IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
    Свършиха мангизите и пак сме тука ...
    И до ден днешен от Светия синод не дават обяснение, каква роля е отредена на несменяемия ректор на скандалния Библиотекарски институт Стоян Денчев, който по време на най-светлите християнски празници се изтъпанва досами патриарха в храма „Св. Ал. Невски”. Дори да е член на настоятелството или негов председател, присъствието му до главата на БПЦ, е смущаващо и дори компрометиращо.

    Все пак Денчев е бил вице президент на Мултигруп и депутат от ДПС, а съмненията за връзки с някогашната ДС продължават и до днес. Института на Денчев нашумя с масовото, но неясно финансиране на проекти по линия на Фонда за научни изследвания. Също и с присъствието на редица скандални и провалени висши ченгета, които в библиотекарския се накичват с научни степени. И точно Денчев да бъде натрапван на обществото с неизменното си присъствие до патриарха е най-малкото странно. За да пришиеш към библиотекознанието темата за националната сигурност и да се лепнеш за главата на БПЦ се искат ловкост и хитрост, каквито Денчев очевидно притежава. Но не той е виновен за смущаващата гледка, а Синодът. Дори да е полезен с нещо, какъвто аргумент несъмнено би се изтъкнал, дискретността би била по-подходяща като модел на поведение. Скандално е защо висшият клир е безмълвен. Или пък със запушена уста…https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/sinodat–zariata-politikata-jaltitsite.html

    Да припомня, че Стоян Денчев беше сивият кардинал на правителството на Любен Беров след безкръвния преврат на службите, мобилизирани да свалят през лятото и есента на 1992 г. управлението на СДС. В неговия съветнически кабинет в Министерския съвет се създаде т.н. Г 13, рекламирана като “честните частници” от групата на новите “строители на България”, представяни човек по човек в поредица от предавания “Панорама” от Иван Гарелов.

    Днес вече мнозина признават, че по онова време се създаде гръбнакът на организираната престъпност в резултат на системното нарушаване на югоембргото чрез огромни, държавно обслужвани доставки на руски суровини и материали за войната на Милошевич срещу бягащите от контрола на Белград бивши съюзни републики. Отчисленията от тази контрабанда наляха основите на българската мафия, а представители на Г 13 заплашиха моя милост като главен редактор на в. “Експрес” да спра с публикуването на разобличителни материали за контрабандата в нарушение на югоембаргото ( в телефонно обаждане Бориослав Дионисиев ме предупреди, че ако не престана с тези статии, ще си изтегли рекламите на негова фирма за внос на автомобили “Булвария”, както и стана- след което натискът се засили и се наложи да напусна поста на главния редактор пред заплахата сабствениците да спрат вестника заради мен)."
    http://ivo.bg/2017/12/25/%D0%B1%D0%B...5%D0%B4%D0%B0/

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      И след кратка празнична почивка отново сме на линия.

      [/URL]

      Свършиха мангизите и пак сме тука ...

      Коментар


      • И след кратка празнична почивка отново сме на линия.

        Най- важните новини за днес:
        1. Поредният изстрелян от руска страна спътник мълчи и няма връзка със земята. Този път става въпрос за анголски спътник, изстрелян от Байконур. Руската преса не съобщава дали преди старта "Ангосат" е ръсен със светена вода и благословен от православен свещенник. Възможно е конците да са объркали анголските шамани. Каквото и да е, е голям космически срам.
        2. В Москва са обрали помощника на Рамзан Кадиров- Хасан Кадиров. Откраднали са му златните Айфон, Айпад и валута на обща стойност 600 000 рубли.
        3. Тази сутрин, директорът на сладкарската фабрика "Меншевик" се барикадирал в офиса си и стрелял от прозорците по финансова комисия и прокурори, които идвали да му секвестират фабричката за неизплатени дългове.
        4. Путя лично си занесла папките в руската ЦИК и официално вече е в кандидат- президентската надпревара.

