IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

Системата щели да сменят!? Ама нямат система! Що? Щото идеята е да сменят не системата, а Главния прокурор, а пРЕЗИДЕНТА да амнистира бандитите, дето сега им плащат масрафа по кръстовищата!
    То, поначало, точно Системата, никой от овластените, не е и искал да смени. Що? Ами щото...РАБОТИ. Т.е., калпава кола но, поне знаем, че вози. Сменяме техния Лош с наш си Лош но, т.к.Нашият кучи син, е Наш кучи син...
    ...и така, до второ пришествие.
    А аз все се питам:
    -Добре де, от това, че на една кола разместиш гумите и ѝ пребоядисаш тенекиите, тя друга кола ше ли стане?
    - АМИ НЕ! Същият боклук.
    И, когато, тези или онези, ми говорят за „революция”, чиято главна „особеност” е „още от същото”, когато, както БХ, и „нашите”, тъкмят ефекти вместо ефективност, ме обзема тъга. Бай ви Ганю, все не разбрал.

Коментар

• МРЕЖАТА ЗАГРЯ: Борисов занули политическите трупове - Христо Иванов, Мая Манолова и сие се опъват за промени в Конституцията и за Велико Народно Събрание

https://pik.bg/%D0%BC%D1%80%D0%B5%D0...ews952344.html

Всички "лидери" на протестите вече са ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ, в това число и Курнелиията от БСП. Причината - широко прокламираната от тях манипулация за промяна на системата, за нова конституция и прочее кьорфишеци се оказаха ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА, която те се опитват да пробутат на Българския народ.

След като Борисов най-накрая се съгласи и сам предложи ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, на всичките тези пишман "лидери" веднага им се дръпна фъшкията. Един след друг надпреварвайки се започнаха да се отмятат от вчерашните си призиви и "желания за промяна на системата", и започнаха да пелтечат някакви НАБЪРЗО ИЗМИСЛЕНИ НОВИ ГЛУПОСТИ.

И сега истината лъсна с пълна сила - всичките тези "спасители" на народа са имали едно единствено желание - СТАНИ, ЗА ДА СЕДНА, а като седна НЯМА ДА ПРАВЯ НИКАКВА ПРОМЯНА - само ще започна АЗ ДА КРАДА, а не ти.

Това е ситуацията колеги червени тролове - искахте промяна на системата и я получихте, но защо сега ви се дръпна фъшкията можете ли да ми обясните? Или ще почакате да получите нови инструкции "отгоре" какво да ни лъжете този път и как да ни манипулирате по-ефективно при така създалата се нова ситуация, която ви излови по дребни гащи и която доказа вашите ФАЛШИВИ ПЛАТЕНИ МАНИПУЛАЦИИ?

Коментар

• ...„ -Долу мустакатият диктатор!”...
        ...
        - Авие, другарю милиционер, кого имахте предвид?”

Коментар

• Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение

Това плаче за Главен прокурор!
          Аха.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            И кво стана сега - всички ще ревнат че няма нужда от нова Конституция

И довчера ако са искали промяната и, днес ще я бранят със зъби и нокти.
            Системата щели да сменят!? Ама нямат система! Що? Щото идеята е да сменят не системата, а Главния прокурор, а пРЕЗИДЕНТА да амнистира бандитите, дето сега им плащат масрафа по кръстовищата!

Коментар

• Попаднах на едно интервю по бнр с Дончева, която на ежедневен език обяснява ситуацията.
              Вкарва в повествованието и думата "разджурквам", която е твърде подходяща за персоната на премиера, но иначе принизява нивото на обяснението.

Аз и преди съм го обяснявал подробно, но ние тук до такава степен вече не се понасяме, че масово не се четем един друг, та е пълно с неразбрали. Институтът ВНС е незаобиколим и крайно утежняващ.
              Вариантите са два:
              1. Избираме едно ВНС, но с ясното съзнание, че то ще е последно, на сътвори нова конституция и в нея вече няма въобще да присъства института ВНС, а следващи промени ще се правят само от ОбНС с различни мнозинства.

2. Избираме едно ВНС, което единствено променя К в частта за ВНС, премахва института ВНС, после веднага нови избори за Об НС, което да приеме нова К. Смахнато, но неизбежно.

