IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Stefan Tafrov

Няколко седмици преди решаващия референдум в Македония се засилват опитите на путинския режим да възпрепятства присъединяването на страната към НАТО и ЕС. У нас под прицела на путинофилите е Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония.По време на първото синьо правителство България призна първа в света Македония и то с конституционното й име, а по време на второто й оказа решаваща помощ по време на кризата в Косово, с което и в двата случая даде ясен знак на света за европейския си и атлантически избор и осуети всякакви спекулации за избухване на нова балканска война. Истината за общата ни история няма да излезе никога наяве, ако се съхрани образът на България като враг на македонците, създаден по време на югославския период, а именно това целят путинофилите, наденали бутафорните доспехи на суперпатриоти. От ГЕРБ не чуваме ясно потвърждение на българската подкрепа за договора и то в момент, когато лидери на свободния свят се изреждат да посещават Скопие в знак на солидарност с историческия избор на страната. Сега е моментът българското правителство и българският президент, всички национално отговорни политически партии ясно и високо да заявят своята подкрепа за бъдещето на Македония в НАТО и в Европейския съюз, което би стабилизирало Балканите и е от жизнено важен национален интерес за България.

Коментар

• Tatiana Christy updated her status.

Съществото – Владимир Соловев-- сложено за председател на съюза на руските журналисти предложило да се въведе лиценз за видеоблогърите в Русия, под предлог, за борба с фалшивите новини. А всъщност, фалшивите новини в Русия се леят от всички телевизионни канали (с изключение на Дождь, който оперира от един малък апартамент и е постоянно тормозен от властта). Русия е страна, в която вече арестуват не само за пост и репост, но и за лайк в социалните мрежи и форуми. Мерзавци от медиите като Соловев, заедното с мерзавеца патриарх и други овластени изроди, непрекъсното предупреждават населението да внимава какво говори и какво пише в инернет. А интернет блоговете са единственото все още свободно място за обмяна на идеи и място за себеизразяване на територията на гнусното джудже. Мерзавците искат да задушат и това! Та, всички политици в България, които слугуват на гнусното блатно джудже искат и за вас същото. Да се знае! Така че другия път пак гласувайте за бсп, „патриоти”, дпс, марешки и герб, т.е за бкп-обединени!...

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Импотент, вървете сам да проверите !
        Е това ако не е обида, не знам кое е.
        Ама защо не вземете да го баннете този, само обижда?

А и защо аз да ходя? Ходете вие, нали само ги хвалите тук?

Само внимавайте, ако пътувате с аерофлот ще ви ограбят още в самолета.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Импотент, вървете сам да проверите !
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Разкажете марков, колко е хубаво там, на север?

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
              Рублата вече 20 години е трагична, а последните 3 надмина дори кулата в Пиза. Преди две години Късий хвърли милиарди, за да купува рубли. Източи почти целия резерв. На косъм беше да загуби банковата система. Но тогава пострада само хазната. Днес е много по-тежко, застрашени са финансовите интереси на всички олигарси около Кремъл. Дерипаска вече даде фира, останалите са в нервна криза. Милиардите се топят като януарски сняг през Април. Да крепиш една кула е трудно, но да крепиш две кули вече е невъзможно.
              Абе гледай си канадската пенсия и не се занимаваш с теми от които не разбираш:

Понеже говориш за преди 2 години:

- Златно-валутните резерви на РЦБ на 26,08,2016 са били равностойни на 396,9 милиарда долара.
              - Златно валутните резерви на РЦБ на 24,08,2018 са били равностойни на 457,1 милиарда долара.

Хич не ми приличат на фарирали , нито те нито Дерипаска.

За Дерипаска се разбра, САЩ са го мъчили да им става доносник, той е отказал и дори е уведомил съответните служби в Русия. Затова му сложиха санкции на бизнеса доколкото могат. За тяхна беда по-голямата част от бизнеса му е в Русия и там не могат да направят нищо срещу него...….могат само да вият като гладни хиени.
              Цената на акциите му била паднала за някакъв период …..това е от значение само ако реши да си продава бизнеса , а той не смята...…….

Междувременно Руснаците полека лека се освобождават от доларови активи и купуват златце:

Русия е увеличила златните си резерви през юли с обем, по-голям отколкото всеки друг месец през тази година, продължавайки да купува от ценния метал, за да се пребори със санкциите от САЩ, коментира Bloomberg.
              Руската централна банка е добавила 26,1 тона злато към резервите си миналия месец, увеличавайки ги до 2170 тона, сочат данни на Международния валутен фонд, събрани от Bloomberg. Резервите се оценяват на 77,4 млрд. долара към края на месеца, показва сайтът на централната банка. Последният път, когато Русия е купила повече злато в рамките на един месец, е бил ноември миналата година.

През април и май Русия е свила притежанието си на американски долари и облигации с около 80% и е купила повече злато. Това води до спекулации, че страната се отказва от американски активи, за да се защити от нарастващия риск от по-строги санкции. Златото е „100-процентова гаранция срещу правни и политически рискове“, каза тогава първият заместник-гуверньор на централната банка Дмитрий Тулин.

„Това е много умен ход от страна на Путин“, коментира Джим Рикардс, автор и редактор на Strategic Intelligence. “Русия е във финансова война. Те се отказват от американските долари и взимат злато. Това ги изолира от замразяване на долари и санкции“.

За сега това не е особен проблем за САЩ, проблем ще стане ако и други големи страни ги последват....има приличен клуб на желаещи да се включат - Иран, Ирак, Турция, Китай …….

