IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • БЪЛГАРИ, БЪЛГАРИ, БЪЛГАРИ!

    ГОРЕ ГЛАВИТЕ, в навечерието на 3 МАРТ сме!
    В други, по-добри времена, нямаше да правя специални усилия, за да Ви го спомня, но при днешната ситуация в Родината, чувствам това усилие като мой граждански дълг. Разбира се, че се извинявам на тези, които не са забравили и отдават дължимата почит към всички паднали за освобождението ни от турско робство.
    Обещавам им и на тях обаче, че в дните до 3 - март, ще им дам поне зрънце познание в повече. Точно тези хора знам, че го ценят. Само искам да ги помоля, да не се уморяват да сеят истината!
    ...
    И така..., антологията започва 7 дни преди 3 март.
    Ден, в който преди 143 г. бе възстановена
    3 - тата българска държава! След близо 5 века, насилствено отнета държавност, България бе на път да бъде отписана от политическата карта завинаги.
    Буквално в последния възможен исторически момент, сякаш Бог реши да ни върне държавата.
    Името на този БОГ е православна Русия!
    ...
    И така, ще пропуснем подготовката за войната, шикалкавенето на Турция, скритата подкрепа за нея от Англия, Австро-Унгария и Германия, очакването им, че Русия няма полезен ход, тъй като една война на Балканите, в "двора на Турция" ще приключи с неизбежен разгром.
    Изобщо другите велики сили са се настроили да гледат "сеира" на Русия, окуражават "с дипломатически намигвания" Турция, а в последствие и реално помагат във военните действия на Турция! Това, в кратце...
    ...
    Войната е обявена на 12 април 1877 г.
    Първият въпрос пред руското командване е, къде точно да се премине Дунава?
    Турските крепости Русе, Никопол и Силистра вдъхват респект на руското командване.
    Свищов е избран, тъй като е съчетавал 2 неща, от една страна висок бряг, служещ за естествена защита от десант по Дунав, но от друга, именно това обстоятелство притъпява очакванията на турците за преминаване точно тук.
    Всъщност, знаете, че първото преминаване на река Дунав от руските воиски не е при Свищов, а в долното му течение, но това е отвличаща маневра, която всъщност не е заблудила никой. Пресичайки за пръв път при Галац, руснаците се изправят срещу силните турски гарнизони във Варна, Русе, Шумен и Силистра, така, че няма как да се предполага, че това ще е истинското навлизане на руската армия.
    Напрежението продължава.., това преминаване е само знак, че деня Х наближава.
    Съвсем естествено в руския план вниманието е насочено към Свищов, още повече, че направлението Свищов -Търново предлагало първостепенни преимущества.
    Да се следва това направление за руската армия означава да бъде заплашен Одрин по най-сигурния и пряк път.
    Всичко, отнасящо се до преминаването, се държи в пълна тайна до последната минута.
    Източници сочат, че се стигнало до резервираност, дори към Цар Александър II, тъй като той бил непрекъснато обкръжен от военни аташета на западни държави и кореспонденти.
    ...
    На практика, освен командващият на VIII корпус, ген. М. И. Драгомиров, никой друг не бил уведомен за избраното място.
    Цялата планинска артилерия, 4-стрелкова бригада, сборна рота от гвардията, две пластунски роти и целия понтонен парк били насочени към срещуположния румънски бряг при гр. Зимнич.
    Секретната заповед гласяла: „Преминаването с понтоните да започне на 26 срещу 27 юни през нощта“.
    През деня всякакво движение било забранено.
    Всичко започва на 26 юни през нощта.
    Ген. Драгомиров издава оригиналната си заповед, превърнала се в легенда за войниците: в нея се забранява изрично стрелбата, докато не се премине на отсрещния бряг, да се пази пълна тишина и че отстъпление няма да има.
    Но не толкова писмената заповед подействала на войниците.
    По - силна била устната заповед на генерала, която се казвала след прочитане на писмената заповед.
    А тя била: "ИЛИ В ДУНАВА, ИЛИ ОТВЪД ДУНАВА".
    От тези наистина изречени думи от генерала, винаги настръхвам.
    На 26 юни в 21 часа започва спускането на понтоните на румънския бряг. Четири батальона понтонери начело с ген. Рихтер извършват подготовката.
    Пехотата, се подрежда в боен ред зад върбите. Около полунощ частите на 14 дивизия, разделени на шест ешелона, се насочват към мястото на форсирането.
    В два часа през нощта към българския бряг на Дунав започва поетапно придвижване на 18 000 души, 360 коня и 18 планински оръдия.
    Първият понтон е забелязан от турците 200-300 метра от брега. Срещат ги изстрели на часовоите, предупреден е и конния патрул, който на галоп донася новината до табора, базиран в Свищов.
    Първи стъпват на българска земя 3-та стрелкова рота под командването на щабс-капитан Фок. С ръкопашен бой заемат устието на малкия залив Текир дере.
    Това е първото завоювано късче българска земя, към което се насочват дебаркиращите руски войски. Срещу прииждащите понтони с руски воини започва стрелба от турската оръдейна батарея, която се командва от чистокръвен англичанин.
