IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какво ни вземат когато ни дават

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Само преди дни в. „Сега“ написа, че държавата е на път да се откаже от претенциите си към имотите на царя, а в министерството на правосъдието е създаден специален щаб, който трябва да разреши казуса с царските имоти. Наличието на такава работна група за доброволно уреждане на имотния спор бе потвърдено от бившия министър на правосъдието в кабинета „Сакскобургготски“ Миглена Тачева, която понастоящем оглавява Националния институт на правосъдието.

„Държавата е готова да се споразумее с бившия премиер Симеон Сакскобургготски не само по тукашните дела за имотите му, но и за четирите му иска срещу България, подадени в Страсбург“, твърди изданието.

В четирите дела, водени от Сакскобургготски, се оспорва решението на българския съд резиденциите „Царска Бистрица“, "Кричим", Ситняково" и "Саръгъол" да бъдат върнати на държавата.

Според юристи Сакскобургготски има всички шансове да осъди държавата в Европейския съд по правата на човека. Преди години Страсбург присъди 13 млн. евро на бившия гръцки крал Константин пак заради имотен казус. Претенцията на Константин беше за 560 млн. евро - оценката на земя, сгради и имоти.

Засега не е ясно как точно ще бъде "възнаграден" бившият монарх за дипломатическите си усилия. Според юристи възможностите са две: или да получи обезщетение от държавата срещу отказ от претенциите си пред Европейски съд, или да получи доживотно право на ползване на дворците, които сега обитава.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      От вчера се върти по сайтовете че бойко ходил до са, но минал през иран. Нещо не го разбирам този пилот- защо трябва да лети през иран като са е от обратната страна на залива и е доста по близо до бг отколкото иран
      Понеже, би трябвало да прелети над Сирия, там се води война а, когато опре до собствените гащи, всеки гледа да заобиколи. Правилно е, няма лошо.

Коментар

• https://geopolitica.eu/spisanie-geop...tarskata-kriza
        Геоенергийните измерения на катарската криза

Интересна статия защо краварското LNG, няма да измести руския газпром и връзките на руснаците с пакистан, индия, китай иран и катар

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

Поредната изостанала в миналото инвестиция, по това си личат рашките. С тия бидони ще си поливат картофите след 10 годин. Светът няма да зависи от нефта завинаги.
          Ако не си забелязал, нефтът НЕ Е само енергоносители, а безценна химическа суровина. И ще остане такъв. Единственото вярно, което спомена, е туткавата им "инвестиционна мъдрост", която все закъснява и от която -да, наистина - си патят. Ще си сърбат попарата но, на тяхна си територия, те са си господарите и, по някое време, все ще се усетят.
          Какво се очертава за този и от този момент нататък?

Коментар

• Смяташ ли, че референдумът е легитимна форма на демокрацията, и че всички хора са родени с правото на самоопределение? И как намираш откъсването на територия от суверенна страна /визирам Сърбия, току под носа ни/, съвсем без референдум? Много ми е интересно. После, как мислиш, има ли Русия основание да не желае досами своята граница бази на НАТО? Отделно, беше ли Афганистан заплаха за НАТО и дали ТОЙ /Афганистан/ сам помоли да бъде поставен под засилен военен контрол? Влезе НАТО там, зае територии, контролира всичко и т.н. Не се ли нарича - и каква смяташ, е по същество разликата с думичката "окупация"? А как се наричат тези, които са заели чуждата територия, ако не са окупанти? Не наруши ли украинската власт правото и на етническите българи със съсшендирането на закона за регионалните езици? Имам и други въпроси, ама първо на тези да видим отговорите, ОК?

Коментар

• От вчера се върти по сайтовете че бойко ходил до са, но минал през иран. Нещо не го разбирам този пилот- защо трябва да лети през иран като са е от обратната страна на залива и е доста по близо до бг отколкото иран

Коментар

• Не разбирам, за какво говориш.
                Нито съм се "прекръстил" (сигурно към 10 години вече), нито съм взел за "подмандатен" някой друг. Дори с конкретният споменат от теб я имам две разменени реплики, я не.
                Колкото до писането в определени теми, тук си прав. С рязкото повишаване активността на русняшките хибридни тролове (и тукашната им кутевска версия) се повиши и ожесточи и полемиката в ".Политика".
                И няма как да бъде иначе, да би да мислиш, че и другаде ще ги търпят - виж какво става в цял свят.
                Демокрацията може да реагира доста по-бавно, по-умерено и непохватно на агресията на диктатурата, ноооо не се заблуждавайте, когато набере обороти става страшно за повярвалите си султанчета.
                Стойте и гледайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                  Начев, едно е да поискаш съседа да си разкара ракетите от двора......или да отреже надвисналото над твоя покрив дърво/клон, съвсем друго, да влезеш в неговия двор с оръжие в ръка и да си заградиш тая част, която си си харесал, като я обявиш за "исконно твоя".
                  Знам, че няма да ме разбереш.

