Aбе Ванчо, вие защо биете негрите, та цяло лято ви трошаха магазините !? мм
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Ване, ...
От една страна твърдиш, че за всичко е "виновна" цивилизоваността, която от своя страна е резултат на някакви исторически натрупвания, а от друга страна даваш за пример млади нации, които имат скромни исторически натрупвания и където действителна цивилизованост има в тънки прослойки.
Баш сега с половин око гледам един филм със Самюел Л. Джексън,
Лека!
Протестанските общества/САЩ.Канада/} просперират,защото вижданията им за права,свободи и отговорности се различават съществено от другите деноминации по света/Латинска Америка в случая/...!...И новите заселници тогава в Новият свят носят тези ценности и ги прилагат различно според вижданията си,а не по това колко столетия са просъществували метрополиите им ! Персия,например е стара държава -казват,че и ние имаме жилка от нея/,и е съществувала да речем,колкото е съществувал познатият ни свят,но,днешният и приемник Иран е една от изостаналте държави,тънещи в беззаконност и нищета за гражданите си!
По темата....
Докъде води внезапното внасяне на демокрация в едно неподготвено за нея общество! Случаите са доста и показателми....
Бегло примери-
Турция при Ататюрк-при въвеждане на многопартийна система преаз 1930 г.- това бързо дестабилизира държавата и новоучредените партии са
разтурени силово!
Афганистан крал Аманула 20 те год. на миналият век,свален от "народно"/религиозно/ въстание
Русия-император Александър Втори убит заради реформаторство....
Арабска "пролет" и т.н.
В България при липсата на гражданско общество,малкото реформатори остават капка в морето! Допускането на повече от поносимото количество
свобода в обществото води до обществен дискомфорт със сериозни последствия!.
Решаващото мнозинство съставено от "освободени "роби/,ако е вярно за Османското "робство"/ което не може да
понесе така "лелеяната" свобода...
на първите избори ще възстанови "статуквото",за жалост!
Виждали ли сте животно,нападнато от паразити,как бавно
линее,линее....краят е предизвестен-това ли трябва да се случи?
Така е при диктатурите!
A Самюел Л. Джексън, e милионер,не го мисли,както се казва ,тая шия не е от туршия.такава е била
конюктурата,иначе в Африка щеше да бъде лузър....
Като нашият дето уж компютъра,щеше да пасе козите по баирите на Родината.....Last edited by vanevski; 13.08.2020, 22:33.Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Мен ме брой в средите на покерджиите нищо че излязох от играта преди 10 год ама още ме помнятПоне тия дето са останали живи , много избягаха от България щото ги търсеха едни момчета заради големи заеми, други се пропиха други станаха наркомани има и по затворите дето лежаха и те така .... Може и да чуеш нещо за мене за Асото или Пиката и ако нещо чуеш за мене тия дето най много ме псуват да знайш че тях най- много съм ги обирал
Ама и мене много са ме обирали мамка му , най- много пари ми е отмъквала кат сума една туркиня , 4 пъти съм играл с нея и 4 пъти ме е обирала и от тогава с жени не играя покер , за онова време говоря преди 10 год
Last edited by X_Y; 13.08.2020, 20:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Ами по известен от вальо пъстрака не знам да има, разбира се има разни ..., ама тях не ги брояПоне тия дето са останали живи , много избягаха от България щото ги търсеха едни момчета заради големи заеми, други се пропиха други станаха наркомани има и по затворите дето лежаха и те така .... Може и да чуеш нещо за мене за Асото или Пиката и ако нещо чуеш за мене тия дето най много ме псуват да знайш че тях най- много съм ги обирал
Ама и мене много са ме обирали мамка му , най- много пари ми е отмъквала кат сума една туркиня , 4 пъти съм играл с нея и 4 пъти ме е обирала и от тогава с жени не играя покер , за онова време говоря преди 10 год
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Оня е най-известният комарджия в България
Last edited by X_Y; 13.08.2020, 20:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеВървеше интервю по някаква телевизия, с шеф на някаква малка община в България...
И пича разказва как получили съобщение от фирма-строител в Германия, монтирала преди 100 години метален мост, който и сега се ползва безпроблемно....
Фирмата съобщава на общината, че 100-годишната гаранция на моста изтича и може да се поднови за нови 20 години срещу съответно заплащане...
Познай дали ще платим за продължаване на гаранцията...Last edited by Pyramid; 13.08.2020, 19:56.
Коментар
-
А бе аз не знам кой е бил шев тогава и сега защото става дума за години, но има съд за тази работа, защо след като е сезиран и е минало някакво заседание , някой е осъден, защо не е променено законодателството. Има си следприватизационен контрол/ в дадения случай не знам как се казва/ но е трябвало да се предприеме нещо. Всъщност вчера имаше статия за някаква отсечка към пловдив строена от трейс груп. Гаранцията изтекла 2019 , но сега държавата ще прави ремонт за 86 милиона лв. Въпреки че отдавна било на коловози, имало множество катастрофи, но не бива да бараме трейс,а ще навървим българите
Вървеше интервю по някаква телевизия, с шеф на някаква малка община в България...
И пича разказва как получили съобщение от фирма-строител в Германия, монтирала преди 100 години метален мост, който и сега се ползва безпроблемно....
Фирмата съобщава на общината, че 100-годишната гаранция на моста изтича и може да се поднови за нови 20 години срещу съответно заплащане...
Познай дали ще платим за продължаване на гаранцията...
Коментар
-
Ами то си е написано достатъчно ясно- не съди източника, а съди джурналист- мисирката. Доколко това е правилно мисля че всеки е наясно. Отделно че боко ги е събирал в партията от кол и въже- една от паркинга, друг от отворено общество, друг от дс. Само не знам теб къде те е намерил или ти сам си се набутал
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Никога не съм бил шеф на никаква група ....Ама бая народ комарджии познавам от онова време
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеАми то му има колая- не си купуваш такъв джип и не се тормозиш че е слаб. Опитваш се да отклониш въпроса който е защо са и на прокуратурата джипове по 400 коня- разбрахме че няма да гони шумкарите, но може пък да ходи каскета да се дърпа с фераритата на бобоков или някой друг и затова да са необходими 400 коня
Джип а.к.а сув не искам да си купувам- просто не ми харесват
Я вижте какви коли имам. Вие като нямате, сте лузъри.
Н'е л'тей, Матейко сама?Last edited by Pyramid; 13.08.2020, 19:28.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеВате това със заменките е така, но помниш ли кое беше правителството?
Доколкото си спомням даже си гласуваха някакъв закон да не може да ги съдят за всичко което са свършили тогава
Ще подскажа - сега курнела им е шеф. Доган е на другата група, а на третата беше комарджията.
Като ти подават опорки кажи им да са по-внимателни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеВате това със заменките е така, но помниш ли кое беше правителството?
Доколкото си спомням даже си гласуваха някакъв закон да не може да ги съдят за всичко което са свършили тогава
Ще подскажа - сега курнела им е шеф. Доган е на другата група, а на третата беше комарджията.
Като ти подават опорки кажи им да са по-внимателни.
Ама бая народ комарджии познавам от онова време
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
В БСП може да направи луда кариера
Коментар
Коментар