    Ходили сте в Свищов, нали?
    Брегът там е много стръмен, което създава огромни трудности, пред приждащите руски войски. От страна на руснаците се създава светкавична организация след дебаркирането. Гвардейски стрелци и поделения на Волинския и Минския полк, започват атака на височините. След няколко часа тежки боеве турците отстъпват и освобождават позициите си, които от изток заграждали устието на Текир дере.
    Така, дебаркирането започва в 2 часа, а към 6 часа сутринта турските части са отблъснати от брега на значително разстояние и дебаркирането продължава сравнително безопасно.
    Напредването обаче на първите ешелони продължава с непрекъснат бой, тъй като противникът обстрелва от съседните височини долината на реката и не позволява директното изкачване на брега. Скоро две турски оръдия, система Круп, са разположени на височината срещу руския център и откриват убийствен огън. Същевременно турските табори правят опит да разделят на две руските войски, но с взаимни усилия тези атаки са отблъснати.
    В 8 часа ген. Драгомиров нарежда да се спре настъплението по цялата линия и заповядва на ген. Йолшин да направи и невъзможното, но да задържи хребета на овладяната височина. Турците прекратяват атаките си в центъра и техните батареи насочват огъня си срещу кораба „Анета“, който пренасял нови войски на десния бряг.
    Считайки дебаркирането за сигурно от изток, ген. Драгомиров пристъпва към основната задача – заемането на веригата от височини, които се издигат над Свищов.
    В 10 часа, ген. Драгомиров и ген. Скобелев заедно преминават реката. В 11 часа започва атаката на височините – първа бригада на дивизията: 53. Волински и 54. Мински полк, стремително настъпва на изток към село Вардим. Втора бригада – 55. Подолски и 56. Житомирски полк, настъпва към Свищов, а четвърта стрелкова бригада се насочва на юг.
    ...
    Малко след 15 часа на 27 юни, подолци и житомирци навлизат в Свищов – първият освободен град в България. Вечерта на същия ден освен 14 дивизия всички части на VIII корпус вече са на десния бряг на Дунава.
    За успешното дебаркиране ген. Драгомиров изпраща рапорт до Главнокомандващия. В този документ е записано:
    “Характерна черта за боя на 27 юни бе фактът, че първите части които започнаха сраженията, не образуваха цели батальони, нито роти, нито взводове; дебаркирайки, те образуваха импровизирани команди. Нашите храбри войници, водени от началници, които често не бяха техните, издържаха геройска битка без и най- малката надежда да бъдат подкрепени….Те взаимно си оказваха помощ“.
    Успехът на първите форсиращи войски бил пълен, бил блестящ, а понесените загуби – 800 души, в т. ч и ранените.
    ...
    Влизането на победителите в Свищов е много тържествено. Първи влиза в града ген. Петрушевски, който пише “…радостни, българите падаха на колене, а жените целуваха ръцете на избавителите“.
    .....
    Знам, че такива дълги постове във фейса не показват добра интернет култура, но пред паметта на загиналите воини, това въобще не ме интересува. Знам, че тези от вас стигнали до тук, са останали истински българи, затова просто им благодаря!
    ....
    А, аз продължавам с посрещането на руските войски в Свищов, Това събитие няма как да предам по-добре от Вазов. Вижте какво е написал той в един не толкова известен негов очерк за онези събития. Той е писан "на крак", като пряк очевидец на събитията, в него даже има и едно стихотворение, от чиито стихове няма как да се прозре великия талант на поета. То обаче е мерило за вълнението му, което го е хванало за гърлото. И мен ме хвана при тия думи:
    "Свищов бил честит да дочака и императора Александра — една година нещо след смъртта на Ботева! — минал с лодка. Царят бил придружен от главнокомандуващия Николая Николаевича, наследника, Горчакова, Игнатиева. Възторгът бил неописуем. Викове, китки, сълзи от радост. Иконом поп Христо го поздравил с реч. Царят минал през улици, поръсени с цветя, и отишъл към черквата, яхнал на чер кон, за да благодари богу за великата победа. Разказваха ми за степента на ентусиазма тоя ден. Едни му целували стремената, майки му подавали децата си да ги помилва, момиченца, с риск да ги стъпчат конете, му поднасяли китки. Осемдесетгодишният уважаем старец Иваница Алексов застанал пред императора и извикал: "Нине отпущаеши раба твоего, владико...!" — и същия ден умира от радост. Подир благодарствения молебен в черквата царят прегърнал и целунал брата си Николая Николаевича, а народът в полуда завикал "ура", всичките лица били измокрени от сълзи. Царят извадил кърпата си и отрил очите си: и той заплакал! Божествени царски сълзи!"
    Всъщност, прочетете тоя очерк на Вазов. Сравнително непозната част от творчеството му е. Писал го е, с ей такава буца в гърлото:

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

      Гледам днес си си покрил нормата от спам още пообед.

      Г-н трол, не се притеснявай помним Трети Март и подвига на братята освободители.
      Без тяхната саможертва нямаше да има трета Българска държава !
      Българския народ в мнозинството е благодарен на Русия за освобождението и не ни пука какво тролят съвременните Крияк Стефчовкци , Поп Кръстьовци и Еничери......
      hahahahaххахахах
      НИКОЙ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА то се вижда !!!!
      тъпицерите КОИТО НЕ ПОЗНАВАТ В ДЕТАЙЛИ историческите факти са благодарни-ТАКА Е.ама и те ще умрат.
      ДЕЦАТА ни ще изучават как "северна монголия" ВИНАГИ Е БИЛА ПРОТИВ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ.

      СПЕТЕ спокойно рушняфили

      на всяка свиня и ИДВА КОЛЕДАТА

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
        специално за колега от ГАБРОВО г-н Марков
        Идва ТРЕТИ МАРТ
        да НЕ ЗАБРАВЯМЕ ИСТОРИЯ-та
        Гледам днес си си покрил нормата от спам още пообед.

        Г-н трол, не се притеснявай помним Трети Март и подвига на братята освободители.
        Без тяхната саможертва нямаше да има трета Българска държава !
        Българския народ в мнозинството е благодарен на Русия за освобождението и не ни пука какво тролят съвременните Крияк Стефчовкци , Поп Кръстьовци и Еничери......

        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Такива неща като свободен пазар в говедария край са забранени
          WhatsApp с обяснение какво ще се случи ако не се съгласим с промените в поверителността му

          Ако откажете новите условия след 15 май, в продължение на няколко седмици пак ще можете да получавате обаждания и известия, но няма да можете да четете или изпращате съобщения от приложението

          Още през януари WhatsApp предизвика огромен отзвук, след като обяви, че ще принуди потребителите си да се съгласят с нови условия за своята политика за поверителност. Актуализираната формулировка накара хората да мислят, че Facebook ще получи съдържанието на своите чатове или нещо подобно - което е смешно, защото макар това да не е вярно за WhatsApp, то е за Facebook Messenger никога не е имало реакция за тази услуга, нали?

          Както и да е, след като интернет експлодира и хората започнаха да преминават към услуги като Telegram, които всъщност са по-малко сигурни от поверителност от WhatsApp (ако говорим за достъп до съдържанието на вашите съобщения), компанията, собственост на Facebook, върна промените към 15 май. Новата политика първоначално трябваше да влезе в сила на 8 февруари.

          Може да се чудите какво ще се случи, ако май месец не се съгласите с новите условия. Днес компанията обясни точно това. Ако откажете новите условия след 15 май, в продължение на няколко седмици пак ще можете да получавате обаждания и известия, но няма да можете да четете или изпращате съобщения от приложението.

