IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Ване, твоите въпроси ,,,
    Само ако ти е интересно и доколкото има връзка с темата.

За иракските войни ми беше интересно, чак такива подробности не знам, а каквото съм знаел, забравил съм го.
    Да,повторението било майка на знанието.... Писахме за официалните заплахи на руският фюрер и сателитите му,жълтурковците и ислямистите....

Но те разбирам ти имаш синдромът Грийнъм-Комън/виж гуглето/,но вярвай ,не си струва,,,,

Руският фюрер си има официална доктрина,нищо че се шегува ,че подчинените му обречени мурзилки ще отидат направо в рая-както муджихадините с поясите с бомби при седемдесетте девици в мюсюлманският "рай"....

Руският фюрер продължава започнатото през 2014...

Доктрината Путин

В историческата си реч на 18.04.2014 г. в Георгиевската зала на Кремъл, В.В.Путин изложи съществената част от новата доктрина.

2.Русия повече няма да разглежда себе си като част от европейската, още по-малко, от евроатлантическата цивилизация. Русия се отказва от комунистическите и от „псевдодемократичните” догми. Русия вече не вярва в универсалните ценности за свобода, права на човека и демокрация, както и в всякакви универсални модели. Всяка силна страна сама по себе си е система от ценности и сама по себе си е модел.

3.Русия не приема муждународното право като система от правила или като координатна система. Международното право се оказа меню, от което силната страна избира това, което е й изгодно. Силна Русия има правото на „суверенна демокрация”. Слаба Украйна – няма. Светът отново е свободна игра на силните и баланс на техните сили и възможности.

5.Модифицира се/от Пут.ин/ Вестфалския принцип за непоклатимост на държавния суверенитет и на териториалната цялост. Вече се приема, че този принцип се отнася само за силните, състояли се държави, защитени от собствена армия или от военно-политически блок. Суверенитетът и цялостта на слабите държави се превръща в поле за игри на силните държави. Държавите се разделят на висша лига с гаранции и на втора лига – без гаранции. Ако силна и решително настроена държава сметне, че нейните военно-стратегически, икономически и политически интереси са застрашени, тя има правото да действа, като се намесва във вътрешните работи на слабите страни и дори ги поставя под своя контрол, или си присвоява тяхните територии.

6.Ролята на международните организации рязко се намалява. С тях трябва да се сътрудничи до момента, когато започнат да пречат на защитата на националните интереси. В такъв случай, тяхната роля трябва да се игнорира.

Вестфалските мирни договори стъпват върху няколко основни убеждения:

-Всички участници да признаят Аугсбургсия мир от 1555 г. и идеите зад него - „Cuius regio, eius religio” (букв.: Чието е царството, негова е религията.)
    -Всички християни от деноминации, различни от тази на установената църква, да могат свободно да извършват преклонение както у дома си, така и в определени часове публично.
    -Да се признае суверенитета на всяка държава, който тя има над земите, гражданите и представителите ѝ в чужбина, както и отговорността ѝ за всякакви въоръжени конфликти на кой да е от гражданите или представителите ѝ. Да се забрани неограниченото използване на каперски свидетелства....

https://www.pan.bg/view_article-59-2...ata-putin.html

Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

Прехвърляйки проследяването на американските кампании към 2014 г., лесно е да се забележи, че съвременна Русия е Ирак от 1990 г. А 1 200 000 готови за бой руски военнослужещи с военна техника от модела от миналия век едва ли могат да представляват сериозна заплаха за американската армия, освен НАТО....
      Да хубави разсъждения в духа на Наполеон и Хитлер.
      Обикновенно след опита за реализация на такива идеи Руската армия е организирала паради и във Париж и във Берлин ....
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

И аз се чудя, защо толкова закъсняха американците
        Твоите приятели в русия още през март 2014 година заявиха официално, че
        "Россия может превратить США в радиоактивный пепел" (Дмитрий Киселёв)
        Поредно твое включване, което чудесно илюстрира, че в дълбоката си същност ти не си човек на духа!
        Теб не те вълнува движението на интелектуалната и психологическата енергия!
        Ти си толкова дълбоко индоктриниран, че не си в състояние вече да демонстрираш дори и нотки на така типичното за интелигентния и образован човек съмнение, съмнение и колебание в собствената позиция.

