IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Какво става напоследък в "демократичния" Запад? И какво по дяволите става в свободолюбива Франция? Люлката на демократичните свободи!


    Френските власти арестуваха веганка заради неин коментар във Facebook. Там тя написала, че не изпитва "никакво съчувствие" към месар, който е сред жертвите след нападението миналата седмица във френския град Треб.

    Жената трябва да се яви пред съда, а обвинението е за оправдаване на тероризма. Тя може да бъде осъдена на затвор за своя коментар

    Прочети още на: https://www.bgonair.bg/world/2018-03...m_campaign=box
    Там вече реално действа "полиция на словото". Вече нямаш право да изразиш свободно убежденията си.
    Каква ли ще бъде следващата стъпка на високотехнологичния дерьмократичен Запад? Може би "полиция на мисълта"?
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Би Ти Ви направи анкета: „Каква трябва да е реакцията на България по случая „Скрипал“? Резултатът: Трябва да реагира солидарно с държавите от ЕС и НАТО – 12%. Не се налага да реагира – 75%.

      Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/analizi-i-komen...ews589922.html

      Коментар


      • И два,за мен много важни цитата,от статията,която току-що постнах,щото постоянно хвърчат едни шпиони наляво и надясно:

        "Те може да са напълно изрядни и да не са накърнили своя дипломатически статус. Може дори да се ползват с подчертано добри контакти и уважение в институциите на приемащата държава. Искането за отзоваване обаче е политически акт, чрез който се изразява суверенната воля на държавата и се дава отрицателна оценка за управлението и политиката на изпращащата държава. С други думи, не всеки дипломат, който бива отзован в резултат на шпионски скандал, примерно между САЩ и Русия, е таен агент. Отзоваването е санкция към държавата, а не толкова спрямо лицето."

        Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/bori...ews589992.html


        "Няма посолство без дипломати с „пагони“ под белите ризи..."

        Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/obshtestvo/bori...ews589992.html

        Коментар


        • Макар и в Близзз,една доста интересна статия за гонене на дипломати,дипламатическо право и протокол и т.н.....

          https://www.blitz.bg/obshtestvo/bori...ews589992.html

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
            Be vate vъобще чел си си го това, само като види источника човек и му се доповръща...
            Тези факти не са за нежни души с меки китки. Това са фактите, дали са от фактор, вести, снн или русия тудей- факти

            Апропо какво стана с боинга

            Коментар


            • Колко държави гонят руски дипломати и колко държави НЕ гонят - без много да се зоря- около 10-15 държави гонят руснаци и около 160-170 НЕ гонят. Нова зеландия не гони въпреки че е в пет очи- май териториите не вярват на доминиона

              Коментар


              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                И кво да направят руснаците да търпят западната простотия ли?Запада си мисли че на тая планета е само той .Ми не е има останал свят който му е през хуя за Запада.на мен също.Аз искам да ги вида заляти от собствените им лайна.Това което причиниха на другите народи и на природата да им се върне трикратно.Русия ще си развива връзките с останалият свят и изобщо няма да и дреме за разните му западняшки помияри.
                Американците както и да е тяхната алчност няма граници ,но какво да кажем за молдовците,поляците и такива като тях те какъв го дирят?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                  И докъде ще я докарат,руснаците също гонят американски дипломати https://m.dnevnik.bg/sviat/2018/03/2...nkt_peterburg/
                  И кво да направят руснаците да търпят западната простотия ли?Запада си мисли че на тая планета е само той .Ми не е има останал свят който му е през хуя за Запада.на мен също.Аз искам да ги вида заляти от собствените им лайна.Това което причиниха на другите народи и на природата да им се върне трикратно.Русия ще си развива връзките с останалият свят и изобщо няма да и дреме за разните му западняшки помияри.

                  Коментар


                  • И докъде ще я докарат,руснаците също гонят американски дипломати https://m.dnevnik.bg/sviat/2018/03/2...nkt_peterburg/
                    Има предсказание на Ванга ,че във близко бъдеще Европа след голям конфликт ще се обезлюди и
                    после ще се превърне в халифат.
                    Last edited by Grosss; 30.03.2018, 08:37.

