IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Гита с кво пръскаш асмата бе , аз минах един път с акробат и нещо срещу буболечки и въшки дет ми го дадоха в аптеката и сега трябва пак да пръскам втори път. За топсин мисля е рано още.....

А иначе за градинката подкрепям. Нямам никаква финансова нужда но ми е кеф да си откъсна от личната градинка - ягоди, къпини , круши , ябълки , грозде, домати , сладка или люта чушка , краставица , тиквичка , лук , чесън , праз лук и подправки за каквито се сетиш ... и всичкото относително еко. Само патлажаните не ми се получават все горчат , но съм упорит и продължавам да опитвам
    Пръскам и торя но спазвам карантинните срокове и не прекалявам.
    Markov,
    патладжаните ти горчат, защото не ги изкисваш със сол преди готвене. нарязваш ги, там както ги режеш, на кубчета или на филийки, и обилно ги посоляваш. След 20-30 минути изливаш появилата се кафеникава и горчива вода-с нея пада горчивината от патладжана. Измиваш хубаво и готвиш. Да ти е сладко!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Шегувах се, колега.
      Аз си харесвам страната, ама не харесвам държавата, ако ме разбираш. А на селската къща си работя колкото ми се работи. Няма все да кибича на компа.
      И си напълно прав за сравнението на благосъстояниата в България и Швейцария. У нас 90% от семействата си живеят в собствен апартамент, такива са ни традициите. И повече от половината имат по някаква къща на село, къде стара, къде модерна. Ама не се броят за милионери. Дори да имат и два апартамента.

И нямам никакво намерение да ходя в Швейцария. Ски не карам, обаче съм влюбен в морето, а Швейцария море няма.
      И много ме е яд, че е толкова студено тази година. Други години откривам сезона ако не на 24май, то в началото на юни. Ама стане ли водата 20 градуса и съм там.
      Аз пък се чувствам най добре на село.Нито Плевен нито София е моето място.Вчера и оня ден копах доматите и пипера връзвах доматите...Всичко стана картинка просто стоя гледам и се наслаждавам на резултата.Чесъна стана половин метър.Имам три череши в двора двете ранни ги изядохме в момента зрее късната...Бачкам бачкам пийна кафенце ида на черешата...Ама ме нападнаха едни скорци напаст голяма и не се страхуват от нищо....Май ще трябва да си купувам пушка.Като се поуморя отивам на люлката и те така....Аз също не харесвам държавата...Не харесвам и една част от хората и смятам че трябва да има отпор срещу тези екземпляри щото за да е такава държавата точно тези боклуци са причината.Човек може да живее и без да краде и лъже и без да е кмет депутат министър началник или нам кво си взело се за величие...На полето нещата са добре чакаме жътвата и дано бат Венци е заредил с ракети да ни пазят от градушките.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Гигов,естествено, че всяко нещо си иска "ръчичка да пипне"...Но..., когато тоя тип труд ти доставя удоволствие,а на мен ми доставя удоволствие,всичко е ок.Време се намира за всичко,включително и за малко футбол,желание да има...
        Колкото до Швейцария - лично за мен не съществува сума ,или нещо друго на тоя свят,което да ме накара да живея в Швейцария...Разбирай ме, както искаш....Та ако ще и Бил Гейтс да ми завещае всичките си милиарди,с условието да живея в Швейцария,пак не бих се съгласил...И за да не бъда разбран съвсем погрешно,нямам нищо против Швецария,тя си е една страхотна държава,просто не е моето място....
        Шегувах се, колега.
        Аз си харесвам страната, ама не харесвам държавата, ако ме разбираш. А на селската къща си работя колкото ми се работи. Няма все да кибича на компа.
        И си напълно прав за сравнението на благосъстояниата в България и Швейцария. У нас 90% от семействата си живеят в собствен апартамент, такива са ни традициите. И повече от половината имат по някаква къща на село, къде стара, къде модерна. Ама не се броят за милионери. Дори да имат и два апартамента.

