Първоначално изпратено от Manyface God"
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеОтдавна съм запознат с високите технологични постижения на руснаците, затова и тази година минах през щанда на Русия на Парижкия панаир.
Както винаги, само матрьошки и чаши с ликовете на Сталин, Ленин, Горбачов, Путин и други агенти на КГБ И един самовар
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
оооооооо лъжеции отново си тук
Какво пак си излъган?
Няма ли да ме питаш, кога съм се логнал и какво работя, лична карта да ти пратя нещо?The strongest stand last.
Коментар
-
Отдавна съм запознат с високите технологични постижения на руснаците, затова и тази година минах през щанда на Русия на Парижкия панаир.
Както винаги, само матрьошки и чаши с ликовете на Сталин, Ленин, Горбачов, Путин и други агенти на КГБ И един самоварLast edited by barbaron; 05.05.2017, 13:03.
Коментар
-
Именувам се майор Иван Юрданов Стоянов, 38 г., българин, православен, разведен, грамотен, неосъждан, родом от гр. Плевен и живущ в София, на ул. „Шипка“ № 27: Оставих в Белопопци пор. Христов с 16—17 души нелегални, като му казах, че трябва да изпълни заповедта на ген. Кочо Стоянов и си отидох в Новоселци. Като се върнах, пор. Христов ми донесе писмено, че нелегалните са убити при опит за бягство, което и аз донесох в щаба на I армия, в щаба на дивиз. област и в Столичното военно комендантство. От последното получих нареждане (от съдебния офицер при коменданството — кап. Д. Радев) труповете да се погребат. Не след дълго получих от щаба на войската служебно писмо, подписано от полковник Недев, с което за проявената дейност ми се изказваше особена благодарност и ми се пожелаваше и занапред да водя частта си с успех срещу враговете на отечеството.
Два дни след случая в Белопопци отидох лично в Министерството на войната, където в коридора, пред главното стълбище, срещнах министъра Дочо Христов. Той ме попита за подробности по случая и ми каза, че това е единственият начин да се справи държавата с нелегалните. Добави, че той има специални кредити, от които се давали награди за унищожени нелегални, и веднага ще изпрати един милион лева за раздаване на участвувалите. Парите трябваше да се разпределят от окол. управител и мен. Аз взех за отделението 160 000 лв. — „собствени на частта пари“, които се изразходват и отчитат, от ковчежника за подобрение бита на войниците. Научих, че полиц. началник Ценов взел известна сума лично за себе си, което ми направи лошо впечатление, но не исках да се намесвам в разпределението, което бяха направили той и Трифонов …
Именувам се подпоручик Здравко Веселинов Стефанов Парашкевов, 22-годишен от гр. София, ул. „Тракия“ № 24, офицер, женен, българин, неосъждан, казвам: На 30 април 1944 г. по повод партизанското нападение и ограбване на кооперацията в Ботунец генерал Кочо Стоянов — командир на сборния отряд, заповядал блокада на с. Ботунец. Там заварих да гори една къща, а друга войници разрушаваха. В зимника на училището имаше задържани около 16—17 души мъже и жени. Разпитът се произвеждаше от Христо Бураджиев и „Дедо“ — Коце Михайлов, и двамата разузнавачи от Р.О.2. От време на време влизаха майор Ченков, подпор. Георги Константинов, Захов, ген. Кочо Стоянов и аз. Всички арестувани бяха малтретирани. Горе, в училищния двор, бе събрано цялото мъжко население на Ботунец, пред което ген. К. Стоянов и майор Ченков произнесоха заплашителни речи, поканвайки населението да преследва партизаните и близките им и заплашвайки ги с разстрели, интернирания и палежи.
Във връзка с убийството на инж. Фратев и Младен Пенев: Фратев разбра къде го водиме и замоли за пощада, твърдейки че е невинен, че има жена и деца, В този момент Христо Бураджиев изкомандува „Хайде!“ и аз с един изстрел в ухото (дясното), както ме бе научил, го убих. Впоследствие Бураджиев ми даде дрехите на убития, а именно: сако, жилетка, панталон балтон … После Бураджиев застреля по същия начин и Младен Пенев.