Татяна Дончева: Премиерът прави опит да разджурка ситуацията с идеята да се спаси

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                Ако не падне Боко, пада България. Завинаги.
                ДОЛУ ! ! !
                И да идва Оная, с косата. Да си го прибира.
                Това плаче за Главен прокурор!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechka 429 Разгледай мнение
                  След като нямате никакво уважение към мнозинството от електората за какво ви е уважението?
                  Мислиш, мислиш и ... току измислиш нещо, но с ясната цел и намерение да затапиш ВРАГА!

Затапването, битката и победата не са прости и лесни неща. Иска се много опит, акъл и кураж.
                  Внимавай с тях!

От казаното разбирам, че си привърженик и гласуваш за гепп.
                  Твое право, никой не може да ти се бърка в рациото, емоцията и избора.

Така и не разбрах, на Вие ли започваш да ми говориш, или се обръщаш към един сборен форумен субект, но аз ще отговоря за себе си.

Не съм наивник и не си въобразявам, че е възможна ситуация, при която БХ или Нинова отидат при другия с наведена "за почест" глава и го поздравят за победа в избори.
                  Очаквам от политиците:
                  - коректен набор от изборни закони (което никога не е било факт у нас!),
                  - коректни избирателни листи (което никога не е било факт у нас!),
                  - коректни и честни избирателни комисии и изчистена процедура (което никога не е било факт у нас!),
                  - дори без признания, преклонения и поздрави, в обществото да се затвърди усещането, че каято цяло у нас изборният процес е честен (което никога не е било факт у нас!),

Тогава заповядай да си говорим за уважение!
                  Аз употребих тази думичка в частност, по повод на това, че без да сме разменяли нито една дума директно с теб, директно започва с обида и обвинение.

Хайде сега, остани за малко със себе си и си задай въпроса: Онзи тип, ако искаше да ме бие, можеше ли да го направи много ярко и резултатно, след сума ти приказки, които изказах напълно неподготвен?
                  Защо не ме наби?!

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Оставка на полицейските шефове,допуснали шепа пияни метежници да създават анархия ! Оставка и то веднага !
                    Всичко друго мога да преглътна, но обругаването на герба - никога! Това е престъпление против държавността и нацията! Очаквам адвокатчето на черепа рано или късно да си получи предвидения от закона all inclusive в централния?

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

Протестите на българите са уникален автентичен вулкан на народния гняв и този вулкан е за реалното бъдеще на България“.

Това каза пред БНР макроикономистът проф. Димитър Иванов.

https://bnr.bg/post/101320275/prof-d..._sTUaax5CFeT2c
                      К'ъв макроикономист, бе!? Тоя е шеф на Първо главно, дясната ръка на Илия Павлов и собственик но "Дума"! Баш мафиот!

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                        Не съм добър на мач, само пасове загадки от мен. И какво толкова чудно има, ако някой не може да улучи топката с боца?
                        Гледай сега как стоят нещата!
                        Не съм разговарял с теб, но съм те засичал из инвестиционните теми, а аз с колеги не искам да се карам по професионални съображения.
                        Както сигурно си забелязал, подминах крайно миролюбиво обстоятелството, че ме наричаш орк и горделиво се тупаш в гърдите, че си сътворил някакво голямо дело, при условие че истината е на точно обратния полюс.

Голяма част от пишещите в тема Политика са тук поради една много важна причина: дори ти да страниш от политиката, тя никога не страни от теб и те настига.
                        Така се случи, че в условията на крайно изострено и неподправено геппаджийство, нашата борса умря и при последното си издихание едва успя да произнесе: Когато се махнат тези, обадете ми се отново, пък да видим дали е възможна реанимация.
                        Ти това не го ли чу?
                        Не го ли усети?
                        Поне не си ли констатирал, че инвеститорите избягаха, а мажоритарите го удариха "през просото". Налага ли се да ти напомням, какво сътвори последно онзи Убавец, дето дори се е професоросал! Загубиха елементарно усещане за чест и срам! Дори не смятам да назителствам и да ти обяснявам, откъде дойде всичко това?
                        Това е директно твърдение, а не пас-загадка!
                        И аз не съм много по футбола - познавам правилата, усещам и разбирам играта поради богато спортно минало, но не съм практически добър.

Двете обществени явления (гепп и борса) не могат да функционират заедно!
                        Те са същностно и културно чужди!

Заеби пасовете, не ти се получи тази приказка, ами кажи - как да стане и в какви срокове, щото да можем да си позволим да зарежем тези "простотии" с политиката и да си гледаме работата и интересите, както го правят всички хора?

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

...
                          Многократно съм подчертавал, ако искаш разговор - показваш уважение!
                          Щото в тази тема ножовете лесно се вадят!
                          След като нямате никакво уважение към мнозинството от електората за какво ви е уважението?

