IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж някои хора в България изгубили жилищата си само заради ГЕРБ? Това е поредната лъжа на ко мо не та та. Да ви напомня, че законите в България не се приемат от партия, а се приемат от Народното събрание. Да ви напомня, че през миналата година средният лихвен процент, по който се отпускат жилищни кредити в България е бил доста по-нисък от процента по времето на управлението на правителството на Орешарски, което беше правителство на БСП и ДПС. Да ви напомня, че през 2016г. като цяло доходите на хората в България са били доста по-високи, отколкото са били по време на управлението на правителството на Орешарски. Тоест през 2016г. на хората в България, като цяло, е било по-лесно да изплащат кредитите си към банките.
    Да ви напомня, че на 29 юли 2016г. е обнародван приетия от Народното събрание Закон за кредитите за недвижими имоти на потребители и една от целите на този закон е да осигури защита на потребителите. Според този закон, когато при договор за кредит с променлив лихвен процент кредиторът прилага референтен лихвен процент по определена от него методика, тази методика трябва да съдържа ясна и разписана изчислителна процедура (формула) и тази методика се включва в договора за кредит и не може за бъде променяна едностранно от кредитора след сключването на договора за кредит. Очевидно е, че този текст от закона има за цел да се осигури защита на потребителите.

    Аз ще гласувам за Реформаторския блок, но независимо от това за кого ще гласува всеки от нас, хубаво е хората да бъдат обективни в коментарите си.

    Относно размишленията на ко мо не та та за тежката престъпност е редно да се каже, че броят на тежките престъпления в една държава не винаги зависи толкова много от наказателния закон. Например в наши дни в Русия броят на умишлените убийства, смятани на 100 000 души от населението е няколко пъти по-голям, отколкото броят на умишлените убийства в България, смятан на 100 000 души от населението.
    Last edited by Ivan2015; 27.02.2017, 01:53.

    Коментар


    • Росстат публикува данни, според които през 2016г. производството на леки автомобили в Русия е намаляло с 7,4 % спрямо 2015г..
      Да ви напомня, че според данни от Росстат през 2015г. производството на леки автомобили в Русия е намаляло с 27,7 % спрямо 2014г..

      Едва ли някой анализатор би се учудил от тези данни.

      Да ви напомня, че според предварителна оценка, публикувана от Росстат през 2016г. брутният вътрешен продукт на Русия е намалял спрямо 2015г..

      Коментар


      • Още едно лице на Синята идея, което ... ... ...
        Евгени Михайлов кандидат за НАРОДЕН представител от ДОСТ, партията на Местан

        http://play.novatv.bg/programi/kombi...autostart=true

        Откъс от въпросите на водещата:

        "Проблемът на българските политици е, че смятат, че ние българските избиратели трябва да имаме много къса памет.
        И вероятно я имаме:

        Защото в България се оказва, че ако си бил МУТРА, но се разграничиш и решиш да бъдеш ПОЛИТИК - НЯМА ПРОБЛЕМ!

        Ако си бил 20 години в една партия дясна ръка, а после станеш и неин шеф, но се разграничиш - няма проблем.
        Ако си бил каратист и след това станеш политик от различни партии, също не е проблем........ "
        Last edited by съни(тя); 26.02.2017, 23:49.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

          Речта на Юнкер ли имаш предвид?
          Европа на 2 скорости?!
          Нисша и висша категория?
          Но споделяне на общи проблеми?
          Ние ще пазим европейската граница ... и ще изпълняваме заповеди
          Това от позицията на българка или....немкиня...?
          Или вече нямаш народност, глобално отдадена на ефирните евро-атлантически ценности?
          Ами след като взимам отношение по вътрешен проблем, очевидно говоря в качеството си на българка и под "вас" имам предвид архаичните позитански елементи. Та без вас България ще продължи към ЕС, където ѝ е мястото.
          Yeah

          Коментар


          • Шефът на фондация „Фридрих Науман“: Бойко Борисов не е в позиция да се кандидатира за какъвто и да било пост в държавата
            20 Февруари 2017


            Даниел Кадик за черната книга на правителствените разхищения

            Директорът на Фондация „Фридрих Науман“ за Югоизточна Европа Даниел Кадик коментира в предаването „Просто Диков“ случаите, попаднали в издадената от Фондацията черна книга на правителствените разхищения.

            В изданието за 2016 г. са включени 15 случая на изразходвани значителни средства на данъкоплатците, които видимо не са постигнали целта си. Сред тях са казусите с много скъпа спортна зала в Пловдив, която днес стои празна; построените с европейски пари къщи за гости, които са заключени, както и много други.