        С една дума весело е в земите на мокшите. https://www.vesti.ru/doc.html?id=2970803&2970803

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Jazabel Разгледай мнение

          Тинка ,вярно е че историята ви е силата ,пренаписвате я с плам и комунистическа ярост.
          Ама кажи нещо за икономиката (дето за вас е политикономика ) ,защо 100 самолета летят хиляди километра да пуснат по 1,5 броя бомби на самолет ,нещо закъсали са го от към бомби навярно.
          А да , те са много коварни - удрят Зоологическата градина с няколко бомби ( да не се хабят бомбите ) и обезумелите животни свършват останалото.
          Айде още един дето аха-аха да почне да ни убеждава, че англо-американските бомбардировки нямало, а вероятно са мятали само бонбони, ама корена на бумата бомбардирам няма нощо общо с бонбон.
          Кажи сега изобщо София бомбардирана ли е била някога от новия голям брат или не? После ако искаш може да се върнеш малко назад в темата, хората отговориха на твоя въпрос.
          Това, че са минали 70 години от събитията и че живеем в друг свят вече не означава, че е редно да се променя историята. Харесва ли ти или не, идолите на много от тук пишещите са бомбардирали столицата в резултат, на което са избити мирни граждани. Самите бомбардировки на София по никакъв начин не биха могли да променят хода на войната и затова могат по-скоро да се характеризират като варварски действия. Поради това поставянето на разни възпоменателни табели в любимото на някои хора посолство е признак на лош вкус.
          Last edited by nomche; 27.12.2017, 08:46.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

            Mай четеш историята като дявола евангелието. От бомбардировките са загинали около 9000 човека. В предишните постове достатъчно ясно беше написано кои сгради са поразени. Ако нещо не ти е ясно просто превърти на предната страница. Хайде от мен да мине да не те тормозя

            Ударени са следните граждански обекти:
            Александровска болница (напълно са разрушени южните болнични крила заедно с лекарите в тях), Сиропиталището Цар Борис I (напълно разрушено в 1944 г.), Народния театър (тежко засегнат), Голямата Софийска синагога (тежко засегната, изгаря и уникалната и широко известна юдейска библиотека на общността, съхранявала безценната колекция от средновековни равинистични трудове), Първа евангалска църква на ул. „Солунска“ (напълно унищожена на 10 януари 1944 г.), Католическата Катедрала Свети Йосиф (напълно унищожена на 30.03.1944 г.), Руската църква Свети Николай (пряко бомбено попадение), Църквата от ХІ век Свети Спас (напълно унищожена в 1944 г.), Средновековния храм Свети Николай построен от Севастократор Калоян в 1260 г. оцелял по време на османската власт (почти напълно разрушен на 30 март 1944 г.), Църквата Свето Преображение Господне (напълно унищожена на 10.01.1944 г.), Градската библиотека (напълно унищожена на 30.03.1944 г. изгарят 40 000 тома книги), Народната библиотека и Архивът на Българското Възраждане (напълно унищожени в март 1944 г.), Библиотека на Столичната Митрополия, новопостроена унищожена заедно с всички книги и стари документи в нея (на 10.01.1944 г.) Синодалната палата – по време на тази бомбардировка в сейфа ѝ изгаря и оргинала на фермана за създаването на Българската екзархия (1944 г.).

            Духовната академия (тежко засегната, разрушена е централната част на юг, изгорен е купола на храма вграден в нея), Софийският университет „Свети Климент Охридски“, Художествена академия, Руският лицей, Френското католическото училище, Католическо училище „Санта Мария“ на францисканците, Софийско епархийско свещеническо братство, Немското училище за деца до Немската евангелска църква и самата тази църква, Италианската кралска гимназия, Софийската духовна семинария в кв. Лозенец,Министерството на Народната просвета просвета (напълно разрушено на 10.01.1944 г.). Държаното Механо-електротехническото училище, Фелдшерското училище, III Девическа педагогическа гимназия,III Мъжка гимназия, V Софийска прогимназия, VII Мъжка Прогимназия, Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ (сринато до основи в 1944 г.), Народният Археологически музей, Националният етнографски музей, Националният Природо-научен музей, Общинският музей, Домът на изкуството и печата, Художествената палата – фактически националната художествена галерия тогава, Софийската филхармония – Зала България, Паметника на Незнайния войн, (тежко увреден в 1944 г., днешния е построен на празното място в 1981 г.), Руски паметник е бомбардиран и повреден, във Враца – Държавно стопанско и тъкаческо училище (напълно разрушено на 24 януари 1944 г.) Дори Бирената фабрика на братя Прошек е бомбардирана и тежко разрушена.

