Първоначално изпратено от mathematician
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеАко утре излязат 400-500 хиляди души и нещата се решават веднага още същия ден.
Жалко, че ще са пак 50-60 хиляди си мисля.
Жалко, че няма лидери. Много са им слаби посланията. Не успяват да запалят и увлекат хората.
Проблемът е, че няма проблем. Затова и няма лидери, затова и няма послания.
Ако имаше сериозен проблем като да бръкнеш в джоба на хората както при Виденов имаше хипер-инфлация и тогава всички спестявания на хората се изпариха. Или па при първите протести срещу Баце кога тока скочи доста, беше криза и бръкна дълбоко в джоба на хората.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Вчера в темата "За Успеха" пуснах това заглавие и директния линк от медията
(
Извинявай, не съм видял. Не вися постоянно във форума.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Знаеш че не съм по четките, но ще каже че мога да пиша гладко, зависи на кого...
Коментар
-
Знаеш че не съм по четките, но ще каже че мога да пиша гладко, зависи на кого...
........................................
Прочетох ти първото изречение и ми стига .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеЕто това е новата "реалност" , в която иска да ни вкара мръсната краварска педерунгелска сган.
За "Оскар" ще бъдат номинирани само филми с гейове, лесбийки, цветнокожи, инвалиди и транссексуални
Вече става брутално и все по-перверзно и извратено, все по-гнусно и ужасно, новият диктат, новата културна идеология в действие под формата на поръчкови занаятчийски филми
Краварите налагат извратената си културна мода навсякъде по света
Значи само след 3 - 4 години на така наречените "оскари" от 10 наградени ще видим задължително 9 цветнокожи и тъмнозелени, от които всичките ще са гейове, лесбийки и джендъри и всякакви транс галактгични сексуални полове и само 1, само 1 награден актьор с бял цвят на кожата ей така за разнообразие в общия сбирщайн
- 1 like
Коментар
-
Ето това е новата "реалност" , в която иска да ни вкара мръсната краварска педерунгелска сган.
За "Оскар" ще бъдат номинирани само филми с гейове, лесбийки, цветнокожи, инвалиди и транссексуални
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеИ преди 2-ри не можах да спя, същото се повтаря и днес.
Народе????
Е, да не влизаме в непривични роли, просто не е прилично.
Исках да споделя за статия, която прегледах преди малко. Не вървят добре нещата!
Харалан е умно момче, но има един голям проблем. Ужасно му се забелязва – кога изказва позиция по убеждение и кога работи по поръчка.
Както вика българският народ - Личи си като е зел!
Щом земе, Харалан изпада в едно типично за него хараланене.
Отбива номер с учени думи и гледа да си отработи поръчаното.
В общи линии това е гадна работа, но откак превърнаха и лекарите в търговци, всички червени линии бяха брутално преминати и вече няма граници за мерзостта, безчестието и предателството, изненадите са рядко явление.
Той сам се е произвел в чин „социален антрополог“, което на човешки език би трябвало да значи, че предметът на неговите изследвания е обществената (небиологичната) същност на човека. Темата е занимавала човешкия ум още от времената на Аристотел, което е нарекъл човека – политическо животно, което е надарено с език.
Вместо да изследва истинските причини за жестоката социална контракция и отношението на значимите социални групи в обществото ни към нея, той си е изсмукал от пръстите някакви тотални измислени от него три фокусни групи, който формирали протеста. Сигурно е гледал в тавана на хладния си кабинет и ги е измислял. На площада няма такова нещо.
Ще отида и по-нататък. Измислил е 3 групи, но действителна цел на тази статия е да изпълни щедро платена поръчка, която е гласяла следното: Докажете, че всичко се дължи на и се случва по поръчка и в интерес на криминалната класа!
