IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

    Ми не реформи им трябват.

    21 бележки по предложенията на Борисов за ВНС и нова Конституция

    Борисов направи гневно обръщение, в което поиска свикване на Велико народно събрание (ВНС), промени в Конституцията и прекратяване на протестите, защото изпълнявал техните искания. ГЕРБ-активът радостно приветства предложенията, даже известно злорадство се долови.

    Тонът на Борисов издаваше, че за поред път е обиден, че „му протестират“. Сякаш той е държавата, той е властта, той е Слънцето и въздуха. И с отвращение приема да направи промени, само и само да спрат протестите. Но, за съжаление, ни се предлага поредната Перестройка, симулираща решения. Ето само някои бележки:

    По предпоставките:
    1. Протестите искат безусловната оставка на Борисов. Не искат той да променя Конституцията.
    2. Борисов признава, че политическата система е зле. Но не поема отговорност за това. Сякаш той днес се е появил и е намерил така държавата. Протестите искат виновниците за последните 10 години да си поемат отговорността за положението, до което са ни докарали.
    3. Учудваща е радостта на ГЕРБ-актива, че положението е зле. Нали до вчера твърдяха, че всичко е ок.
    4. Същите медии и интернет тролове, които до вчера ни обясняваха как всичко е ок, днес радостно говорят как нищо не е наред. И не виждат противоречие в това. Важното е да са успоредни с линията на партията.
    5. Политиците, отговорни за „забиването“ на държавата, да се опитват да правят неин рестарт, е все едно крадец да бъде оставен да рестартира охранителна система.
    6. Или все едно Тодор Живков да беше повел страната към демократичност.
    7. ГЕРБ можеше да покаже, че наистина е антикомунистическа партия, като изгони от редиците си всички бивши членове на БКП и всички сътрудници на Държавна сигурност. Но не го направи и затвърди славата си на един от истинските наследници на БКП.
    8. Борисов използва същия комуникационен инструмент през 2016г. Тогава имаше същата реторика за ВНС и промяна в Конституцията. Печелене на време и отклоняване на разговора.
    По процедурата:
    1. Ако се свиква ВНС, то не се назначава служебно правителство. Текущото правителство си управлява, даже и в режим на оставка.
    2. По процедура предложенията за свикване на ВНС се разглеждат в интервал от 2 до 5 месеца. Дотогава текущият парламент си функционира спокойно. Както и правителството.
    3. Ако изрично при свикването на ВНС не му се възложи от сегашния Парламент да избира друго правителство, текущото правителство си управлява за целия период на ВНС. Година, две, колкото там им трябва да си обсъждат. Дали сегашното ще гласува за нов кабинет, как мислите?
    4. Даже и след разпускането на ВНС, не се назначава служебен кабинет. Текущото правителство си остава на власт до избиране на нов Парламент и гласуване на ново правителство.
    5. Всичко това е вариант кабинетът „Борисов 3“ да управлява следващите години до избор на нов Парламент и ново правителство. Даже и да подготвя всички изборни процедури до тогава.
    6. ВНС не приема нищо друго освен Конституция. Т.е. няма да се разглеждат и обсъждат никакви антикризисни мерки. Което е в пряко противоречие с досегашните опорки, че трябва действащо НС до редовните избори, за да се приемат спешно антикризисно законодателство.
    По самите предложения:
    1. Предложенията са повърхностни, могат да се решат от промени в няколко закона, нямат нужда от свикване на ВНС. И не отговарят на исканията на протеста.
    2. Няма истинска реформа на Прокуратурата и фигурата на Главния прокурор. Предложение Главният прокурор да прави отчет на 6 месеца пред Парламент е забавно, особено като е направено от човек, който използва всякакви трикове да не се яви на отчет пред Парламента.
    3. Няма нищо за разследване на Главния прокурор, за избирането му, за намесата му в работата на всеки един друг прокурор, за възможностите за тормоз над всеки един друг прокурор.
    4. Удобно се намалява мандата не само на Главния прокурор, а се намаляват мандатите и председателите на съдилищата. Т.е. директен удар по Лозан Панов.
    5. Има опит за разделяна на ВСС, но отново силно е застъпена политическата квота. Отново партиите в Парламента ще определят голяма част от ВСС, но след това ще твърдят, че няма политическа намеса в работа му.
    6. „Съдийски съвет на прокурорите“ е също толкова смислен, колкото да се направи „Прокурорски съвет на съдиите“. Прикрива се, че отново прокурорите са приравнени със съдиите, което е в основата на съветската прокурорска система и няма нищо общо с демократичните принципи.
    7. Намаляване на броя народни представители е примамлива, но глупава популистка мярка. Процентното съотношение трябва да се гледа. С по-малко на брой депутати властта ще се концентрира в големите партии, а малките ще влизат по-трудно в парламента. Това, че някои шоумени не разбират от елементарна аритметика, не е основание за промяна в конституцията.

