IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Борис от ук не познавам и не ми трябва да го познавам, западния уиндоус е бил някога западен, сега е пакистански индийски и руски- погледни кои са фирмите с най големите поправки и на уйндоус и на гугъл- руснаци са, дръж се да не паднеш. Майната и всеки друг може да се включи когато поиска и с каквото поиска. И никой не громи демокрацията, просто искаме нейното прилагане, но прилагането и от народа и за народа
    Как го искате, по ленински или по брежневски прилагането на демокрация?
    The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Не съм искал да те обидя.
      О, мани бе!
      Тук така се говори, каква обида?!
      Важното е да се копа и бетон да се лее, какво тук значи някаква си личност!

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Някак си никой не ще да емигрира в северна Корея, въпреки самомачкащата се демокрация. Всеки се натиска на западния си уиндоус и громи демокрацията от него. кое не ти става ясно, кой е размазан ли - промития народец е размазан, ватка, виж и майната го доказва по долу с непоисканото с включване. Какво ще стане в Каталуния и Косово? Каталунская АССР? Социализъм? Не ватка, няма да стане така. Попитай Борис от UK, дето се покри след референдума.
        Борис от ук не познавам и не ми трябва да го познавам, западния уиндоус е бил някога западен, сега е пакистански индийски и руски- погледни кои са фирмите с най големите поправки и на уйндоус и на гугъл- руснаци са, дръж се да не паднеш. Майната и всеки друг може да се включи когато поиска и с каквото поиска. И никой не громи демокрацията, просто искаме нейното прилагане, но прилагането и от народа и за народа

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Дано това проклятие да не ни застигне.....че сме си виновати.
          Една Гърция например още не е признала Косово, и с право.
          Слагаш пръст в раната! Ти си доста разсъдлив и вероятно го знаеш, но може пък е да не подозираш.
          Нещата отиват твърде далеч и много дълбоко.
          Откровено казано, не искам да започвам разговор за отделени територии, защото съществува реална опасност отново да се случи караница по политически причини, а ние тук нямаме нужда от това.
          Освен Гърция, за която ти споделяш, сега по повод на актуалните проблеми в Каталуня стана дума, че освен Гърция, Косово не е признато и от Испания и Кипър. (Май се споменаха и други европейски страни, които не признават, ама ги забравих).
          Ще попитам, ама наистина чисто реторично, какво обединява тези страни и има ли някакви мотиви и основания нашата страна да се нареди сред тях.
          Е, то отдавна е свирено, ние сме едни от първите признали Косово, но исторически така се случаха нещата, че ние бяхме нови членове на НАТО и ЕС и някак се е считало неприлично да се опъваме по едни въпроси, които засягат едромащабни стратегически приоритети на Великите.
          Тук си дадох сметка, че н емога да говоря по спомени и кликнах за да направя справка и .... о!! "изненада":
          https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C...BE%D0%B2%D0%BE
          Не съм написал думата "изненада" случайно. Има съвсем разбираеми и преки причини и Румъния да е против независимо Косово (залади проблемите с унгарците, но не само), но проблемът се състои в това, че на тях им е стискало да кажат: НЕ! против националните ни интереси е!, а при нас никой дори не си е помислил за отказ.

Което насочва размислите в още една по деликатна посока, което индиректно засегнах в началото на поста си.
          Имала ли е България (от Третото царство насам) национално-отговорни, патриотични елити?
          Ако отговорът на първия въпрос е "да", от кой момент нататък се е случило това и до кой момент продължава, доколкото последният въпрос е приложим?
          И още други, които биват преглътнати.
          Просто някога и нещо в нашата страна се счупва и никога вече не може да се поправи. Поне така изглежда.
          Кому са необходими субективните ми хипотези?!

Коментар

Za nas остават терминалите по летищата, за теб мингияните. Не става ясно кого са размазали комунетата и защо е калпав материала. Какво си постигнал всички прочетохме, а демокрацията сама се мачка- справка каталуния и косово. За едните може за другите не може
            Някак си никой не ще да емигрира в северна Корея, въпреки самомачкащата се демокрация. Всеки се натиска на западния си уиндоус и громи демокрацията от него. кое не ти става ясно, кой е размазан ли - промития народец е размазан, ватка, виж и майната го доказва по долу с непоисканото с включване. Какво ще стане в Каталуния и Косово? Каталунская АССР? Социализъм? Не ватка, няма да стане така. Попитай Борис от UK, дето се покри след референдума.