И понеже Харалан е човек и понеже хараланенето му иде отръки, човекът е употребил дисциплинирано в текста едно към едно това, което му е поръчал възложителят. Дори не е направил опит да прикрие типичното за възложителя невежество - „криминална класа“ е художествено и журналистическо понятие, не е подходящо за употреба в статия на учен. От едната кумова срама е посочил тази група като трета (последна) в списъка, но това не бива да ви заблуждава - акцентът е точно там.
Но ... парите са си пари!
Тъжно, Харалане!
Поне да беше смотал наукообразно нещо от следния смислов наратив - първоначалното натрупване приключи, място за нови играчи на практика няма и по тази причина започва "преразпределението", при което "политическата класа" и специална и прилижена до нея "криминална класа" прилага опити за изземване от останалите, което включва и неприближена "криминална класа". Точно последната се съпротивлява!
Иначе се получава смислов нонсенс. Обобщаващото явление "криминална класа" е организирало метеж срещу самата себе си, защото тя е започнала да се самоограбва
Лудост някаква!
България
Харалан Александров: "Надеждите на още едно поколение са на път да претърпят крушение"
Утре ще припомня някои факти които се забравят. Утре, защото сега аудиторията е малка..
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
И преди 2-ри не можах да спя, същото се повтаря и днес.
Народе????
Е, да не влизаме в непривични роли, просто не е прилично.
Исках да споделя за статия, която прегледах преди малко. Не вървят добре нещата!
Харалан е умно момче, но има един голям проблем. Ужасно му се забелязва – кога изказва позиция по убеждение и кога работи по поръчка.
Както вика българският народ - Личи си като е зел!
Щом земе, Харалан изпада в едно типично за него хараланене.
Отбива номер с учени думи и гледа да си отработи поръчаното.
В общи линии това е гадна работа, но откак превърнаха и лекарите в търговци, всички червени линии бяха брутално преминати и вече няма граници за мерзостта, безчестието и предателството, изненадите са рядко явление.
Той сам се е произвел в чин „социален антрополог“, което на човешки език би трябвало да значи, че предметът на неговите изследвания е обществената (небиологичната) същност на човека. Темата е занимавала човешкия ум още от времената на Аристотел, което е нарекъл човека – политическо животно, което е надарено с език.
Вместо да изследва истинските причини за жестоката социална контракция и отношението на значимите социални групи в обществото ни към нея, той си е изсмукал от пръстите някакви тотални измислени от него три фокусни групи, който формирали протеста. Сигурно е гледал в тавана на хладния си кабинет и ги е измислял. На площада няма такова нещо.
Ще отида и по-нататък. Измислил е 3 групи, но действителна цел на тази статия е да изпълни щедро платена поръчка, която е гласяла следното: Докажете, че всичко се дължи на и се случва по поръчка и в интерес на криминалната класа!
И понеже Харалан е човек и понеже хараланенето му иде отръки, човекът е употребил дисциплинирано в текста едно към едно това, което му е поръчал възложителят. Дори не е направил опит да прикрие типичното за възложителя невежество - „криминална класа“ е художествено и журналистическо понятие, не е подходящо за употреба в статия на учен. От едната кумова срама е посочил тази група като трета (последна) в списъка, но това не бива да ви заблуждава - акцентът е точно там.
Но ... парите са си пари!
Тъжно, Харалане!
Поне да беше смотал наукообразно нещо от следния смислов наратив - първоначалното натрупване приключи, място за нови играчи на практика няма и по тази причина започва "преразпределението", при което "политическата класа" и специална и прилижена до нея "криминална класа" прилага опити за изземване от останалите, което включва и неприближена "криминална класа". Точно последната се съпротивлява!
Иначе се получава смислов нонсенс. Обобщаващото явление "криминална класа" е организирало метеж срещу самата себе си, защото тя е започнала да се самоограбва
Лудост някаква!
България
Харалан Александров: "Надеждите на още едно поколение са на път да претърпят крушение"
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Човече, ти си сътворил чудо!
Толкова дълъг текст си ми написал, при това гладко звучащ.
