменития руски композитор Сергей Рахманинов влага средства в собствена компания Sikorsky Aeroengineering Corp. Първият експериментален хеликоптер на Сикорски, конструиран в САЩ, излита през септември 1939 г., като се управлява от самия изобретател. Схемата на този вертолет остава актуална и днес. По нея са направени почти 95% от всички хеликоптери в света. През 1942 г. Сикорски създава първия двуместен вертолет.

        Фотоклетка

        Възникването на телевизията става възможно благодарение на откритията на руския физик Александър Столетов. В края на 1880-те г. по експериментален път той стига до теоретичното обяснение на законите за фотоефекта. На базата на фотоефекта са създадени фотоклетки, които днес имат голямо практическо приложение. Столетов създава първата фотоклетка, базирана на външен фотоефект, и открива зависимостта между фототока и интензивността на светлината.

        Трансформатори

        Невъзможно е да си представим енергийната система без трансформатори. Първите са изобретени, конструирани и въведени в експлоатация от руския електротехник Яблочков и физика Усагин. Още в средата на 1870-те г. Яблочков измисля решение, което влиза в историята като "разделяне на светлината". Неговото изобретение всъщност предполага използването на трансформатор на ток и кондензатор. Яблочков го демонстрира в Париж и Санкт Петербург, а през 1882 г. изобретателите Люсиен Голар и Джошуа Уилард Гибс във Франция патентоват трансформатор с открито желязно ядро.

        Йогурт

        Ферментирали млечни продукти съществуват от незапомнени времена, но първата теория за полезното им влияние върху продължителността на живота формулира руският учен Мечников. Още през 1910 г. той представя идеята, че човек живее по-дълго, ако употребява ферментирали млечни продукти, които забавят процесите на гниене в червата. Мечников твърди, че най-много дълголетници има в България, откъдето и йогуртът води води своя произход. По-точно още в древна Тракия за първи път в млякото започват да добавят бактерии, предизвикващи ферментация.

        Телевизия

        Зворикин е още един руски инженер, чиито изобретения се появяват в САЩ. На него принадлежи най-важното изобретение на 20 в. – електронната телевизия. Още през 1923 г. той представя патента си пред Американската патентна организация; шест години по-късно създава високовакуумен телевизионен приемник, тоест кинескоп, а след още две години завършва работата си върху предавател, тоест иконоскоп.

        Крекинг на бензин

        Невъзможно е да си представим днешния свят без автомобили и следователно без бензин. Между другото, толкова огромни количества гориво може да се получат само с помощта на крекинг. Това е процес, при който бензинът се получава от тежките фракции на нефта или тези, които имат по-висока температура на кипене. Благодарение на крекинга от нефта се добиват 70% бензин, докато обичайната преработка дава само 10-20%. Руският инженер Владимир Шухов е първият, който открива крекинга и през 1891 г. организира промишлена преработка.

        Синтетичен каучук

        Синтетичен каучук също е нещо, без което съвременната икономика не може да съществува. Най-много той се използва като материал за автомобилни, самолетни и велосипедни гуми. Освен това се прилага при производството на уплътнителни ленти, изолация, медицински инструменти и в много други сфери. Синтетичният каучук се използва и при производството на твърдото ракетно гориво. Полибутадиенът е първият синтетичен каучук, който има промишлено значение. Произведен е в резултат на синтез по метода на руския химик Сергей Лебедев. Първият образец на синтетичния каучук Лебедев получава през 1910 г., а неговата книга "Изследване в областта на полимеризацията на етилена", публикувана през 1913 г., по-късно става основа за промишления синтез на каучук.

        Комбайн

        Руският изследовател Андрей Власенко управлява имение в Тверска губерния (област). През 1886 г. той изобретява първия зърнокомбайн. Първия комбайн теглят три коня, той се състои основно от дървени части, а по продуктивност може да замени 20 жътвари. В Тверската губерния още дълго използват две машини на Власенко, които са управлявани от един човек и са теглени от два коня. Чак 10 години по-късно вестниците в САЩ публикуват сензационната новина, че в Калифорния е създадена машина за жънене и вършеене на жито, кръстена "комбайн", тоест "комбинирана [машина]". Първият американски комбайн работи на същия принцип, както и този на Власенко, но е теглен от 24 мулета и обслужван от 7 работника.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • "Слуховете и совалките на мутренското статукво да пльоснат за премиер някоя по-рафинирана кукла на конци, стават все по-осезаеми. На задкулисието вече не му трябва необразован простак, който да носи толкова много негативи за България с безбройните си мутренски изцепки. За пореден път ще търсят някой уж „неопетнен“ да го изтъпанчат като алтернатива. Пиарът към Николай Младенов пратеникът на герб към ООН започва да набира скорост. Наскоро този български политик и дипломат, с банални корени от ДС, отказа „по лични причини“ поредно си назначение към международната организация. Вчера в Ню Йорк Таймс се появи една статия за дейността му, която много мирише на нагласен пиар по стила, по който е написана. Кариерата на Младенов, чийто кум е Борисов, както казах, е безумно банална реплика на хора с номенклатурен произход – баща, чичо, членове на ДС, той самият активен комсомолец, промените от 1989 не му дават шанс за партийна и ДС кариера, защото е още млад. Завършва естествено английската гимназия в София, естествено след това Международни отношения. Както е известно, децата на висшата комунистическа номенклатура бяха изстреляни след промените по фондации, както въпросния, специализации/учене на Запад и разбира се, автоматично в дипломатическата кариера и международни организации. Младенов е що-годе шлифован дипломат с приличен английски, макар и с безумно скучно и клиширано говорене и излъчване. Типичен бюрократ от кариерата. Но той и няма как друго за излъчва. Следете с внимание тази личност с приближаване на изборите и няма да е лошо някои журналисти – например тези от „Свободна Европа“ да му зададат въпроси – дали смята да има нещо общо с предстоящите парламентарни избори.

