IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Британски военен инструктор: Украинските бойци са мързеливи и крадливи пияндурници


    Британският войник, който е работил в Украйна като инструктор, Киран Ашли Уолш разказа за своята „проклета” командировка в Донбас и за мързеливите украински военни, които не искат да работят. Това той написа в своя профил във Фейсбук. „Ще ви разказа за Украйна и за този проклет от Бога Донбас. Бил съм в Афганистан и Ирак и ще ви кажа, че там (в Донбас) нещата са много по-зле. Украинските войници са мързеливи копелета, по зле са от афганистанската армия или иракската полиция. Нямам предвид, че ако ги научиш, те ще станат нормални войници. Повечето от тях са пияндурници, абсолютно не вдяват нищо и са извън контрол”, разказва британският военен.

    По думите му, украинските военни работят само тогава, когато някой ги контролира. Британецът отбелязва още, че когато се оставят без надзор снаряжение, боеприпаси, оръжие, храна или дори бензин, храна и батерии, украинските войници веднага ще ги откраднат. „Мислех, че няма накъде по-зле, но след това попаднах в Зайцеов. Малко селце, което тези дебили не могат да превземат вече две години подред. Тези пияни артилеристи стрелят с тежкото въоръжение където им попадне. Те уцелват всичко, освен позициите на противника”, разказва още Уолш. Трябва да се отбележи, че британският инструктор е успял да забележи, че жителите на Донбас ненавиждат пристигналите на земята им съграждани, които ги убиват и грабят. „Местните ненавиждат украинските военни, наричат ги украински нацисти. Украинците се отнасят с местните по-зле, отколкото афганистанските полеви командири”, подчертава британецът. До сериозните операции войниците на ВСУ инструкторите са се старали да не допускат, на първо място, заради собствената си сигурност. „По-безопасно е да работиш сам, отколкото с украинците. Така поне собствените миномети няма да те обстрелят. Това наистина е най-лошото място, в което аз някога съм попадал, а и въобще не искам да се връщат”, приключва разказа си Уолш.

    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Ето един демократичен реактор с пукнати по корпуса но безопасен
      https://www.24chasa.bg/novini/article/6275750 Откриха нови пукнатини в белгийската ядрена централа „Tihange 2”

      https://www.24chasa.bg/novini/article/6275750 www.24chasa.bg

      Сподели




      12.06.2017 08:20; 24 часа онлайн 188; 0;



      Снимка: Ройтерс, Архив


      Още пукнатини бяха открити в белгийската ядрена централа “Tihange 2”, която се намира близо до германската граница, съобщава Deutsche Welle, цитирана от “Фокус“.

      Белгийските власти твърдят, че централата е все още безопасна.

      Близо 70 нови пукнатини бяха открити по застаряващия ядрен реактор “Tihange 2”.





      Експертите използват ултразвукова технология, за да намерят нови пукнатини в камерата на реактора, заяви белгийският вътрешен министър Жан Жамбон, в отговор на въпрос в белгийския парламент от страна на Зелената партия.

      Коментар


      • Ако имаме по добро здравеопазване защо



        Тенденцията за редуциране на броя на личните лекари у нас остава стабилна. Последните данни на здравната каса сочат, че за 12 години общопрактикуващите у нас са намалели с 1000, или общо с около една пета. Към момента личните лекари у нас са 4300. През 2005 г. те са били 5340. Намалението спрямо миналата година е с 57 джипита - през 2016 г. договор с НЗОК са имали 4357 общопрактикуващи.

        Според националната здравна карта у нас са необходими 4852 лични лекари, колкото сме имали преди 7-8 години. Нуждата на населението е изчислена при практика от средно 1500 души, записани при един личен лекар.

        Причините джипитата да намаляват са, че условията на работа стават все по-трудни, а доходите в първичната извънболнична помощ не нарастват. Положението е най-сериозно в отдалечените райони, където НЗОК дава и допълнителни пари на желаещите да работят в отдалечени практики, но покрай постоянните дефицити в бюджета на касата често и тези плащания се забавят. Районите, където липсата на общопрактикуващи е най-остра, са Видин, Кърджали, Разград, Силистра, Смолян и Ямбол.

        По тази причина и интересът за специализации по обща медицина е много нисък, което означава, че тепърва страната ще се сблъска с далеч по-тежък дефицит на общопрактикуващи лекари.

        През тази година за първична помощ здравната каса ще плати общо 200 млн. лв., или под 6% от бюджета си. Препоръките са до 2020 г. тази пари да нараснат почти двойно, но не е ясно дали това ще стане. Идеята е личните лекари да имат и повече задължения, като така пациентите, които се насочват за далеч по-скъпото болнично лечение, да намалеят.



        ДРУГИ ПАРТНЬОРИ

        Броят на аптеките, които тази година отпускат лекарства по линия на здравната каса, расте леко и за 2017 г. общо 2325 аптеки имат договор с НЗОК, докато през миналата година те са били 2293. Като цяло общият им брой не е малък. Проблемът както и с лекарите е, че аптеки няма в по-малки или отдалечени населени места. Броят на лабораториите с договор с касата е константен - 651 и 649 лаборатории съответно за 2016 и 2017 г. Болниците все още са в процес на сключване на договорите си за тази година и данни за тях ще има тепърва.