И нямам никакво намерение да ходя в Швейцария. Ски не карам, обаче съм влюбен в морето, а Швейцария море няма.
        И много ме е яд, че е толкова студено тази година. Други години откривам сезона ако не на 24май, то в началото на юни. Ама стане ли водата 20 градуса и съм там.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
          Компенсирам
          Преди не можех, а сега мога да кажа

на доносниците, на агентите на ДС, на номенклатурните партийци,
          на митничарите, на милиционерите, на ...

че са НЕГОДНИЦИ
          И на тях, и на децата им във форума мога да го кажа
          Нали се сещащ колко е жалко да избягаш и отдалече да нареждаш хора, които отдавна не са сред живите. Запази поне малко достойнство.

Коментар

• От политико-икономическа гледна точка начина за излизане от всякаква криза e един и е исторически проверен и реално доказан :

Сталинското икономическо чудо или как е възстановен СССР след ВСВ - https://zen.yandex.ru/media/id/5d27b...b38951a0d6180d

В случая автора е събрал изрезки от рунета,които обаче са напълно достатъчни за да натикат в ъгъла всяка либерално-прогресивна теория!
            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
              Хареса ми твоята реплика
              И се чудя, няколко милиона Българи луди ли сме били да заминем завинаги
              и да си раждаме децата и внуците извън България,
              дори и след падането на желязната завеса, въпреки "прехода"
              Прав ти път ама като ти гледам терзанията във форума и там нещо не се чувстваш щастлив.
              Ако беше шаслив нямаше по цял ден да търсиш негативни новини в руско езичните сайтове и като намериш нещо с победоносен вик да го шляпнеш в Инвестора. Струва ми се че така компенсираш нещо ............

Last edited by markov; 06.06.2021, 20:05.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Ти пък да не мислиш, че "зелената морава" си е зелена от само себе си? И аз имам половин декар такава. Вече я косих 4 пъти и тез дни пак трябва да я кося. Асмите пръсках повторно и скоро пак ще искат. Пак трябва да фрезовам останалия един декар от двора, там са ми дръвчетата. Че пак са се завъдили бурени. Добре поне, че вече не се занимавам със "свежи зеленчуци", само малко ягоди, ама те са плодове. Къщата иска поддръжка, оградата започнах да боядисвам и там съм до никъде.
                Къде време да играя футбол?

А бе в Швейцария си е най-добре.
                Гита с кво пръскаш асмата бе , аз минах един път с акробат и нещо срещу буболечки и въшки дет ми го дадоха в аптеката и сега трябва пак да пръскам втори път. За топсин мисля е рано още.....

А иначе за градинката подкрепям. Нямам никаква финансова нужда но ми е кеф да си откъсна от личната градинка - ягоди, къпини , круши , ябълки , грозде, домати , сладка или люта чушка , краставица , тиквичка , лук , чесън , праз лук и подправки за каквито се сетиш ... и всичкото относително еко. Само патлажаните не ми се получават все горчат , но съм упорит и продължавам да опитвам
                Пръскам и торя но спазвам карантинните срокове и не прекалявам.
                Last edited by markov; 06.06.2021, 20:06.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Ти пък да не мислиш, че "зелената морава" си е зелена от само себе си? И аз имам половин декар такава. Вече я косих 4 пъти и тез дни пак трябва да я кося. Асмите пръсках повторно и скоро пак ще искат. Пак трябва да фрезовам останалия един декар от двора, там са ми дръвчетата. Че пак са се завъдили бурени. Добре поне, че вече не се занимавам със "свежи зеленчуци", само малко ягоди, ама те са плодове. Къщата иска поддръжка, оградата започнах да боядисвам и там съм до никъде.

Гигов,естествено, че всяко нещо си иска "ръчичка да пипне"...Но..., когато тоя тип труд ти доставя удоволствие,а на мен ми доставя удоволствие,всичко е ок.Време се намира за всичко,включително и за малко футбол,желание да има...
                  Колкото до Швейцария - лично за мен не съществува сума ,или нещо друго на тоя свят,което да ме накара да живея в Швейцария...Разбирай ме, както искаш....Та ако ще и Бил Гейтс да ми завещае всичките си милиарди,с условието да живея в Швейцария,пак не бих се съгласил...И за да не бъда разбран съвсем погрешно,нямам нищо против Швецария,тя си е една страхотна държава,просто не е моето място....