Наистина съм заинтригуван и любопитен, имал ли си такъв опит и такова изживяване във форума друг път?
Конкретната новодемократична история на страната съм я изживял лично в цялата и прелест и без спестяване на никакви подробности. Подозирам, че я познавам по-добре и по-отдавна от теб.
Старата система ме изплю безмилостно, щото много ми знае устата, още в самото начало на 91-ва и оттогава нямам нищо общо с държавна служба, партии, профсъюзи и всякакви подобни. Да не говорим, че буквално до края на века ежедневно съм се събуждал без никаква яснота - дали и как ще изкарам поредния ден.
Отделянето на "комунистите" в нещо като уникално, неповторимо и неслучвало се в човешката история явление, по моите субективни и непретенциозни, но категорични убеждения, е просто една дълбоко лична и изцяло емоционална реакция. Просто има определена порода хора, които имат склонност да изключат рациото и да минат изцяло на емоционални релси. Допълнително, това е някакъв опит за слагане на личната съдба на преден план, като се игнорира или драстично не се познава човешката история и темелите, които стоят в основата на проекта хомо сапиенс. Ако вложим порядък в нещата и, разбира се, ако познаваме непредубедено опита човешки ще видим, че винаги и без изключение става дума за едно и също - една амбициозна и като правило малобройна група хора (белязана и от други качества - някои от тях позитивни, но други не си струва да бъдат споменавани), яхва голямата група от хора и върши с тях разни неприлични неща. Неприлични не е политическа или икономическа, а морална категория. Пак акцентирам - това все пак е един голям проект, има върховен автор, нещата вероятно опират дори до Него. Е, той работи с безкрая, а ние сме тленни, временни и чувствителни.
Целият процес е облечен в мотиви, аргументи, смайващ хуманизъм, човеколюбие, грижа за човека и други тинтири тире минтири. Моделът е еднакъв, но реториката и понятийният апарат са различни.
Сега конкретно!
Човече, много си се объркал, ама много!
Отделянето на БХ в някаква различна и алтернативна група и произвеждането му в "некомунист" е смислов, логически, исторически и практически нонсенс. Не акцентирам на хвърлената му партийна книжа, опитвам се да кажа, че неговата същност в най-голяма степен се покрива съдържателно с така мразените от теб "комунисти".
От възможно най-лошия вид - при него дори бегли подозрения за идеи и идеали са напълно изключени.
Ей, човече, този ви направи на маймуни! Как ви успива и ви кара да вярвате, че той е различен и е алтернатива на "комунистите", как ви вкара в паралелна и фалшива реалност. Удари си шамар, удари си главата в стената, събуди се!
Този просто ви оножда в мозъците, изнасилва ви церебрално!
Не съм сигурен напълно, коя от множеството възможни дупки и отверствия използва, но със сигурност от неизползваните на тласъци изтича под налягане превърната в каша непотребна тъкан.
Отдавна няма никакви "комунисти", никой няма да ги слага на власт!
Няма нещо с което да не съм съгласен в поста ти, но очевидно трябва да изясня нещо.
Ся да ти кажа гледам нещата от страни. Споменах няколко пъти през тези месеци по различни поводи на хора които се връщат в миналото и с носталгия говорят за бай Тошо. Та им казах:
Сега е бай Тошо! Точно сега! От едно десетина години! От какво се оплаквате?...
И друго казах преди няколко дена:
Бай тошо е велик, а Буда е неговият пророк.
Това последното е цитат. Та не съм му фен ич, обаче проблемът за мен е че промяна искат тези, които са всъщност създателите му. Браздата...
Мисля че изясних някои неща, но може и да не съм, така че в случая приемам критики.
Ся друго интересно чета в 24 часа:
Демократична България и Боец се разграничиха от декларация на триото и сие.
Ще почнат да се усещат някои за какво става въпрос в момента. Това е добре, показва че все пак такава бразда съществува или поне се появява сега и за други. На тях обаче това трябваше да е ясно още преди.
