IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Нов рекорд в САЩ: 430 убити и над 1000 ранени за седмица при стрелба

    В САЩ е регистриран нов седмичен максимум от инциденти със стрелба - в седмицата от 17 до 23 юли е имало 915 случая, 430 души са загинали и 1 007 са ранени според изчисленията на NBC News и организацията Gun Violence Archive.

    Статистиката отразява рязко нарастване на този род инциденти през последните години. През 2020 г. 43 000 американци са загинали от огнестрелни рани. Тази година броят на загиналите е достигнал 23 хил. души от януари, от които над 800 са на възраст под 18 години.

    В САЩ носенето на оръжие е гарантирано по конституция, а опитите за ограничаването му имат само ограничен характер и, като правило, не се увенчават с успех. По-рано американският президент Джо Байдън предложи редица прогресивни мерки за ограничаване на най-сериозните пропуски в юридическия статут за придобиването и носенето на оръжие, но все още няма напредък в тази посока.
    Че това си е една необявена гражданска война

    Коментар


    • Нов рекорд в САЩ: 430 убити и над 1000 ранени за седмица при стрелба

      В САЩ е регистриран нов седмичен максимум от инциденти със стрелба - в седмицата от 17 до 23 юли е имало 915 случая, 430 души са загинали и 1 007 са ранени според изчисленията на NBC News и организацията Gun Violence Archive.

      Статистиката отразява рязко нарастване на този род инциденти през последните години. През 2020 г. 43 000 американци са загинали от огнестрелни рани. Тази година броят на загиналите е достигнал 23 хил. души от януари, от които над 800 са на възраст под 18 години.

      В САЩ носенето на оръжие е гарантирано по конституция, а опитите за ограничаването му имат само ограничен характер и, като правило, не се увенчават с успех. По-рано американският президент Джо Байдън предложи редица прогресивни мерки за ограничаване на най-сериозните пропуски в юридическия статут за придобиването и носенето на оръжие, но все още няма напредък в тази посока.
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Осъдиха разузнавачът, разкрил мащаба на цивилните жертви от ударите с дронове на САЩ

        Даниел Хейл, бивш разузнавателен анализатор във военновъздушните сили на САЩ, беше осъден на 45 месеца затвор във вторник, след като се призна за виновен за изтичането на множество правителствени документи, разкриващи огромния брой цивилни жертви на програмата за удари с безпилотни самолети на американската армия. Пред съда 33-годишният Хейл заяви, че е вярвал, че „е необходимо да се разсее лъжата, че войната с дронове ни пази, че нашият живот струва повече от техния“.

        „Тук съм, защото откраднах нещо, което никога не съм имал право да отнемам – скъпоценен човешки живот. Не можех да продължавам да живея в свят, в който хората се преструват, че не се случват нещата, които се случват. Моля, ваша чест, простете ми, че предпочетох да взема документи вместо човешки животи“, заяви Хейл в обръщението си. От своя страна съдията заяви, че Хейл „не е съден за това, че е проговорил за програмата за безпилотни самолети, с които се убиват невинни хора“, и че е можел да информира обществеността “без да взема нито един от тези документи“.

        Въпреки че присъдата от близо четири години е значително по-кратка от 11-те години зад решетките, поискани от федералните прокурори, това съдебно решение отбелязва още една победа за правителството на САЩ в борбата му с изтичането на информация за националната сигурност, която тече особено ожесточено при последните президентски администрации.

        Хейл бе арестуван през 2019 г. по редица обвинения, свързани с неразрешено разкриване на информация за националната отбрана и кражба на правителствена собственост. В допълнение към документите, описващи начина, по който правителството избира мишените си за удари с дронове – и информацията колко често биват убивани цивилни – Хейл е свързан и с публикуването на секретен, макар и некласифициран, наръчник с подробна информация за това как правителството на САЩ включва лица в своята обширна система от списъци за наблюдение. Публикуването на дълго забуления в тайна наръчник беше приветствано от правозащитните организации.

        „Даниел Хейл ще прекара години в затвора за изтичане на документи, които разкриха истината за скритата, кръвопролитна война с безпилотни самолети на правителството на САЩ, включително това, че убийствата на цивилни граждани са много по-широко разпространени, отколкото се признаваше”, коментира Бетси Рийд, главен редактор на The Intercept – изданието, което първо публикува изтеклите документи. „Хейл е обвинен и в разкриването на таен правилник, в който подробно е описана паралелната съдебна система за включване на хора в списъци за наблюдение и категоризирането им като заподозрени терористи, без да е необходимо да се доказва, че са извършили нещо нередно. Съгласно тези правила на хора, включително граждани на САЩ, може да бъде забранено да летят или да бъдат задържани на летищата и на границите, като същевременно им се отнема възможността да оспорват действията на държавата спрямо тях. Разкриването на този наръчник доведе до десетки съдебни дела и важни съдебни победи за защита на гражданските свободи”, добавя тя.