            Зоологическата градина пострадва много, животните умират или са ранени в клетките им, а немалко от останалите разбягали се обезумели трябва да бъдат застреляни. Взривени и опожарени са хиляди жилищни сгради, разрушен е градският център на София, Скопие, Враца, Дупница.

            На цялата българска територия и контролираните земи убити, безследно изчезнали и починали следствие бомбардировките са 4208 души, тежко са ранени 4744, или при съвсем непълна отчетност общо жертвите убити и ранени са не по-малко от 8952 българи, към половината от тях – в София където, в най-лютия студ, от нападателите са разрушени 12 657, предимно жилищни сгради.

            Това всичкото което е изброено прилича ли ти на военни обекти
            Тинка ,вярно е че историята ви е силата ,пренаписвате я с плам и комунистическа ярост.
            Ама кажи нещо за икономиката (дето за вас е политикономика ) ,защо 100 самолета летят хиляди километра да пуснат по 1,5 броя бомби на самолет ,нещо закъсали са го от към бомби навярно.
            А да , те са много коварни - удрят Зоологическата градина с няколко бомби ( да не се хабят бомбите ) и обезумелите животни свършват останалото.
            Где нет вопросов - всегда есть ответ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

              Aftonbladet/Швеция: Руснаците ще дойдат, а ние сме със свалени гащи

              Дали се отнася само за шведките или и за нас
              Ами то свалените гащи ..... няма лошо.
              Както е казал един древен китайски мислител:
              "Ако изнасилването ти е неизбежно, то се отдай доброволно и се опитай да се насладиш на акта"

              Та и шведите така...
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар



              • Aftonbladet/Швеция: Руснаците ще дойдат, а ние сме със свалени гащи

                Дали се отнася само за шведките или и за нас

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Интересно е също че няколко човека ползуват един и същ компютър/ отдавам го на желанието за икономия на парични знаци/За моя изненада няколко от тези човечета модераторите ги предупреждават от време на време да не пишат от един профил и да си отговарят от друг
                  Най-интересното, поне за мен, е че същите тези дето не могат едни елементарни сметки да направят се смятат за най-умни, красиви и раннобудни. Предполагам, че от тази триада най-близо са до ранното ставане, но не мога да съм сигурен какво точно ги алармира, за да се будят рано-рано.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
                    Тук определено се нагледах на образи, които не могат да смятат проценти, обем и какви ли не други елементарни сметки не съумяват да направят. Интересен факт е, че политическите им пристрастия много често съвпадат.
                    Интересно е също че няколко човека ползуват един и същ компютър/ отдавам го на желанието за икономия на парични знаци/За моя изненада няколко от тези човечета модераторите ги предупреждават от време на време да не пишат от един профил и да си отговарят от друг

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение

                      12 657 предимно жилищни сгради. То сега в София няма толкова жилищни сгради, а 44-та София е от женския пазар, до орлов мост и от витошка до централна гара. Пропагандата е интересна наука.