Има един велик филм - "Изкуплението Шоушенк". Един от характерите там е много възрастен затворник - Бруукс, интелигентен и добре образован, но драматични житейски обстоятелсва го пратили от млад в затвора и той практически не познаваше нищо друго.
        Морган Фрийман го определяше като човек, който е institutionalized.

Чакай да ти намеря епизода!

Ето го:

Ако не знаех как изглеждаш, щях да си те представям като Бруукс!

Призоваването Америка да започне война с Русия е отвратително!
        Това са смрадливи изпражнения на нередовен човек!
        Last edited by nachev; 09.11.2020, 23:54.

Коментар

Начев,какви са тия пораженски внушения? Колко пъти съм питал тук,почему товарищ Стоманений/ЙВС/,не присъствал на парада на победата....и до 1953 не е празнуван,чак след кончината му са го възстановили.....?

Вяра е нужна,последний бой предстои,това е искал ,иска и сега наследникът му ВВП.А другарят Киселев направо поясни на "омразните пиндоси",че ще бъдат превърнати в ядрена пепел.....И другарят ВВП също пуска нЕкакви свръх-оръжия по тв-то и публиката възторжено се радваше....

А истинаната,истината

...И така - първият вариант е неядрена конфронтация. Да кажем, че врагът използва само своя тактически арсенал от оръжия, без атомни боеприпаси. За да направим това, нека се върнем малко назад - 1990 г., „Буря в пустинята“. Коалиционна армия (около 400 000) срещу Иракска армия (650 000). По това време иракската армия е оборудвана не по-лошо от съветската армия, тъй като получава всички най-модерни оръжия в замяна на петролари. В резултат на двуседмични боеве иракската армия е напълно победена и според експерти загубите възлизат на около 100 000 войници. Иракската структура за противовъздушна отбрана беше действително унищожена, повече от половината от всички авиационни и бронирани превозни средства бяха загубени. Загубите на американските войски възлизат на ... 298 мъртви, от които само 147 са убити от вражески огън. Дори личният бункер на Саддам Хюсеин беше унищожен със специални бомби за пробиване на бетон.Безпрецедентен в историята на военните кампании е бил проведен въздушен трансфер на армия от един континент на друг.

Войната от 2003 г. беше още по-страшна. Армията на Хюсеин просто престана да съществува, както и всички авиационни и бронирани превозни средства. Американската армия е претърпяла 183 жертви през целия период. За 21 дни иракската армия загуби 847 танка и 777 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата и 10 000 убити войници.

Прехвърляйки проследяването на американските кампании към 2014 г., лесно е да се забележи, че съвременна Русия е Ирак от 1990 г. А 1 200 000 готови за бой руски военнослужещи с военна техника от модела от миналия век едва ли могат да представляват сериозна заплаха за американската армия, освен НАТО....
          Ване, твоите въпроси ги знаем!
          Тези, които не познават въпросите ти, ти им ги напомняш през няколко месеца, така че изненади няма!

По отношение на отговорите също няма изненади, тематиката е напоително разисквана, осветлени сме.

Апелираш да с е обърнем към истината!

Всъщност, аз също това питам?!
          В нито един момент не съм си позволил да правя някакви спекулации или заключения, нито дори умозаключения след разсъждения по темата: Кой е по-силен и кой кого ще набие?

Просто не искам да се стига до гореща война - това е моята позиция!
          А тази статия ме кара да се чувствам разтревожен. През годините многократно съм имал повод да изкажа становище, че загубата на руската майка поради убит син е е точно толкова голяма и трагична колкото и загубата на американската майка.

Искам да си изясним нещо: Кой е на зор и от какво е мотивиран този зор?

Очевидно около границите на Русия се струпват въоръжени сили и техника. Това е един процес, който тече от дълго време и е забележим дори с просто око. Драмата около РСМ на нашите граници е елемент от този процес.

Доколкото кагебейците (фесебейците) са били винаги много потайни, моля те сподели и ти - като наблюдател на място: Има ли някакво дислоциране на руски войски и техника в Канада, което да дава основателни причини за тревога във Вашингтон. Правилно споделяш, че при твърде вероятното затриване на масовия живот на Земята при ползване на ядрено оръжие (без специалните бункери за отбрани), има някаква чисто хипотетична възможност, двете страни да се сбият при ползване на само конвенционални оръжия.
          Мъглява е тази хипотеза, но поне като гола теория тя съществува.
          Споделям тази хипотеза като елемент на някакъв сценарий, при който има победител в някаква война и този победител обира лаврите и плодовете на победата.