        Коментар








        • А бе къде е онзи тъпанар
          Пенсиите заместват само 60.5% от средния доход в страната


          Адекватността на възнаграждението за стаж и възраст пада за трета поредна година
          Десислава Колева
          Адекватността на пенсиите продължава да намалява за трета поредна година, показват данните на Националния осигурителен институт. Това е основен показател в осигурителната система, който дава ясна представа каква част от последния доход на човек замества пенсията му. От 2013 г. този показател пада.

          За 2016 г. средната пенсия за осигурителен стаж и възраст замества 60.5 на сто от нетния среден осигурителен доход за страната, тоест заплатата след приспадането на данъците и осигуровките. През 2015 г. този процент е бил 61.8%, показват данните на Националния осигурителен институт. През последните седем години най-адекватни са били пенсиите през 2010 г., защото тогава според данните на НОИ са замествали 63% от нетния среден осигурителен доход у нас. Това може да се обясни с факта, че през 2009 г. всички пенсии бяха преизчислени със съвременен осигурителен доход. По данните на НОИ средният осигурителен доход за миналата година, върху който се плаща вноската за пенсия, е 770 лв. Средната пенсия само за стаж и възраст е стигнала 365 лв. миналата година.

          Ако се вземат всички пенсии, а не само тези за стаж и възраст, адекватността се свива още повече. Средната пенсия към нетния осигурителен доход е 55 на сто. Общата средна пенсия е към 333 лв. за миналата година.

          Според последните данни на Европейската комисия за 2015 г. за адекватността на пенсионните системи в страните членки почти 52 на сто от българите на 65 и повече години живеят в риск от бедност.

          Друг показател, който е важен за осигурителната система, се подобрява, макар и леко. На 100 осигурени лица у нас миналата година се падат по 78.9 пенсионери, а през 2015 г. - по 79. От 2016 г. започна постепенното увеличаване на възрастта и стажа за пенсия и това най-вероятно се е отразило на този параметър. Този показател е бил най-лош през 2013 г., когато 100 осигурени е трябвало да издържат 80.4 пенсионери. В най-добрата за осигурителната система година - 2010 г., съотношението е било 100 към 77. Тогава действаше първата пенсионна реформа на ГЕРБ, която вдигна драстично възрастта и стажа за пенсия - с 4 месеца само за една година. Миналата година по данните на НОИ 2 765 138 работещи са се осигурявали за пенсия, като от тях 212 хил. са самоосигуряващи се. Пенсионерите средно са били 2 180 890 души. Заради влошаващата се демографска картина в страната експертите на НОИ очакват към 2060 г. един работещ да осигурява един пенсионер.

          Според данните съвсем леко се подобрява и делът на разходите за пенсии спрямо БВП. За миналата година пенсиите са стрували 9.4% от БВП. Очаква се това съотношение през тази и следващата година да се подобрява, защото осигурителната вноска расте с по един процент.

          НЕЯСНО БЪДЕЩЕ

          Адекватността на пенсиите у нас трябва да се подобри, признават и управляващите в доклада за увеличение на минималната пенсия за стаж и възраст. Програмата на правителството предвижда да се преизчислят старите пенсии - отпуснати до 2010 г., като се съобразят с по-съвременен осигурителен доход (за 2009 г.). Няма обаче ясен ангажимент кога ще се случи това. Именно пенсиите до 2009 г. изостават най-значително.




          И нещо от мненията

          Apolitichen
          11 Юни 2017 20:00
          За 2016 г. средната пенсия за осигурителен стаж и възраст замества 60.5 на сто от нетния среден осигурителен доход за страната
          Какво означава "средна пенсия за осигурителен стаж"? Влизат ли пенсионерите с право на пенсиониране при 15 г. трудов стаж, тия с 27 г. служебен стаж и тия с купен стаж?
          Какво означава "нетен осигурителен доход"? С начислените осигуровки (12.78% за работещите) или 0% за държавните служители и приравнените на тях? Как е сметнат "нетния доход" на самоосигуряващите се - с "признати разходи" (от колко процента) и без отчислените осигуровки. Отделно третирането с данъка върху дохода - с или без него; с или без дснъчните облекчения.
          Във всеки случай процентът на заместване, 60.5%, е абосолютно сбъркан, повече от самата пенсионна реформа. И е под 47.4% (770 лв. осигурителен доход и 365 лв. пенсия за половината пенсионери). И като се говори за "свинско със зеле", няма смисъл да отделяте "зелето" (335 лв. средна пенсия) за да излъжете, че има "свинско" (770 лв. осигурителен доход), защото истината е 43.5% заместване на "свинско със зеле".
          Last edited by v_tin; 11.06.2017, 23:52.

