IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Барбито пак се е превъзбудило , аре на бас че до края на деня ще постне същото поне още 2-3 пъти.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
      Какво като Боян Чуков е бил разузнавач?!
      Знаем ги ние българските "разузнавачи"

      Първо главно управление, освен с чисто разузнавателна дейност, се занимава и с контрола на българската емиграция, включително отвличания и убийства на политически противници на режима. То разполага и със своя агентурна мрежа вътре в страната, част от събираната информация от която е предавана на политическата полиция.

      Първо главно управление не е самостоятелна разузнавателна служба, а подчинява дейността си на разузнаването на Съветския съюзв рамките на Доктрината за ограничения суверенитет в Източния блок. Нейна основна задача е съхраняването на тоталитарните режими в България и останалите страни от блока.

      В рамките на Източния блок българското разузнаване има различни цели – например, организирането на опити за резки политически промени е ограничено до страните от Третия свят, докато по отношение на Турция и Гърция целта е да се постигне техния неутралитет.

      До въвеждането на специализирани курсове във Висшата школа „Георги Димитров“ в края на 70-те години служителите на управлението се обучават в Съветския съюз.

      Основна задача на научно-техническото разузнаванее е кражба на научна и техническа информация в областта на военните технологии с цел да се преодолее нарастващото техническо изоставане на Източния блок спряма страните от Западна Европа и Съединените щати. В тази дейност то подпомага работата на съответното направление Т в съветското разузнаване.

      Режимът възлага големи надежди на крадените от Научно-техническото разузнаване западни технологиикато средство за технологично модернизиране на българската икономика, но те така и не се реализират. Правят се многократни опити да се внедрят крадените технологии в българските научни институти и предприятията, но без особен успех.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
        ... (глупости, бел.ред. )
        Всички приватизационни договори , които подписа правителството на Костов имаше клаузи за следприватизационен контрол. За съжаление , ДС докара мадридския мошеник на власт и Костов нямаше възможност да упражни този контрол , а след него никой не се занимаваше с това. Следприватизационният контрол е най-важната част на всеки договор за приватизация. Ако той не се спазва , сме свидетели на това , което стана с Нифтохим , с Кремиковци и с ред други приватизирани предприятия. Пристанище Росенец се превърна в руски анклав по вина не на Костов , а на управляващите след него , всички до един руски протежета.

        Оттеглянето му даде достатъчно комфорт на класическите ДСмекерета (доган сопола и сие), да се разпищолят и да си "посадят" проксита (като пеефски) из всички публични сфери.

        " В доклада от 2015 г. показвахме как руски фирми поставят под контрол големи български активи, които се държаха от КТБ. Голяма част от тях отидоха в руски ръце, но не в тези на Малофеев и Решетников. Просто друга руска група победи. КТБ вече е собственост на Външнотърговска банка (ВТБ) на Русия. По-точно "Виваком" е тяхна собственост", каза Костов, припомняйки, че ВТБ е водила дела срещу Малофеев."

        Никаква школа на КГБ не е завършил Иван Костов в гр.Кременчуг, Украйна.
        В тази школа се обучаваха авиатори за гражданската авиация.19-годишнията Костов кандидатства след казармата и го приемат,но след първия семестър се отказва и се връща в България където завършва ВИИ "Карл Маркс" (днес УНСС).
        Само формен идиот или К.Парамов или начев, което е едно и също, може да клевети,че Костове вербуван за агент (ту на КГБ ,ту на ГРУ)


        Коментар


        • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение


          Какво като е бил разузнавач?!
          Че то държава без разузнаване външно и вътрешно, контраразузнаване няма.

          Прави ми впечатление, че този човек вади и огласява ценна информация от места, които главният медиен поток въобще не споменава.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение
            Благодаря за приветствието, Начев!

            Ако приведеният долу от мен цитат на Г. Димитров е точен, аз не виждам даже и фактологическа, формална грешка в него.

            Ето:
            "Много преди времето, когато германският император Карл Пети казвал"

            Докато твоят познат го цитира така: "По времето на Карл V" и на тази основа го "громи. Евтин гаден трик. Затова си позволих остро определение за непознатия ми Янакиев и засега не се отказвам от него.
            Това го забелязахме и коментирахме още тогава, но по мое скромно мнение, малко е вероятно Димитров да постави такава уловка?!

            От друга страна, Кирил и Методий са съвременници (почти, де) на Крал Велики и тяхното споменаване някак настойчиво води към него.
            Да не говорим, че в исторически план Карл Велики е една грандиозна фигура, а за Карл пети човек трябва да направи нарочна справка. И на мен ми се наложи тогава да я правя, не си кривя душата.

            Най-сигурен белег би било, ако някъде из дебелите книги някой биограф изрично си е направил труда да отбележи по един достоверен начин, че някой от визираните "германци" действително е имал такива навици.
            Съвсем отделна бира е, че нито в 8-ми и 9-ти век, нито в 15-ти и 16-ит век е коректно да говорим за германци.

            Не е изключено да става дума и за някаква техническа грешка, но пък тя е формално по-слабо възможна. Споменаване на Карл Велики вместо Карл 5 би било обяснимо и разбираемо. Обратното - не! Карл 5 е нещо от света на професионалните историци.

            Абе, остави!

            Ние с теб казахме главното, а то беше по-важно!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Интересно, на чии интереси служи тоя - на български или руски

              През 1981 г. Боян Чуков става член на
              БКП. През 1982 г. завършва разузнавателна школа в ПГУ-ДС, а през 1982/1983 г. разузнавателна школа на КГБ в Москва.[6]

              От октомври 1984 г. е изведен в задгранична резидентура в Париж под прикритието на 3-ти секретар в посолството на НРБ във Франция, където той вербува агент, използван по „Възродителния процес“.[6]
              • на 21 ноември 1980 година ст. л-т Чуков е назначен за разузнавач в Управление научно-техническо разузнаване (УНТР) на външното разузнаване – 1-во главно управление на Държавна сигурност (ПГУ-ДС)
              • на 1 януари 1985 година е произведен в капитан и преназначен за старши разузнавач в УНТР-ПГУ-ДС
              • на 1 ноември 1988 година е преназначен за инспектор в УНТР-ПГУ-ДС
              • на 31 декември 1989 година е преместен от УНТР в политическото разузнаване (ПР) и назначен за заместник-началник отделение в ПГУ-ДС
              • през февруари 1990 г. е преназначен в Националната разузнавателна служба (НРС) към Президента на България, наследила Първо главно управление на ДС, същата 1990 г. е награден с медал III-та степен от директора на НРС ген. Румен Тошков.
              • на 1 август 1991 „предвид структурните и кадрови промени в НРС" по предложение на полк. Л. Савов, резолирано от полк. К. Тодоров е освободен от оперативна длъжност в НРС и минава в запаса.[4]
              В суматохата съм пропуснал тържествения постинг на барбата.
              Барбов, сигурно си въобразяваш, че твоето слово е прозвучало толкова тежко, все едно е била най-дебелата камбана на Ал. Невски.
              Горкият!

              Още при коментирането на предната му статия (да не говоря и за предишни включвания) изрично подчертах, че авторът е стара разведка.
              Очевидно е какво значи това!
              Не се напиняй и не се надувай, ще се изсипеш!

              Какво като е бил разузнавач?!

              Без оглед на това - дали е бил, хански, кралски, царски, комунистически, републиканнски разузнавач, работил ли е за интересите на България, заслужава нашето уважение и да имаме поне малко респект пред куража му.
              Ти имаш ли представа, как бият в удбата и при турските служби?!
              Ти освен за Петата Република, за кого си работил?

              Едно време не ти слизаше от устата Черния Ваньо, сега нещо престана да приказваш за него.
              Що така, бе Барбе?!
              Да не би пък поради причина, че бате ти Ваньо е кадър на гру (тук някой ми го обясни във форума, аз си мислех, че е на кгб )). Ако беше наш разузнавач, можеше и да си мълча поне, сега изпитвам открита ненавист, съчатана с респект заради безспорната му интелигентност.

              Биографията подсказва, че е имал връзка с гадните управления на дс - вътрешните. За разузнавачите, коит оса си рискували живота за Родината - само уважение!
              Ама ... видите ли,
              може да са правили услуги на кгб. Ами правили са, така е било.
              Сегашните правят ли услуги на цру.
              Сакън, въобще

              Коментар


              • Благодаря за приветствието, Начев!

                Ако приведеният долу от мен цитат на Г. Димитров е точен, аз не виждам даже и фактологическа, формална грешка в него.

                Ето:
                "Много преди времето, когато германският император Карл Пети казвал"

                Докато твоят познат го цитира така: "По времето на Карл V" и на тази основа го "громи. Евтин гаден трик. Затова си позволих остро определение за непознатия ми Янакиев и засега не се отказвам от него.
                Last edited by Иван Петкандраганов; 21.11.2020, 20:35.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
                  Аз май не виждам коренна промяна в мисленето, въпреки протестите тази година.
                  Народа се държи както на пазаруване онлайн за техника и се кани да си избира между 300-те партии, най-алтернативната според неговото мислене, седнал удобно на дивана.
                  Отделно, голяма група няма да гласува, понеже нямало Алтернатива.
                  Тоест, продължаващата липса на социална ангажираност само налива вода във мелницата на Мулти Прас Груп.
                  Делян - вече е покорил икономическата сфера, полицията и правораздаването.
                  В смисъл, разбиването на държавата ще продължи и то във идващите години на многополюсна криза.
                  За съжаление, по-скоро си прав.
                  Проблемите и противоречията са изострени до такава степен, че за тяхното решаване се предполага някаква по-различна обществена организация. В рамките на сегашната представителна демокрация, в чиято основа стоят регистрирани от статуквото партии, трудно ще се случат нещата.

                  Засягат се неща, процеси, интереси, които се променят трудно, много трудно!

                  И все пак, борбата за реформи и движение напред е безалтернатива!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение
                    Начев, не е ли време да припомним на "европейците", че в началото на сегашна Европа стоят Византия и тогавашна България?
                    "Много преди времето, когато германският император Карл Пети казвал, че на немски той говори само с конете си, а германските дворяни и образовани хора пишели само на латински и се срамували от немския език, във "варварската" България апостолите Кирил и Методий бяха създали и разпространили древнобългарската писменост."
                    Георги Димитров на Лайпцигския процес.

                    Не е ли време да им припомним, че самите те са избрали Кирил и Методий за светци-покровители на Европа, заедно с още един католически светия, и че на културния и държавен натиск на България е заслугата да могат те сега да четат Библията и слушат църковните ритуали на майчин език?

                    Между другото, докато търсих точния цитат, видях множество нашички майцепродажници, които се стараят да умаловажат тази истина в думите на Г. Димитров.

                    Ето тука един от таквинката с нещастните си напъни, сред които е и елементарно изкривяване на цитата.
                    ​​​​http://kultura.bg/web/%D0%B3%D0%B5%D...-%D0%BC%D1%83/
                    Иване, можеш да ми вярваш, не отдавам никакво значение на формалната ти скорошна регистрация. Само по себе си това не би ти попречило да знаеш повечи от всички често присъстващи тук, че дори да си по-съобразителен и схватлив от тяхната кумулативна сила
                    Наистина го мисля, не се майтапя!

                    Позволих са да кажа тези думи, доколкото имам 15 + години "стаж" тук и имам известни наблюдения.
                    Примерно, Колчем наближи 3-ти март, започва люта препирня за ролята и мераците на императорска Русия и как било по-добре да си останем подшербетната сянка на падишаха. Не го изричат, но мнозина си го мислят, нищо че иначе изглеждат нормални и просветени.
                    Има още едни 20-тина теми, които се търкалят периодично, но поне веднъж в годината.

                    Повдигнатият от теб въпрос е обсъждан поне два пъти: единият път беше при публикуването на статията и вторият по-късно.
                    Автор е Калин Янакиев! Как да ти обясня за него?! Трудно ми е! Аз самият в един момент започнах да се чувствам раздвоен. Причината е, че и той има някакво видимо емоционално страдание, което години наред обилно споделяше с обществеността, но пък от друга страна неколкократно сме се засичали на протестите и човекът правеше впечатление на ангажиран с нашата кауза, сериозно ангажиран. Веднъж един от Триото отиде и много чинно и акцентирано засвителества огромно уважение към него. Тези неща оказват влияние!

                    И при предната разправия се включих в разговора (вече не помня кой с кого се биеше, но тук пада доста бой, да знаеш§) и си позволих да споделя, че формалната грешка на Г. Димитров не трябва да се преекспонира. Аз съм от поколението, което се налагаше да ходи в големите библиотеки и да се записва на опашва, че да му позволят да се докосне до някоя книга. Това не винаги носеше благоприятен резултат. Днешните интернет младежи нямат и най-бегла представа, какво означава дори в едно свободно общество да направиш истинска академична справка. А Г. Димитров е бил В ЗАТВОРА, там си е готвел речите.
                    Формалното заместване на Карл Велики с Карл Пети НЕ ОЗНАЧАВА АБСОЛЮТНО НИЩО. В общ културно-исторически план той разсъждава коректно.
                    Може всякакъв да е бил, но е бил преди всичко мъж с големи топки. Най-яркото доказаталество за това е фактът, че е бил любимец на жените. Предразполагал ги е, любел ги е, грижил се е за тях. От всичко по много! А жените имат доста добро чувство и разпознават мъжете с топки. За тях това е от огромно еволюционно значение.

                    Завършвам с най-важното!

                    България и нейната държавност е съградила камъни в темелите и е оставила важна държавтворна и културна следа в историята н а Европа и това трябва да се знае и уважава. Колцина са, при това само сред най- , най-информираните и културни европейци, които знаят и си дават сметка за това.

                    Добре дошъл във форума и продължавай да защитаваш българската кауза!

                    Коментар


                    • Начев, не е ли време да припомним на "европейците", че в началото на сегашна Европа стоят Византия и тогавашна България?
                      "Много преди времето, когато германският император Карл Пети казвал, че на немски той говори само с конете си, а германските дворяни и образовани хора пишели само на латински и се срамували от немския език, във "варварската" България апостолите Кирил и Методий бяха създали и разпространили древнобългарската писменост."
                      Георги Димитров на Лайпцигския процес.

                      Не е ли време да им припомним, че самите те са избрали Кирил и Методий за светци-покровители на Европа, заедно с още един католически светия, и че на културния и държавен натиск на България е заслугата да могат те сега да четат Библията и слушат църковните ритуали на майчин език?

                      Между другото, докато търсих точния цитат, видях множество нашички майцепродажници, които се стараят да умаловажат тази истина в думите на Г. Димитров.

                      Ето тука един от таквинката с нещастните си напъни, сред които е и елементарно изкривяване на цитата.
                      ​​​​http://kultura.bg/web/%D0%B3%D0%B5%D...-%D0%BC%D1%83/
                      Last edited by Иван Петкандраганов; 21.11.2020, 19:38.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                        Начков, не важиш, и северо-македонците не важат
                        Тоя ви бие по точки
                        Сега сигурно подготвя книга за
                        пристигането на протобългарите преди 6000 години от Марс


                        "Константин Каменов прекроява из основи всичките ни представи за произхода на българите, които той изкарва създатели на почти цялата древна цивилизация. Според него ние сме индоирански, а не тюркски народ, Христос бил от българското племе есеи, Буда и Заратустра - родни просветни дейци, "Махабхарата" и "Рамаяма" били писани от българи, а и амазонките били протобългарки.

                        В 800-те страници на книгата си защитава тезите, че България е на 5000 г., че Балканският полуостров и земите на днешна Румъния са изначалната прародина на българите и много други народи.

                        Христос бил българин, както и Буда, и Заратустра.

                        Каменов има и любопитни тези за древните писмености. ...
                        санскритският текст бил вграден в една чипровска чешма.
                        Постижение на нашите предци били и енисейските руни,
                        писмата "брахми", "пахлави" и "кириали".
                        36 графеми от тези древни писмености си пасвали напълно с кирилицата.
                        Много от знаците в глаголицата били идентични с по-древни наши писмености.
                        Аналози на кирилица имало и в първоначалната китайска писменост
                        ..."
                        На тоя кат му гледам погледа е надрусан или с LSD или с кетамин или е дръпнал неколко яки линии

                        Коментар


                        • Аз май не виждам коренна промяна в мисленето, въпреки протестите тази година.
                          Народа се държи както на пазаруване онлайн за техника и се кани да си избира между 300-те партии, най-алтернативната според неговото мислене, седнал удобно на дивана.
                          Отделно, голяма група няма да гласува, понеже нямало Алтернатива.
                          Тоест, продължаващата липса на социална ангажираност само налива вода във мелницата на Мулти Прас Груп.
                          Делян - вече е покорил икономическата сфера, полицията и правораздаването.
                          В смисъл, разбиването на държавата ще продължи и то във идващите години на многополюсна криза.
                          Last edited by распутин; 21.11.2020, 20:00.

                          Коментар


                          • Балканизацията е геополитически термин, който означава процес на разпад на държава или федерация, съпроводен с по-нататъшна етническа и политическа фрагментация на новообразуваните политически единици, които встъпват в конфликтни отношения помежду си и могат да стигнат и до гражданска война[1]. Възниква при разпадането на Османската империя на Балканския полуостров и е въведен в обращение след Берлинския конгрес, но придобива особено звучене и употреба след Първата световна война, когато се разпада и Австро-Унгария.

                            В съвременната си употреба терминът често означава негативните последици от разпад на мултиетнически държави и прояви на сепаратизъм, често съпровождани с гражданска война, етническо прочистване и установяване на диктатура

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Начков, не важиш, и северо-македонците не важат
                              тоя е по-силен (и болен) от вас

                              "Пловдивчанинът Константин Каменов прекроява из основи всичките ни представи за произхода на българите, които той изкарва създатели на почти цялата древна цивилизация. Според него ние сме индоирански, а не тюркски народ, Христос бил от българското племе есеи, Буда и Заратустра - родни просветни дейци, "Махабхарата" и "Рамаяма" били писани от българи, а и амазонките били протобългарки.

                              В 800-те страници на книгата си защитава тезите, че България е на 5000 г., че Балканският полуостров и земите на днешна Румъния са изначалната прародина на българите и много други народи.

                              Христос бил българин, както и Буда, и Заратустра.

                              Каменов има и любопитни тези за древните писмености. ...
                              санскритският текст бил вграден в една чипровска чешма.
                              Постижение на нашите предци били и енисейските руни,
                              писмата "брахми", "пахлави" и "кириали".
                              36 графеми от тези древни писмености си пасвали напълно с кирилицата.
                              Много от знаците в глаголицата били идентични с по-древни наши писмености.
                              Аналози на кирилица имало и в първоначалната китайска писменост
                              ..."
                              Вижте какво намерих за "македонския" език ...
                              Глаголица — Википедија (wikipedia.org)

                              Наследник на глаголицата, а бугарите са си създали кирилица въз основа на гречкия
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар



                              • Начков, не важиш, и северо-македонците не важат
                                Тоя ви бие по точки
                                Сега сигурно подготвя книга за
                                пристигането на протобългарите преди 6000 години от Марс


                                "Константин Каменов прекроява из основи всичките ни представи за произхода на българите, които той изкарва създатели на почти цялата древна цивилизация. Според него ние сме индоирански, а не тюркски народ, Христос бил от българското племе есеи, Буда и Заратустра - родни просветни дейци, "Махабхарата" и "Рамаяма" били писани от българи, а и амазонките били протобългарки.

                                В 800-те страници на книгата си защитава тезите, че България е на 5000 г., че Балканският полуостров и земите на днешна Румъния са изначалната прародина на българите и много други народи.

                                Христос бил българин, както и Буда, и Заратустра.

                                Каменов има и любопитни тези за древните писмености. ...
                                санскритският текст бил вграден в една чипровска чешма.
                                Постижение на нашите предци били и енисейските руни,
                                писмата "брахми", "пахлави" и "кириали".
                                36 графеми от тези древни писмености си пасвали напълно с кирилицата.
                                Много от знаците в глаголицата били идентични с по-древни наши писмености.
                                Аналози на кирилица имало и в първоначалната китайска писменост
                                ..."

                                2001 година варненското издателство "Народен будител" отпечатва книгата на Каменов
                                "Небето помни. Протобългарската история".
                                http://old.segabg.com/article.php?is...nid=6&id=00003
                                Last edited by barbaron; 21.11.2020, 19:35.

                                Коментар

                                Working...
                                X