                    Коментар


                    • Март се оказа месец на рекордите за Путин. На 18-ти той счупи собствения си рекорд по проценти гласове, преброени за неговата “независима кандидатура” за ( пожизнен) президент. Стопанинът на Кремъл изравни рекорда на Бержнев по пребиваване на кремълския трон и гони постижението на Сталин с всички шансове да го надмине в раките на възможните 24 години на власт, които се откриват пред него ( защото никой не вярва, че ще се откаже сам от царуването след края на този мандат).

                      За Н-ти път Путин, както никой друг съвременен владетел, се появи на корицата на сп. “Тайм”. Този път с корона като руски цар. Когато в класациите на “Тайм” го определят за най-влиятелния политик на планетата Путин и неговата пропаганда се радват ( на тази скрита подигравка, защото западняците му се призмиват на самодържието и влиянието на личните му капризи върху политиката). Този път пропуснаха да аплодират – подигравката стана твърде явна дори и за дебелокожието на руската мечка.

                      В момента рекордно много руски граждани протестират в Москва ( някои с лозунги “Путин вън”, “фашистите са тук”, “трябва революция”) , поднасяйки съболезнования на Пушкинския площад за рекордния брой жертви на пожара в Кемерово, сред които за съжаление има рекордно много деца

                      Месецът започна с рекордно наглата акция по отравянето на Скрипал и дъщеря му на 4 март в Солсбъри. Ако този факт може да се нарече също рекорд, става дума за първата по рода си химическа атака в Европа от времето на световните войни. В резултат на това Путин подобри собствения си рекорд по отчуждаване на Русия от демократичния свят, започнало с окупацията на Крим през март 2014 г.

                      Рекордно много държави демонстрират сега солидарност с Великобритания и обявиха, че ще изгонят руски дипломати. Рекордно много държави сред най-проспериращите вярват на Великобритания и не вярват на Русия. Сумарно заявената бройка подлежащи на прогонване руски шпиони е рекорд за всички времена в историята на акциите от подобен род. Никоя друга държава, нито дори СССР, не може да се похвали с такъв рекорд по дискредитиране на собствените дипломати с двойно дъно. ( НА СНИМКАТА: Графика на сайта “Дневник” за картата на страните в Европа, обявили готовност да прогонят руски “дипломати” )

                      Национален рекорд по експулсиране на руски шпиони се очертава за САЩ. Цели 60 броя ще опаковат куфарите във Вашингтон и Ню Йорк и човек се пита, колко ли още остават за “резерва” при нова серия санкции, ако Москва продължава да се инати. Президентът Тръмп, за чието избиране в руската дума се изпиха рекордно много бутилки шампанско в историята на руско-американските отношения, промени за рекордно кратко време отношението си към Русия на Путин, за когото не толкова отдавна говореше суперлативи.

                      На другия полюс, от гледна точка на мащаба, са едни “рекордно малки” и уязвими държавици, като Македония, Албания и Молдова, които спокойно можеха да си затраят като бълха в гащи, но обратно на България решиха, че това е моментът да покажат на чия страна са в този геополитически разлом. Да застанеш посредата му означава едно: пропадане.

                      Особено храбро е молдовското решение като се знае как Русия държи до слепоочието на най-бедната държава в Европа пистолета на въоръжения до зъби с руско оръжие прокремълски анклав в Приднестровието. А Молдова, за разлика от България, не може да разчита на колективната защита от страна НАТО.

                      В заключение, авторът на тези редове може да се похвали нескромно: отдавнашната ми прогноза, че Путин ще се окаже руски рекордьор по освобождаване на света от русофилството, вече не е хипотеза, а факт.

                      Коментар


                      • За съжаление в българските телевизии действа безотказно системния отказ от ползването на телевизионната памет за опресняване на зрителските спомени и познания по актуалните теми, каквато е невижданият дори по време на съветската епоха текущ скандал с масовия мор по противници на Путин и западната реакция срещу последната капка ( отрова), преляла чашата на търпението. Само един пример от многото случаи на “загубена памет”: фактът, че преди две години руската пропаганда и нейнините български резоньори “обърнаха” палачинката в отношението си към Великобритания.

                        След юни 2016 г. в българските телевизии избухна рядък по нашите земи феноме. В техните среди изригна гейзер от бурна любов към омразната преди това Великобритания. Решението на британците да напуснат ЕС мигом зачеркна традиционите лоши чувства към нея на нивата на българските слънчогледи, ориентирани към сибирското слънце. Щом в Москва се радват на “гордия Албиион”, който решил да се отцепи от Европа и така да навреди на европейското единство, значи и путинофилите трябваше да реагират по същия начин.

