Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
Темата е в сайта за инвестиции, а не във форума на БСП или в сайт за тролене в полза на чужди държави.
Коментар
-
Езикът на тялото им издаваше напрежение, лицата им бяха сурови и едва се поглеждаха – така агенция "Ройтерс" описва срещата между германския канцлер Ангела Меркел и руския президент Владимир Путин, която бе изпълнена с едва прикрита неприязън.
Полагаха усилия да останат учтиви, но напрежението помежду им беше очевидно, коментира в. "Файненшъл таймс".
Посещението на Меркел в Сочи бе първата ѝ визита, след като през 2014 г. Москва анексираКримския полуостров. Германия е председател на Г-20 и организира срещата на водещите нации това лято, а канцлерът се среща с ключови членове на форума, за да подготви събитието.
"Винаги съм поддържала, че дори да има сериозни разлики в мненията, преговорите трябва да продължат", каза тя. "В противен случай пропадате в мълчание и се разбирате все по-малко и по-малко".
Макар че канцлерът трябва да демонстрира на германските избиратели, че е склонна да продължи диалога с Путин, тя не избегна щекотливите теми – кризата в Украйна, намесата на Русия в изборите в чужбина и нападенията срещу хомосексуални в Чечения.
Меркел призова президента "да използва влиянието си, за да промени начина, по който хомосексуалните биват третирани в страната... особено в Чечения". Защитници на правата на човека обвиниха наскоро правителството на Рамзан Кадиров, че хвърля в затвора, изтезава и убива ЛГБТ хора.
Германските избори
На въпрос от репортер дали се бои, че Русия може да се намеси в идните парламентарни избори, както го е направила в САЩ, Меркел отговори твърдо:
"Не се страхувам. Ако има откровена дезинформация, както в случая с момичето Лиза или в Литва, където има обвинения срещу наши войници, разбира се, че ще се заемем с това и ще работим с гражданите си. Знаем, че киберпрестъпността е международна заплаха; можете да го прочетете навсякъде. И, разбира се, хибридната война играе определена роля въввоенната доктрина на Русия. Но съм убедена, че ще проведем сами предизборната си кампания и тя ще включва всички позиции от политическата ни арена".
(За "случая Лиза" четете тук. Що се отнася до Литва – в последните месеци войници на НАТО, разположени в Източна Европа, бяха обвинявани, че са насилвали сексуално местни момичета. Авторитетното списание "Шпигел" се позова на свои високопоставени източници, според които става въпрос за организирана атака с "фалшиви новини" срещу Берлин, зад която стои Русия).
"Никога не се месим в политическите дейности или процеси на други държави", заяви Путин. "И определено не искаме никой да се меси в руската политика".
Той допълни: "Вие цитирахте като пример (съобщенията за руска намеса в президентските избори в) Съединените щати (през ноември), които така и не бяха потвърдени. Това сапросто слухове, използвани в американската вътрешнополитическа борба. И вие веднага правите от това неоснователни предположения по отношение на европейски страни, включително такава приятелска за нас страна като Германия. Това е най-малкото странно."
© Reuters
Украйна
Намесата на Москва в Украйна бе една от основните теми на срещата. Президентът Путин хвърли вината за конфликта върху украинското правителство, но Меркел заяви, без да спазва деликатността, присъща на общи пресконференции:
"Не споделяме това мнение. Смятаме, че украинското правителство дойде на власт по демократичен път".
"Вдигането на европейските санкции остава моя цел", уточни тя, но заяви, че трябва да бъде постигнат значителен прогрес по Минските споразумения. Мирният процес "е много бавен, напредваме с малки стъпки и непрекъснато срещаме спънки".
© Associated Press
Всичко е лично
В Кремъл не е тайна, че Путин не харесва Меркел, отбелязва в. "Файненшъл таймс". На първата им среща той пусна кучето си в стаята за пресконференция, въпреки че канцлерът се бои от животни. По-късно в интервю за "Билд" Путин каза, че не е знаел за това и се е извинил.
Въпреки това сега той призова за сближаване и припомни, че Берлин и Москва са извървели дълъг път, за да преодолеят последствията от Втората световна война. Руски анализатори твърдят, че е възможно Русия да падне надолу в списъка с приоритетите на Германия. Меркел тепърва ще се ангажира с подобряване на отношенията със САЩ и с борба срещу напрежението в Европейския съюз.
The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Тука е тема Политика , алооооу , БФБ е в дъното на коридора !The strongest stand last.
Коментар
-
Точно за такива като теб говора, изтече ти бана и веднага се включваш доста неадекватно.
Видя ли безграничната наглост на vtin@?