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Барби,една статистиката може да е абсолютно вярна и в същото време да дава изключително изкривена картина на действителността...Трябва да се погледне от няколко ъгъла за да стане картината пълна и реална....Даваш пример с разни брутни богатства ...Аз ще ти дам два реални крайни примера....
                    Едно швейцарско семейство/мои познати/, с две вече почти пораснали деца, с добри доходи,купило си и почти изплатило апартамент 78м2 в Цюрих.С това жилище те влизат в статистиката като притежатели на богаство от прибилизително 800 000 евро,почти милионери в евро....Жилището има всекидневна ,кухня,спалня, детска,баня и тоалетна.
                    Насреща е едно българско семейство/пак мои познати/,с две вече почти пораснали деца,с микро бизнес,изкарват по една нелоша заплата,живеещи в село на 10 км. от областен град,в реновираната наследствена дядова къща,която в статистиката влиза като богатство от 15 000 .лв.
                    Моите швейцарски познати статистически притежават активи - над 100 ПЪТИ повече от българските ми познати....Т.е. статистически моите български познати излиза,че са едни от най-големите мизерници и прошляци на тоя свят.
                    Но нека погледнем с какъв битов уют разполагат моите български познати,в крайна сметка човек прекарва около 60 % от времето си у дома...
                    Къщата е на два етажа по 75 м2,сто процента реновирана и осъвременена....Втори етаж - две детски,спалня,баня и тоалетна.Първи етаж - всикидневна с кухненски бокс с площ - повече от половината от апартамента на швейцарските ми познати,баня ,тоалетна,други сервизни помещенията....Пред къщата - "лятна всекидневна" с всички удобства и кухненски бокс,барбекю и там други натурии,гаражи - 2броя...Двор - два декара разпределен - зелена морава ,да си играят футбол със сина,овощна градина,асма, и малка "царска" градинка....Нали знаеш ,какво е царска градинка - всичкия зеленчук, за който се сещаш на една ръка ръстояние и то "био",ама истинско био...
                    Забравих - има и външна баня и тоалетна,в съвременен вариант....
                    Е,мислиш ли ,че на моя български познат му пука,че някакви си швейцарци живеят в два пъти по -малка жилищна площ,за нежилищна даже няма и как да се прави сравнение,щото швейцарците не разполагат с такава,но влизащи в световната статистиката ,като над 100 пъти по-богати от него...Рита си футболче със синковеца,къса си свежи плодове и зеленчуци и му дреме...
                    Та толкоз от мен за статистиката - вярна,но неотразяваща вярно живия живот.....

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

Богатство на Французите, по възраст, 2018 г.
                      • Синьо: БрутноБогатство = ЖилищниИмоти + ФинансовиАктиви
                      • Жълто: НетноБогатство = БрутноБогатство - ФинансовиПасиви)

Ти за Французите недей да лееш крокодилски сълзи,
                      а се опитай да разбереш какво виждаш на картинката

И дай подобна картинка за любимата ти русия
                      България си я знаеме
                      http://conference.ue-varna.bg/oit/fi...20Damyanov.pdf
                      Не очаквам да разбереш тези данни, но опитай. Не е толкова трудно.