            „Причината за издаването ѝ е доста проста – искаме да ядосаме хората, искаме да покажем ясно какво се случва в България“, категоричен е Даниел Кадик. Той изтъкна, че с „Черната книга“ се надява да заинтригува хората.

            Една от историите в книгата е посветена на това как се купуват медии с държавни пари от реклама по европрограмите.

            „Това е история, която дори стигна до Германия. Миналата година имах интервю в една северногерманска телевизия точно за това как се злоупотребява с европейски фондове – дават се пари на медиите и там откъдето минават тези пари е кабинетът на министър-председателя. Това поражда проблем със свободата на медиите, защото, ако те се финансират и зависят от държавата, дори да казват, че са независими – това вече е голям проблем и искахме да насочим вниманието към него“, подчерта Кадик.

            Сред казусите в книгата е смяната за 20 млн. лв. на застрахователя в БДЖ, който застрахова локомотивите и вагоните само за времето, което прекарват в депо.

            „Това са абсудрдни случаи, които показват колко голям е проблемът с обществените поръчки в България. Дори новото правителство каза, че има някои проблеми в обществените поръчки, но те не били в Министерството на транспорта, което, за мен, е абсурдно“, коментира Кадик.

            Последната история е за т.нар. къщи за гости. 200 млн. лв. е размерът на евросредствата, дадени за къщи за гости и развитие на селския туризъм, а с част от парите са построени частни къщи.

            „Това отново е случай, в който пари на данъкоплатеца се разхищават. Имаме случаи на ужасно лошо планиране, но и такива, в които едни хора просто прибират пари в собствения си джоб и на своите приятели“, каза Кадик.

            По думите му в България често сме свидетели на следния проблем – има ясни индикации и ясни доказателства за престъпление и от това нищо не следва.

            „През изминалите 10 години Европейската комисия непрекъснато излиза с доклад за проблемите в България и нищо не се прави те да се решат. Всички ставаме свидетели на тези случаи отново и отново – виждаме големите табели, финансирани от ЕС и в момента, в който обектът бъде открит, той започва да се разпада и никой нищо не прави. Хората искат отчетност, искат някой да им каже защо се случва това и точно в тази посока искаме да ги тласнем с „Черната книга“, обясни Кадик.

            „Опитваме се капка по капка да разбием камъка. Правим го, защото искаме да покажем на българските граждани, че и те могат нещо да направят. Опитваме се да насочим вниманието им към различните случаи и те да се ядосат. Защото в България има голям потенциал, но понякога българите просто не си вярват достатъчно. И все пак си мисля, че си стува и затова съм още тук“, каза той в отговор на въпроса не се ли е отчаял вече.

            Той бе категоричен, че промяната трябва да дойде отвътре в държавата, а не който и да било отвън да казва на правителството какво да прави, защото България е суверенна държава.

            „Бойко Борисов не е в позиция да се кандидатира за какъвто и да било пост в държавата. Той изостави България вече два пъти, просто я заряза. Вижте последните 10 години, откакто България е член на Европейския съюз, през повечето време Бойко Борисов беше министър-председател и той не направи абсолютно нищо, за да подобри положението в страната. Така че няма абсолютно никакви морални основания като председател на ГЕРБ да се кандидатира отново за премиер“, смята Кадик.

            Той подчерта, че в България трябва да станем свидетели на гражданско недоволство, подобно на това в Румъния, за да се промени нещо.

            Според Кадик при визитата си в Германия президентът Румен Радев се е оказал приятна изненада. Президентът зае умерена позиция спрямо Русия, при въпросите той отговаряше на английски език и започна с поздрав към аудиторията на немски език, въпреки че немският му е поостарял, сподели той.

            „Дъщеря ми се роди тук и искам да ѝ кажа някой ден, че съм направил всичко по силите си, за да превърна България в едно по-добро място и искам да помогна на българите да направят страната си по-добро място. Не искам хората да тичат към Терминал 2 и да напускат страната, защото си заслужава да се живее тук“, заключи Кадик.
            http://nbox.bg/politics/item/42795-s...arzhavata.html

            Коментар


            • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение

              Ммм чувстваш се злепоставен явно ...
              Намери друг вариант да се справиш, щото не може да разчиташ да ти чуя съветите
              хахаха
              Last edited by X_Y; 27.02.2017, 10:26.

              Коментар


              • НСИ публикува данни, според които през последното тримесечие на 2016г. в България общият календарно изгладен индекс на оборота от "Информационни услуги" се е увеличил с 13,1 % спрямо последното тримесечие на 2015г.

                Това е поредната много добра новина за България.