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Ако се окаже, че с т.н. пас-загадка, ти си изненадал стадиона, света и себе дори ... тогава какво ще правим?!
                            Не съм добър на мач, само пасове загадки от мен. И какво толкова чудно има, ако някой не може да улучи топката с боца?

Коментар

• Оказа се, имаме конституционалисти.
                              Те познават материята!!!

За останалите - да четат, да се научат, че да сполучат:

Глава девета
                              ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА. ПРИЕМАНЕ НА НОВА КОНСТИТУЦИЯ

Чл. 153.
                              Народното събрание може да изменя и допълва всички разпоредби на Конституцията с изключение на тези, предоставени в правомощията на Великото Народно събрание.
                              Чл. 154.
                              (1) Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституцията принадлежи на една четвърт от народните представители и на президента.
                              (2) Предложението се разглежда от Народното събрание не по-рано от един месец и не по-късно от три месеца след постъпването му.
                              Чл. 155.
                              (1) Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти от всички народни представители на три гласувания в различни дни.
                              (2) Ако предложението получи по-малко от три четвърти, но не по-малко от две трети от гласовете на всички народни представители, предложението се поставя за ново разглеждане не по-рано от два и не по-късно от пет месеца. При новото разглеждане предложението се приема, ако за него са гласували не по-малко от две трети от всички народни представители.
                              Чл. 156.
                              Законът за изменение или допълнение на Конституцията се подписва и се обнародва от председателя на Народното събрание в "Държавен вестник" в седемдневен срок от приемането му.
                              Чл. 157.
                              Великото Народно събрание се състои от 400 народни представители, избрани по общия ред.
                              Чл. 158.
                              Великото Народно събрание:
                              1. приема нова Конституция;
                              2. решава въпроса за изменение територията на Република България и ратифицира международни договори, предвиждащи такива изменения;
                              3. решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление;
                              4. решава въпросите за изменение на чл. 5, ал. 2 и 4 и на чл. 57, ал. 1 и 3 от Конституцията ;
                              5. решава въпросите за изменение и допълнение на гл. девета от Конституцията.
                              Чл. 159.
                              (1) Правото на инициатива по предходния член имат най-малко една втора от народните представители и президентът.
                              (2) Проектът за нова Конституция или за изменение на действащата, както и за промени в територията на страната по чл. 158 се разглежда от Народното събрание не по-рано от два месеца и не по-късно от пет месеца след внасянето му.
                              Чл. 160.
                              (1) Народното събрание решава да се произведат избори за Велико Народно събрание с мнозинство две трети от общия брой на народните представители.
                              (2) Президентът насрочва избори за Велико Народно събрание в тримесечен срок от решението на Народното събрание.
                              (3) С произвеждането на избори за Велико Народно събрание пълномощията на Народното събрание се прекратяват.
                              Чл. 161.
                              Великото Народно събрание приема решение по внесените проекти с мнозинство две трети от всички народни представители на три гласувания в различни дни.
                              Чл. 162.
                              (1) Великото Народно събрание решава само тези въпроси от Конституцията, за които е избрано.
                              (2) В неотложни случаи Великото Народно събрание изпълнява функциите и на Народно събрание.
                              (3) Правомощията на Великото Народно събрание се прекратяват, след като то се произнесе окончателно по въпросите, за които е избрано. В този случай президентът насрочва избори по реда, определен със закон.
                              Чл. 163.
                              Актовете на Великото Народно събрание се подписват и обнародват от неговия председател в седемдневен срок от приемането им.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

Направиха им пас-загадка и сега надуват мозъци като орки над нови опорки.
                                Сега ще ги видим дали са искали действителни промени или са се гласили да вземат за да консумират властта и да окрадат де що има останало за крадене. Бяха свикнали - "СтАни за да седна" и се гласяха да сядат
                                А "народа" и "демокрацията" са станали само думи лишени вече от смисъл и празни от съдържание, както би рекъл някой адвокат
                                Ако се окаже, че с т.н. пас-загадка, ти си изненадал стадиона, света и себе дори ... тогава какво ще правим?!

Ако си толкова самомнителен, себелюбив и уверен в собствената си непогрешимост, кажи да си пускам отпуска и постоянно да рифрешвам за нови твои пасове!

Многократно съм подчертавал, ако искаш разговор - показваш уважение!
                                Щото в тази тема ножовете лесно се вадят!

Коментар

Working...
                                X