          Коментар


          • бургаския герасимчо се появи от нищото и окупира темата .... от 10 коментара 5 са негови .... пропусна и фабриката за филми бози на холивуд..... давай го повече хард с хамериканската пропаганда и евтина агитация, дръж здраво опорките и наблягай на повече постове да си заработиш надника. Ние ще те четем че искрено ни веселиш и разсмиваш, , трябва да си номер 1 в тая тема, дерзай по- яко, от 10 коментара 9 трябва да са твои та белким чорбаджията ти да остане доволен

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

              1. Интернет - това което ползваш сега е СЪЗДАДЕНО В ЦЕРН - по конкретно WWW.
              Идеята за World Wide Web е представена в документа Information Management: A Proposal на 12 март 1989 от английския инженер Тим Бърнърс-Лий,[2][3] който ръководи и нейната първа реализация в мрежата на Европейската организация за ядрени изследвания ЦЕРН в края на 1990 г.[4] Днес това е една от основните Интернет услуги и понякога двете понятия се използват като взаимно заменяеми, макар това да е неточно. По-скоро Интернет е фундаментът, а Уърлд уайд уеб е надстройката[5]
              2. ОК
              3. твърдотелен диод е направено през 1907 г. от британския експериментатор Хенри Раунд от Marconi Company. Раунд пръв открива и описва електролуминесценцията, която той наблюдава, изучавайки преминаването на ток през двойка метал – силициев карбид (карборунд, SiC), и описва жълто, зелено и оранжево светене на катода. Същите експерименти, независимо от Раунд, са повторени през 1923 г. от съветския физик Олег Лосев.

              4. Дали я ползваш - на мен не ми се е налагало и не искам
              5. Това пък ХИЧ го не искам и нататък също
              хо хо хо
              ГРЕШНИ отговори
              на поправка лятото

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                недей така - ами силикона, екстеншъните. Само присаждане на мозък не са успяли още хамериканците
                Ползваш ли руски смартфон?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                  Че то отде толко мозък за да им присадят.Я скивай за какво си харчат българите парите като пращат децата си да учат на Запад.Вместо нещо да научат те се назобили с пропагандни клишета дотегнали на света при това от 19 и 20 век.Пари хвърлени на вятъра.Младежа си мисли че като полае в някой форум срещу Русия и ще получи добра работа и добра заплата.Чудя се още как не е започнал да плюе Ленин СССР и комунистите
                  Ползваш ли руски компютър?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

                    за туй в червеното не трябваше да го казваш не се е сетил или не са му дали и тази опорка .... ся ще почне да лае и храчи и по тая линия и ще стане тотал мазало Ми политика ..... кво да прайш нал и темата е такава
                    При сериозно заболяване в Русия ли ще заминеш на лечение?

                    Коментар


                    • господа КОЛКО от Вас имат СПЕСТЯВАНИЯ в рубли?
                      Благодаря .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                        Че то отде толко мозък за да им присадят.Я скивай за какво си харчат българите парите като пращат децата си да учат на Запад.Вместо нещо да научат те се назобили с пропагандни клишета дотегнали на света при това от 19 и 20 век.Пари хвърлени на вятъра.Младежа си мисли че като полае в някой форум срещу Русия и ще получи добра работа и добра заплата.Чудя се още как не е започнал да плюе Ленин СССР и комунистите
                        за туй в червеното не трябваше да го казваш не се е сетил или не са му дали и тази опорка .... ся ще почне да лае и храчи и по тая линия и ще стане тотал мазало Ми политика ..... кво да прайш нал и темата е такава

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                          недей така - ами силикона, екстеншъните. Само присаждане на мозък не са успяли още хамериканците
                          Че то отде толко мозък за да им присадят.Я скивай за какво си харчат българите парите като пращат децата си да учат на Запад.Вместо нещо да научат те се назобили с пропагандни клишета дотегнали на света при това от 19 и 20 век.Пари хвърлени на вятъра.Младежа си мисли че като полае в някой форум срещу Русия и ще получи добра работа и добра заплата.Чудя се още как не е започнал да плюе Ленин СССР и комунистите

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                            Китай ? НЕ ГО разбираш и няма да го разбереш.Дъглове?хахахахаха какво ? щом ти вярват че ще ги върнеш НЯМА проблем.ама на РФ май май не и махат санкциите АМИ ОЩЕ слагат.
                            Хи хи хи май нещо ни хвана шубето за дълговете и скочихме на санкции.Хи хи хи че кои са тия да налагат санкции хи хи хи.Измисли нещо ново.Даже бате ти Бойко ги отеба и пусна патока хи хи хи.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                              Определено зъбния конец е велико изобретение хи хи хи.Това много подобри живота на всички хора.Пожароизвестителана система хи хи хи.Давай надминаваш очакванията ми.Очертава се приятен и ведел следобяд хи хи хи
                              недей така - ами силикона, екстеншъните. Само присаждане на мозък не са успяли още хамериканците
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                                дай десетина руски ежедневни изобретения ДЕ
                                Ти да не би да даде американски.Кражбите дето си изброил са американски начин на живот крадене рекет убийства.И не знам защо си решил че трябва да говоря за Русия.Аз нямам заболяване на тема колко велика е Русия

                                Коментар

                                Working...
                                X