https://tradingeconomics.com/france/...ds-debt-to-gdp

https://tradingeconomics.com/france/...debt-to-income

Коментар

България си я знаеме
                        Барби,една статистиката може да е абсолютно вярна и в същото време да дава изключително изкривена картина на действителността...Трябва да се погледне от няколко ъгъла за да стане картината пълна и реална....Даваш пример с разни брутни богатства ...Аз ще ти дам два реални крайни примера....
                        Едно швейцарско семейство/мои познати/, с две вече почти пораснали деца, с добри доходи,купило си и почти изплатило апартамент 78м2 в Цюрих.С това жилище те влизат в статистиката като притежатели на богаство от прибилизително 800 000 евро,почти милионери в евро....Жилището има всекидневна ,кухня,спалня, детска,баня и тоалетна.
                        Насреща е едно българско семейство/пак мои познати/,с две вече почти пораснали деца,с микро бизнес,изкарват по една нелоша заплата,живеещи в село на 10 км. от областен град,в реновираната наследствена дядова къща,която в статистиката влиза като богатство от 15 000 .лв.
                        Моите швейцарски познати статистически притежават активи - над 100 ПЪТИ повече от българските ми познати....Т.е. статистически моите български познати излиза,че са едни от най-големите мизерници и прошляци на тоя свят.
                        Но нека погледнем с какъв битов уют разполагат моите български познати,в крайна сметка човек прекарва около 60 % от времето си у дома...
                        Къщата е на два етажа по 75 м2,сто процента реновирана и осъвременена....Втори етаж - две детски,спалня,баня и тоалетна.Първи етаж - всикидневна с кухненски бокс с площ - повече от половината от апартамента на швейцарските ми познати,баня ,тоалетна,други сервизни помещенията....Пред къщата - "лятна всекидневна" с всички удобства и кухненски бокс,барбекю и там други натурии,гаражи - 2броя...Двор - два декара разпределен - зелена морава ,да си играят футбол със сина,овощна градина,асма, и малка "царска" градинка....Нали знаеш ,какво е царска градинка - всичкия зеленчук, за който се сещаш на една ръка ръстояние и то "био",ама истинско био...
                        Забравих - има и външна баня и тоалетна,в съвременен вариант....
                        Е,мислиш ли ,че на моя български познат му пука,че някакви си швейцарци живеят в два пъти по -малка жилищна площ,за нежилищна даже няма и как да се прави сравнение,щото швейцарците не разполагат с такава,но влизащи в световната статистиката ,като над 100 пъти по-богати от него...Рита си футболче със синковеца,къса си свежи плодове и зеленчуци и му дреме...
                        Та толкоз от мен за статистиката - вярна,но неотразяваща вярно живия живот.....
                        Last edited by retro_69; 06.06.2021, 18:51.

Коментар

България си я знаеме
                          По-добре да не ти давам данни за Русия, че съвсем ще се оплетеш. В момента Русия е много по-капиталистическа от наш'те евроатлантически партньори. Бива да прочетеш кое е макро- и кое микроикономика. И какво е икономиката по принцип.

Коментар

• barbaron, в белите държави навсякъде е едно и също, особенно младите хора не могат да си стъпят на краката. Старчоците викат - добре е, защото не живеят в тези времена. Например в Чикаго има много българи шофьори на камиони, преди през 90-те с два курса дълги които са си обиколка на половината континент можели да си купят една къща там. Сега сигурно не могат да си платят вноската по кредита.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Богатство на Французите, по възраст, 2018 г.
                              Първоначално изпратено от Svetlin Разгледай мнение
                              В социалистическа Франция гледай какво е положението на държавата:
                              Дълг/БВП 115.7%, Държавни разходи/БВП 62.1%.
                              Какво население, какви пет франка?!?!?!? Леко вдигане на лихвите и са аут.
                              https://tradingeconomics.com/france/...nt-debt-to-gdp
                              https://tradingeconomics.com/france/...pending-to-gdp

България си я знаеме

Коментар

Стига празни приказки Сравнявайте фактите

Разходи за храна на:
                                • французите 1990 г.: 21%
                                • руснаците 2010 г.: 38,5%
                                • французите 2019 г.: 17%
                                • руснаците 2020 г.: 38,16%
                                [B]Статистика Русия:
                                По итогам 2020 года россияне отдали 38,16% потраченных денег на продукты питания, подсчитали эксперты РАНХиГС.
                                Доля расходов на еду в семейных бюджетах стала рекордной с 2010 года - тогда питание отнимало 38,5%.

Дълговете на населението са отразени в таблицата
                                https://www.insee.fr/fr/accueil
                                В социалистическа Франция гледай какво е положението на държавата: Дълг/БВП 115.7%, Държавни разходи/БВП 62.1%. Какво население, какви пет франка?!?!?!? Леко вдигане на лихвите и са аут.

https://tradingeconomics.com/france/...nt-debt-to-gdp

https://tradingeconomics.com/france/...pending-to-gdp

Коментар

Working...
                                X