IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Европейски медии публикуваха снимките на двама мъже, които са осветени като служители на руското ГРУ (Главно разузнавателно управление на Генералния щаб) и като организатори на опита за преврат в Черна гора, съобщава atlantic-council.bg.
    Това са Едуард Шишмаков и Владимир Попов, които заедно с други 13 обвиняеми ще бъдат съдени за подготовка на метеж срещу законното черногорско правителство и в опит за убийство на министър-председателя Мило Джуканович.

Най-вероятно двамата заговорници са били заснети в белградски парк преди срещата им със сръбския шовинист Александър Синджелич, нает от ГРУ като подизпълнител на плана срещу Черна гора. На втората снимка е документирана срещата между Шишмаков и Синджелич.
    След провала на опита за преврат Синджелич е привлечен като свидетел на обвинението и се очаква показанията му да се превърнат в

ключов елемент от процеса

През 2014 г. Шишмаков е бил уволнен от длъжността „заместник-военно аташе” на Русия в Полша, след като полските служби разобличават шпионската му дейност. Без да губи време, агентът се прехвърля на Балканския полуостров, маскиран под фамилията Широков. Паспортът му е напълно редовен, което навява съмнения, че е бил оформен от сръбските официални власти.

На 16 октомври 2016 г., в деня на парламентарните избори в Черна гора, въоръжена група от 20 души е била в готовност да щурмува парламента и да обяви победа на определени политическа сили. След като част от заговорниците са арестувани, Ал. Синджелич прави самопризнания, че е бил вербуван от бившия руски дипломат и офицер от ГРУ Едуард Шишмаков.
    В изявлението си след началото на разследването специалният черногорски прокурор Миливое Катнич съобщава, че руски държавни институции са замесени в опита за преврат, с цел да бъде осеутено приемането на Черна гора в НАТО.
    Руското външно министерство, официални лица и пропутинските медии отхвърлят очевидните обвинения: „Нас-там-нет”.
    Ето какво се казва в документ на Македонското контраразузнаване: „Дейността на руското разузнаване се води от посолството на Русия в Скопие. С нея се занимават основно трима негови служители, които са офицери на ФСБ и работят с други четирима служители на Руското посолство в Скопие (от ГРУ), които са „КООРДИНИРАНИ ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО В СОФИЯ’‘.
    Има си крушка опашка…

Що ли ще ги съдят тия отрепки - полеви трибунал и по един в тиквата набързо, само така трябва да се процедира с червената чума от мордор.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

.Навремето още га бях студент баба Пара ни разказваше че стиропора не е никаква изолация и че след 7-8г си губи свойствата.Още тогава знаехме че е горим.Изолация е кирпича изолация е каменната вата.Всичкото това ново строителство е пълен ташак и сал идиоти мое го купуват..
      power grid,
      Ако си позволя коментар, то ще бъде само поради една важна причина, а именно: така нареченото саниране в БГ (което на практика не е никакво саниране а в 99 % от случаите става дума за частична външна топлоизолация на фасадите) се превърна едва ли не в сърцевинна част от вътрешната политика на няколко правителства.
      Нямам капацитет и техническа грамотност да влизам в спорове, а точно с теб би било напълно отчаяно да се препирам.

Само ще споделя за някакъв субективен опит. Първата топлоизолация на апартамент направих преди около 18 години. Бях любопитен и един от пионерите ). Тогавашното ми субективно възприятие беше за подобряване на положението.
      Материалът тогава беше скъп, дебелини над 5 см. се поръчваха специално. Сложих 5, което от днешна гледна точка е твърде глупаво, но растежът иска жертви.
      Вече не живея там и мога само да споделя, че и до ден днешен нямам оплаквания за субективно възприятие за влошаване на положението през годините - както конструктивно, така и изолационно. Мои роднини са, ще кажат без изкривяване.

Подготвяйки се за операцията попрочетох разни материали. Доколкото си спомням, експандираният пенополистирол (стиропор) има лошото свойство да сублимира с времето (май беше свързано с излагане на ултравиолетово въздействие) и отделно наистина е горим.
      Да, наистина твоето стопанско помещение най-вероятно чудесно си изпълнява предназначението, но стените са дебели 70 см. Оттам иде магията, проблемът е, че трябва да го имаш това нещо готово или завещано, защото днес никой не би зидал нещо подобно.
      иначе топлотехнически коефициентите на топлопроводимост са несравними. Имам предвид стиропор и кирпич. Е, в момента не ги знам, че да ги цитирам, но принципът е важен, числата лесно ще се намерят.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ма ние отдавна знаем че немците са измамници,На два пъти руснаците им начукваха простите канчета предстои трети път да ги начукат като третия път ше има и екстра начукване на англосаксонски канчета.Навремето още га бях студент баба Пара ни разказваше че стиропора не е никаква изолация и че след 7-8г си губи свойствата.Още тогава знаехме че е горим.Изолация е кирпича изолация е каменната вата.Всичкото това ново строителство е пълен ташак и сал идиоти мое го купуват.На село имам кирпич 70 санта стена облепих я с рабица която заковах с пирони после с една метличка отупах с разтвор цимент пясък едно към едно и след това измазах.Перфектна града на повече от 120г лятото хладно зимата топло.На първият етаж са животните отгоре е храната им бали със сено.
        НА Тодор Живков проклетото протеже е премиер.
        Last edited by X_Y; 29.08.2017, 13:47.
        The strongest stand last.