Трайко Пандов, полиц. агент в гр. Хасково (досега е признал, че е извършил осемдесет убийства на комунисти и антифашисти): …Взех активно участие в побоищата и инквизициите над арестуваните по следния начин: качване на тавана, връзване с въже, като телата им лежат на пода, а краката им — издигнати половин метър височина от пода. Устата им завързана с червена кърпа и започваме да бием по краката с дървета, гуми и палки, докато изгубят съзнание…
Натискът с електрическа машинка прилагахме по следния начин: връзвахме ръцете, между ръцете и коленете слагахме — по нямане на тояга — една стара пушка. Един слагаше гривната на електрическата машинка на челото или врата, а друг въртеше и даваше ток. Останалите биехме…
За убийството на Жак Бенбасат: От нанесения бой по краката му се появиха мехурни рани и въпреки това боят продължаваше до пукване на мехурите и получаване на тежки рани, вследствие на които почина в Държавна болница. След смъртта му по заповед на коменданта Овчаров и полковник Маринов беше наредено да му се определи диагноза„двойна пневмония“.
За убийството на Станил Филев от с. Брестово: … биене с гума, газене с краката … Определи се диагнозата „скоротечна туберкулоза“ …
Подофицер Димо Цветков Димов от с. Българен, Харманлийско, на 30 години, казвам следното: …Декември 1943 година Арнаудов каза: „Има осем души шумкари и трябва да ги убиете, да не се плашите.“ Ние казахме: „Какво ще се плашим, ние сме свикнали …“
Именувам се Колю Димитров Колев от с. Тулово, Казанлъшко, 30-годишен: През месец ноември 1943 г. бях мобилизиран във втора ловна дружина в град Казанлък. Скоро се наложи да конвоирам дванадесет арестанти. Излязохме от селото и спряхме на една поляна. Ротният фелдфебел Маньо Петров им каза, че тук ще бъдат разстреляни, и ги запита каква смърт искат — лека или тежка …
Именувам се Желязко Стефанов Чобанов, родом от град Карнобат, на 21 години: … През месец март 1944 г. бях задължен да се явя на служба в жандармерията… Бях научил войниците си да упражняват тормоз над населението, за да се сплаши и да не смее да помага на партизаните, поради което войниците ми безразборно биеха срещнатите по полето хора. Бил съм и аз лично с пистолета си, като на някои съм го слагал в устата… В деня на блокадата аз бих около 50 души … Една вечер арестувах едно евакуирано момиче… Накарах го да легне по гръб и да си вдигне краката и му пъхнах тоягата, с която го биех, в половия орган. Това стана в присъствието на други хора …
Именувам се Георги Тошев Ерменков от с. Литаково, на 24 години: … На 13 май 1944 г., след вечеря, полковник Дяковски заповяда да отида при камиона, където видях шест души, вързани един за друг… На около 200 метра след с. Стрезимировци единият избяга, а след километър спряхме… Подофицерът каза: „Стреляй право в тила!“ Аз се прицелих добре, като държах пистолета на около 30 сантиметра от тила на първия, теглих спусъка и той падна в канавката, така стана и с втория, и с третия. Останалите двама, преславският кмет и Любомир Баръмов, ги уби мотористът Зояков.
Именувам се Георги Христов Сомов от гр. Казанлък, 32-годишен: … Бях полицейски началник в град Казанлък, след това — ротен командир … Областният полицейски началник Димитров ми нареди трупа на Михаил Захариев да не предавам на близките му, за да го погребат, а да накарам някой от селото да го насече на парчета и тези парчета да бъдат разхвърляни на различни места, за да не ги намерят другарите му и да не ги издигнат като светиня .. . Извиках трима души, седнали пред общината, за караул и им дадох брадвата. Единият каза, че му е лошо, и избяга. Вторият без роптане взе брадвата и отсече главата и ръцете и каза, че повече не може. Третият без никакво роптане отсече краката. Кметският наместник с вила започна да слага в чувала отсечените части. Краката бяха дълги и не можаха да се съберат, той взе брадвата и ги пресече на две…
Вълчо Желязков: Вълчо, отрежи им главите — ми заповяда поручик Арнаудов. — Аз отказах, но той ми каза: „Хайде, почвай.“ Аз се усмихнах и отрязах на тримата главите, а на останалите двама — Слави Ненев.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
Дали и днес ще пита кой какво работи и кога се логин-ва и логаут-ва??? Щото ще е много тъпо ако и днес се изложи по селски.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнениеДа ви напомня, че заводът "Аурубис България" не само че не е закрит, а дори преди няколко години компанията "Аурубис България" е открила нови производствени мощности.