Но като цяло виждам че българският народ е мъдър. Оцени протестите по достойство, което си личи по мащаба им. Оцени кой стои зад тези протести.
Такива работи начев. Според показаното на тези протести БХ е от тази страна на браздата. Който иска нещо да промени към добро, трябва много да внимава, тези от тази страна на браздата някакси ще се разберем, обаче всеки опит за помощ от другата страна може да провали всичко.
За такива опити някой беше казал - по делата им ще ги познаете...
Last edited by Имхотеп; 10.09.2020, 02:05.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Понеже далеч не си от тези които презирам, ще сваля отново малко гарда за твое удоволствие.
В далечната '94 ли беше, '95 ли беше, БКП (К) спечелиха изборите, имаха пълно мнозинство, съставиха правителство начело с Жан Виденов. Още отпреди доста време имах обеца на ухото и продажбите които правех бяха само в долари. Ама не по курса, а в банкноти или най-добре в превод. Нищо друго. Ако клиент нямаше долари, нямаше как да купи там каквото искаше от мен. Това е малко встрани от въпроса, но не съвсем, та затова споменавам...
Както и да е, въпреки политиката която имах за плащанията, реших че е минало достатъчно време и не е толкова важно кой ще управлява. Това беше някакво самоуспокоение, но правилото за плащане в долари си остана.
Вече края на '95 и цялата '96, та до март '97 нещата в България взеха да - не отиват, ами да пропадат със страшна скорост. Долара достигна 3000 лева, заплатите и пенсиите вървяха от 1 до два-три долара. Спомням си някаква стачка на лекарите които искаха 100 долара заплата... Помниш ли това време?
Така... за бизнеса си човек трябва да се грижи сам, но за политиката на държавата може само да отиде и да гласува. Не може много друго да направи.
Така се появи втората линия, или направо бразда - никога повече няма да имам нищо общо с БКП (С). Винаги против.
Историята показва че винаги когато тези хора са на власт, България потъва.
Много дълго стана като за мен, но това са правилата които спазвам. Това е фундамента на моите разбирания, откъдето започва да се изгражда мнението ми.
И няколко извода съм си направил - никога повече БКП (К). Ако случайно имате интереси които съвпадат, то това е голям червен флаг! Означава че нещо не е наред. Тези хора за възпитани с лъжа, и това е техния начин за оцеляване. Лъжа и малко кютек, и всичко е наред!
Ако нещо не е ясно, с удоволствие ще изясня.
Но може би най-важният извод е че - хубаво, не искате БХ, но е добре да спазвате някаква политическа хигиена така да се каже. Ако някой споделя същата политическа хигиена като мен и иска да маха сега БХ, то е редно да погледне от коя страна на браздата се намират евентуалните съюзници.
Защото погледнато от горе, от едната страна е БКП (С) а от другата - почти всички останали.
Затова сто пъти по-добре БХ сега, отколкото БКП(С) когато и да било.
Толкова дълъг текст си ми написал, при това гладко звучащ.
Наистина съм заинтригуван и любопитен, имал ли си такъв опит и такова изживяване във форума друг път?
Конкретната новодемократична история на страната съм я изживял лично в цялата и прелест и без спестяване на никакви подробности. Подозирам, че я познавам по-добре и по-отдавна от теб.
Старата система ме изплю безмилостно, щото много ми знае устата, още в самото начало на 91-ва и оттогава нямам нищо общо с държавна служба, партии, профсъюзи и всякакви подобни. Да не говорим, че буквално до края на века ежедневно съм се събуждал без никаква яснота - дали и как ще изкарам поредния ден.