        Както вече се е превърнало в стандартна практика в САЩ, Хейл е обвинен по Закона за шпионажа. Съгласно този силно противоречив закон от 1917 г. обвиняемите не могат да изтъкват усилията си да информират обществеността за действията и операциите на правителството като защита за изтичане на класифицирана информация. Президентът Барак Обама започна да използва този закон като бухалка срещу държавни служители, станали източници на медиите за нелицеприятна за властта информация. Администрацията на Тръмп продължи тази практика, а сега това направи и администрацията на Байдън.

        „Макар съдът да отхвърли крайните искания на прокуратурата, присъдата на Хейл е още един трагичен пример за това как правителството злоупотребява със Закона за шпионажа, за да наказва предполагаеми журналистически източници като шпиони – практика, която накърнява човешките права, свободата на пресата и демокрацията“, допълва Рийд в изявлението си.

        Преди произнасянето на присъдата Хейл подаде в съда писмо от 11 страници, в което подробно описва мотивите за действията си. С ярки подробности Хейл разказва за собствения си опит в откриването на цели за американските безпилотни удари. По някои оценки от 2004 г. насам при операции на САЩ с безпилотни самолети в чужбина, провеждани както от военните, така и от ЦРУ, са убити между 9000 и 17 000 души, включително 2200 деца и множество американски граждани. Както Хейл отбеляза в писмото си, американската армия има практика да обозначава всички убити при такива операции като „врагове, убити по време на военни действия“, освен ако не се докаже обратното. „При войната с безпилотни самолети понякога девет от всеки десет убити са невинни. Трябва да убиеш част от съвестта си, за да вършиш тази работа“, каза Хейл във вторник.

        В писменото си изложение адвокатите на Хейл заявяват, че той е „изпитвал изключителна вина за това, че е съучаствал в неоправдани според него убийства“ чрез участието си в програмата за безпилотни самолети, и твърдят, че разкритията му са били продиктувани от чувство за морален дълг. От своя страна държавните прокурори се опитаха да опровергаят това, представяйки Хейл като егоист, който е рискувал свободата си, за да се хареса на журналистите, на които се е възхищавал, и сравниха оправданията му с тези на дилър на хероин.

        Хейл е дислоциран в Афганистан през август 2012 г. и е освободен от служба с почести година по-късно. Като анализатор на разузнавателни данни, работата на Хейл по време на мисията му в Афганистан е била свързана с локализиране на цели за удари с безпилотни самолети и проследяване на сигнали от мобилни телефони, свързани с хора, за които се смята, че са вражески бойци.

        След като напуска военновъздушните сили, Хейл – чувствайки се виновен за ролята си и вярвайки, че може да промени начина, по който се извършват целенасочените удари – предава на журналист, с когото се е запознал по-рано, документи, които показват, че програмата за безпилотни самолети не е толкова прецизна, колкото твърди правителството, и води до много цивилни жертви.

        Адвокатите му изтъкват, че държавното обвинение не е доказало, че изтичането на информация е довело до реални вреди. „Той е извършил това деяние, за да привлече вниманието към това, което е смятал за неморално поведение на властите, извършвано под маската на секретност и в противоречие с публичните изявления на тогавашния президент Обама относно предполагаемата прецизност на програмата за безпилотни летателни апарати“, заявяват те.

        Хейл е потомък на Нейтън Хейл, американски патриот, който е обесен от британците за кражба на документи през 1776 г. В обръщението си към съда във вторник Хейл цитира думи, които често се приписват на неговия прочут прародител: „Единственото, за което съжалявам, е, че имам само един живот, който мога да дам на страната си, независимо дали тук или в затвора.“

        „Вярвам, че е погрешно да се убива, но е особено погрешно да се убиват беззащитни хора“, каза пред съда Хейл.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
          Новите евроценности ⁠
          Скандалният културист-гей Тихомир, който нашумя с участието си в риалити шоуто на bTV „Фермата“, се похвали с новата си любов.