          Не е ясно какво се случва след това, но WhatsApp има нова политика за изтриване на акаунти, които са били неактивни в продължение на 120 дни и може да бъдете отчетени като такива, ако откажете новите условията. Противно на общоприетото схващане, WhatsApp споделя метаданни с Facebook в продължение на години, единствените нови неща, които ще изпрати обратно към базата данни след тази актуализация, са данните за плащанията и транзакциите, за да помогне на Facebook да насочи по-добре рекламите към вас в различните си услуги. Плащанията и транзакциите чрез WhatsApp дори не са нещо значимо на повечето места, така че може би си поемете глътка въздух.


          Можете да изтеглите историята на чата на смартфона си и да се сбогувате с WhatsApp. От компанията обаче казват, че ако изтриете акаунта си, ще бъдете изгонени от всички групи и цялата ви история на чата и архивите ще бъдат изтрити за постоянно. „Това е нещо, което не можем да върнем“, казва WhatsApp.

          Като алтернатива можете да мигрирате вашите данни от WhatsApp към Telegram, функция която последният предлага. Просто ще преместите вашия чат WhatsApp - медии и документи - от лични, както и от групови чатове с нова функция за износ към Telegram.







          От извора
          3 10:56

          25.02.21 ОТГОВОР
          И аз не знам какъв 15 май гони автора.
          При мен вчера излезе съобщение "тази версия не е актуална от 24.02.2021". Тръгнах да изтеглям - появява се условие да премахна "вайбър". Натиснах отказ - не мога да изтегля новата версия. Значи, ако не изтриеш конкурента - няма да те пуснем.
          За тяхно съжаление, не ги ползвам активно и няма какво да загубя. А с фейсбук съм щастливо разведен от над 3 години.
          Време е светът да преминава към алтернативи, включително и интернет.


          Оценка:
          -0 +48



          Пурко
          4 11:04

          25.02.21 ОТГОВОР
          Нека масово и безкомпромисно да бойкотираме тези нови фашаги!


          Оценка:
          -1 +40



          Русенец
          5 11:06

          25.02.21 ОТГОВОР
          Идеята на интернет, за свободна комуникация между хората, отдавна умря. Вече е превзета от алчните и продажните, които поробват с условия "за ваше благо".


          Оценка:
          -0 +46



          Гоуст
          6 13:48

          25.02.21 ОТГОВОР
          Силно манипулативна статия, бъкана с фактологични неточности и тенденциозно представена информация. Две неща конкретно адски много ми се набиха в очите:
          - "... Telegram, които всъщност са по-малко сигурни от поверителност от WhatsApp" - Откровена лъжа, всеки, поне малко наясно може лесно да се убеди в обратното.
          - "...данните за плащанията и транзакциите, за да помогне на Facebook" - а защо трябва да помага на Фейсбук въобще?

          Цялата статия е пълна с неточна, невярна и манипулативно поднесена информация. УотсАпп се ус---а, въпреки това продължават, ако им мине номера и част от кампанията им за минимизиране на загубите са такива статии - "ама какво толкова, ние само главичката, няма да боли"





          Иво
          8 10:47

          26.02.21 ОТГОВОР
          Защо да се имигрира само към Телеграм ? Може и към Сигнал. Едуард Сноудън използва месенжера Сигнал и тъй като е работи в сферата на сигурноста в САЩ много добре знае кое е сигурно


          Оценка:
          -0 +6



          Челентано
          9 06:36

          27.02.21 ОТГОВОР
          Преди години радиолюбителството беше хоби, знания, умения. След като се появиха свободно на пазара радиосредства на килограм - тази медия се комерсиализира и умря. Това ше стане и тия буци, сапове и мотики. Не гледайте телевизия, само реклами е ! Излезте навън и се срещайте свободни със себеподобните си !


          Оценка:
          -0 +0



          АЛО АЛО
          10 10:21

          27.02.21 ОТГОВОР
          Статията е напълно безсмислена. Почти всички потребители на тези платформи са наясно, че профилите им се анализират и данните се продават. Остава всеки от нас да е наясно и да осъзнава, че рекламите които му изкачат са плод на този анализ. Няма нищо случайно. Все пак е въпрос на лично решение, дали да гледаш реклами или да си платиш за софтуер който да ги ограничава.



          русофил ли си?



