If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ей, Балбалоне, Балбалоне! Излагаш се. Радваме се, че - където и да си - не си бг пенсионер със сто евро пенсия. / Гадно е. / По-добре, ВНИМАТЕЛНО провери и във всички френски ПРОФЕСИОНАЛНИ източници дали това, което Мрежата ти изпонаписа, съвпада. ЕДВА ПОСЛЕ - и това е достойната реакция - ако някъде има пропуски и явни разминавания, ни посочи източ иците. Че то, неадекватните реакции тук, само те резилят.
Точно ти да говориш за резилене?!?
Както и да е...
Нетваре, колко време един реактор не работи годишно за презареждане?
Средно,
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Aйде пак малоумщини
Само не разбрах с какво ще заместим пластмасовите бутилки, пак с дамаджани мейби...
И кога най после ще баннат ( или сложат филтри на) един от най големите замърсители - пърденето на кравите
Ей, Балбалоне, Балбалоне! Излагаш се. Радваме се, че - където и да си - не си бг пенсионер със сто евро пенсия. / Гадно е. / По-добре, ВНИМАТЕЛНО провери и във всички френски ПРОФЕСИОНАЛНИ източници дали това, което Мрежата ти изпонаписа, съвпада. ЕДВА ПОСЛЕ - и това е достойната реакция - ако някъде има пропуски и явни разминавания, ни посочи източниците. Че то, неадекватните реакции тук, само те резилят.
Казах ти вече, че нищо не разбираш. Спирането на реактора за презареждане е нормален процес и е част от неговата експлоатация. А спирането на централата е, когато тя не може да работи, защото няма лиценз. Ще ти дам пример с нещо, което ти е по-близко. Колата ти влиза понякога в сервиз за обслужване. В това време ти не се движиш с нея, но тя си е напълно редовно превозно средство. Ако обаче не успееш да преминеш успешно годишния технически преглед (например щото не държат спирачките), колата ти я спират от движение и ти вземат талона. Тя вече не е валидно превозно средство. За да стане отново такова, трябва да смениш дисковете, накладките или каквото там не е наред и да преминеш нов технически преглед за да ти върнат талона.
Абе, заядливи човечета, покажете ми къде съм написал "спират централата и не и дават лиценз" че не го виждам
Повтаряте ми като малоумни нещо което ми е напълно ясно, само защото съм написал ЕДИН ПЪТ:
"спират централата" вместо да напиша "спират временно реактора" и още сто реда обяснения
Правете си я централата, нямам нищо против - вие ще си я изплащате, не аз
И си лекувайте агресивността
П.П. И когато цитирах франсетата относно спиране на френските централи за контрол въобще не правех връзка с българските такива, ама пустата българска параноя ви мъчи
Казах ти вече, че нищо не разбираш. Спирането на реактора за презареждане е нормален процес и е част от неговата експлоатация. А спирането на централата е, когато тя не може да работи, защото няма лиценз. Ще ти дам пример с нещо, което ти е по-близко. Колата ти влиза понякога в сервиз за обслужване. В това време ти не се движиш с нея, но тя си е напълно редовно превозно средство. Ако обаче не успееш да преминеш успешно годишния технически преглед (например щото не държат спирачките), колата ти я спират от движение и ти вземат талона. Тя вече не е валидно превозно средство. За да стане отново такова, трябва да смениш дисковете, накладките или каквото там не е наред и да преминеш нов технически преглед за да ти върнат талона.
netware5: 5. Централата не се "спира" за "по-сериозна проверка". Програмата за удължаване на ресурса се извършва на работеща централа, като някои операции се извършват по време на плановото спиране за годишен ремонт. Предвид сложността на дейностите по удължаване на ресурса, може последните 1-2 годишни ремонта да са по-дълги от обикновено. Но няма "спиране" на централата.
netware5: Писна ми от теб. "Arrêt de réacteurs" е "shutdown of the reactor", което значи спиране на реактора, т.е. в него вече няма верижна реакция, реакторът се отваря и се извършват разни дейности. На страницата, която си посочил, са показани спиранията за ремонт и презареждане. Това се прави горе-долу всяка година, може и на 18 месеца.
