Първоначално изпратено от retro_69
Разгледай мнение
Бате Пешо ,спри да слагаш клеймо на 2 000 000 българи в чужбина ,че всички са родоотстъпници,слуги,роби и бездарници...Това е абсолютна лудост, тесногръдие ....Има ли сред тия 2млн. хора дето са "забравили" България?...Има!Ама то и в самата България има!Хора,които за малко по-лъскав живот са готови да продадат и майка си ,и баща си ,пък камо ли България....Как може да наречеш помияри и родоотстъпници хора,които със собствени сили и средства създават и организират Българско училище и вместо събота и неделя да си веят задниците наляво и надясно,водят децата си в това училище,някои пътувайки и десетки,та и стотици километри....И в същото време в една София родителите реват,че децата им не били записани в най-близкото,а трябвало да ги водят в по-далечното училище...
Как може да наричаш помияри българи,които се събират,създават комитет,купуват терен, вадят разрешителни и почват да строят със събрани от тях средства - Българска църква...За разлика от тука ,дето сигурно в 90% от случаите някой псевдопредпиемач, милионер - крал,крал от държавата ,та се забравил - изсипе едни пари,за да се направи параклисче....
Ама не всички в чужбина българи работят, като лекари,инженери,мениджъри,високоплатени специалисти,предпиемачи и т.н.Че в коя държава гражданите и са само лекари,инженери,мениджъри,високоплатени специалисти,предпиемачи....?!?!Масата са обикновени работници....Навсякъде....
Имам стотици близки и познати в чужбина,и мога спокойно да кажа,че около 50% от тях,живеят с по-добър стандарт сигурно от 60 % от "коренното" население на страната,в която са...И това са успели да го направят в рамките на 10-20 години...Един от тях не съм чул да каже нещо лошо за България!
Пък има и десетки,да не са и стотици хиляди българи(та и бол цигани вече),които идат,поработят,поспестят,па се върнат и похарчат спестеното в България.....И те ли са помияри?!?!
Знаеш ли,че имам приятел,който е от над двайсет години(семейството му от 6-7 години си е в България,той продължава да прескача и поработва навън) в чужбина и като седнем на маса,и някой случайно се изпусне да каже нещо лошо за България,направо ме кара да ставаме и да си тръгваме....Целия почервенява и не може да се събере в кожата си часове след такава случка....И той ли е помияр?!?!
И що си мислиш ,че няма българин,който да заема подобна на твойта позиция в чужбина...Аз пък съм убеден 100%(много рядко съм убеден в нещо 100%),че има такъв българин и то не един(Само като пример:В ЦЕРН работят над 100 българи и със сигурност не работят,като метачи....)Нормално е да не са хиляди,защото това е специфична квалификация и такива работни места,като твойто по целия свят са, да кажем, няколко хиляди,казвам я произволно тая цифра,може и по-малко да са,ама със сигурност не са стотици хиляди....
И още много мога да ти пиша за българите в чужбина ,ама нещо взе да ме домързява....
Коментар