IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Отделно и се налагат разни митове че едно време храната била качествена. Първо едно време храна немаше.

Имаше едно дето му викаха "кучешка радост", щото единствено кучетата го ядели и му са се радвали. Не знам дали тогава кучетата са го ядали. Ама ние го ядяхме чат пат, щото друго нямаше за ядене. Отделно че определено не ставаше за ядене. Имаше и едни кренвирши. При късмет и връзки можеше и месо и кайма да си купиш. Шпеков салам и луканка тогава не съм ял - щото се искаше много връзки да си купиш. Съответно съм ял домашна - щото на село гледаха прасета и си правехме. И имаше една бира на парцали, дето се проверяваше бутилка по бутилка дали има парцали в нея. Ако има парцали не я вземаш щото е развалена. В Плод и Зеленчук имаше чат пат сезонни плодове и зеленчуци ама там миришеше на гнилоч и част от тях си бяха загнили. При късмет можеше да купиш пресни.

Сега мръвки има хубави и качествени и български даже - шпек салам, филета, луканки. Има няколко производители дето не слагат боклуци вътре и правят хубави неща. Главно такива купувам и ям - от български производители. С плодовете и зарзавата е малко зле положението. Просто нещата дето не са сезонни не стават за ядене. Иначе сега в момента повечето сезонни плодове и зеленчуци са български и узрели и сладки. Вчера взех диня - беше хубава. Ама преди месец като вземах беше изкуствено зряла и не беше сладка - червена, ама не е сладка. Което аз не виждам нещата да са станали по-зле. Напротив станали са много по-добре. Просто зарзавата и плодовете си имат сезони. В сезона се намират хубави. Извън сезона е ясно че няма как да са толкова хубави.
    тия неща познатите на иван ли ти ги кзаха?!
    щото имаше и кайма и луканка и всичко дето си писал, че го нямало...
    абе....колкото повече се зачитам, толкова по-инфантилен ми ставаш.

спирам да те чета, че много ми пада прага
    препоръка е

Коментар

• Отделно и се налагат разни митове че едно време храната била качествена. Първо едно време храна немаше.

Имаше едно дето му викаха "кучешка радост", щото единствено кучетата го ядели и му са се радвали. Не знам дали тогава кучетата са го ядали. Ама ние го ядяхме чат пат, щото друго нямаше за ядене. Отделно че определено не ставаше за ядене. Имаше и едни кренвирши. При късмет и връзки можеше и месо и кайма да си купиш. Шпеков салам и луканка тогава не съм ял - щото се искаше много връзки да си купиш. Съответно съм ял домашна - щото на село гледаха прасета и си правехме. И имаше една бира на парцали, дето се проверяваше бутилка по бутилка дали има парцали в нея. Ако има парцали не я вземаш щото е развалена. В Плод и Зеленчук имаше чат пат сезонни плодове и зеленчуци ама там миришеше на гнилоч и част от тях си бяха загнили. При късмет можеше да купиш пресни.

Сега мръвки има хубави и качествени и български даже - шпек салам, филета, луканки. Има няколко производители дето не слагат боклуци вътре и правят хубави неща. Главно такива купувам и ям - от български производители. С плодовете и зарзавата е малко зле положението. Просто нещата дето не са сезонни не стават за ядене. Иначе сега в момента повечето сезонни плодове и зеленчуци са български и узрели и сладки. Вчера взех диня - беше хубава. Ама преди месец като вземах беше изкуствено зряла и не беше сладка - червена, ама не е сладка. Което аз не виждам нещата да са станали по-зле. Напротив станали са много по-добре. Просто зарзавата и плодовете си имат сезони. В сезона се намират хубави. Извън сезона е ясно че няма как да са толкова хубави.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

ми няма. като седите само по форумите, няма и да има.
        най много да карате на амирикански помощи с гмо царевица и соени кюфтета
        Нещо не вдяваш май. Нормално, плъховете не се отличават с особени интелектуални качества и затова повсевместно ги ползват за опитни...мишки.

Та говорихме за "онуй убаво време", когато нямаше форуми и ниКОЙ не висеше там, а всички бачкахме яко, никой не крадеше и ефективността на икономиката цепеше мрака за да стигнем все по-бързо до светлото бъдеще.

Е! Защо ТОГАВА магазините бяха празни....без да има такива глезотии, като изобретението на ЦРУ - интернет и форумите?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Кой точно пречи на българина да е като Пешо? Някой пречи ли му конкретно? Сорос може би и гадните капиталисти.

Ако питаш мен това е само и единствено МързелЪТ развит за 45 комунизъм + последните 10 години за криво разбрана социална система че държавата трябва да се грижи за всеки и за всичко.

Демек държавата трябва да осигури хубава и качествена храна на ниски цени за тези дето ги мързи да отидат на село, да си произведат и да ядат.

Както може да се сетиш това никога не е работило в стабилен и дългосрочен план никъде по Света. Не случайно има поговорка "Който не работи, не трябва да яде". На английски викат "Който работи, той ще яде".