                        Ако имаше телевизионна памет, зрителите трябваше да се “наслаждават” сега на радостта на Сидеров, изразена в парламента през 2016 г. от гласуването на британците за напускане на ЕС. Вместо това гледаме как този път Сидеров е строг съдник на британската политика и още по-твърд противник на противопоставянето на Москва. За да циментира без това твърдото впечатление Сидеров интригантски поздрави коалиционния си партньор Бойко Борисов за отказа му да присъедини България към съюзническите страни, решили да проявят солидарност с Лондон в колективната акция по прогонване на руски шпиони.

                        Маркирах онзи противоестествен изблик на внезапни пробритански чувства в България с ироничен коментар, който озаглавих преди близо две години “Здравствуйте, британушки”. http://ivo.bg/2016/06/27/здравствуйте-британушки/

                        Сега нещата си дойдоха на мястото. Великобритания отново е във фокса на омразата на путинофилите. За Тереза Мей по форумите в интернет се леят напоителни гадости, а от телевизионните екрани, от които напълно отсъства споменът за това каква любов към нея засвидетелстваха роболюбивите българи само преди две години, валят путинофилски обобщения за това как британците винаги правели всичко, за да й зле на матушката им ( под винаги се има предвид винаги, но не и по отношение на брекзита).

                        От Георги Първанов, който препоръча да не “козируваме на Тереза Мей”, до другарите му от БСП един през друг се надпреварват говорителите на московската пета колона да искат доказателства за руското отровителство и да се чудят какви биха могли да бъдат мотивите на Путин да си причинява такова главоболие.

                        Независимо от официалните заявления на Лондон, че разполога с неопровержими доказателства за употребеното бойно отровно вещество новичок, създадено и произвеждано само в Русия, адвокатите на Путин у нас твърдят, че той трябва да се ползва от презумпцията за невинност. “Логика”, по която могат да бъдат оневинени побратимите Хитлер и Сталин, защото не са разстрелвали и горили в концлагерите си лично своите милиони жертви. Впрочем, оневиняването на Сталин при режима Путин вече е в доста напреднал стадий.

                        Чудят се путинофилите какви могат да са мотивите на самодържеца защото за тях е кощунствено да признаят, че св. Путин може да преследва и избива враговете си. Та той за тях е такъв добър, справедлив, грижовен баща на народите ( ни)! А и не искат да допуснат, че шефът е прекалил и подценил западното единство, което така неистово се опитва да разбива, вкл. чрез тараните на своята пета колона навсякъде, където тя вирее поради съглашателството на местната админстрация, мотивирана за тази престъпна търпимост срещу националната сигурност от желанието си “да не дразни Путин”.

                        Техният кумир отдавна е доказал, че не преследва печалба, а отмъщение и цели да постигне по този начин ефекта на сплашването. Да, за нормалните демократични държави с нормални демократични лидер това е тъп мотив. Но за Русия на Путин е напълно в реда на нещата всяка опозиция да бъде мачкана , “давена в клозета”, както злобно се изрази по друг повод Путин.

                        Сред разлюбилите отново Великобритания, която обираше овациите им заради брекзита, у нас “блесна” ненадминатиият български еквивалент на руския Жириновски по бълване на омраза срещу врага, какъвто е Румен Петков. Според неговото определение Великобритания си била изцапала гащите, но обвинявала Русия защото не можела да опази гражданите си. И това го заявява не друг, а човекът, който беше министър на вътрешните работи в период, когато български граждани се избиваха помежду си, а ролята на МВР се свеждаше до това да брои безпомощно ( за да не кажа съучастнически) гилзите!

                        Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, настоящ висш функционер в партия “Атака”, успя да се прояви най-екстремно не напорището на обидите, а на заплахите. В интервю за партийната телевизия “Алхфа”, той се закани, че нищо добро не чака правителството на България, ако си позволи да прогони и един руски дипломат. Който иска да го разбира като заявка за развалянето на коалиционното управление, а който желае да го схваща и като послание от името на московската пета колона в по-широк смисъл ( нямам предвид “широката руска душа”).