Коментар

Да, пак те са виновни. Да, интереса ми е, да намаляват. При вас култура и образованост не помагат, само сопа. Да, благодаря за идеята за омитане на комонетата, не си голям новатор, не си и първия сетил се. Истината е, че комонетата я размазаха необратимо. И поколенията не струват, калпав е матряла, няма да излезе и да мете комонета. Застанал съм зад интереса си, постигнал съм много. Радвай се, ако всеки е поне като мен, но с промити и безволеви индивиди нищо не става. Хайде, мачкай лошата , вредна, хелоуинска демокрация от западната си квартира.. Пффф..
              Za nas остават терминалите по летищата, за теб мингияните. Не става ясно кого са размазали комунетата и защо е калпав материала. Какво си постигнал всички прочетохме, а демокрацията сама се мачка- справка каталуния и косово. Ако искаш нещо от бг действителността- здравния министър и делянчо или далавери делянчо и онзи лудия антон някой си или бившият президент- баща му бил партиен секретар, а той първи капиталист. За едните може за другите не може
              Last edited by v_tin; 31.10.2017, 15:59.

Коментар

Мени, 45г бяха 89година. От тогава до сега пак ли комунистите са виновни? И защо не застанеш начело на една партия- да речем-" Комунизъм- Но пасаран" и да ни освободиш от всички комунисти които познаваш и не познаваш. По стадиони и паланки, където видиш комунист трепеш или съдиш и осъждаш да бъдат изтрепани. Покажи ни своята висока култура и образуваност. Застани зад интереса си, мени, и им дай да се разберат на гадните комунисти
                Да, пак те са виновни. Да, интереса ми е, да намаляват. При вас култура и образованост не помагат, само сопа. Да, благодаря за идеята за омитане на комонетата, не си голям новатор, не си и първия сетил се. Истината е, че комонетата я размазаха необратимо. И поколенията не струват, калпав е матряла, няма да излезе и да мете комонета. Застанал съм зад интереса си, постигнал съм много. Радвай се, ако всеки е поне като мен, но с промити и безволеви индивиди нищо не става. Хайде, мачкай лошата , вредна, хелоуинска демокрация от западната си квартира.. Пффф..

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Има и още една алтернатива макар ,че не знам каква ще е цената http://www.investor.bg/centralna-i-i...string-249412/
                  Проектът ще позволи на държави като България и Сърбия, които са почти изцяло зависими от руски природен газ, да се снабдяват със синьо гориво дори ако руските доставки през Украйна бъдат нарушени.

Заложен е първоначален капацитет от 15-20 млрд. куб. м. годишно. По газопровода ще може да се доставя газ от Русия до Балканите и от Запада до Балканите.

От къде ще дойде газта??

Коментар

Интересното за лековерния народец е, защо е лековерен? Да не би да е за това, че 45 години не му даваха да диша и да мисли? Да не би да е за това, че 45 години го промиваха, крадоха и убиваха комунистите? А сега, някак си причините за неволите ви се изместват към лошия персонаж Тиквата. Че тя/той Тиквата е от вашите комунисти бе, рожба на поредица от събития. Олицитворение на любимия ви строй по начин на мислене, действие и бездействие. Емблематична компилация от недъзи. Безхаберие, необразованост, ниска култура. Тиквата, това сте вие! Докато българина не застане зад интереса си, ще го мотаят байтошовите Тикви до полуда.
                    Мени, 45г бяха 89година. От тогава до сега пак ли комунистите са виновни? И защо не застанеш начело на една партия- да речем-" Комунизъм- Но пасаран" и да ни освободиш от всички комунисти които познаваш и не познаваш. По стадиони и паланки, където видиш комунист трепеш или съдиш и осъждаш да бъдат изтрепани. Покажи ни своята висока култура и образуваност. Застани зад интереса си, мени, и им дай да се разберат на гадните комунисти

Коментар

Не съм искал да те обидя. Извинявай, ако съм те засегнал.
                      Просто исках да кажа, че приказките на Боко Тиквата за някакъв газов хъб, са само една дъвка, залъгалка за лековерния народец.