А на мен пък ми се гади от вас.
Два противоречащи си твърдения. Българска логика.
Сега пък ще се хванеш да ми обясняваш разликата между централа и реактор. Няма нужда. Е.С.М.
Баста.
[/QUOTE]
Са пенсионер ти явно си доста тъп по тъп си от на Дуца галоша.Спиране на реактор за презареждане и планов годишен ремонт е едно а спиране на центрла съвсем друго нещо.Как да ти се обясни не знам.Затова ного пъти съм ти казвал че нямаш интелекта и знанията да разбереш какво говорим само се излагаш.Не коментирай неща за които нямаш знания и капацитет.Тия две твърденения не си противоречат.Едно съоръжение или част от съоръжение в една централа може да бъде в работа в резерв в планов периодичен ремонт в ремонт след някаква аварийна ситуация или в състояние на 24 или 72 часови проби.Това поне може ли да го разбереш?
netware5: 5. Централата не се "спира" за "по-сериозна проверка". Програмата за удължаване на ресурса се извършва на работеща централа, като някои операции се извършват по време на плановото спиране за годишен ремонт. Предвид сложността на дейностите по удължаване на ресурса, може последните 1-2 годишни ремонта да са по-дълги от обикновено. Но няма "спиране" на централата.
netware5: Писна ми от теб. "Arrêt de réacteurs" е "shutdown of the reactor", което значи спиране на реактора, т.е. в него вече няма верижна реакция, реакторът се отваря и се извършват разни дейности. На страницата, която си посочил, са показани спиранията за ремонт и презареждане. Това се прави горе-долу всяка година, може и на 18 месеца.
А на мен пък ми се гади от вас.
Два противоречащи си твърдения. Българска логика.
Сега пък ще се хванеш да ми обясняваш разликата между централа и реактор. Няма нужда. Е.С.М.
Баста.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Ти няма да ме разбереш и пак ще изгрухтиш, но за тези които са любознателни ще анализирам думите на французина
-------------------------------------
Слуша французинът нашия министър, гледа...Лицето му потъмнява. Казва ми:
- ... Не зная как да Ви кажа, но моята пенсия е 5800 евро, колко праи това във ваша валута, май към 11-12. хиляди лева...Основната част е от професията ми, но имам и втора, и трета пенсия, допълнително се осигурявах...И всичко коректно ми влезе в пенсията.
-------------------------------------
Щом аз само с 22 години осигуряване във Франция получавам повече от 3000 евро месечна пенсия,
спокойно един французин осигурявал се 42 години може да получава повече от 5800 евро пенсия
Една бърза сметка показва, че са много секторите и длъжностите, които позволяват това:
Аксиома: Пенсиите във Франция сега са около 60% от последните заплати.
т.е. при пенсия 5800 * 1.66 се оказва, че този французин е имал 9628 евро месечна или само 115 536 евро годишна заплата
Ето ви тук много такива длъжности:
Le montant du minimum contributif entier est fixé à 634,66 euros par mois en 2017/2018 ou 7 615,94 € par an en 2017/2018. Lorsque l'assuré réunit au moins 120 trimestres cotisés dans le régime général, le minimum contributif est majoré à hauteur de 8 322,13 € par an en 2017/2018 ou 693,51 € par mois en 2017/2018.