П.П. Апропо, "краварите" след кубинската криза, що не анексираха изконно американските острови Куба, Бахамите и всичко до Суринам, "вземайки мерки за своята сигурност" ?
                  Защото са достатъчно умни и знаят какво трябва и какво може!
                  И не ми слагай в устата неупотребявани думи!
                  Намирам форумния фолклор и употребяваните за великите сили прякори за напълно неподходящи.
                  На теб ти казах по погрешка някаква лоша дума и се извиних.
                  ОК?

Очевидно е, че поне аз и ти сме в този сайт поради съвсем различни причини и политическите ни интереси и изяви са далеч назад на втори план. Ама ти, давайки си този ник, след като се прекръсти, очевидно го направи като форма на провокация към опонентите в темата политика. Не изпитваш ли някакво, известно неудобство да пишеш в инвеститорски теми /съвсем смислено, апропо/ под ника Червена Сган. Или с течение на времето преподреди плановете и приоритетите с превес на политическите провокации. Ако има нещо такова, сподели! Искам да знам какъв размер уважение дължа на колегите си, които изпитват аналогични мъки на моите да се опитвам да се ориентирам в тази джунгла.
                  Или просто става дума за някакво странно разбиране на удоволствие под формата на псувни и битки.

И отбележи, че не аз започнах тази престрелка.
                  Решил си да вземеш Многоликия като подмандатен и подзащитен. Хубаво, но в тази работа също има история, има и хигиена.

Коментар

• Начев, едно е да поискаш съседа да си разкара ракетите от двора......или да отреже надвисналото над твоя покрив дърво/клон, съвсем друго, да влезеш в неговия двор с оръжие в ръка и да си заградиш тая част, която си си харесал, като я обявиш за "исконно твоя".
                    Знам, че няма да ме разбереш.

П.П. Апропо, "краварите" след кубинската криза, що не анексираха изконно американските острови Куба, Бахамите и всичко до Суринам, "вземайки мерки за своята сигурност" ?
                    Last edited by 4ervenasgan; 30.11.2017, 15:10.

Коментар

• Руската реакция била, цитирам "комплексарщина и неадекватност на съвремието".
                      Лирическият герои е напълно неадекватен и очевидно без никаква представа за процесите, които текат в съвременността. За историята и дума не ми се подхваща, а за по-тънките дисциплини е смешно да споменаваме.
                      Подобен род реакции подсказват, че е напълно безпредметно да се опитваш да градиш и аргументираш политологически тези.
                      От друга страна, Даването на примери опорочава полемичната тезисност!
                      Проявете милост, обаче, при съответния субект нищо повече не може да се направи.
                      Изпадам в примитивизъм и започвам с примерите:
                      Два ще са и ще гледам да съм кратък.
                      Директен.
                      Неполиткоректен.
                      Незаплащащ данък на емоции и право.

1. През 1963 г. напълно случайно САЩ откриват съветски ракети на територията на Куба. Реакцията е бърза, безкомпромисна и категорична. Светът е изправен пред ядрено унищожение. Имат ли право САЩ да направят това? Формално юридически - не. Куба е суверенна страна и може да прави каквото счете за необходимо на своята територия. Очевидно е, обаче, че военностратегически и геополитически случилото се е напълно неприемливо за страна победител в последната война, велика страна и световна суперсила във всяко едно отношение. Тук няма да помогне дори известната "гузност", защото в същото време има разположени американски ракети на северните граници на Турция. Има неща, които големите в политиката не позволяват и не могат да позволят.
                      "Правилно" ли са постъпили американците. Правилно и още как! И по единствения мислим и възможен начин.
                      Ясно е, че ще пропусна разсъждения в културно-цивилизационен и юридически план.
                      Ще бъда още по-брутален - нали се грижа да ме разбере уважавания субект. В задния на съседа ти двор /твой отявлен враг/ нарочно е поставено нещо, което е насочено с явна цел да убие семейството ти. Ти разполагаш с оръжие и си добре обучен да го използваш, но казваш, че нищо не може да се направи, защото частната собственост на съседа ти е неприкосновена.