          Click image for larger version

Name:	90666708_10215599752339697_2508218604026068992_o.jpg
Views:	3
Size:	87.0 КБ
ID:	3724716

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

            Няма нужда да се чува, въпросът е да се направи- защото говедарите обещават, ама не дават
            Click image for larger version

Name:	22104423_1405540972896304_8303707224827456402_o.jpg
Views:	1
Size:	84.4 КБ
ID:	3724713

            Коментар


            • https://www.youtube.com/watch?v=RFP1x0msm80-- ПОСЛЕДНЯЯ МЕСТЬ ГЕРОЯ-ОДИНОЧКИ: Когда загнали в угол

              Коментар


              • Такива неща като свободен пазар в говедария край са забранени
                WhatsApp с обяснение какво ще се случи ако не се съгласим с промените в поверителността му

                Ако откажете новите условия след 15 май, в продължение на няколко седмици пак ще можете да получавате обаждания и известия, но няма да можете да четете или изпращате съобщения от приложението

                Още през януари WhatsApp предизвика огромен отзвук, след като обяви, че ще принуди потребителите си да се съгласят с нови условия за своята политика за поверителност. Актуализираната формулировка накара хората да мислят, че Facebook ще получи съдържанието на своите чатове или нещо подобно - което е смешно, защото макар това да не е вярно за WhatsApp, то е за Facebook Messenger никога не е имало реакция за тази услуга, нали?

                Както и да е, след като интернет експлодира и хората започнаха да преминават към услуги като Telegram, които всъщност са по-малко сигурни от поверителност от WhatsApp (ако говорим за достъп до съдържанието на вашите съобщения), компанията, собственост на Facebook, върна промените към 15 май. Новата политика първоначално трябваше да влезе в сила на 8 февруари.

                Може да се чудите какво ще се случи, ако май месец не се съгласите с новите условия. Днес компанията обясни точно това. Ако откажете новите условия след 15 май, в продължение на няколко седмици пак ще можете да получавате обаждания и известия, но няма да можете да четете или изпращате съобщения от приложението.

                Не е ясно какво се случва след това, но WhatsApp има нова политика за изтриване на акаунти, които са били неактивни в продължение на 120 дни и може да бъдете отчетени като такива, ако откажете новите условията. Противно на общоприетото схващане, WhatsApp споделя метаданни с Facebook в продължение на години, единствените нови неща, които ще изпрати обратно към базата данни след тази актуализация, са данните за плащанията и транзакциите, за да помогне на Facebook да насочи по-добре рекламите към вас в различните си услуги. Плащанията и транзакциите чрез WhatsApp дори не са нещо значимо на повечето места, така че може би си поемете глътка въздух.


                Можете да изтеглите историята на чата на смартфона си и да се сбогувате с WhatsApp. От компанията обаче казват, че ако изтриете акаунта си, ще бъдете изгонени от всички групи и цялата ви история на чата и архивите ще бъдат изтрити за постоянно. „Това е нещо, което не можем да върнем“, казва WhatsApp.

                Като алтернатива можете да мигрирате вашите данни от WhatsApp към Telegram, функция която последният предлага. Просто ще преместите вашия чат WhatsApp - медии и документи - от лични, както и от групови чатове с нова функция за износ към Telegram.







                От извора
                3 10:56

                25.02.21 ОТГОВОР
                И аз не знам какъв 15 май гони автора.
                При мен вчера излезе съобщение "тази версия не е актуална от 24.02.2021". Тръгнах да изтеглям - появява се условие да премахна "вайбър". Натиснах отказ - не мога да изтегля новата версия. Значи, ако не изтриеш конкурента - няма да те пуснем.
                За тяхно съжаление, не ги ползвам активно и няма какво да загубя. А с фейсбук съм щастливо разведен от над 3 години.
                Време е светът да преминава към алтернативи, включително и интернет.


                Оценка:
                -0 +48



                Пурко
                4 11:04

                25.02.21 ОТГОВОР
                Нека масово и безкомпромисно да бойкотираме тези нови фашаги!


                Оценка:
                -1 +40



                Русенец
                5 11:06

                25.02.21 ОТГОВОР
                Идеята на интернет, за свободна комуникация между хората, отдавна умря. Вече е превзета от алчните и продажните, които поробват с условия "за ваше благо".


                Оценка:
                -0 +46



                Гоуст
                6 13:48

                25.02.21 ОТГОВОР
                Силно манипулативна статия, бъкана с фактологични неточности и тенденциозно представена информация. Две неща конкретно адски много ми се набиха в очите:
                - "... Telegram, които всъщност са по-малко сигурни от поверителност от WhatsApp" - Откровена лъжа, всеки, поне малко наясно може лесно да се убеди в обратното.
                - "...данните за плащанията и транзакциите, за да помогне на Facebook" - а защо трябва да помага на Фейсбук въобще?