Попита ме, защо все по едно и също време влизам и излизам от сайта...
ТОЙ ДОРИ НЕ ОТЧИТА, ЧЕ ТУК ХОРАТА ВЛИЗАТ, ЗАРАДИ ПАЗАРИТЕ??
Той не е тук заради пазарите, а ти много ми приличаш на него в това отношение...
Що за идиотщина е, да препоръчваш хапчета на хора, посетили тук, да обменят информация по предназначението на сайта???
Ти какво точно правиш тук, не виждам, да коментираш търговията, ти си политически трол!
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata
хаха...Инвестора , дайте му апчетата на тоя или му бийте една инжекция !
Видя ли безграничната наглост на vtin@?
Попита ме, защо все по едно и също време влизам и излизам от сайта...
ТОЙ ДОРИ НЕ ОТЧИТА, ЧЕ ТУК ХОРАТА ВЛИЗАТ, ЗАРАДИ ПАЗАРИТЕ??
Той не е тук заради пазарите, а ти много ми приличаш на него в това отношение...
Що за идиотщина е, да препоръчваш хапчета на хора, посетили тук, да обменят информация по предназначението на сайта???
Ти какво точно правиш тук, не виждам, да коментираш търговията, ти си политически трол!The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Мишо ма много готини тия американци.От мен да знаеш не са из насилили нито една германка.Снощи звездите ми го нашепнаха.Тва е мръсна комунистическа пропаганда на Путин
Просто системата им е такава. И трябва да я сменят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Първа смяна ли си братчед??? Пак ли крадеш от времето за работа в писане във форума. Гледам и вчера и днес по едно и също време влизаш и излизаш
Съмнявам се, че се сещаш...
Ще ти помогна, ТОГАВА Е БОРСОВАТА СЕСИЯ НА БФБ...
За това сме тук, поне повечето...
Ти обаче нямаше как да се сетиш, защото не си за това тук, нали??????????
Друг път пак ме попитай, защо влизам и излизам по едно и също време!Last edited by Manyface God"; 03.05.2017, 10:04.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
Мдааа. Църковните архиви.
Der Spiegel обяснява, че г-ца Гебхард (експерт в социалните науки и феминист) е стигнала до цифрата 190 000 по следния начин. В перида 1945-1955 в Германия е имало 1 900 деца на неомъжени жени. Тя преценила, че те всички били заченати при изнасилване от амрикански войници. След това преценила, че на всеки 100 изнасилвания се стига до едно забременяване и след това умножила 1 900 по 100.
1 900х100=190 000
Някакъв друг пич, който е изследвал архивите е стигнал до извода, че е имла около 11 000 изнасилвания от американски войници. Което пак си е доста голяма цифра и е възможно да е неточна, т.е. занижена.
Но наистина ти препоръчвам книгата Berlin. Описва събитията от военна, отчасти от политическа и от чисто човешка гледна точка. Описва и жестокостите на СС, между другото.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/...f_rd_i=desktop
http://www.spiegel.de/international/...a-1021298.htmlThe strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin
и ДНЕС ЛИ СТАНА ТАКА ЧЕ МОЯТ ЧАСОВНИК ДРУГО показва. Ти си същия като кандю/ не съм сигурен дали не сте едно и също/. Вечер плюете руснаците, през деня се опитвате да им продадете апартаменти. Чиба куче
Питах те нещо??
Ти?? Инвестираш ли на БФБ?? Капиталистическите практики по сърце ли са ти и ако не са, какво точно правиш в този сайт? Как съчетаваш капиталистическите си действия с комунистическите си твърдения, смяташ ли, че сме глухи и слепи тук, за да не открием подобни смехотворни личностни противоречия?The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Първа смяна ли си братчед??? Пак ли крадеш от времето за работа в писане във форума. Гледам и вчера и днес по едно и също време влизаш и излизаш
Преди войната в Украйна пишех на 90% в теми за акции, но се появиха доста нагли изказвания от русолюбската група тук и няма как да ги подмина.
Ти?? Инвестираш ли на БФБ?? Капиталистическите практики по сърце ли са ти и ако не са, какво точно правиш в този сайт? Как съчетаваш капиталистическите си действия с комунистическите си твърдения, смяташ ли, че сме глухи и слепи тук, за да не открием подобни смехотворни личностни противоречия?Last edited by Manyface God"; 03.05.2017, 09:39.The strongest stand last.
Коментар
-
Мхм.. точно така! Силициевата долина е някъде около Шанхай вероятно..
Аз имам няколко и нито един не е правен в Китай. Тези и в хоремага да ги разправяш, ефекта ще е нулев.
Коментар
Коментар