2. Турция, начело с Ердоган /а перспективата той да остане начело е с хоризонт още 10-на години/ е един непредвидим партньор и съсед. И тук ще кажа нещо, което вероятно може да прозвучи смайващо, но имам субективна /наистина моя си/ теза, че ако събитията там се бяха случили няколко години по-рано, Русия вероятно не би тръгнала да прави хода с Крим.
                      Имат ли право Русия да направят това? Формално юридически - не.
                      Очевидно е, че военностратегически и геополитически случващото се на южните граници на Русия е напълно неприемливо за страна победител в последната война, велика страна и световна военна и политически суперсила.
                      Какви са намеренията и щенията към Русия не знаят само най-големите наивници.
                      Има неща, които големите в политиката не позволяват и не могат да позволят.
                      "Правилно" ли са постъпили руснаците. Правилно и още как! И по единствения мислим и възможен начин.

Не разчитам особено, че ще бъда разбран.
                      Твърдението, че вземайки мерки за своята сигурност Русия постъпвала комплексарски и неадекватно на съвремието е най-тъпото нещо, което съм срещал от много години насам.
                      Last edited by nachev; 30.11.2017, 13:53. Причина: тук-таме поправени правописни грешки, че контекстът така или иначе беше бастисан от уважаваната модераторка

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

+10. " Веднъж на 100 години, Западът отива да"накаже" Русия и после ближе рани, докато забрави, и повтаря упражнението".
                        BTW, на няколко места чета, че в т нар. "Баженовска свита" рашките имали къде 2-3 трлн барела залежи от шистов нефт и си мисля, какво следва. Щото, колкото сега и да са напред краварите с технологиите в сферата, в един момент, ще си изчерпят каквото имат. И ще трябва да се скъсат от свирки на Кремъл, без разлика, дали Путин или Хуин ще е на власт тогава. Да им го продават по $300 - $400. за бидон, тогава...
                        Поредната изостанала в миналото инвестиция, по това си личат рашките. С тия бидони ще си поливат картофите след 10 годин. Светът няма да зависи от нефта завинаги.
                        The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Ми не е ...оттатък оградата много им се играе на войници , отдавна не е имало парад на победата в някоя западна столица ...
                          +10. " Веднъж на 100 години, Западът отива да"накаже" Русия и после ближе рани, докато забрави, и повтаря упражнението".
                          BTW, на няколко места чета, че в т нар. "Баженовска свита" рашките имали къде 2-3 трлн барела залежи от шистов нефт и си мисля, какво следва. Щото, колкото сега и да са напред краварите с технологиите в сферата, в един момент, ще си изчерпят каквото имат. И ще трябва да се скъсат от свирки на Кремъл, без разлика, дали Путин или Хуин ще е на власт тогава. Да им го продават по $300 - $400. за бидон, тогава...

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                            За размисъл ...
                            За няколко дни, Путин назначи нов главнокомандващ на ВКС (техните ВВС), и замени командирите на Централния и Източния военни окръзи.
                            Смени действащите военни, с "бойни" генерали ...
                            не е на добре работата... НЕ Е ...
                            Видиш ти зад тъмните очила! Виииидииш.
                            Още през пролетта в една от видеосказките на Вацев чух, че около 15 000 скоро уволнени военнослужащи спешно са върнати на служба в руската армия. В последващите месеци нееднократно съм попадал на информации, че там се приемат мерки, които сочат в същата посока.

За да не се откъсвам от реалността, редно е да се подчертае, че в същата си изява Вацев в прав текст заяви, че има конкретна подготовка за действия при горещи събития, които биха могли да се случат при хоризонт от 5 години. Напълно съзнателно отбягвам употребата на точната дума.
                            Коректно е също да се каже, че през настоящата есен на директен въпрос в този смисъл, същиято този Вацев отговори уклончиво, дори по-скоро отрицателно.

Изводът ти за РАБОТАТА Е правилен.

Коментар

• http://a-specto.bg/zakont-na-rikosheta/
                              Законът на рикошета

От a-specto , публикувано на 30.11.2017
                              Най-добрият отговор на заплахата на Запада е връщането на средноазиатските републики в лоното на Русия

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                                За размисъл ...
                                За няколко дни, Путин назначи нов главнокомандващ на ВКС (техните ВВС), и замени командирите на Централния и Източния военни окръзи.
                                Смени действащите военни, с "бойни" генерали ...
                                не е на добре работата... НЕ Е ...
                                Ми не е ...оттатък оградата много им се играе на войници , отдавна не е имало парад на победата в някоя западна столица ...

Коментар

Working...
                                X