                      Това, че нямало 12 хил. сгради автоматично прави недостоверни американо-английските бомбардировки, нали? Никакви бомби не са хвърляли, мятали са бонбони, като е имало само двама пострадали, на едния му е паднала вафла на главата и получил лека телесна повреда, а другия развил диабет тип 2 от преяждане с шоколади.
                      Не знам колко са жилищните сгради в момента в София, но съм убеден, че са повече от 12 хил. Елементарна сметка при официалнии данни за население от 1,2 млн (по неофициални данни са доста повече) показва, че за да има къде то да живее в посочения брой сгради е необходимо не по-малко от 100 човека да населяват една сграда и да няма ни един необитаван апартамент. В моя блок примерно не живеят 100 човека, а освен това съм виждал повече от една къща в Софето, а всяка къща се води жилищна сграда. Не съм чувал по 100 човека да живеят в къща. Само в моя квартал на всеки по-голям блок има поне по две къщи.
                      А иначе според НСИ жилищата са повече от 610 000, а не всеки блок е с 50 апартамента и както казах, предполагам къщите се отчитат като едно жилище.
                      Тук определено се нагледах на образи, които не могат да смятат проценти, обем и какви ли не други елементарни сметки не съумяват да направят. Интересен факт е, че политическите им пристрастия много често съвпадат.
                      Last edited by nomche; 26.12.2017, 21:08.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение

                        12 657 предимно жилищни сгради. То сега в София няма толкова жилищни сгради, а 44-та София е от женския пазар, до орлов мост и от витошка до централна гара. Пропагандата е интересна наука.

                        Ще приема че си прав....Ще приема ,че след като сега даже няма толкова сгради,то през далечната 44 е имало наполовина,т.е. 6000 сгради/дано не съм завишил много цифрата/....В Уикипедия пише,че в София 46-та година се живеели около четиристотин и дватрийсет хиляди души...Това не знам ,дали да го приема ,поправи ме ако е много голямо разминаването,да си направя нови сметки......За да събера 430 000 души в 6000 сгради,ще рече ,че във всяка сграда трябва да сложим по 70 човека в сграда...За да живеят в една сграда толково много хора,тя или трябва да е тип казарма с огромни общи спални помещения и общи сервизни помещения ,или блокове с по два апартамента на етаж...Аз ще заложа на второто...Ако приема,че по това време софиянци са,все пак, елита на държавта и не се плодят като простите селяндури/към които принадлежа/,ще сложа по едно четиричленно семейство в апартамент....Два апартамента Х четири човека -8 човека на етаж Х 9 етажа -72 човека.... Да не би да искаш да ми кажеш,че София по това време е била осеяна изцяло с девет етажни блокове?!Щото ,в редките ми идвания към София/веднъж на 5 години/ съм виждал и 70 години след ония събития таквиз съборетини ,че ме е страх да пръдна,да не вземат да се срутят...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                          Mай четеш историята като дявола евангелието. От бомбардировките са загинали около 9000 човека. В предишните постове достатъчно ясно беше написано кои сгради са поразени. Ако нещо не ти е ясно просто превърти на предната страница. Хайде от мен да мине да не те тормозя

                          Ударени са следните граждански обекти:
                          Александровска болница (напълно са разрушени южните болнични крила заедно с лекарите в тях), Сиропиталището Цар Борис I (напълно разрушено в 1944 г.), Народния театър (тежко засегнат), Голямата Софийска синагога (тежко засегната, изгаря и уникалната и широко известна юдейска библиотека на общността, съхранявала безценната колекция от средновековни равинистични трудове), Първа евангалска църква на ул. „Солунска“ (напълно унищожена на 10 януари 1944 г.), Католическата Катедрала Свети Йосиф (напълно унищожена на 30.03.1944 г.), Руската църква Свети Николай (пряко бомбено попадение), Църквата от ХІ век Свети Спас (напълно унищожена в 1944 г.), Средновековния храм Свети Николай построен от Севастократор Калоян в 1260 г. оцелял по време на османската власт (почти напълно разрушен на 30 март 1944 г.), Църквата Свето Преображение Господне (напълно унищожена на 10.01.1944 г.), Градската библиотека (напълно унищожена на 30.03.1944 г. изгарят 40 000 тома книги), Народната библиотека и Архивът на Българското Възраждане (напълно унищожени в март 1944 г.), Библиотека на Столичната Митрополия, новопостроена унищожена заедно с всички книги и стари документи в нея (на 10.01.1944 г.) Синодалната палата – по време на тази бомбардировка в сейфа ѝ изгаря и оргинала на фермана за създаването на Българската екзархия (1944 г.).