                        “Черешката” на тази промосковска торта сложи най-високопсатвеният говорител на Кремъл измежду многобройните иначе съглашатели с Путин в държавата. Президентът Радев се включи в адвокатските пледоарии за оневиняване на руското отровителство с една от своите сентенции ( говори бавно и натъртено като за бавноразвиващи се), според която солидарността ( със съюзниците) не можела да бъде сляпа, а за обвиненията ( срещу Русия) трябват солидни доказателства.

                        Изглежда изразът на Бисмарк, според който Русия запряга бавно, но кара бързо, важи и в наше време – дълго чакаха да си сверят часовника с онзи на Червения площад ( и с надежда западните съюзници отново да помилват руската агресивност), но веднъж пуснати на пистата, троянските ни коне препускат презглава по зададената писта.

                        Коментар


                        • Дори опозицията в Македония е убедена, че трябва да бъде покрепена Великобритания срещу руското отровителство на нейна територия.

                          Нещо повече, опозиционната ВМРО -ДПМНЕ, която дълго водеше проруска политика, направо се сърди вече, че партийната й солидарност с Великобритания и Запада не е отчетена като част от (о)позицията на Македония срещу Путин.

                          Заместник-председателят на партията Александър Николски се изказва ясно както никой от управляващите в натовска България:

                          “Москва не ни е партньар, партньори са ни Брюксел, Лондон и Вашингтон”.

                          Горният цитат от Македонската информационна агенция показва, че и Скопие изпреварва България в демонстрацията си на солидарност с държави, с които дори не е в съюзнически отношения ( но се оказва по – близо до тях от проруска България).

                          В коментарната част на този текст добавям онова, което не успях да кажа тази вечер в БНТ в предаването “Още от деня”: Лондон не предоставя на София подробна информация за руското отровителство на реципрочна основа. Борисов не иска да дразни Путин и това му е по-важно. И Лондон не иска да рискува с откровеност в отношенията с такъв “полупроводник” на натовска политика, като Борисов и неговата управляващо- опозиционна компания в София.

                          Когато НАТО иска от Борисов да разположи в България част от своя съюзнически антиракетен щит, получава отказ. Борисов не иска дразни Путин и това му е по-важно.

                          Когато стане дума за укрепване на военноморското сътрудничество чрез общи действия на черморските натовски държави, Борисов не иска да дразни Путин. Това му е по-важно.

                          Борисов в очите на натовските съюзници е полупроводник на натовската политика и проводник на “балансирания подход” към руския противник. Етозащо и доверието към него в споделянето на чувствителна информация е реципрочно. Никой не вярва на полупроводници.

                          Коментар


                          • Когато Господ е решил че някой ще бъде богат богатството само отива при него когато не е и 100 чифра цървули да скъсаш богат няма да станеш,Всичко е съдба

