IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
    Съдбата на комунистическата идея в България и в другите постсоциалистически страни ще бъде тъжна и сложна.Да се говори по този въпрос може дълго и много сериозно. Затова се обръща внимание на две поведенчески причини, които изиграха решаваща роля за обществените настроения.

1.БКП в очите на много членове, симпатизанти и обикновени граждани се оказа исторически лъжец, а БСП –продължител на лъжата. БКП почти 100 години убеждаваше народа , че ще го води към социализъм и комунизъм, положи на олтара към тези цели живота на своите най-честни и светли хора и, в края накраищата, доведе България до най-дивия и страшен капитализъм, какъвто не е имало на тези земи. Такава постъпка не се прощава лесно.

2. След като капитулира в историческата битка, БКП се разоръжи идейно, изостави членове и симпатизанти на произвола на победителите, трансформира се в БСП и лиши членската маса от нравствени и мирогледни стожери. Тя обяви, че хиляди и хиляди българи са се борили и умирали напразно, напразно са се трудили и безсмислено са пропиляли живота си, и напусна бойното поле на историята.◀

Бивши ръководни „комунисти” станаха баш капиталисти, алчни и неподбиращи средства за своя личен интерес. Те първи изпратиха децата си да учат и живеят на Запад, те първи задействаха наследения от социализма властови ресурс за непосредствено обогатяване. Тяхната метаморфоза още продължава и това прави отвратително впечатление. Подобни настроения заедно с привнесени от Запад идеологически предразсъдъци тежат като воденичен камък върху всички опити за обединяване на „левите” сили, изтискват последните жизнени сокове от членове и симпатизанти, деморализират изтерзаните радетели за отстояване на социални и национални интереси.

В „лявото” пространство никой не говори за социализъм, говори се за някаква „социална справедливост” - тъмно, мътно и неясно понятие, което всеки тълкува в собствен интерес.
    Ванчо на ски, требва правиш разлика между БКП от 1919, БРП (к) от 1944, БКП 1948-1990 и БСП след 1990. Държавната партия няма много общо с партизаните отпреди и след нея. Държавната партия е върховна институция. Над четири десетилетия. И имаше други функции, не баш партизански. Жалку, че у нея беше пълно с партизантчета и интригантчета.

Коментар

• Следващия, моля.

Коментар

• Съдбата на комунистическата идея в България и в другите постсоциалистически страни ще бъде тъжна и сложна.Да се говори по този въпрос може дълго и много сериозно. Затова се обръща внимание на две поведенчески причини, които изиграха решаваща роля за обществените настроения.

1.БКП в очите на много членове, симпатизанти и обикновени граждани се оказа исторически лъжец, а БСП –продължител на лъжата. БКП почти 100 години убеждаваше народа , че ще го води към социализъм и комунизъм, положи на олтара към тези цели живота на своите най-честни и светли хора и, в края накраищата, доведе България до най-дивия и страшен капитализъм, какъвто не е имало на тези земи. Такава постъпка не се прощава лесно.

2. След като капитулира в историческата битка, БКП се разоръжи идейно, изостави членове и симпатизанти на произвола на победителите, трансформира се в БСП и лиши членската маса от нравствени и мирогледни стожери. Тя обяви, че хиляди и хиляди българи са се борили и умирали напразно, напразно са се трудили и безсмислено са пропиляли живота си, и напусна бойното поле на историята.◀

Бивши ръководни „комунисти” станаха баш капиталисти, алчни и неподбиращи средства за своя личен интерес. Те първи изпратиха децата си да учат и живеят на Запад, те първи задействаха наследения от социализма властови ресурс за непосредствено обогатяване. Тяхната метаморфоза още продължава и това прави отвратително впечатление. Подобни настроения заедно с привнесени от Запад идеологически предразсъдъци тежат като воденичен камък върху всички опити за обединяване на „левите” сили, изтискват последните жизнени сокове от членове и симпатизанти, деморализират изтерзаните радетели за отстояване на социални и национални интереси.

В „лявото” пространство никой не говори за социализъм, говори се за някаква „социална справедливост” - тъмно, мътно и неясно понятие, което всеки тълкува в собствен интерес.
        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

• На това му се казва да ви по ТРОЛейбуся , нещо срещу Орбан а ?https://www.youtube.com/watch?v=VqlX9tjRKHE
          Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Рупли из... рупли.

БИТКОИНИ , ама няма кой да им ги даде.
            Я тука в подкрепа на унгарците малко лайкове:https://www.youtube.com/watch?v=7NWYc1niosQ
            Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...юани?
              - Въхъ!
              Рупли из... рупли.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Ooo, vate,
                A при мен е два и пидисе,

...юани?
                - Въхъ!

Коментар

• Без коментар. https://www.capital.bg/politika_i_ik...e_v_kulata_do/

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Aбе не знам на какво вдигнаха цените, ама при мен бензинът 1,51, за бг не знам, барби колко е бензина/дизела при теб
                    Ooo, vate,
                    A при мен е два и пидисе,

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Aбе не знам на какво вдигнаха цените, ама при мен бензинът 1,51, за бг не знам, барби колко е бензина/дизела при теб
                      Къде е това при тебе и тва 1,51 какво левове марки долари рубли лири тугрици какво

Коментар

• Доган си купил ТЕЦ Варна.Има ли Прокуратура в тая държава да пита с кви пари?Навремето никой не искаше да учи енергетика насила караха.И в Козлодуй никой не искаше а я гледай сега ба си то енергетик до енергетика....Българския народ явно е ялов и некадърен щом търпи тия извращения или е богат щом търпи да му вдигат гражданската отговорност тока водата газта парното здравното осигуряване...

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                          Бе да питам днеска гербаджийския боклук на какво дигна цените?

Коментар

• Бе да питам днеска гербаджийския боклук на какво дигна цените?

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                              Ние сме защитавали Унгария и Европа, категоричен бе премиерът Орбан отвърна на удара, обвини ЕС в „злоупотреба с власт“

„Стоя тук пред вас и защитавам своята държава, защото за унгарците свободата, демокрацията, независимостта и Европа са въпрос на чест. А това, което правите, е плесница по лицето на Съюза“, заяви премиерът
                              “Вие не сте Унгария, г-н Орбан, Вие сте правителството и управляващата партия.
                              И Вие нямате място в ЕС. Унгария заслужава повече от Вас.”

Ето така стоят нещата с Орбан и неговите приятели. Европа има достатъчно сили да се противопостави на Орбановци в Унгария и извън нея.
                              Нека припомня , че евродепутатите на ГЕРБ по команда подкрепиха Орбан, който загуби гласуването в ЕП, включително с гласовете на десницата. Политическата картина се изясни и се видя ясно от коя страна на бариерата е всяка страна и всяка партия .
                              ГЕРБ ОТКАРА БЪЛГАРИЯ В ГРЕШНОТО И ГУБЕЩОТО ПОЛЕ.

BTW зетят на Орбан ( което ще рече самият той) е спечелил една трета от обществените поръчки в Унгария на стойност десетки милиарди .
                              Това е скритото лице на популизма.

Коментар

Tакива са традициите на демокрацията- изнасилили баба гинка от село............./еди кое си/ живуща на номер и улица............... Изнасилвача е Х-У. Къде живее, как се казва, на колко години е извършителят на престъплението не се казва на хората

Какво да правиш- това е демокрацията- изпрати на кристи поста ми в фриско даа не се тревожи много...
                                И се неизвестен извършител
                                Last edited by RUBLA; 13.09.2018, 13:39.

Коментар

Working...
                                X