Според цитирани от медия данни, през 2015г. приходите на "Аурубис България" са били 4 310 294 000 лева, а печалбата на "Аурубис България" през 2015г. е била 218 967 000 лева..
Коментар
-
Понеже Нова се постараха да изпуснете Лозан Панов, защото интервюто с него почна едва след 8.30, ще се опитам да синтезирам казаното от него днес.
Той заяви, че ако зловещия пърформанс с агнешки глави е целял да го изплаши и накара да замълчи, НЕ Е успял.
Че в нормална държава подобен акт не би останал без последствия и разследване, защото символизма с окървавените глави оставени на земята пред ВСС е твърде заплашителен, за да се приема за нормален.
Апатията на обществото може да даде криле на подобни маскирани хора да се опитат следващ път да посегнат физически на противниците на статуквото.
Че търкалящите се кървави глави пред ВСС символизират завладяната от мафия държава и бездействието на институциите, както и захвърлената на пода съдебна система.
Че той няма нищо лично срещу Сотир Цацаров, но ще продължи да настоява в държавата ни да няма безконтролни личности и обожествяване на персони, защото не е важно името на гл.прокурор, дали е Сотир, Иван, Никола, а да бъде контролирана и отговорна пред закона институцията-гл.прокурор.Защото безконтролната власт може да отключи тъмната страна на човека.
Гл.прокурор в Румъния подлежи на контрол и може да бъде разследван от специализираната прокуратура и че румънски модел означава 80% осъдителни присъди за корупция и търговия с влияние, както и върнати в бюджета пари , а не само повдигане на обвинения.
Каза още, че повтарянето на опорните точки на Пеевските медии от 2 членове на ВСС е твърде ниско ниво, и че съпругата му не би трябвало да е обект на обсъждане от членовете на ВСС, защото няма никаква връзка с работата им.
Всички имоти на семейството му са декларирани и си има органи, които могат да проверят всичко.
Намекна, че вече чугуненото мнозинство не се старае да направи даже и квазипроверка както при Яневагейт, а директно отказва да образува такава за ЦУМгейт.
Обществото трябва да се намеси и да поиска промяната.
Накрая успя да се пребори с Цолова и каза, че у нас има голяма корупция и се краде много и затова няма желание да се промени съдебната система и тя да работи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеVaten, всеки ли ще питаш, кога се логва, какво работи? Това да не ти е махалата в Долапите?The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
За Съвецкия съюз нищо ли не пише "медията"...The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнениеПомните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега всички големи предприятия в България били закрити? Това твърдение на ко мо не та та изобщо не вярно, а просто ко мо не та та за пореден път се опитаха да ви излъжат.
Да ви напомня, че заводът "Аурубис България" не само че не е закрит, а дори преди няколко години компанията "Аурубис България" е открила нови производствени мощности.
Според цитирани от медия данни, през 2015г. приходите на "Аурубис България" са били 4 310 294 000 лева, а печалбата на "Аурубис България" през 2015г. е била 218 967 000 лева.
Да ви напомня, че през 2016г. номиналният брутен вътрешен продукт на България е бил много по-голям, отколкото е бил през 1989г.
Като се замисли човек, тя плантацията уж процъфтяваща, но освен къщата на господаря останалото само смрад и мизерия, ама Иванушка само у господарския двор гледа.
Както казват братята сърби: „Що ме мене кур...ец боли, че у Маджарско нямали море.“ Та и роба тъй.
Коментар
-
Според медия Иван Евстатиев Евстатиев, който на местните избори през 2015г. беше кандидат на БСП за кмет на община Стрелча, е бил осъден от Районният съд в Пловдив на 6 години затвор при първоначален строг режим за изнасилване на 16-годишно момиче.
Нека никой никога да не гласува за БСП.
https://www.facebook.com/izmamimpex/
http://www.extremecentrepoint.com/archives/14230
http://www.extremecentrepoint.com/archives/6537
Коментар
Коментар