Коментар

• Ма ние отдавна знаем че немците са измамници,На два пъти руснаците им начукваха простите канчета предстои трети път да ги начукат като третия път ше има и екстра начукване на англосаксонски канчета.Навремето още га бях студент баба Пара ни разказваше че стиропора не е никаква изолация и че след 7-8г си губи свойствата.Още тогава знаехме че е горим.Изолация е кирпича изолация е каменната вата.Всичкото това ново строителство е пълен ташак и сал идиоти мое го купуват.На село имам кирпич 70 санта стена облепих я с рабица която заковах с пирони после с една метличка отупах с разтвор цимент пясък едно към едно и след това измазах.Перфектна града на повече от 120г лятото хладно зимата топло.На първият етаж са животните отгоре е храната им бали със сено.

Коментар

• Иска ми се да кажа, че за радост не ползвам социални мрежи, но в случай като този не мога да се радвам. Темата ме интересува, а ме канят да се регистрирам преди да прочета.
            Ако имаш възможност да го качиш някъде като файл, ще съм благодарен.
            Линкове към германски сайтове също вършат работа, без фейс и сходни.
            Спешност - никаква!
            И при най-малък проблем, трудност 0 директно забрави. Скоро ще се чуе и без нашите усилия.

Коментар

• Ей го на пак е дошъл комунизъма, който иска да ходи да го бори. От другата страна е ББ
              Старата схема, на нов глас. Държавата национализира „Дунарит“. Следва препродажба на „правилните хора“

Ама и аз какво ли се чудя- и във франция е така, така че добре дошъл макарон, добре дошъл комунизъм

Коментар

• https://www.facebook.com/inyanshared...0517749884793/
                ЗАБЛУДАТА САНИРАНЕ - РАЗСЛЕДВАНЕ В ГЕРМАНИЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound

Вън руските подлоги от България!

.......
                  На Шипка се справяме с украинска помощ.
                  На плаката пише 500 българи и 3000 руснака, за укропи не пише нищо. Пък дори и да пише- по него време укропия е била руска провинция, така че са се водили руски войски. Все едно да кажеш че габровските войски/ има ли такова нещо / са победили/ разгромени в някоя война

Коментар

• Росстат зафиксировал рекордное за 3 года падение прибыли в экономике РФ

Российская экономика продолжает увеличивать свой сырьевой крен: прибыльность любого бизнеса, кроме добычи полезных ископаемых с их последующей транспортировкой за рубеж, стремительно сокращается...

Во всех прочих ключевых секторах прибыль уменьшилась. В результате общий сальдированный финансовый результат по экономике, за исключением малого бизнеса, банков и бюджетных учреждений, за полугодие упал на 10,9% - до 4,965 трлн рублей. Зафиксированный Росстатом обвал стал рекордным с весны 2014 года.

В обрабатывающей промышленности прибыль сократилась на 15,6%, практически каждое третье предприятие получило убыток.

Компаниям оптовой и розничной торговли удалось заработать на 29,1% меньше, чем год назад. Прибыль сельхозпроизводителей сократилась на 13,9%. В строительстве Росстат зафиксировал обвал показателей почти втрое - почти 16 тысяч стройкомпаний, зарегистрированных в РФ, за полугодие заработали всего 17,9 млрд рублей.

Прибыль научных и технических компаний обвалилась почти в 5 раз...

Last edited by Имхотеп; 28.08.2017, 23:03.
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Що бе, да не са раздавали маслини?

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Кой беше днес на шипка??
                        Vate mi tи не ходи ли?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Кой беше днес на шипка??

Коментар

• ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ!

ПРЕДАТЕЛСТВО!!!!!!!!!!!
                            The strongest stand last.

Коментар

• Господ си знае раотата, наказа ги Kраварите за техните злодеяния, те си мислят, че ше требят хората по света ей така за спорта ама вуууп едно бързо наводнение и у Хюстъна станаха водолази .....

Houston: The "Surreal" Before And After Photo

http://www.zerohedge.com/news/2017-0...nd-after-photo

Импотентния не мое е вече бакшиш там за стинки, треа се преквалицира на лодкар .....
                              Last edited by michaelis12; 27.08.2017, 22:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Кеф ми е като се гърчат кат' червеи само и само да си пробутат опорките.
                                Бе то май ти се гърчи тука последните три часа ... и даже се изкефи , мазохистче ли си падаш , сигур е модерно днес , а ...

Коментар

Working...
                                X