Не мога да разбера защо сте толкова агресивни в отговорите си. Сигурно от нещо сте недоволни и си го избивате тук
Фразата: "Arrêt de réacteurs de centrales nucléaires"
на сайта на "Autorité de sûreté nucléaire" https://www.asn.fr/
се превежда като: "Спиране на реакторите на ядрени централи"
Който иска и може, да чете. На мен ми писна диалог с агресивни слепи и глухи. https://www.asn.fr/Controler/Actuali...les-nucleaires
Писна ми от теб. "Arrêt de réacteurs" е "shutdown of the reactor", което значи спиране на реактора, т.е. в него вече няма верижна реакция, реакторът се отваря и се извършват разни дейности. На страницата, която си посочил, са показани спиранията за ремонт и презареждане. Това се прави горе-долу всяка година, може и на 18 месеца. Тогава се сменя част от ядреното гориво и се извършват планови ремонти на съоръженията. Това не е "спиране на централата". Мисли за това като за годишен ремонт за смяна на маслата на автомобила си и други работи. В предишния си пост, ти внушаваше, че след 30 години централата се "спира" докато не се докаже, че може да работи още. Е, не е така. Още преди да изтече проектния ресурс, операторът започва да се готви за удължаване, прави се програма, одобрява се от регулатора, разни учени глави и институти взимат много пари за да направят съответните анализи и т.н. По време на редовните спирания за ремонт и презареждане се правят измервания, вземат се проби и т.н. Централата не спира да работи и не си губи лиценза. Ако обаче текущият лиценз изтече преди обосновката за удължаване на ресурса да бъде одобрена от регулатора, тогава централата наистина се спира, докато регулаторът не издаде нов лиценз или не откаже такъв.
P.S. С шефа на ASN бяхме заедно цялата минала седмица във Виена. Тормозих го с въпроси и той ме тормозеше с въпроси по време на прегледа за изпълнение на задълженията на нашите страни по Единната конвенция за безопасност при управление на отработено гориво и радиоактивни отпадъци
Правилно ли разбирам че, ако след „последното” преиздаване на „последния” 10-годишен лиценз, количеството на фосфор и др. , появили се от дългото излагане на радиация примеси в стоманата НЕ са извън допустимите ѝ и другите системи за безопасност са /още/ читави, може да отпере още един, съкратен лиценз?
Да, правилно разбираш. Всичко зависи от резултатите от обследването. Първоначалният ресурс (30 години за 5 и 6 блок) е обоснован от проекта. Всяко удължаване над този срок зависи от резултатите от изпълнението на програмата аз удължаване на ресурса. В смисъл ако програмата каже 13 години - получаваш една лицензия за 10 години и после една за 3 години. Ако още първия път резултатът е под 10 години, то и лицензията ще бъде за по-малко - например 7 години. Освен това ако първоначално се обоснове удължаване с 10 години, това не значи, че не може и още. Трябва преди изтичане на тези допълнителни 10 години да се стартира нова програма за удължаване на ресурса и да се обоснове ново удължаване. Това се прави, когато главният конструктор не е могъл да обоснове по-дълъг срок, но предполага, че ще бъде възможно след допълнителни изследвания. Вземат се за деструктивен анализ проби от основния метал, разни учени глави пишат дебели доклади, лаборатории работят и т.н. Сложна работа е.
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Не мога да разбера защо сте толкова агресивни в отговорите си. Сигурно от нещо сте недоволни и си го избивате тук
Който иска и може, да чете. На мен ми писна диалог с агресивни слепи и глухи. https://www.asn.fr/Controler/Actuali...les-nucleaires
Щото как по друг начин да разговаря с тебе.Колко хора ти казаха да вземеш да се запреш да четеш простотии в нета и после да се опитваш да разговаряш с хора професионалисти.Мрежата е професионалист и се опитва да ти обясни а ти вместо да го слушаш си продължаваш с простостиите.Колко да ти казвам че си един глупарник който си мисли че гугъл е източник на знания.Дори се учудвам че Мрежата изобщо разговаря с тебе.Вземи се запри накрая и разбери че знания се придобиват в Университел не в интернет.Спри да дрищиш тука кой глупак в кой сайт какво лайно изцвъкал.Запри се вече че си нетърпим.И вмвсто да се обиждаш се замисли защо всички се държат с тебе така.
Имам гост. Французин, Паскал, мосю Паскал.
Той е много любопитен. Като повечето французи. И обича, когато дойде при мен, да погледаме заедно наша телевизия. И да му преведа нещичко.
Да,мосю Паскал е много любопитен.
И аз натискам телефона...
Един мъчещ се да изглежда оптимистично иначе тъжен министър на труда казва, какво ти казване, направо каканижене, че минималната пенсия в България от 1-ви юли щяла да стане ..., хванете ме да не падна, 207,6 лв., а социалната– 125,58 лв...
Изтръпвам!
104 евро минимална пенсия и 63 евро за инвалиди...