Ако руснаците наистина спрат газа през Украйна, а ми се струва, че Путин е решен да го стори, то единствения газ, на който можем да разчитаме реално е от Турция, а Турция, както е известно не транзитира газ, ами го купува и го продава. Друг доставчик може да е Катар, говори се за втечнен катарски газ, който може би ще е на поносима цена и ще се доставя през Гърция, на терминал в Александруполис или Кавала. Не знам до къде стигнаха реално нещата там, ама банкянския хъб е тиквенска лъжа.
                      Има и още една алтернатива макар ,че не знам каква ще е цената http://www.investor.bg/centralna-i-i...string-249412/

Коментар

• Интересното за лековерния народец е, защо е лековерен? Да не би да е за това, че 45 години не му даваха да диша и да мисли? Да не би да е за това, че 45 години го промиваха, крадоха и убиваха комунистите? А сега, някак си причините за неволите ви се изместват към лошия персонаж Тиквата. Че тя/той Тиквата е от вашите комунисти бе, рожба на поредица от събития. Олицитворение на любимия ви строй по начин на мислене, действие и бездействие. Емблематична компилация от недъзи. Безхаберие, необразованост, ниска култура. Тиквата, това сте вие! Докато българина не застане зад интереса си, ще го мотаят байтошовите Тикви до полуда.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Пуснах една статия, в която се застъпва тезата, че американците правят планове да продават газ на Сърбия. Туй де, вероятни планове! Ти вместо да се бъркаш в сънищата ми, може да изкажеш някакви тези, що за планове са това, как биха могли да се реализират, че и какво е мястото на Бг в тези планове. Да не забравяме, че на теория газта за Сърбия би могла да тече през Бг територия, но може и да е обратно! Когато и доколкото се реализира физическа възможност за пренос/транзит.

Поздрави!
                          Не съм искал да те обидя. Извинявай, ако съм те засегнал.
                          Просто исках да кажа, че приказките на Боко Тиквата за някакъв газов хъб, са само една дъвка, залъгалка за лековерния народец.

Ако руснаците наистина спрат газа през Украйна, а ми се струва, че Путин е решен да го стори, то единствения газ, на който можем да разчитаме реално е от Турция, а Турция, както е известно не транзитира газ, ами го купува и го продава. Друг доставчик може да е Катар, говори се за втечнен катарски газ, който може би ще е на поносима цена и ще се доставя през Гърция, на терминал в Александруполис или Кавала. Не знам до къде стигнаха реално нещата там, ама банкянския хъб е тиквенска лъжа.
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Дано това проклятие да не ни застигне.....че сме си виновати.
                            Една Гърция например още не е признала Косово, и с право.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви по обществената телевизия РТС, че опитът за отцепване на Каталуня от Испания и реакцията на Европейския съюз и Съединените щати показват, че в наше време международното положение е по-важно от международното право, предава БНР.

„Кратък е пътят от подкрепата за целостта на държавите до бързото признаване на новопоявили се реалности каквито са Словения и Хърватия например, за Косово да не говорим“, каза Дачич, припомняйки за разпадането на Югославия в началото на 90-те години на ХХ век. И допълни по повод Европа и Съединените щати: „Струва ми се, че разбраха, че проблемът ще се върне да ги удари по главата. В Сърбия не ликуваме заради това, но бих искал на държавите, които признаха Косово, да им се случи същото като на нас!“

Коментар

Колега, ти за нощните полюции на Боко Тиквата ли говориш? Хъбче-то? Че от къде ще дойде газ в България, та да се прави хъб? Че и да продаваме.... На Румъния ли?
                              Или на Гърция?
                              Значи корабът с втечнен газ от САШ минава през Дарданелите и Босфора и акостира във Варна, разтоварва газа и после ние го продаваме на Гърция? Само идиот като Тиквеника може да разпространява подобни дивотии.
                              Вече преглеждам едва на няколко дена. Понякога ме вбесяват с триене на постовете ми, но откак чета по-рядко се констатира, че множеството изтрити постове позволяват бърз преглед на всичко, което се е случило за дни, без особен риск от пропускане на важно мнение.

Мога да те уверя, че с БХ не присъстваме взаимно в сънищата си.
                              Позволявам си на няколко месеца просто да припомням на аудиторията, че 31.12.2018 г. наближава и с това изтича действащият договор за доставка и транзит на газ през територията на Украйна. Нашата страна остава на течение и освен бодряшки приказки не съм констатирал някакви смислени и практически действия.
                              Дори съм си позволявал да питам неколкократно как вървят бетоновите и изкопните работи по простата причина, че само ако в момента вървят интензивни такива дейности на наша територия и на територията на Турция/Гърция, може да се надяваме, че на 01.01.2019 г. (ерго към момента на започването на истинската следваща зима), може да се надяваме на теоретични доставки на газ.