          „Искам официално да съобщя, че съм във връзка с моята нова любов Емили. Тя бе човекът, който ми помогна да открия своята идентичност, а именно, че съм транслесбийка“, сподели бившият мускулест мачо, който неотдавна се подложи на операция, за да се превърне в блондинката Мелиса.

          Двете влюбени дами се определят и като пансексуални, което означава, че могат да бъдат привлечени от човек беззначение на неговия пол или полова идентичност. Или казано иначе – Емили и Мелиса сега са жени, които са родени като мъже, а от известно време са любовна двойка, определящи се като транслесбийки. И са по-щастливи от всякога!
          https://www.facebook.com/IoPetrov/vi...78545775494258 -
          за този ли говориш

          Коментар


          • Новите евроценности ⁠
            Скандалният културист-гей Тихомир, който нашумя с участието си в риалити шоуто на bTV „Фермата“, се похвали с новата си любов.

            „Искам официално да съобщя, че съм във връзка с моята нова любов Емили. Тя бе човекът, който ми помогна да открия своята идентичност, а именно, че съм транслесбийка“, сподели бившият мускулест мачо, който неотдавна се подложи на операция, за да се превърне в блондинката Мелиса.

            Двете влюбени дами се определят и като пансексуални, което означава, че могат да бъдат привлечени от човек беззначение на неговия пол или полова идентичност. Или казано иначе – Емили и Мелиса сега са жени, които са родени като мъже, а от известно време са любовна двойка, определящи се като транслесбийки. И са по-щастливи от всякога!
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Току-що, във ФБ, откривам следния текст:

              Ха сега, де!?!
              Ха сега де, вярно ли ти е трудно да се сетиш?

              Коментар


              • Поредната "пъклена завера" на Руснаците. Гадове не ги е срам да ни плащат авансово:

                "Газпром Експорт" е извършила авансово плащане за резервиране на капацитет през газопреносната мрежа на "Булгартрансгаз" от 1 юли 2021 година до 30 юни 2023 година, става ясно от съобщение на българския газопреносен оператор.

                Общата сума, изчислена при прогнозна годишна индексация на договора за следващите две газови години, възлиза на 704,4 млн. лева без ДДС. При прилагането на дисконтов фактор от 2,7% на годишна база, сумата на авансовото плащане възлиза на 683,3 млн. лева, или около 349 млн. евро, отбелязват още от "Булгартрансгаз".

                На 17 юни компанията е уведомила всички ползватели на мрежата за възможността за еднократно авансово плащане, за което ще бъде приложена отстъпка от 2,7%, при резервация на мрежата за поне една години. Предложението е било валидно за всички резервирали дългосрочен капацитет, както и за планиращите заявки.

                От съобщението не става ясно дали и други клиенти на "Булгартрансгаз" са се възползвали от тази възможност.

                Получените от "Газпром" средства ще бъдат насочени за изплащане на задължения по проекта за разширяване на газопреносната мрежа на страната, който се изпълнява от "Консорциум Аркад", познат като "Балкански поток". "Булгартарнгаз" се е разбрал за предсрочно изплащане на сума в размер на 461 млн. лева, с което се спестяват 80,3 млн. лева от лихви.

                Допълнително ще бъде реализирана икономия от 14,6 млн. лева, защото се намалява процентът на дължимото оскъпяване за тригодишен период.

                С останалите средства "Булгартрансгаз" ще плати предсрочно свои задължения към търговски банки в размер на 65 млн. евро. С този ход ще се икономисат 11,6 млн. лева от разходи за лихви.