                Да ви напомня, че през 2016г. брутният вътрешен продукт на България се е увеличил с над 3 % спрямо 2015г.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Просто твоята дружинка правите така. и аз правя вече така- без да посочвам източника. Ще те посъветвам така както навремето барби и имхотеп ме съветваха мен- копи на няколко реда- пасте в гугъл и воала нашла си материалчето.
                  Ако имаш някакъв проблем с моите писания, постарай се да го преживееш сама без да разбират другите
                  Ммм чувстваш се злепоставен явно ...
                  Намери друг вариант да се справиш, щото не може да разчиташ да ти чуя съветите
                  Yeah

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение

                    Вие няма нужда да излизате.
                    Към ЕС ще продължат без вас
                    Речта на Юнкер ли имаш предвид?
                    Европа на 2 скорости?!
                    Нисша и висша категория?
                    Но споделяне на общи проблеми?
                    Ние ще пазим европейската граница ... и ще изпълняваме заповеди
                    Това от позицията на българка или....немкиня...?
                    Или вече нямаш народност, глобално отдадена на ефирните евро-атлантически ценности?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                      Неудобно ти е да посочиш източника боян чуков, или се опитваш да ни втрещиш, че си правил сам сметки и умозаключения, о нов изворе на поглед.инфо ....
                      Просто твоята дружинка правите така. и аз правя вече така- без да посочвам източника. Ще те посъветвам така както навремето барби и имхотеп ме съветваха мен- копи на няколко реда- пасте в гугъл и воала нашла си материалчето.
                      Ако имаш някакъв проблем с моите писания, постарай се да го преживееш сама без да разбират другите

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Иначе, само ще затъваме в блатото
                        Вие няма нужда да излизате.
                        Към ЕС ще продължат без вас
                        Yeah

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                          Неудобно ти е да посочиш източника боян чуков, или се опитваш да ни втрещиш, че си правил сам сметки и умозаключения, о нов изворе на поглед.инфо ....
                          МОДЕРАТОРЕ, ето това е типичен СПАМ!
                          Престани да триеш безпринципно!
                          Ако има нещо не по Темата - това са мненията без коментар по съдържание на текст, а само лични нападки и обиди.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                            Не приемаме казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че “новите лица на БСП са кръвопийци и другите им са внуци, синове и така нататък”. Това е опит обществото ни отново да бъде разделено, пишат в отворено писмо до медиите от пресцентъра на БСП.
                            За пореден път думите на лидера на ГЕРБ са неадекватни, предвид факта, че самият той и голяма част от знаковите лица на собствената му партия са свързани с БКП: Бойко Борисов * напуска системата на МВР, за да не се откаже от членството си в БКП; Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния съвет в Плевен; Красимир Велчев – партиен секретар; Лиляна Павлова – внучка на партизанин от бригада Чавдар; Менда Стоянова – партиен секретар на звено “Приходи от народното стопанство” в Окръжен народен съвет в Пловдив; Росен Плевнелиев – първи секретар на общинския съвет на ДКМС и др.

                            Излиза че в ГЕРБ комунягите са повече отколкото в БСП
                            Изненадана съм от това, че от БСП са започнали директно да назовават нещата.
                            През 2013та и после 2014та бях коментирала и тук, че посланията, клиповете, действията, свързани с предизборната им кампания не показват желание за победа и разграничаване от другата голяма партия. Писах буквално - "БСП с нищо не показват, че търсят победа"

                            Изявите на лидера на БСП от последните дни, в които директно опровергава думи на Борисов, посочва детайлно защо не е прав и за какво лъже, както и това писмо сега от името на партията, ме кара да мисля, че линията на поведение е коренно променена.
                            Ако, дадат пример с назоваване на нещата с истинските им имена, шансът им за успех ще нарастне много.

                            А ако, истинските думи бъдат последвани от ... истински дела, ще спечелим всички!

                            И това е начинът - не трябва да се премълчават лъжите, тролските медийни послания ... трябва да се изобличават. Иначе, само ще затъваме в блатото

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение

                              Като компрометиран дряновски общинар трябва да се въздържаш от използването на думи с корен "крад"
                              Вурно че те пропуснах ......в ГЕРБ има и наследници на главни действащи лица в народния съд .... ма и те сигурно са от добрите комунисти
                              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                верно ли бе ?

                                п.п.

                                Иначе в писанието ти се прокрадва тезата че има лоши и добри комунисти ......това е напредък
                                Като компрометиран дряновски общинар трябва да се въздържаш от използването на думи с корен "крад"
                                Yeah

                                Коментар

                                Working...
                                X