                Цялата статия е пълна с неточна, невярна и манипулативно поднесена информация. УотсАпп се ус---а, въпреки това продължават, ако им мине номера и част от кампанията им за минимизиране на загубите са такива статии - "ама какво толкова, ние само главичката, няма да боли"





                Иво
                8 10:47

                26.02.21 ОТГОВОР
                Защо да се имигрира само към Телеграм ? Може и към Сигнал. Едуард Сноудън използва месенжера Сигнал и тъй като е работи в сферата на сигурноста в САЩ много добре знае кое е сигурно


                Оценка:
                -0 +6



                Челентано
                9 06:36

                27.02.21 ОТГОВОР
                Преди години радиолюбителството беше хоби, знания, умения. След като се появиха свободно на пазара радиосредства на килограм - тази медия се комерсиализира и умря. Това ше стане и тия буци, сапове и мотики. Не гледайте телевизия, само реклами е ! Излезте навън и се срещайте свободни със себеподобните си !


                Оценка:
                -0 +0



                АЛО АЛО
                10 10:21

                27.02.21 ОТГОВОР
                Статията е напълно безсмислена. Почти всички потребители на тези платформи са наясно, че профилите им се анализират и данните се продават. Остава всеки от нас да е наясно и да осъзнава, че рекламите които му изкачат са плод на този анализ. Няма нищо случайно. Все пак е въпрос на лично решение, дали да гледаш реклами или да си платиш за софтуер който да ги ограничава.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                  Посланикът на САЩ Херо Мустафа: Нашата цел е България да бъде силна и независима

                  https://zonanews.bg/politika/poslani...a-i-nezavisima


                  ГОСПОДИН в_тин


                  КОГА КОГА КОГА
                  това ще го ЧУЕМ от масква?
                  Няма нужда да се чува, въпросът е да се направи- защото говедарите обещават, ама не дават

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                    НЕ "ПАК"А ОТНОВО НЕ сте РАЗБРАЛ.
                    ДА - китай е опонент !
                    не се опитвайте да го разберете НЯМА да се случи това
                    т.нар ГОВЕДАРИЯ дали няма да спечели евентуална ВОЙНА в киберпространството ?
                    а :
                    https://www.newscientist.com/article...-in-the-world/
                    Само да те успокоя че лазерите се правят в германия в руска фирма, така че.............

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                      Само нашта дръжава няма пропаганда. Тука само ДаПаСе.

                      Ето новия им проект - няма такава дръжава. Финансовия гуру е карАмански ....
                      "Водещ представител на финансово-икономическия екип на Трифонов е финансистът Любомир Каримански. За него се знае, че е работил в банки, близки до ДПС. През 2007 г. той влиза в управлението на "Търговска банка Д", собственост на Фуат Гювен – един от най-близките и доверени бизнес партньори на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Има данни, че негови фирми са правили сделки с притежаваната от Доган ТЕЦ "Варна". От 2012 г. до 2015 г. Каримански е изпълнителен директор на "Инвестбанк" на банкерката Петя Славова. Малката финансова институция бе една от двете банки, представили се най-слабо на двата големи стрес теста на банковата система у нас през 2016 г. и 2019 г. "
                      КАРИМАНСКИ :
                      айГрийт ООД, гр. София ЕИК 203567869 29.05.2019 г. (архив)
                      ЮН КАМП ООД, гр. София ЕИК 202750351 22.08.2016 г.
                      РОНКАЛИ ЕАД, гр. София ЕИК 121414945 09.12.2015 г. (неактивен)
                      ИНВЕСТБАНК АД, гр. София ЕИК 831663282 25.08.2015 г. (архив)
                      Изба Боровица ООД, гр. Варна ЕИК 175083616 31.03.2014 г.
                      СИТКОМ ООД, гр. София ЕИК 131456387 12.01.2012 г.
                      СОККРАТ ЕАД, гр. София ЕИК 200237769 15.12.2009 г. (архив)
                      ТРАНСКАРТ АД, гр. София ЕИК 130786407 25.03.2008 г. (архив)
                      ТЪРГОВСКА БАНКА Д АД, гр. София БУЛСТАТ 121884560 05.07.2007 г. (архив)
                      ДЗИ БАНК АД, гр. София БУЛСТАТ 825336995 12.04.2005 г. (архив)