На фона на горните въпроси, спекулации от рода, че руската армия е равна на иракската армия или пък, че не е равна на иракската армия, ми се струват не на място.

Кажи, моля, защо е тази припряност!

Като някакъв вид илюстрация, пасивно доказателство, че само разговаряме, в никакъв случай не се заяждаме, просто искам да ти припомня, че преди няколко дни ти напомни на публиката за един доста знаков автор - Х. Макиндер. Признавам - не съм чел директно негови произведения, но доста критика и статии. Попадал ми е негов труд, но погрешно го възприех като географ и не се почувствах достатъчно заинтригован, че да отделя време.
          Като видях името му в един твой постинг, доста ме засърбяха ръцете, но толкова е изострена ситуацията сега в момента в нашата България, че в последна сметка се отказах.
          Аз имам доста кагегорично виждане по въпроса, дори и тук съм си позволявал да заявя съвсем кратко и декларативно някакви съждения, ама ако имаш и ти да кажеш нещо по темите - атлантизъм и евроатлантизъм, сподели!

Само ако ти е интересно и доколкото има връзка с темата.

За иракските войни ми беше интересно, чак такива подробности не знам, а каквото съм знаел, забравил съм го.
          Last edited by nachev; 10.11.2020, 00:02.

Коментар

• Гледам в един новинарски сайт анкета:
            "Какво мислите за състоянието на премиера Бойко Борисов, който е с коронавирус?"

И четири отговора. Ама моят отговор го няма.
            Не отговорих нищо, щото ма бОли хикса за ББ.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Не е ли малко прекалено?!
              Нещо не мога да се ориентирам, защо точно днес започват да говорят за война с Русия?
              Кому е необходимо това?!
              И аз се чудя, защо толкова закъсняха американците
              Твоите приятели в русия още през март 2014 година заявиха официално, че
              "Россия может превратить США в радиоактивный пепел" (Дмитрий Киселёв)

Коментар

Не е ли малко прекалено?!
                В деня на "победата" ...
                Нещо не мога да се ориентирам, защо точно днес започват да говорят за война с Русия?

...
                When 400 F-35s Might Not Be Enough

!
                Начев,какви са тия пораженски внушения? Колко пъти съм питал тук,почему товарищ Стоманений/ЙВС/,не присъствал на парада на победата....и до 1953 не е празнуван,чак след кончината му са го възстановили.....?

Вяра е нужна,последний бой предстои,това е искал ,иска и сега наследникът му ВВП.А другарят Киселев направо поясни на "омразните пиндоси",че ще бъдат превърнати в ядрена пепел.....И другарят ВВП също пуска нЕкакви свръх-оръжия по тв-то и публиката възторжено се радваше....

А истинаната,истината

...И така - първият вариант е неядрена конфронтация. Да кажем, че врагът използва само своя тактически арсенал от оръжия, без атомни боеприпаси. За да направим това, нека се върнем малко назад - 1990 г., „Буря в пустинята“. Коалиционна армия (около 400 000) срещу Иракска армия (650 000). По това време иракската армия е оборудвана не по-лошо от съветската армия, тъй като получава всички най-модерни оръжия в замяна на петролари. В резултат на двуседмични боеве иракската армия е напълно победена и според експерти загубите възлизат на около 100 000 войници. Иракската структура за противовъздушна отбрана беше действително унищожена, повече от половината от всички авиационни и бронирани превозни средства бяха загубени. Загубите на американските войски възлизат на ... 298 мъртви, от които само 147 са убити от вражески огън. Дори личният бункер на Саддам Хюсеин беше унищожен със специални бомби за пробиване на бетон.Безпрецедентен в историята на военните кампании е бил проведен въздушен трансфер на армия от един континент на друг.

Войната от 2003 г. беше още по-страшна. Армията на Хюсеин просто престана да съществува, както и всички авиационни и бронирани превозни средства. Американската армия е претърпяла 183 жертви през целия период. За 21 дни иракската армия загуби 847 танка и 777 бронетранспортьора и бойни машини на пехотата и 10 000 убити войници.

Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• Не е ли малко прекалено?!
                  В деня на "победата" на новия американски президент, във водещо издание на запад се явява статия, която първо открито "призовава" европейските страни от НАТО да купуват най-модерни американски самолети от 5-то поколение , а после се пояснява, че наличните до този момент около 100 бр. закупени Ф35 няма да са достатъчни за нищо, необходими са на първо време поне 400 бр., но и те най-вероятно далеч няма д а са достатъчни. Стигайки до този момент, в мен болезнено се изправи един доста мъчителен въпрос.
                  Достатъчни за какво, ей Богу!?

За да няма никакви подозрения и недоразумения, авторът го е казал в прав текст - за ефективно унищожаване на руската ПВО и решаване на други задачи.
                  Освен това авторът показва тревога, че не върви бързо и процесът по закупуване на муниции - умни бомби. Без тях и без подготвени пилоти самолетът е негоден да си изпълнява предназначението.

Кому е необходимо това?!

Някой бърза и е на зор?!
                  Така ли е и защо така?
                  Възможно ли е въобще да разсъждаваме по един такъв ужасяващ сценарий, че бъдещето на света е обвързано с някаква хипотетична война с Русия и тази война е неизбежна?!

Ако тази хипотеза не е резонна, трябва да положим насочени усилия да дадем смислено обяснение на случващото се! Имам известни подозрения и по отношение на една друга хипотеза, макар и доста екзотична. Доколкото е очевидно, че Байдън няма да може да издържи на огромната динамика и натоварвания, с които е характерен постът му, редица страни от Американския континент притеснено са започнали да вземат превантивни мерки. Примерно - в Канада и Мексико (да не забравим и Хаити) тайно се въоръжават със СУ-57, защото за тях това ще е единствената възможност да противостоят по някакъв начин на един мощен и напълно непредсказуем съсед. Камала Харис е все още с неясни характеристики, а пък стоящите зад нея - съвсем.
                  When 400 F-35s Might Not Be Enough

А, между другото се споменава, че един Ф35 струва 100 млн. Щ.Д.
                  Индиректен извод от тази статия е, че ние с Ф16 сме закупили тип атакуващ самолет, но този самолет е напълно неадекватен на съвременното ниво на технологиите и военната стратегия.
                  За сметка на това, обаче, е значително по-скъп!

Коментар

• https://www.facebook.com/okodavidi/v...72809414160026

За барби

Коментар

• "Балкански поток" е завършен

https://www.segabg.com/hot/category-...ok-e-zavurshen
                      Last edited by Kiro; 09.11.2020, 09:04.

Коментар

Ето на "родният" ти език....

http://mason.ru/newforum/index.php?/...2%D0%B2%D0%BE/

Ама то и Русия не е истинското ,наречени са такива/руснаци/ на името на победителите скандинавци....

Има само един народ, който на руски език се нарича с прилагателно име. И това са… руснаците. Защо така се е случило и откъде изобщо се е взела тази дума? Да го изясним....

https://rusofili.bg/%D0%B7%D0%B0%D1%...A%D0%B8%D0%B5/

Няма логига ,че благодарение на 3-4000 викинга Кара Булгар се превръща в Киевска Рус.По същата формула
                        румънците търсят своето начало и произход в Рим,но още в 160 г след Христа на територията на север от
                        р.Дунав се настаняват хуно-българите.
                        Last edited by Grosss; 09.11.2020, 07:56.

Коментар

Никъде не съм се връщал!
                          Събрал съм в едно мукавено куфарче малко багажец чакам да дойдат и да ме приберат!
                          Разбрах, че Форумът усърдно е съдействал, че да ми се придвижат по-бързо документите.
                          Те и моите „придвижваха”, ако си спомняш. Импотеций, даже, „сигнализираше” модературата...

Коментар

• Интересно, няма ли някой да изкара нови, някакви, записи на Боко? Доскуча ми нещо...

Коментар

Никъде не съм се връщал!
                              Събрал съм в едно мукавено куфарче малко багажец чакам да дойдат и да ме приберат!
                              Разбрах, че Форумът усърдно е съдействал, че да ми се придвижат по-бързо документите.

Айде ся, за къде се стягаш?
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Никъде не съм се връщал!

Коментар

Working...
                                X