                Оставащите 95 млн. лева компанията е решила да насочи към бъдещи оперативни, инвестиционни и финансови разходи, се казва още в съобщението.
                Last edited by markov; 27.07.2021, 23:24.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Току-що, във ФБ, откривам следния текст:
                  Истината за лъжата на западняците относно Навални излезе на яве. При това те сами влязоха в капана си. "Опубликован отчет ОЗХО за 2020 год. И там просто удивительная новость. Оказывается, ОЗХО уже 20 августа 2020 года сформировала техническую комиссию для проверки информации об отравлении Навального по требованию Германии Здесь поразительно, что это было сделано уже 20 августа. В этот день Навальному только стало плохо, самолет посадили в Омске, врачи боролись за его жизнь в реанимации. Еще ничего никому не известно. Может у него инфаркт? Или пищевое отравление? Или обострение хронического заболевания?
                  Еще Мария Певчих не привезла никакой бутылки в Германию. Еще нет никаких заявлений никаких врачей о причинах кризиса организма Навального.
                  А власти Германии оказываются уже знали, что это будет квалифицированно как отравление химическим оружием. Точнее, конечно, знали спецслужбы Германии, которые имеют двойное подчинение, из Берлина и Вашингтона. И пишут даже очень быстро заявление. А ведь еще нужно время принять решение, нужно время грамотно написать заявление. А может оно уже было написано? И речь не идет об ошибке в дате, потому что 5 сентября Германия еще раз рассматривает и утверждает свой запрос от 20 августа.
                  Этот прокол в отчете позволяет сделать некоторые предположения.
                  К проекту «Отравление Навального» с 20 августа имеют отношение спецслужбы Германии или их старших союзников.
                  Вся эта спецоперация была хорошо заранее продумана.
                  То, что медицинский самолет прилетел за Навальным в Омск именно из Германии, было не случайно, а было частью плана.
                  Подтверждается, что именно Германии была отведена с самого начала роль главного организатора имитации покушения российских властей на Навального.
                  Нужно требовать парламентского расследования в Германии, — кто в спецслужбах и почему заранее знал об отправлении Навального? В Германии есть честные люди среди депутатов. Не много, но есть. Все эти факты и даты должны быть проверены. Вдруг что-то не так, как сейчас считается?
                  В ОЗХО есть честные люди, которые вынуждены действовать тайно. И тайно они, фиксируя этот прокол, посылают всем информацию, что они вынуждены фальсифицировать расследование в отношении Навального под давлением.
                  Правильно сделали российские власти, что заняли жесткую позицию в отношении властей Германии по делу Навального. Там, в Германии, не просто слишком жестко что-то сказали. Там, именно в Германии, надо искать организаторов проекта «отравление Навального Новичком «.
                  Сказанное не отменяет, что Мария Певчих и Владимир Ашурков, которые подозреваются в организации всей этой истории, — прямые агенты именно британских спецслужб. Это доказанные факты. Как они совмещаются с активной ролью спецслужб Германии, нужно расследовать.
                  Выразим надежду, что те, кого волнует отравление Навального, не будут замалчивать этот факт, что в Германии знали об отправлении Навального еще до диагноза врачей, факт, который возможно раскрывает реальных организаторов отравления Навального." .
                  Ха сега, де!?!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от raydalio Разгледай мнение
                    Путин размаза сащ и Ф-35 с новия Су-75!
                    Сам ли го измисли, или гледаме излъганото пате? кАжи колко броя има Су57, че 75 е с още по-малко..

                    "Талибан конечно террористическая организация, и в России запрещена. Но, если против Америки, тогда можно.
                    А вот с Украинцами нельзя. Ни поздравить. Ни приехать. Ни пригласить. Можно только стрелять. Они ведь свои. Родные. Православные. Должны понять."


                    Last edited by satz; 26.07.2021, 10:14.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      Признавам, че се изненадах. Мислех, че такова нещо е невъзможно в Швейцария - страната бастион на демокрацията:

                      Близо 1 000 000 души (при 6,5 милиона към онзи момент) са следени от службите и старателно са им изписвани досиета десетилетия наред. Става дума за същите „мрачни“ десетилетия между 1960 и 1989 година, когато и в тоталитарна България „всеки е следял всеки“, както утвърждават някои.
                      Само че в Швейцария.

                      Да няма грешка?! Над 900 000 души, дебнати от тайните служби?! В Швейцария?!

                      В спомените си една от жертвите, журналистът Жан-Мишел Берту - швейцарски гражданин, споделя:

                      „Мащабите бяха невъобразими. Всеки, смятан за по-особен или с „нешвейцарско“ поведение рискуваше да бъде следен, независимо дали заради участие в антиядрени демонстрации, посещение на комуни, пътуване до Източна Европа, принадлежност към определени групи или купуване на определени книги.“

                      Най-много го шокира фактът, че познати съграждани, дори негови съседи, докладвали на полицията...



                      Източник: https://www.swissinfo.ch/…/big-brother_secret…/41153312

                      Швейцарци направиха игрален филм по въпроса: http://zelka.org/details.php?id=624922&hit=1
                      Валка,ама ти ли си изненадания?!Нали живееш в Германия?!Не си ли разбрал,че най -големите доносници на тоя свят са германци,швейцарци ,та и австрийци...Австрийците май една идея по-малко ми се струва....Ама то... на това се гради пословичният ред и дисциплина в тия държави...Всеки знае,че "сгафи" ли нещо,веднага ще бъден натопен от съседи ,познати и "приятели"....