                            Коментар


                            • Be vate vъобще чел си си го това, само като види источника човек и му се доповръща...
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Около 82 на сто от всички блага, създадени в света през 2017 г., са съсредоточени в ръцете на едва 1% от населението на планетата, установи изследване на международната организации Oxfam и на швейцарската банка Credit Suisse. Италиански учени, които изследват структурата на доходите, разработиха компютърен модел, който показва, че най-богатите хора на света съвсем не са най-талантливите, просто са големи късметлии, пише Флагман бг, позовавайки се на световни медии. В икономиката съществува така нареченото правило "80:20" - 80 процента от световното богатство принадлежи на 20 на сто от населението. А според последните данни картината е още по-угнетяваща. Днес 42-мата най-богати хора на света разполагат с толкова средства, с колкото разполагат и 3.7-те милиарда най-бедни хора на планетата. През 2009 г. с такова богатство разполагаха 380 души. А положението на бедната половина на човечеството оттогава съвсем не се е подобрила. Това повдига въпроса за справедливостта и заслугите - защо шепа хора са стиснали в ръце едва ли не всички пари на света? Всекиму според способностите? Едно от популярните обяснения гласи, че живеем в общество на меритократия, в което получаваното възнаграждение директно зависи от таланта, интелектуалните способности, усърдието и други личностни качества. Но тук възниква противоречие. Ако богатствата се разпределят така, то и човешките способности съответстват на нормално разпределение. Именно това се случва при измерването на човешкия интелект чрез IQ тестове. Средният IQ е 100, но никой не притежава IQ 1000 или 10 000. Същото важи и за усилията, които се измерват с работни часове. Някой работи над средното ниво, друг - по-малко. Но никой не работи милиард пъти повече в сравнение с когото и да било друг. Но когато се стигне до възнаграждение за труда, се оказва, че някои получават милиард пъти повече, отколкото мнозинството хора. Така че какви фактори излизат на преден план и определят пътя към богатството? Отговор дава изследването на Алесандро Плучино и колегите му от Университета на Катания, Италия. Учените са създали т.нар. модел на човешките таланти и на това как хората ги използват за осъществяване на възможностите си. И стигат до извода, че ключова роля играе късметът. В основата на модела на Плучино е структура от N на брой хора, всеки от които притежава определено ниво на способности (интелект, компетентност, навици). Те са разпределени на база средно значение при средно отклонение. Оказва се, че хората могат да бъдат надарени в по-голяма или по-малка степен, но никой не може да бъде в множество пъти по-талантлив от останалите. Така, както хората са по-ниски или по-високи от възприетия показател за среден ръст, но никой не е дребен като мравка или висок като небостъргач. Най-големите късметлии, а не най-талантливите Компютърният модел проследява кариерния път на човек в продължение на 40 г. За това време се случват различни събития, които могат да се използват за забогатяване, ако човек е достатъчно съобразителен и талантлив за това. Но има и неуспехи, които пречат на повишаване на благосъстоянието. И едните, и другите събития са напълно случайни. Моделът повтаря разпределението на богатствата в реалния свят. Правилото 80:20 е валидно, но 20-те процента от хората, които притежават 80 на сто от благата, съвсем не са най-надарените. Висшата степен на успех не е резултат от висша степен на ум и талант. "Нашият модел ясно показва, че основният фактор на неравномерното разпределение на богатството не е талантът, а просто късмет", констатират авторите на изследването. За да подкрепят изводите си, те сортират хората по броя щастливи и нещастни събития, случили се в 40-годишния им кариерен път. Оказва се, че най-успешните хора са тези, които са имали най-много щастливи събития, а най-бедните са тези, които са с най-малко късмет. Освен това с оглед на фактора късмет е анализирана ефективността на различните подходи за финансиране на научните разработки. Първият подход е този, при който финансирането се разпределя равномерно между всички изследователски групи, вторият е разпределение на случаен принцип, а при третия парите се раздават първо на онези, които първи достигат успешни резултати. Установява се, че най-ефективният модел е този, при който средствата се разпределят равномерно сред всички. На второ и трето място са стратегиите, при които парите се разпределят между 10 или 20 на сто от всички на случаен принцип. Преразпределение на богатствата Тези резултати променят обичайните представи за търговски успех и дават още един аргумент на поддръжниците на преразпределението на богатствата - преди всичко чрез данъчна система. От една страна, милиардерите са полезни за икономиката. Колкото повече бизнесмени, притежаващи такова състояние, има в една страна, толкова по-висок става доходът на глава от населението и делът на инвестициите в БВП. Но когато в ръцете на тези милиардери е съсредоточена по-голяма част от националното богатство, тогава икономиката започва да страда. Състоянието на свръхбогатите хора продължава да расте и при подем на икономиката, и при спад, който влияе отрицателно на БВП, обясняват Тома Пикети и Емануел Саез от университета "Бъркли", автори на "Доклад за неравенството в света". Те обясняват, че акумулирането на капитал от един процент от световните супербогаташи е допринесло за сериозното понижение на подоходните данъци в САЩ и европейските страни. През Втората световна война подоходният данък на най-богатите граждани на САЩ е достигал 94 на сто, а сега е под 40 на сто. През последните десетилетия неравенството в доходите се увеличава в почти всички страни с различни темпове, казват икономистите. След 1980 г. имущественото разслоение расте бързо в Северна Америка, Китай и Индия и по-умерено в Европа. Съсредоточаването на богатството в една върхушка допринася изключително много за общото увеличаване на неравенството. На този фон, допускат учените, в развитите и развиващите се страни само ще се усилят "социалистическите настроения", а политиците все по-активно ще предлагат мерки за преразпределение на доходите между богатите и бедните. Тъкмо заради това привържениците на прогресивния подоходен данък имат всички шансове да успеят в усилията си в близките години.

                                Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/lyubopitno/nauk...ews589838.html

                                Коментар

                                Working...
                                X