Първоначално изпратено от v_tin
Разгледай мнение
Според мен, от страна на САЩ, се упражнява целенасочен натиск срещу опонентите им - Русия и Китай, имено с цел предизвикване на горещ конфликт. Предполагам в някое забутано кътче на света. Съвсем по класическите принципи на "Баланса на Силите" този сблъсък трябва да покаже на всяка от ангажираните страни доколко претенциите и са обезпечени "ресурсно". След като се тегли чертата на равносметката всяка от страните ще актуализира претенциите си до защитимото пред опонентите си и ще го наложи на сънародниците си като победен завършек на положеното усилие..
Това коетосе случва сега не е Нова Студена война. Половинат ми живот протече по време на истинската студена война включително бях на четири месеца служба когато СССР нахлу в Афганистан. В хода на истинската студена война никога не се нагнетаваше такава примитивна ненавсит към опонента каквато се насажда в момента.
Това което се провежда сега не е Студена Война 2.0, - това е подготовка за горещ военен конфликт.
Дали може да бъде спрян от някакво разумно мнозинство от хора с добера воля? Незнам. По-скоро невярвам да е възможно. Никога преди не се е оказвало възможно. Все пак от спомените ми от онези времена изплува един призив-предупреждение от един чех - Юлиус Фучик
ХОРА БДЕТЕ!!!!!!!!!!!!!
това което започва като провокациони интервюта, смешни клипчета от самолетни стълби, може да авърши много зле.
Впрочем защо "може" ще завърши много зле.
Коментар