Който работи, ще си купи от домашна продукция от село или от ферма от село... И всички ще са доволни. Не е нужно, всички да се дупят и да копат.
          За всичко си има хора, стига културата на потребителя да е висока. Тя за съжаление не е такава, горе си описал защо.

Само не забравяйте и културата на предлагачите, били те и нашенци. Нека пазара изхвърли тези селски тарикати, които се опитват, да ни отровят.
          The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
            Именно де, именно.
            За да имаш какво да ядеш, трябваше или да живееш сам на село, или мама, тати, баба, дядо да ти пращат буркани.
            В магазина НЯМА.
            ми няма. като седите само по форумите, няма и да има.
            най много да карате на амирикански помощи с гмо царевица и соени кюфтета
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Aко са повече като Пешо , българинът ше яде качествена храна
              Кой точно пречи на българина да е като Пешо? Някой пречи ли му конкретно? Сорос може би и гадните капиталисти.

Ако питаш мен това е само и единствено МързелЪТ развит за 45 комунизъм + последните 10 години за криво разбрана социална система че държавата трябва да се грижи за всеки и за всичко.

Демек държавата трябва да осигури хубава и качествена храна на ниски цени за тези дето ги мързи да отидат на село, да си произведат и да ядат.

Както може да се сетиш това никога не е работило в стабилен и дългосрочен план никъде по Света. Не случайно има поговорка "Който не работи, не трябва да яде". На английски викат "Който работи, той ще яде".

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Aко са повече като Пешо , българинът ше яде качествена храна , а не боклуците с които западът пълни Кауфланд и съответно душицата на такива като тебе и чревната сган !
                Съответно отново си зле.
                Ако всички са като мен, Кауфланд ще е празен и българинът ще яде качествена храна, но без да му се налага да е стиснат тарикат като Пешо от село.
                Last edited by Manyface God"; 28.07.2017, 10:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                  Значи ако един човек е бачкал в завода и е изкарал едни мижави сто долара на месец, които не стигат до никъде, но все пак може да си купи нещо за хапване с тях, НО В МАГАЗИНА НЯМА НИЩО ТАКОВА, то този човек Е МЪРЗЕЛИВ, така ли, Пешо от село???? Нека повече като вас не се въдят!!!!!!!!
                  Aко са повече като Пешо , българинът ше яде качествена храна , а не боклуците с които западът пълни Кауфланд и съответно душицата на такива като тебе и чревната сган !

Коментар

• Значи ако един човек е бачкал в завода и е изкарал едни мижави сто долара на месец, които не стигат до никъде, но все пак може да си купи нещо за хапване с тях, НО В МАГАЗИНА НЯМА НИЩО ТАКОВА, то този човек Е МЪРЗЕЛИВ, така ли, Пешо от село???? Нека повече като вас не се въдят!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Пак приказваш глупости.Нямало кво да се яде.Ми явно сте били мързеливи и некадърни.У дома плодове зеленчуци грозде вино пуйки кокошки прасета телета храната винаги е била в изобилие и нашите продаваха на държавата излишъците.
                      Кое е глупости? Вкараха ни в първобитния строй вашите червени чалми.

Стругаря бързаше в петък, да товари москвича, за да ходи в събота сутрин на царевицата...
                      Това ли е работата на стругаря, да е фермер???
                      Стругаря трябва, да мисли за струговане, а не как ще се нахрани, ЗАЩОТО В МАГАЗИНА ХРАНА НЯМА!
                      еТО И ЗА това строя ви се сгромоляса. Елементарни неща като храна не можа да осигури, хората правеха всякакви комбинации, за да се нахранят и да избутат зимите. Сега вие това ми го хвалите. Всеки е правил буркани, НО ИСКАЛ ЛИ Е, Е друг въпрос.

Коментар

• Именно де, именно.
                        За да имаш какво да ядеш, трябваше или да живееш сам на село, или мама, тати, баба, дядо да ти пращат буркани.
                        В магазина НЯМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Още през комунизма бурканирането беше на загуба, но тогава НЯМАШЕ КАКВО ДА СЕ ЯДЕ.
                          Сега правят носталгични консерви, без които всеки може.

Аз правя само мариновани риби и варени и печени меса, щото обичам яките купони с приятели, да си пробваме мезетата...
                          Пак приказваш глупости.Нямало кво да се яде.Ми явно сте били мързеливи и некадърни.У дома плодове зеленчуци грозде вино пуйки кокошки прасета телета храната винаги е била в изобилие и нашите продаваха на държавата излишъците.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп
                            Теб не съм те питàл бе,

Ма то май затова сте прокопсали толкоз, щото го затваряте в буркани
                            Още през комунизма бурканирането беше на загуба, но тогава НЯМАШЕ КАКВО ДА СЕ ЯДЕ.
                            Сега правят носталгични консерви, без които всеки може.

Аз правя само мариновани риби и варени и печени меса, щото обичам яките купони с приятели, да си пробваме мезетата...
                            Last edited by Manyface God"; 28.07.2017, 09:15.

Коментар

• Като малки деца сте.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	12647329_499292316862211_5105685615640488834_n.jpg
Views:	1
Size:	55.1 КБ
ID:	3222632
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X