                      Коментар


                      • https://www.facebook.com/eli.petrova...50054645336158
                        Eli Petrova

                        22 юли в 15:59 ч. ·
                        Франция! Граждани влизат в кметството на Шамбери и р.азк.ъсват снимката на М.а.к..р.о.н!

                        Коментар


                        • Признавам, че се изненадах. Мислех, че такова нещо е невъзможно в Швейцария - страната бастион на демокрацията:

                          Близо 1 000 000 души (при 6,5 милиона към онзи момент) са следени от службите и старателно са им изписвани досиета десетилетия наред. Става дума за същите „мрачни“ десетилетия между 1960 и 1989 година, когато и в тоталитарна България „всеки е следял всеки“, както утвърждават някои.
                          Само че в Швейцария.

                          Да няма грешка?! Над 900 000 души, дебнати от тайните служби?! В Швейцария?!

                          В спомените си една от жертвите, журналистът Жан-Мишел Берту - швейцарски гражданин, споделя:

                          „Мащабите бяха невъобразими. Всеки, смятан за по-особен или с „нешвейцарско“ поведение рискуваше да бъде следен, независимо дали заради участие в антиядрени демонстрации, посещение на комуни, пътуване до Източна Европа, принадлежност към определени групи или купуване на определени книги.“

                          Най-много го шокира фактът, че познати съграждани, дори негови съседи, докладвали на полицията...



                          Източник: https://www.swissinfo.ch/…/big-brother_secret…/41153312

                          Швейцарци направиха игрален филм по въпроса: http://zelka.org/details.php?id=624922&hit=1

                          Коментар


                          • https://twitter.com/JoshuaPotash/sta...94891203538944

                            Демокрация какво да се прави

                            Коментар


                            • Дугин: Три версии за Русия след Путин

                              Автор: Александър Дугин, zavtra.ru
                              ВСИЧКИ СТАТИИ НА АВТОРА
                              24.07.2021 09:09 387 преглеждания 2 коментар/а"Путин е подготвил всичко това. Но самият той не иска или не може по някаква причина да направи последната стъпка по преместването на „Прозореца на Овертон“. Или оставя това на бъдещето, за да остави оперативно пространство в историята на руската държавност. В условията на коронавируса стана привично хората наоколо един след друг да умират. И близките до нас и по-далечните. И роднините, и случайните. И знаменитите, и никому неизвестните. Пандемията изостря съзнанието за това, че човешкият живот има край. Никой не знае датата на края, но всички знаят, че той ще дойде. Затова и „дългата държава“ на Путин, и струващото ни се безкрайно бавно преместване на „Прозореца на Овертон“, рано или късно ще бъдат изчерпани, както и всичко на този свят. Но във всеки случай трябва ясно да осъзнаем, че занапред изборът не е от два, а от три варианта. След Путин може да последва: - или откат в либерализма; - или да се съхрани статуквото (което е сега); - или да настъпи епоха на истински и пълноценен суверенитет и триумф на руската цивилизация без либералите. Всеки може по различен начин да изчисли шансовете на всеки един от тези сценарии. Да гадае за личностите, да прогнозира и да предлага проекти. Но трябва да избира възможния от три, а не само от два сценария. Именно в това е основното съдържание на идеологическата картография на съвременната руска политика".

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

                                Генезиза и ритуала е древногръцки, както и самите игри.
                                Нацистите обичат да се асоцират със славно минало и доста често използват също и символиката на Римската Империя.
                                А до колко техните предци имат общо с античната цивилизация тази работа малко мяза на историята с нашите северни съседи.
                                Някакви източници за древногръцкия произход на риатуала с факлите? Да олимпйски огън има в древна Гърция и се появява в съвремените олимпийски игри през 1928 година на олимпиадата в Амстердам. Но това спортисти с факли да тичат от древната Олимпия до мястото на игрите, не го е имало в древна Гърция, понеже игрите са се провеждали на метри от храма на Аполон в, който се е запалвал огъня. Освен това нали се сещаш, че в древна Гърция цялото шоу с огъня си е било чисто жреческа работа, така че спортистите едва ли са били допускани до него.
                                Няма как този ритуал да е съществувал в древна Гърция, но е документирано появяването му през 1936 година.
                                Last edited by Бързоходко; 23.07.2021, 08:34.

                                Коментар

                                Working...
                                X