За цял един месец!
За храна, лекарства, парно, ток, вода...
Да, имам гост.Французин. Мосю Паскал, вече ви запознах с него. Шивач.Пенсионер. На 89 години. Изглежда по-млад от мен. А може да ми е баща...
Слуша французинът нашия министър, гледа...Лицето му потъмнява.
Казва ми:
- Това не може да е вярно! Та нали и вие сте членове на ЕС? Нали и вие сте хора? Не зная как да Ви кажа, но моята пенсия е 5800 евро, колко праи това във ваша валута, май към 11-12. хиляди лева...Основната част е от професията ми, но имам и втора, и трета пенсия, допълнително се осигурявах...И всичко коректно ми влезе в пенсията.
И ме поглежда пак.
И пита:
- Какви хора сте българите? Как живеете с това...
Не се доизказа.
А аз мълча.
Мосю Паскал знае, че аз никога не лъжа.
И знае, че това, което чува е ...вярно.
Но умът му, нормалният ум на един нормален човек, живеещ в 21 век, не може да приеме и асимилира такъв геноцид...
И аз също зная, че мосю Паскал повече няма да ми дойде на гости.
Защото в нормалния свят никой не обича бедняците, още повече вечните бедняци...
Българската телевизия сменя кадъра - виждам един бодър, да, този е винаги бодър, винаги всезнаещ "капацитет", да, вечният спец по всичкология Михаил Константинов...
В този момент чувам как вратата леко се притваря.
Да, останах сам.
Със стоте евро българска пенсия...
И с този винаги "бодър" Константинов...
И с вечната българска тъга.
Която е навсякъде - у нас, но и в чужбина, с всеки и у всеки, родил се българин...
Димо Райков
Имам гост. Французин, Паскал, мосю Паскал.
Той е много любопитен. Като повечето французи. И обича, когато дойде при мен, да погледаме заедно наша телевизия. И да му преведа нещичко.
Да,мосю Паскал е много любопитен.
И аз натискам телефона...
Един мъчещ се да изглежда оптимистично иначе тъжен министър на труда казва, какво ти казване, направо каканижене, че минималната пенсия в България от 1-ви юли щяла да стане ..., хванете ме да не падна, 207,6 лв., а социалната– 125,58 лв...
Изтръпвам!
104 евро минимална пенсия и 63 евро за инвалиди...
За цял един месец!
За храна, лекарства, парно, ток, вода...
Да, имам гост.Французин. Мосю Паскал, вече ви запознах с него. Шивач.Пенсионер. На 89 години. Изглежда по-млад от мен. А може да ми е баща...
Слуша французинът нашия министър, гледа...Лицето му потъмнява.
Казва ми:
- Това не може да е вярно! Та нали и вие сте членове на ЕС? Нали и вие сте хора? Не зная как да Ви кажа, но моята пенсия е 5800 евро, колко праи това във ваша валута, май към 11-12. хиляди лева...Основната част е от професията ми, но имам и втора, и трета пенсия, допълнително се осигурявах...И всичко коректно ми влезе в пенсията.
И ме поглежда пак.
И пита:
- Какви хора сте българите? Как живеете с това...
Не се доизказа.
А аз мълча.
Мосю Паскал знае, че аз никога не лъжа.
И знае, че това, което чува е ...вярно.
Но умът му, нормалният ум на един нормален човек, живеещ в 21 век, не може да приеме и асимилира такъв геноцид...
И аз също зная, че мосю Паскал повече няма да ми дойде на гости.
Защото в нормалния свят никой не обича бедняците, още повече вечните бедняци...
Българската телевизия сменя кадъра - виждам един бодър, да, този е винаги бодър, винаги всезнаещ "капацитет", да, вечният спец по всичкология Михаил Константинов...
В този момент чувам как вратата леко се притваря.
Да, останах сам.
Със стоте евро българска пенсия...
И с този винаги "бодър" Константинов...
И с вечната българска тъга.
Която е навсякъде - у нас, но и в чужбина, с всеки и у всеки, родил се българин...
Димо Райков
Не виждам агресия в поста на Мрежата, да ме прощаваш.
Коментар