    Да, предлага ни се срамна Перестройка, скрита зад лексиката за рестарт. Предлага ни се мимикрия. Предлагани се същата стара мухлясала реторика. А хората просто не искат старите комунисти и ченгета от ДС да ги лъжат повече. Не искат отломки от миналото да решават бъдещето.

    Тактиката на влудяване на хората, на изгорената земя, на отказ от поемане на отговорност за досегашните действия, хвърлят обществото ни във все по-дълбока криза. Явно жаждата за власт е неутолима.

    Жалко.

    Хубав ден!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Нека димитровградският фигурант послуша един път гласа на народа.ОСТАВКА !

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        От два дена всичкото реформатор се изказва против реформите
        Томислав Дончев: Чакат ни протести повече от една година

        Оставането ни в Министерския съвет оттук-нататък е вреда, обяви вицепремиерът

        Дончев съобщи, че анонсираните вчера от премиера Борисов инициативи били обсъждани от няколко седмици. "Това в никакъв случай не е импровизация", каза още той и добави, че ГЕРБ били започнали да мислят тези промени "преди около 5 години". А сега ги обявили, защото явно сега хората имат нужда от тях.

        "Нямаме нужда да печелим време - каза още Дончев. - От чисто политическа гледна точка оставането ни в Министерския съвет оттук-нататък е вреда. Защото е вреда! Чисто политически за нас е най-изгодно да има избори веднага".

        Но той няма да подадат оставка, "защото нищо няма да се промени - ще се сменят фигурите и след това ще бъде същото, може би с няколко различни нюанса".


        хахахахахахахахахахаха- напрауууууу хахахахахахахах. Само си представи крадецът на коли прави избори и целуващият ръце барни ръбъл пише конституция- още веднъж хахахаха

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          От два дена всичкото реформатор се изказва против реформите
          Ми не реформи им трябват.

          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
            Десет пъти обеснявам, че това не е истинския протест, Герберите нама да се разминат само със ТОЗИ протест насочван от Отровното Трио.
            В даден момент, едните протестиращи ще се разграничат от другите протестираши.
            Ще има и социално-икономически протест като почне есента.

            Една любопитна подробност от тези с едноцифреното IQ, се пропуска обаче,
            ясно се заяви, че когато се насрочат избори за ВНС, борисов се оттегля. (за мен е лъжа)
            По закон, това автоматично води до оттегляне на правителството.
            Това става ПРЕДИ избора на ВНС.
            Тезата, че така борисов остава на власт не е много валидна, освен ако борисов реши, че няма да се махне, което не ми се струва реалистично, защото при такова обещание, ако не го спази, площада ще се напълни с поне 200 000 човека за има няма 20 минути, и ще има погром.
            Е нали докато има ВНС има и правителство. Баце може пак да е премиер.

            Аз доколкото разбрах като се вземе решение за ВНС и Баце подава оставката.

            Коментар


            • От два дена всичкото реформатор се изказва против реформите

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                Служебното правителство е 30-40 дни, президента е избран мажоритарно, след акцията на христо иванов той също ще влезе, курдела не знам. И кажи де , не ни мъчи какво ще правят половин година горните при служебно правителство
                Обясних вате по-доле. Да зèмеш да прочетеш, а?
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                  Имаше но не се сещаш, нали?

                  Голяма глупост си написал.
                  Рестарт ще прави евентуално новоизбрано ВНС. А не БХ.

                  Това иска и резидента, и Чери, и Ицката, и госпожа-другарката Лъжа...
                  Но те искат да го правят по техен си, така да се каже особен начин.

                  Как разбра за особеният начин- според матеев всичко ще бъде чисто и просто- това са негови думи, на мен и на още някой вчера ги написа

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                    Десет пъти обеснявам, че това не е истинския протест, Герберите нама да се разминат само със ТОЗИ протест насочван от Отровното Трио.
                    В даден момент, едните протестиращи ще се разграничат от другите протестираши.
                    Ще има и социално-икономически протест като почне есента.