Отделянето на "комунистите" в нещо като уникално, неповторимо и неслучвало се в човешката история явление, по моите субективни и непретенциозни, но категорични убеждения, е просто една дълбоко лична и изцяло емоционална реакция. Просто има определена порода хора, които имат склонност да изключат рациото и да минат изцяло на емоционални релси. Допълнително, това е някакъв опит за слагане на личната съдба на преден план, като се игнорира или драстично не се познава човешката история и темелите, които стоят в основата на проекта хомо сапиенс. Ако вложим порядък в нещата и, разбира се, ако познаваме непредубедено опита човешки ще видим, че винаги и без изключение става дума за едно и също - една амбициозна и като правило малобройна група хора (белязана и от други качества - някои от тях позитивни, но други не си струва да бъдат споменавани), яхва голямата група от хора и върши с тях разни неприлични неща. Неприлични не е политическа или икономическа, а морална категория. Пак акцентирам - това все пак е един голям проект, има върховен автор, нещата вероятно опират дори до Него. Е, той работи с безкрая, а ние сме тленни, временни и чувствителни.
Целият процес е облечен в мотиви, аргументи, смайващ хуманизъм, човеколюбие, грижа за човека и други тинтири тире минтири. Моделът е еднакъв, но реториката и понятийният апарат са различни.
Сега конкретно!
Човече, много си се объркал, ама много!
Отделянето на БХ в някаква различна и алтернативна група и произвеждането му в "некомунист" е смислов, логически, исторически и практически нонсенс. Не акцентирам на хвърлената му партийна книжа, опитвам се да кажа, че неговата същност в най-голяма степен се покрива съдържателно с така мразените от теб "комунисти".
От възможно най-лошия вид - при него дори бегли подозрения за идеи и идеали са напълно изключени.
Ей, човече, този ви направи на маймуни! Как ви успива и ви кара да вярвате, че той е различен и е алтернатива на "комунистите", как ви вкара в паралелна и фалшива реалност. Удари си шамар, удари си главата в стената, събуди се!
Този просто ви оножда в мозъците, изнасилва ви церебрално!
Не съм сигурен напълно, коя от множеството възможни дупки и отверствия използва, но със сигурност от неизползваните на тласъци изтича под налягане превърната в каша непотребна тъкан.
Отдавна няма никакви "комунисти", никой няма да ги слага на власт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Начев, за наливането на акъл в мозъка в главите на бандата от тикви моа да сваля от стената в механата двата каракулака - 1 за мен и 1 за теб, стари хайдушки ковани каракулаци по на 130 - 140 години са,, автентични са, здрави и корави ковани дебели остриета по 7 - 8 мл. Ще свършат работа
Хуманизмът ми ми играе номера. До този момент все не успявам да се снабдя с подходущо оръдие на труда, което трайно и доказано да върши работа на "фуния". \Па и да е постоянно под ръка.
Като ме ядосат тук, грабвам първата достъпна неокастрена тояга, ама не винаги има в наличност това, което ще ми свърши подходяща работа.
Силно ме заинтригува ти с тези каракулаци!Last edited by nachev; 10.09.2020, 01:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Глупости пишеш ти трол-оцветител.
Човекът е професор в Софийския университет.
Доцент е станал на 35 години, доктор на науките на 39 и професор на 40.
А ти си обикновено тролче, което ако не оцветява като малко дете писанията си, няма да е щастливо.
Май е истина, че дъртаците се вдетиняват.
Вярно е, че проф. Людмил Георгиев беше в ръководството на ДПС, което не мога да му простя, ама поне е срещу МУТРАТА от Банкя.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеАко утре излязат 400-500 хиляди души и нещата се решават веднага още същия ден.
Жалко, че ще са пак 50-60 хиляди си мисля.
Жалко, че няма лидери. Много са им слаби посланията. Не успяват да запалят и увлекат хората.
А лидери на протеста има - резидент радев, тримата глупаци, курнела с партията си. То убаво ама Чери даде 15 хиляди и повече не му се дават. Каза че другите щели да дадът. Е, очевидно другите са се стиснали, съответно се спихна и протеста.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар