IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Министър-председателят успокоява Русия, че няма да я напада

И на Путин му падна камък от сърцето. Горкият... Не можеше да спи от уплаха да не би България да нападне Русия.....
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Да вдигнем малко нивото )

Елена Йончева за имунитета, свободата на словото и политиката по български

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

Иван Вазов в чест на двадесет и осмият президент на САЩ: Томас Удроу Уилсън (Thomas Woodrow Wilson).

За да я има България и днес

На мирните преговори през 1919 г. Удроу Уилсън отстоява оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели и осуетява плана за ликвидирането на България като държава и разделянето ѝ на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния.
        Разбирам повелята да се мажете на новия голям брат , но това съвсем не е така. Върху Ньойския договор за разпокъсването на България след ПСВ стои подписа и на САЩ !!! Явно не са били съвсем против !

От страна на Антантата страни по договора са Съединените американски щати, Британската империя, Франция, Италия и Япония, посочени като основни сили, както и Белгия, Китай, Куба, Гърция, Хиджаз, Полша, Португалия, Румъния, Кралството на сърби, хървати и словенци, Сиам и Чехословакия.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Бараба, тази измамница казва ли, за кого ще гласува?

Коментар

• Tatiana Christy

Въпросите, които журналистите НЕ ЗАДАХОХА на Павел Вълнев, човекът който финансира политическия проект на Цветан Цветанов, милионерът от Чикаго, бившият собственик на унищожената телевизия BIT, човекът решил да промени България точно с втория човек на Борисов, който над десетилетие, заедно с герб, правеше България да изглежда точно такава каквато е в момента:
            На въпросите „откъде е първият милион“ на братя Вълневи – Петър Вълнев, отговаря като с приказката „Аладин и Вълшебната Лампа“ – „Дойдохме с едни 300 долара в джоба и хоп, след по-малко от 2 години имахме фирма с много камиони.“ И на тези отговори журналистите кимат възхитено с глава.
            А ето истинските въпроси, които един адекватен и информиран журналист би трябвало да зададе:
            • Г-н Вълнев, от разказите ви за началото на живота ви в Америка става ясно, че сте отишли там през 2002 г. на бригада и след това сте останали нелегално да живеете там. От разказите ви се разбира, че около една или две години сте работили като нелегални имигранти – като разносвачи на пици, охрана на паркинг, чистачи в хотели и сте карали камион. Има разминаване в информацията за вас от медиите – едни казват, че сте започнали да карате камион – през 2003 други през 2004 г. Но това е без значение. Вие споделяте, че ви е било трудно в началото да намерите работа, защото сте били без документи. В медиите се разказва, като се позовават на вас, че сте получили едногодишна американска виза през 2004. (каква точно е била тази виза? Да не е била туристическа?) Но каквато и да е била, тя не би могла да ви бъде документ, на основата, на който която и да е банка да ви даде кредит за първия камион! Първо, защото не сте натурализирани американци, второ, защото нямате никаква собственост, или сериозни доходи с които да гарантирате кредита – а ако сте използвали американски кредитни карти – със сигурност лимитът им не е бил по-висок от няколко стотин долара – след като нямате кредитна история в САЩ. Разказът ви при Диков, че през 2004 година вече сте имали 15 камиона взети на кредит от банка, от вече създадена ваша фирма, която сте разработвали от някакъв апартамент – като някой Бил Гейтс или Стив Джобс, звучи нереалистично. Разкажете за подробностите?
            • Второ, вие твърдите, че сте продали вашата телевизия, защото не сте видели потенциал в нея и защото не ви е носила доходи, а само разходи. Продажбата, обаче става, когато тя е вече 4-та по гледаемост телевизия в България и очевидно с огромен потенциал. Но всеки има право да продава каквото си иска, включително и вие. Но вие, в интервюто си при Диков, дискретно се правите на неинформиран кой точно ви е купувача. Само казвате, че телевизията са я „купили хора от властта, за да я унищожат.“ Искам да ви припомня, че тогава във властта втори такъв човек, бе вашият бенефициент Цветан Цветанов, който е имал не една срещи с вас в САЩ). Имате доста щастливи снимки с него в Чикаго…Та по вашите думи герб и дпс – като „властта“ са съсипали вашия бизнес, създаден с мнооооого труд от вас. Само че, участник в това е и Цветанов, не ли? Или ако не пряк участник, то много информиран по въпроса – и за рекламния картел, от който се оплаквате и който уж не е позволявал да се рекламира при вас …. Не ли, г-н Вълнев?
            • Трето, как точно си представяте Цветан Цветанов да бъде факела на промяната в България, след като до преди една година агитираше за герб и беше инструментариума на Борисов за безобразията, в които сега той същият обвинява герб? Не намирате ли това за абсурдно? Човек над десетилетие като втора ръка на Борисов да бъде каквато и да е алтернатива? Нали не искате да кажете, че сте по-наивен и от дете? Вие твърдите, че проекта ви е за честни и неопетнени хора. Не ме карайте да се търкалям от смях – гледайки Цветанов, чийто апартамент вие намирате за „скромен“. Може и да е такъв – никой не би го интересувал какъв е, ако можеше Цветанов да обясни обективния произход на парите и съмненията за търговия с влияние, неглижирани от прокуратурата.
            • И последно – много преди продажбата на телевизията ви, в нея се появи драстична промяна в редакторския уклон и знаковите и най-гледани журналисти и предавания един по един започнаха да изчезват…Що тъй, г-н Вълнев? Нали никой не ви се е месил в бизнеса, пък изглежда по друг начин….
            • И най-последно – самият факт, че казахте в края на интервюто си с Диков, че членството ни в ЕС, не ни е донесло нищо друго освен, че можем да пътуваме свободно, показва че вие или сте дълбоко игнорантен или много неподготвен за политик, или че просто нескопосно повтаряте думи на политически поръчители. Каквото и да е то, вече като политик, с претенции за реформаторство, бъдете готов за ви задават много повече въпроси от гореспоменатите.
            • Защото не всички българи в България и Америка пасат трева.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
              Tatiana Christy

Напоследък най- различни нищожества са се активирали срещу мен. На стената ми знаят, че издържат за части от секундата преди да ги блокирам, но са упорити и на лични. Някой ги е активирал да ме убеждават, че хора като мен никога няма да припарят до властта. Клети, клети торни червеи… Аз някога да съм изявявала желание за власт? Просто присъствието ми в пространството е асоциирано с това да ви го набивам с 200. За мен това е оргазмено удоволствие – да ви гледам как ви боли и как се гърчите. Представете си, че сте една дебела дисекционна жаба, и аз съм със скалпела и бавно и мъчително ви разрязвам тумбака. Отново и отново. Целта ми е да ви заболи максимално много. Наистина практикувам върху това. И си личи, че ви боли. И на мен това ми харесва. И ще продължавам така, защото обичам да ви боли, защото го заслужавате, мръсни, долни мутри!
              Не си правя изобщо труда с таз клета-продажница, Да не си пишете речите с нея?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Чети и мисли преди да пишеш бе
                Таня никъде не казва да не се чете"Под игото".
                Чуди се на
                идиотите които накарали децата да преписват "Под игото", вместо да ги провокират да размишляват по темата.
                Но ако почнат да се замислят децата, току виж започнали да правят паралели между игото и "
                прехода".
                Пък недай боже да направят и паралел с "
                реалния социализъм"
                Видимо по вашите постове, мисъл наистина понякога липсва
                Last edited by precakanoto; 05.12.2020, 20:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Това глупаво подмятане от в-к Работническо дело" ли си преписала ?
                  Ето го с други думи:
                  "1001 деца преписват 1002 часа една книга,
                  за да я прочете 1 дете (ако може да разчете ръкописа)
                  което не може да си купи книгата и
                  няма държава на територията "
                  българия", която да му я подари"
                  Болен си, иди на доктор.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Как ти звучи, задачата да беше сведена до съпричастност - Деца преписват един от най-българските романи, за да го дарят на свои връстници в нужда. Било по селата, домовете или бедни дечица.
                    И двете страни ще намерят щастие от задачата
                    Това глупаво подмятане от в-к Работническо дело" ли си преписала ?
                    Ето го с други думи:
                    "1001 деца преписват 1002 часа една книга,
                    за да я прочете 1 дете (ако може да разчете ръкописа)
                    което не може да си купи книгата и
                    няма държава на територията "
                    българия", която да му я подари"

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Съни ама тая кристи е чела недочела, чула недочула и разбрал недоразбрала. Тя ако иде в училище и ще разбере, че децата ако не пишат, даже и не слушат, защото чатят. Ами как и какво ще разберат от Вазов, като не знаят думите. Има един готин наш математик и педагог ("Таги") който беше казал на първокурсниците "уважаеми колеги, математиката се учи с лист и молив". Не е споменавал за Вазов, защото тогава все още са знаели да четат и да го разбират, когато са ставали студенти
                      А За да разберат и сегашните поне нещо Вазово, трябва да учат и думите. Което става най-устойчиво с лист и молив. Това не е като да бълва чукчата Кристи отрова срещу децата на Бъгария, пък и се чудя как може да има хора, да й се ловят на платената профанщина с която ни залива от чужбина.
                      Толкова ли нямаме мозък ние, че да се сетим, че няма кой да препише за един срок "под игото", защото не е и възможно. По-вероятно е трябвало, всеки да препише по 10-тина различни страници и да окомплектоват един том. (и то най вече за да научат по някоя дума "горките дечица")
                      На мен игнора ми е чист и не искам, да го цапам с тая Кирсти, Ако не й се обръща внимание и други песни ще запей. Хванала си е една упадъчна аудитория, която си е чисто антибългарска

Не съм преписвал, каквото и да било произведение като ученик, но имам претенциите - що-годе да съм грамотен.

Под въпрос е това, че ако имат задача да преписват, напр. 10 страници от "Под игото" - това ще махне телефоните от ръцете им. Най-вероятно, преписвайки - те пак са гледали в телефоните си...

В случая говорим за това, че учителят трябва да има възможност да привлече по различен начин вниманието на учениците, като провокира интереса им, но не с механично преписване.

Зная, че процесът на обучението на децата, в много случаи не зависи от учителя. От кого зависи? В началото много голяма роля имаме като родители. Това е истината.

По горната причина - има доста профилирани гимназии, където е невъзможно /и дори немислимо!/ - учител да направи подобно "задание".

Сега всичко се тълкува като "насилие", вкл. това, ученик да научи стихотворение наизуст /а ние сме учили!..., е - да, определяме го като зубрачество..., но има и други начини, за да мобилизираш нечие внимание/, или - да направи литературен разбор на произведение, или - да напише преразказ, съчинение, есе... Стихотворения са ни задавали да пишем по теми от стихове на Ботев...

Опитвам да си представя ученик с телефон в ръка, преди години... Учителят, ако не изфучи, то такъв звучен шамар ще ти отвърти, а баща ти в къщи - ако пък научи за това - ще те разкатае...

Времената са други, разбира се. Какво ще казват някога на своите деца, сегашните малки палавници?

"Аз, преписвах "Под игото"! Какво знаеш ти!" Не звучи сериозно, каквито и да са били педагогическите прийоми на учителя.

/неангажиращо мнение!/

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Е Вазов е нормално да се учи. И на четмо и писмо, понеже от тез английски детски градини децата тръгват на училище без да разбират някои български думи. А тази Кирсти на какво иска ги учи, на префърцунените речи на някой американски президент ли?
                        Чети и мисли преди да пишеш бе
                        Таня никъде не казва да не се чете"Под игото".
                        Чуди се на
                        идиотите които накарали децата да преписват "Под игото", вместо да ги провокират да размишляват по темата.
                        Но ако почнат да се замислят децата, току виж започнали да правят паралели между игото и "
                        прехода".
                        Пък недай боже да направят и паралел с "
                        реалния социализъм"

Коментар

• Първоначално изпратено от The Matrix Разгледай мнение
                          Във Франция ври и кипи, а Барби мълчи!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Важно е словото, да Нали е казано - "В началото бе Словото"
                            Покрай последните препирни с македонците и немците, дето пак натискат, стих от Вазов, за който нямам спомен преди да съм чела или осъзнала смисъла му, за да го запомня

Па шта си ти? , отговорът на момиченцето "Бугарка" и какво сътворя будното сърце на Вазов за шамара на туй дете

"Па шта си ти?" - такъв въпрос задава
                            във твоя дом безочлив чужденец.
                            "Па шта си ти?" - с такваз псувня смущава
                            душата ти некакен пришълец;

"Па шта си ти?" - туй питане навред -
                            при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга
                            о, бъларино, сърбин ти полага
                            и чака с начумерен лик ответ.

Но ти пази се, прав ответ не давай.
                            Кажи се португалец кюрд, сириец,
                            лапонец, негър, циганин, индиец -
                            но българин се само не признавай.

Че тоз грях смъртен прошка там не знай:
                            влече позор, побой затвор, изгнанье -
                            невидени при прежните тирани.
                            Скрий, че си българин в най-българския край;

че си потомък Самуилов, на Атонский
                            Паисий внук; скрий на коя си майка син,
                            на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,
                            и езерата и горите македонски!

Не споменувай Лозеград,
                            Люлебургас, ни Булаир ужасни:
                            ти би разбудил подозрения опасни,
                            че на героите техни може да си брат.

Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
                            дъбрава, езеро, река, рид, планина
                            ще викат с глас през всички времена:
                            "Тук българи са, българи от памтивека!"

Април, 1913 г.
                            https://www.slovo.bg/old/vazov/macedoni/pashtasi.htm

Остави я Кристи, покрай либералните медии, които следя, често ми попадат някои от сатирите й, понякога удачни, понякога - не. мисля, че още й се губи здравата основа, от която думите стават силни, не само ефектни.
                            Но в този й коментар още не съм убедена за себе си дали наистина не е прекалено изисканото от директорката, ученици да преписват Под игото, още повече после "детските тетрадки да се дават на Фандъкова.
                            Остава без послание и без смисъл. Почти като наказание да държиш писалката и пишеш до откат във времената на мишките или щракането на пръсти, плъзгайки екраните

Как ти звучи, задачата да беше сведена до съпричастност - Деца преписват един от най-българските романи, за да го дарят на свои връстници в нужда. Било по селата, домовете или бедни дечица.
                            И двете страни ще намерят щастие от задачата
                            Съни ама тая кристи е чела недочела, чула недочула и разбрал недоразбрала. Тя ако иде в училище и ще разбере, че децата ако не пишат, даже и не слушат, защото чатят. Ами как и какво ще разберат от Вазов, като не знаят думите. Има един готин наш математик и педагог ("Таги") който беше казал на първокурсниците "уважаеми колеги, математиката се учи с лист и молив". Не е споменавал за Вазов, защото тогава все още са знаели да четат и да го разбират, когато са ставали студенти
                            А За да разберат и сегашните поне нещо Вазово, трябва да учат и думите. Което става най-устойчиво с лист и молив. Това не е като да бълва чукчата Кристи отрова срещу децата на Бъгария, пък и се чудя как може да има хора, да й се ловят на платената профанщина с която ни залива от чужбина.
                            Толкова ли нямаме мозък ние, че да се сетим, че няма кой да препише за един срок "под игото", защото не е и възможно. По-вероятно е трябвало, всеки да препише по 10-тина различни страници и да окомплектоват един том. (и то най вече за да научат по някоя дума "горките дечица")
                            На мен игнора ми е чист и не искам, да го цапам с тая Кирсти, Ако не й се обръща внимание и други песни ще запей. Хванала си е една упадъчна аудитория, която си е чисто антибългарска

Коментар

• Във Франция ври и кипи, а Барби мълчи!

Коментар

• Ваневски, успокойте се, поемете си дълбоко въздух, издишайте баааавно и прочете пак какво съм написала. Ако има и най-малък намек от моя страна, че Кристи иска премахване на Вазов.било то от учебниците ), елате пак да крещите Няма да ви карам да се оглеждате за културата ви

Коментар

Working...
                                X