                    Една любопитна подробност от тези с едноцифреното IQ, се пропуска обаче,
                    ясно се заяви, че когато се насрочат избори за ВНС, борисов се оттегля. (за мен е лъжа)
                    По закон, това автоматично води до оттегляне на правителството.
                    Това става ПРЕДИ избора на ВНС.
                    Тезата, че така борисов остава на власт не е много валидна, освен ако борисов реши, че няма да се махне, което не ми се струва реалистично, защото при такова обещание, ако не го спази, площада ще се напълни с поне 200 000 човека за има няма 20 минути, и ще има погром.
                    Боко лъже и с гъза си. Случайно ли му казват „Боко Истината”?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                      Бсп не могат да предотвратят свикване на ВНС.
                      А и не виждам логика в това което казваш?
                      Депутатите във ВНС се избират на избори, не ги назначава БХ.

                      Руският агент, резидента, не иска това, защото на избори няма шанс.
                      Христо Иванов също не иска това - поради същата причина.
                      Курнела не иска това. Да казвам ли защо?
                      Чери също не иска това.
                      ...
                      Ако някой иска, да продължи.

                      Те искат оставка и служебно правителство за половин година, това им стига.
                      Да казвам ли какво ще правят половин година?

                      Служебното правителство е 30-40 дни, президента е избран мажоритарно, след акцията на христо иванов той също ще влезе, курдела не знам. И кажи де , не ни мъчи какво ще правят половин година горните при служебно правителство

                      Коментар


                      • Десет пъти обеснявам, че това не е истинския протест, Герберите нама да се разминат само със ТОЗИ протест насочван от Отровното Трио.
                        В даден момент, едните протестиращи ще се разграничат от другите протестираши.
                        Ще има и социално-икономически протест като почне есента.

                        Една любопитна подробност от тези с едноцифреното IQ, се пропуска обаче,
                        ясно се заяви, че когато се насрочат избори за ВНС, борисов се оттегля. (за мен е лъжа)
                        По закон, това автоматично води до оттегляне на правителството.
                        Това става ПРЕДИ избора на ВНС.
                        Тезата, че така борисов остава на власт не е много валидна, освен ако борисов реши, че няма да се махне, което не ми се струва реалистично, защото при такова обещание, ако не го спази, площада ще се напълни с поне 200 000 човека за има няма 20 минути, и ще има погром.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

                          Комунистите и останалата паплач ,която я държим извън власта вече над 10г,така са ОГладняли че ще ОПЛОСКАТ за няма и 2 седмици всичко.До изборите може да направят и 6-я фалит след тяхно "управление"

                          Затова,за нищо за света,по какъвто и да е начин и без значения от нищо ,по никакъв повод, НЕ ТРЯБВА да им се дава легитимно спечелената власт ! И то защо? За да доидат некви смешни служебни правителства на димитровградския тикчоч фигурант, и на който тиквоч Главния сътрудник е следствен за намирането на папки Строго секретно в тях.Просто си представи ако тоя тиквоч състявя превителство какво ще стане.

                          И какъв е тоя ръш за избори ,като има редовни такива след няколко месеца ??????? Кой се страхува от избори ?
                          ВИЕ се страхувате, гербавите.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Svetlin Разгледай мнение

                            Празни приказки.
                            С други думи казано- нас не ни интересува кой управлява територията, нас ни интересуват нашите интереси и ние да сме добре. А вие- вие сте идиоти

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              БРЮКСЕЛ И НИЕ

                              "55 европейски депутати внесоха искане в деловодството за Европарламента за специално заседание, посветено на кризата с демокрацията, законността, свободата на медиите и корупцията в
                              България.
                              Изисква се и участие на Еврокомисията в него, за да даде отговор за политиката си спрямо нашата страна.
                              Истинската битка ще е за включване на предложението в дневния ред.
                              Направи ми впечатление, че само с няколко изключения
                              евросоциалистите, предвождани от Станишев, се дистанцираха от инициативата."
                              Барби откъде е това , отваря някаква страница във фейсбук на смолян

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                                Щото мафиотите имат повече чест отколкото политиците

                                По-лесно е да се договориш с мафиот, отколкото с политик.
                                Мишо бирата имаш предвид нали??

                                Коментар

                                Working...
                                X