Първоначално изпратено от vanevski
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
-
Съдбата на комунистическата идея в България и в другите постсоциалистически страни ще бъде тъжна и сложна.Да се говори по този въпрос може дълго и много сериозно. Затова се обръща внимание на две поведенчески причини, които изиграха решаваща роля за обществените настроения.
1.БКП в очите на много членове, симпатизанти и обикновени граждани се оказа исторически лъжец, а БСП –продължител на лъжата. БКП почти 100 години убеждаваше народа , че ще го води към социализъм и комунизъм, положи на олтара към тези цели живота на своите най-честни и светли хора и, в края накраищата, доведе България до най-дивия и страшен капитализъм, какъвто не е имало на тези земи. Такава постъпка не се прощава лесно.
2. След като капитулира в историческата битка, БКП се разоръжи идейно, изостави членове и симпатизанти на произвола на победителите, трансформира се в БСП и лиши членската маса от нравствени и мирогледни стожери. Тя обяви, че хиляди и хиляди българи са се борили и умирали напразно, напразно са се трудили и безсмислено са пропиляли живота си, и напусна бойното поле на историята.◀
Бивши ръководни „комунисти” станаха баш капиталисти, алчни и неподбиращи средства за своя личен интерес. Те първи изпратиха децата си да учат и живеят на Запад, те първи задействаха наследения от социализма властови ресурс за непосредствено обогатяване. Тяхната метаморфоза още продължава и това прави отвратително впечатление. Подобни настроения заедно с привнесени от Запад идеологически предразсъдъци тежат като воденичен камък върху всички опити за обединяване на „левите” сили, изтискват последните жизнени сокове от членове и симпатизанти, деморализират изтерзаните радетели за отстояване на социални и национални интереси.
В „лявото” пространство никой не говори за социализъм, говори се за някаква „социална справедливост” - тъмно, мътно и неясно понятие, което всеки тълкува в собствен интерес.Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-
Коментар
-
На това му се казва да ви по ТРОЛейбуся , нещо срещу Орбан а ?https://www.youtube.com/watch?v=VqlX9tjRKHEПростак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Рупли из... рупли.
Я тука в подкрепа на унгарците малко лайкове:https://www.youtube.com/watch?v=7NWYc1niosQ
Простак съм Азъ - Непобедим !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Ooo, vate,
A при мен е два и пидисе,
- Въхъ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Aбе не знам на какво вдигнаха цените, ама при мен бензинът 1,51, за бг не знам, барби колко е бензина/дизела при теб
A при мен е два и пидисе,
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Aбе не знам на какво вдигнаха цените, ама при мен бензинът 1,51, за бг не знам, барби колко е бензина/дизела при теб
Коментар
-
Доган си купил ТЕЦ Варна.Има ли Прокуратура в тая държава да пита с кви пари?Навремето никой не искаше да учи енергетика насила караха.И в Козлодуй никой не искаше а я гледай сега ба си то енергетик до енергетика....Българския народ явно е ялов и некадърен щом търпи тия извращения или е богат щом търпи да му вдигат гражданската отговорност тока водата газта парното здравното осигуряване...
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеБе да питам днеска гербаджийския боклук на какво дигна цените?
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнениеНие сме защитавали Унгария и Европа, категоричен бе премиерът Орбан отвърна на удара, обвини ЕС в „злоупотреба с власт“
„Стоя тук пред вас и защитавам своята държава, защото за унгарците свободата, демокрацията, независимостта и Европа са въпрос на чест. А това, което правите, е плесница по лицето на Съюза“, заяви премиерът
И Вие нямате място в ЕС. Унгария заслужава повече от Вас.”
Ето така стоят нещата с Орбан и неговите приятели. Европа има достатъчно сили да се противопостави на Орбановци в Унгария и извън нея.
Нека припомня , че евродепутатите на ГЕРБ по команда подкрепиха Орбан, който загуби гласуването в ЕП, включително с гласовете на десницата. Политическата картина се изясни и се видя ясно от коя страна на бариерата е всяка страна и всяка партия .
ГЕРБ ОТКАРА БЪЛГАРИЯ В ГРЕШНОТО И ГУБЕЩОТО ПОЛЕ.
BTW зетят на Орбан ( което ще рече самият той) е спечелил една трета от обществените поръчки в Унгария на стойност десетки милиарди .
Това е скритото лице на популизма.
Коментар
-
Tакива са традициите на демокрацията- изнасилили баба гинка от село............./еди кое си/ живуща на номер и улица............... Изнасилвача е Х-У. Къде живее, как се казва, на колко години е извършителят на престъплението не се казва на хората
Какво да правиш- това е демокрацията- изпрати на кристи поста ми в фриско даа не се тревожи много...Last edited by RUBLA; 13.09.2018, 13:39.
Коментар
Коментар