                          Духовната академия (тежко засегната, разрушена е централната част на юг, изгорен е купола на храма вграден в нея), Софийският университет „Свети Климент Охридски“, Художествена академия, Руският лицей, Френското католическото училище, Католическо училище „Санта Мария“ на францисканците, Софийско епархийско свещеническо братство, Немското училище за деца до Немската евангелска църква и самата тази църква, Италианската кралска гимназия, Софийската духовна семинария в кв. Лозенец,Министерството на Народната просвета просвета (напълно разрушено на 10.01.1944 г.). Държаното Механо-електротехническото училище, Фелдшерското училище, III Девическа педагогическа гимназия,III Мъжка гимназия, V Софийска прогимназия, VII Мъжка Прогимназия, Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ (сринато до основи в 1944 г.), Народният Археологически музей, Националният етнографски музей, Националният Природо-научен музей, Общинският музей, Домът на изкуството и печата, Художествената палата – фактически националната художествена галерия тогава, Софийската филхармония – Зала България, Паметника на Незнайния войн, (тежко увреден в 1944 г., днешния е построен на празното място в 1981 г.), Руски паметник е бомбардиран и повреден, във Враца – Държавно стопанско и тъкаческо училище (напълно разрушено на 24 януари 1944 г.) Дори Бирената фабрика на братя Прошек е бомбардирана и тежко разрушена.

                          Зоологическата градина пострадва много, животните умират или са ранени в клетките им, а немалко от останалите разбягали се обезумели трябва да бъдат застреляни. Взривени и опожарени са хиляди жилищни сгради, разрушен е градският център на София, Скопие, Враца, Дупница.

                          На цялата българска територия и контролираните земи убити, безследно изчезнали и починали следствие бомбардировките са 4208 души, тежко са ранени 4744, или при съвсем непълна отчетност общо жертвите убити и ранени са не по-малко от 8952 българи, към половината от тях – в София където, в най-лютия студ, от нападателите са разрушени 12 657, предимно жилищни сгради.

                          Това всичкото което е изброено прилича ли ти на военни обекти
                          12 657 предимно жилищни сгради. То сега в София няма толкова жилищни сгради, а 44-та София е от женския пазар, до орлов мост и от витошка до централна гара. Пропагандата е интересна наука.


                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                            Ами ес започна с призиви да се допусне доказан престъпник до изборите в русия, то не че в бг не управлява такъв, а отделно че и юнкер е същия
                            То т'ва ги и мъчи, завалиите. ;-)

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от 4i4o_Pay Разгледай мнение

                              Отсега мога да ти кажа какъв ще е отговорът - изборите са били нечестни, нагласени, купени, опорочени и т.н... Абе то Путин назначи Тръмп, изгони Англия от ЕС, разцепи Испания и т.н., та едни избори в Русия ли няма да спечели

                              А ... и вдобавък - всички руснаци пият боярищник и изобщо не знаят защо и за кого гласуват ...
                              Ами ес започна с призиви да се допусне доказан престъпник до изборите в русия, то не че в бг не управлява такъв, а отделно че и юнкер е същия
                              Last edited by v_tin; 26.12.2017, 19:26.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от 4i4o_Pay Разгледай мнение

                                Отсега мога да ти кажа какъв ще е отговорът - изборите са били нечестни, нагласени, купени, опорочени и т.н... Абе то Путин назначи Тръмп, изгони Англия от ЕС, разцепи Испания и т.н., та едни избори в Русия ли няма да спечели

                                А ... и вдобавък - всички руснаци пият боярищник и изобщо не знаят защо и за кого гласуват ...
                                +10 ... бравос чиче !

                                Коментар

                                Working...
                                X