Битката ще е дълга , продължителна и изтощителна но полека лека клуба на страните против доларовия стандарт нараства …...
              Last edited by markov; 05.09.2018, 10:29.
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Той ти беше на теб мераклия и отделно че ти се интересуваш от тупалката на роко. А за мен е късно да сменям ориентацията

А бе защо няма нито един канадски или краварски адрес
                Арьола така си говори.
                Тупалката на роко ви я показах, за да знаете какво ви очаква.

А за адресите не питай мен, ми там къдет ги гледаш

Коментар

Руснаците постоянно се хвалят от победата над Хитлер и победата над Наполеон.
                  Ванчо темата е политиката на българия, а не на русия

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп

Бе казах му какво работиш и обеща да те напори с трийссантиметровия

Той ти беше на теб мераклия и отделно че ти се интересуваш от тупалката на роко. А за мен е късно да сменям ориентацията

Last edited by v_tin; 05.09.2018, 10:12.

Коментар

АЗ съм канадски гражданин,пенсиониран в България! А да искаш и ключът от къщата ни.... По О.Бендер,ако си чел за него....съмнявам се
                      Български пенсионер в канада- добре звучи, кой те знае колко пици разнасяш и колко чинии си измил когато ходиш на екскурзия в канадата. Сигурно и налягане и на ставане пееш- ех канада на НЛО. И цитатът не е точен

Коментар

• Руснаците постоянно се хвалят от победата над Хитлер и победата над Наполеон. Хитлер ги нападнал, навлязъл им в територията значи, и те му дали да се разбере. И Наполеон, значи, и той ги нападнал, и той им навлязъл в територията, и на него му дали да се разбере. То хубаво, дали им да се разберат, кого го интересува и на кого му пука, ами защо от четири години все това реват? СЕГА кой ги напада и кой им навлиза в територията, та не остана неруски политик в целия свят, дето да не са се заканили да му дадат да се разбере? Едните били ФАЩ-ове, другите - еврогейове, либерасти и соросоиди, третите - укропитеки; Литва, Латвия и Естония довчера си били подлагали задника, защото били силни, а сега, като били слаби, вече не искали, мръсни неблагодарници... И т.н., и т.н. И провокират ли, провокират: "Елате да ни нападнете, пък да видите какво ще стане!" "Абе никой не иска да ви напада, успокойте се!" "Не, не, вие елате да ни нападнете, пък да видите какво ще стане!"

Били ги унижили другите народи... Те им разпаднали Великия Съветски съюз, те не искали повече да им бъдат малки братя, те ги накарали да се откажат от комунизъма, те им извеждали момичетата през границата да проституират, те ги накарали да се влачат през 1993 и 1944 по битаците на всички държави, и да се унижават, като се молят някой да им купи боклуците, , те развили криминалната престъпност в Русия... И т.н., и т.н. "Всички ни предадоха, затова сме толкова зле!" В какво и с какво точно са ги предали, не се поддава на логическо обяснение.

И само за едно нещо избягват да мислят, да пишат, да говорят. как са победили св. Роналд Рейгън.... Ама чакай, той май не ги беше нападал и не им беше навлизал в територията...
                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнение
                          Ко мо не та та продължават да лъжат, че уж аз съм бил аутист, че уж съм лъгал, че уж съм бил комоне, че уж съм бил гъба, че уж съм бил агент на бившата Държавна сигурност. Тези твърдения на ко мо не та та са поредните лъжи на ко мо не та та.
                          Никога не съм ви лъгал. Никога не съм бил аутист. Никога не съм бил комоне. Никога не съм бил гъба. Никога не съм бил агент на бившата Държавна сигурност.

Ко мо не та та се опитаха да скрият факта, че българският лев е по-стабилна валута от руската рубла.
                          http://zhartun.me/2014/12/usd.html
                          http://zhartun.me
                          Иванчо, след тези признания дори дъщеря ми се разплака от смях, а кучката ми се скъсва от лай

Коментар

• США предложили отключить Россию от мировой долларовой системы

США решили помочь российским властям отказаться от доллара, что в качестве экономического курса в мае провозгласил президент РФ Владимир Путин.

Законопроект о расширении санкций ("Акт по защите американской безопасности от агрессии Кремля 2018"), предложенный группой сенаторов от обеих партий американского конгресса, помимо запрета на инвестиции в российский госдолг и требования вернуть Крым Украине, предлагает признать РФ государством-спонсором терроризма и заблокировать возможность долларовых расчетов для ключевых участников банковской системы страны...

Ето, бай ви Тръмп помага на жожито да му се изпълнят желанията...

Коментар

• Рублата вече 20 години е трагична, а последните 3 надмина дори кулата в Пиза. Преди две години Късий хвърли милиарди, за да купува рубли. Източи почти целия резерв. На косъм беше да загуби банковата система. Но тогава пострада само хазната. Днес е много по-тежко, застрашени са финансовите интереси на всички олигарси около Кремъл. Дерипаска вече даде фира, останалите са в нервна криза. Милиардите се топят като януарски сняг през Април. Да крепиш една кула е трудно, но да крепиш две кули вече е невъзможно.
                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• Ко мо не та та продължават да лъжат, че уж аз съм бил аутист, че уж съм лъгал, че уж съм бил комоне, че уж съм бил гъба, че уж съм бил агент на бившата Държавна сигурност. Тези твърдения на ко мо не та та са поредните лъжи на ко мо не та та.
                                Никога не съм ви лъгал. Никога не съм бил аутист. Никога не съм бил комоне. Никога не съм бил гъба. Никога не съм бил агент на бившата Държавна сигурност.

Ко мо не та та се опитаха да скрият факта, че българският лев е по-стабилна валута от руската рубла.
                                http://zhartun.me/2014/12/usd.html
                                http://zhartun.me

Коментар

Working...
                                X