                      Коментар


                      • специално за колега от ГАБРОВО г-н Марков
                        Идва ТРЕТИ МАРТ
                        да НЕ ЗАБРАВЯМЕ ИСТОРИЯ-та

                        кремъл НАЙ НАЙ НАЙ ЯВНИЯ ВРАГ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
                        Click image for larger version

Name:	44447417_2480562028837008_4010755480228986880_o.jpg
Views:	1
Size:	40.7 КБ
ID:	3724664


                        Руското отстъпление, февруари 1918г. Списание ''Аз знам всичко'' от 3.03.1918г.
                        Истината за събитията на Източния фронт след прекъсването на мирните преговори в Брест-Литовск по вина на руските болшевики и лично на Троцки, довело до германското настъпление на 19.02.1918г. и подписването на Бресткия мирен договор на 3.03.1918г., с която войната окончателно завършва с капитулация на Русия пред Централните сили и България.
                        По-късно управляващите болшевики ще се опитат да скрият тези срамни за тях събития, които са и унизителни за победена и разпадналата се вече Руска империя, като съчиняват легендата, че били създали нова Червена работническо-селска армия, която веднага на 23.02.1918г. била спряла германските войски и даже ги победила при Псков и Нарва.
                        Тази лъжа, доминираща в официалната московска история се възпроизвежда вече век. Тя превръща датата 23.02.1918г. в Съветска Русия (от 1922г. до 1991г. в СССР) в празник, наречен ''Ден на Червената армия'', възроден в Путинова Русия като ''Ден на защитниците на Отечеството'', независимо, че болшевиките нямат Отечество и независимо, че никого не са побеждавали на 23.02.1918г. Съветската и руската история винаги са били изтъкани от много митове, легенди и лъжи.
                        Истината е такава, каквато е написано в българското списание ''Аз знам всичко'' на 3.03.1918г. в деня на подписването на Бресткия мирен договор: ''Отказът на болшевиките да подпишат мирния договор извика подновяването на военните операции. Съюзните германски армии не срещнаха никъде сериозна съпротива. Руските войници, толкова колкото са останали, отстъпват без да се сражават.''

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          Понеже, много пъти хващам Слави в лъжа още от времето, когато бяха "примапаттиоти" (а шоуто 9 годиснимпочваше само на английски!) то, аз няма да гласувам за него. Повечето мои познати от бившия форум на Слави и от този на Иво Сиромахов, също са критични и няма да гласуват за него.
                          твоите познати са забили пенсионери-гербаджии като тебе

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Ванчо не знам дали има смисъл някой да ти отговаря. Всяка държава пропагандира своите идеи и своята политика извън границите си. както руснаците, така и германците, така и говедарите сигурно и бушмените имат такива агенции. И какво от това?? Който иска вярва, който иска не вярва

                            Ето ти едно клипче което не е направено от руснаците- операция кламер https://www.facebook.com/inyanshared...58060841224789

                            Използуване на немските учени и контрол на съзнанието- не се притеснявай няма да те ухапят нацитата от говедария
                            Само нашта дръжава няма пропаганда. Тука само ДаПаСе.

                            Ето новия им проект - няма такава дръжава. Финансовия гуру е карАмански ....
                            "Водещ представител на финансово-икономическия екип на Трифонов е финансистът Любомир Каримански. За него се знае, че е работил в банки, близки до ДПС. През 2007 г. той влиза в управлението на "Търговска банка Д", собственост на Фуат Гювен – един от най-близките и доверени бизнес партньори на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Има данни, че негови фирми са правили сделки с притежаваната от Доган ТЕЦ "Варна". От 2012 г. до 2015 г. Каримански е изпълнителен директор на "Инвестбанк" на банкерката Петя Славова. Малката финансова институция бе една от двете банки, представили се най-слабо на двата големи стрес теста на банковата система у нас през 2016 г. и 2019 г. "
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Посланикът на САЩ Херо Мустафа: Нашата цел е България да бъде силна и независима

                              https://zonanews.bg/politika/poslani...a-i-nezavisima


                              ГОСПОДИН в_тин


                              КОГА КОГА КОГА
                              това ще го ЧУЕМ от масква?

                              Коментар


                              • ето защо китай е ПРОБЛЕМ

                                https://money.bg/economics/ikonomika...eid=942ad44a42

                                Коментар

                                Working...
                                X