Не е необходимо да си голям специалист, просто е достатъчно да хвърлиш поглед на една физическа карта и положението бързо се изяснява. През Черно море може теоретически да се доставя руска и азерска газ, но практически остава само руската. Това е отделна тема, не се наемам да я развивам. Важно е да се отбележи, че само с оглед на тези два източника може да се разсъждава за някакви разтоварища на ЛНГ в близост до Варна, където уж текат някакви проектни работи за хъб, но конспирацията е толкова пълна, че на мен подробности ми липсват.
                              Преминаване на американски танкери през Босфора и Дарданелите е нещо като търговски, геостратегически, вероятно и правен абсурд.
                              Американска газ може да се доставя през средиземноморски и на прилежащите морета пристанища - т.е. Гърция и(Турция директно я забравяме на този етап)Италия. Може би не съм изчерпателен, но си признавам, че нямам никаква представа за газопреносната мрежа на Хърватска, Черна гора, а пък за преминаване през планините на Албания въобще не ми се и помисля. Едно време, в условията на реалния соц. в кожарските ателиета редовно можеше да се засече един надпис : Работим с кожа на клиента! Предполагам, че някой е донесъл на секретаря по търговските въпроси на САЩ за този почин защото те са го прегърнали и никога и никъде не съм чул те за тяхна сметка да градят газопроводи. А пък без такива доставянето на амер. втечнена газ на някакво пристанище е безпредметно (тук въобще не се отваря дума за цената).

Пуснах една статия, в която се застъпва тезата, че американците правят планове да продават газ на Сърбия. Туй де, вероятни планове! Ти вместо да се бъркаш в сънищата ми, може да изкажеш някакви тези, що за планове са това, как биха могли да се реализират, че и какво е мястото на Бг в тези планове. Да не забравяме, че на теория газта за Сърбия би могла да тече през Бг територия, но може и да е обратно! Когато и доколкото се реализира физическа възможност за пренос/транзит.

Поздрави!
                              Last edited by nachev; 31.10.2017, 14:26.

Коментар

• /Поглед.инфо/ Миналата сряда, 25 октомври, в интервю за програмата "Ал-Хакка" на катарския телевизионния канал, високопоставен служител - бившият премиер на Катар шейх Хамад бин Ясим бин Джабер ал-Тани (Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani), направи сензационни разкрития, които могат да имат отражение в глобален мащаб.

Той заяви, че въоръжената опозиция и джихадистите в Сирия са били под прякото ръководство и са получавали въоръжена подкрепа от чужди държави: освен от Катар, също и от Саудитска Арабия, Турция и САЩ от самото начало на конфликта от 2011 г. до сега.

Още през 2014 г., когато хакери „пробиха” пощата на Хилъри Клинтън, се откриха документи, потвърждаващи споразумението, Катар да действа като държава-спонсор на т.нар. Ислямска държава...

(рус.ез.).

Катар раскрывает секреты войны в Сирии

Начали всплывать разоблачения мирового масштаба. В эту среду, 25го октября, на катарском телеканале, в интервью программе "Аль-Хакка", высокопоставленный чиновник, бывший премьер-министр Катара, шейх Хамад бин Джассим бин Джабр Аль Тани (Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani) открованно сообщил, что вооруженная оппозиция и джихадисты в Сирии находились под прямым командованием и вооруженным обеспечением иностранных государств (его страны, наряду с Саудовской Аравией, Турцией и США) с самого начала конфликта, с 2011 года.

В интервью, бывший премьер-министр Аль-Тани, дал понять, что у Катара есть «все документы» и записи, подтверждающие, что война в Сирии планировалась для смены режима:

We supported Al-Quaeda in Syria (www.BrkaQ8.com)

Примечательно, что данное интервью стало ответом Катара на его обвинение в поддержке терроризма в Сирии со стороны США и Саудовской Аравии.Аль-Тани сообщил, что мы (Катар), США и саудовцы изначально «были в одной окопе». Ранее, в одном американском телеинтервью, когда Аль-Тани спросили об поддержке Катаром терроризма, на что он ответил следующее:

«В Сирии все ошибались, в том числе и ваша страна». Когда началась война в Сирии, «все пользовались двумя каналами: одной в Иордании, а второй в Турции». Пресс-конференция в Лондоне. 2013 год. Премьер-министр Катара, шейх Хамад бин Джассим бин Джабр Аль Тани с государственным секретарем США Джоном Керри. Еще тогда, взломанная "хакерами" почта Хиллари Клинтон в 2014 году подтверждала договоренность в том, что Катар будет выступать в качестве государственного спонсора ИГИЛ.

Известный аналитик и советник по экономике Сирии, считает, что данное взрывное интервью является доказательством сговора между четырьмя странами для дестабилизации независимого государства, [включая] возможную поддержку Нусры/Аль-Каида. Дамаск видит в этом атаку на свою безопасность и суверенитет, что станет основой для претензий на компенсацию по востановлению Сирии.

Коментар

Working...
                                X