          Коментар




          • Дарете СМС на стойност 5 стотинки на кратък номер ДМС Хохли, за да оборудваме китайски дрон с ловна прашка и да подкрепим авиационните сили на братските майданци!


            Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/lyubopitno/nauk...ews516518.html
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Не им е все едно, но след като стана ясно, че най-после
              червената сган във Франция (социалисти, комунисти, троцкисти, зелени тикви)
              ще бъде завряна в миша дупка дори и без масивно гласуване,
              франсетата отидоха на плажа - беше слънчев, горещ ден, 26°C
              I Аз бях на плаж при 28градуса. А пък да знаеш колко им пука на българите и германците кой смешник е във франкрайх- чак все им е едно

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Не им е все едно, но след като стана ясно, че най-после
                червената сган във Франция (социалисти, комунисти, троцкисти, зелени тикви)
                ще бъде завряна в миша дупка дори и без масивно гласуване,
                франсетата отидоха на плажа - беше слънчев, горещ ден, 26°C
                Ти пък откъде знаеш ?!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                  Изборите във Франция - вяли. Гласували са 40,75%
                  С около 8% по-ниска активност в сравнение с 2012 г.
                  Прочети още на: http://www.dnes.bg/eu/2017/06/11/izb...a-40-75.343944
                  На французите май им е все две ...
                  Не им е все едно, но след като стана ясно, че най-после
                  червената сган във Франция (социалисти, комунисти, троцкисти, зелени тикви)
                  ще бъде завряна в миша дупка дори и без масивно гласуване,
                  франсетата отидоха на плажа - беше слънчев, горещ ден, 26°C

                  Коментар


                  • Нещо много библейски го давате днес, няма ли някоя новина за бомбардирана сватба, кръщене, погребение, в краен случай болница. Математика го оставете, доколкото му гледам писанията или пишат 2-3 човека от един ник, или е 15 годишен пубер. Иван си кара като шаманите- искаме да е вечно лято и да произвеждаме поне колкото комунистите/ ако може и да вземаме заплати колкото по комунистическо време още по добре, ама не се получава. Според справки от статистиката около 20-25% от земята не се обработва, но иначе повече пшеница сме произвели. За вишуту няма какво да се пише, каквито катаджиите такива и преподавателите във ВУЗовете. Иване бре заЩо сравняваш българия с аруба и антилите, бил ли си там някога, на картата ще ги намериш ли, каква е структурата на икономиката им знаеш ли или давааааааааааааааааааааааааайййййййййййййййй да драскаме нещо си

                    Коментар




                    • Изборите във Франция - вяли. Гласували са 40,75%
                      С около 8% по-ниска активност в сравнение с 2012 г.

                      Прочети още на: http://www.dnes.bg/eu/2017/06/11/izb...a-40-75.343944


                      На французите май им е все две ...

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
                        Иване, да не си се напушил преди да го пишеш това
                        Остави го, има температура. Към 45 С+. Затова бълнува. ;-)

                        Last edited by Pyramid; 11.06.2017, 20:42.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение

                          Забелязахте ли,......
                          Ъхъ...
                          В парламента и в политиката няма раданчовци, костовци, знайни и незнайни "сини лъвчета", сал един атанасоффф остана за ужасТ на цялата "демократична" общност.....Сега от един стадион хора в цяла България, ще останат един вагон ванчовци ....

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение

                            Забелязахте ли, че ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж на последните парламентарни избори в България всички мои познати уж гласували за БСП, че уж аз съм бил член на РБ, че уж в РБ били боклуци, крадци и измет и че уж не съм казал истината? Тези твърдения на ко мо не та та са поредните лъжи на ко мо не та та.
                            Аз винаги казвам истината. Аз не съм член на никоя партия. В РБ не са нито боклуци, нито крадци, нито измет. Един мой познат казваше, че ко мо не та та са боклуци, крадци и изобщо измет. На последните парламентарни избори в България никой от моите познати не е гласувал за БСП.

                            Нека никой никога да не гласува за БСП.
                            Айде бегай оттука спамер бутнат...

                            Коментар




                            • Забелязахте ли, че ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж на последните парламентарни избори в България всички мои познати уж гласували за БСП, че уж аз съм бил член на РБ, че уж в РБ били лъжци, боклуци, крадци и измет и че уж не съм казал истината? Тези твърдения на ко мо не та та са поредните лъжи на ко мо не та та.
                              Аз винаги казвам истината. Аз не съм член на никоя партия. В РБ не са нито лъжци, нито боклуци, нито крадци, нито измет. Един мой познат казваше, че ко мо не та та са боклуци, крадци, лъжци и изобщо измет. На последните парламентарни избори в България никой от моите познати не е гласувал за БСП.

                              Нека никой никога да не гласува за БСП.
                              Last edited by Ivan2015; 11.06.2017, 19:55.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                                Викаш Европа и Азия се обединяват и става Евразия с център Москва и на Путин дават по-по-следващата титла над Император.

                                Това го "викаш" ти , дето щеше да "думкаш" Константинопол и Масква...

                                Коментар

                                Working...
                                X