IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

    И защо си криеш изтоникът-червеният парцал Раб. Дело ,или се срамуваш


    https://duma.bg/kakvo-se-sluchva-vav...archiveId=2860
    Нямаш проблем, ето ти го от друг източник , ама пише същото:

    От края на 1944 до средата на 1945 г. започва многообразната прочиствателна операция на френския народ, пострадал от хитлеро-фашизма и неговите френски слуги-сътрудници – lescollaborateurs.

    Французойките, които са обвинени в сътрудничество с нацистите, са публично поругани и развеждани по улиците на Париж – боси, със синини по лицата и гладко остригани. Така е през лятото на 1944 г.

    В рамките на освобождаването на Франция от немската окупация между 1944 и 1947 г. са проведени многобройни акции по прочистване на държавния апарат и на обществения живот от лица, обвинени в колаборация с фашистите. Сред обвиненията срещу тях става въпрос за действия на предателство чрез издаване на дейци от съпротивата или предаване на немските окупационни власти на избягали.

    Отначало е имало диви, неконтролирани акции, т.н. йpurationsauvage. Освен малтретирания и публични унижения се е стигнало според различни оценки от 7 500 до около 10 000 убийства. Тези действия по-късно не са преследвани като престъпление (например не като акт съгласно правосъдието на линча).

    Жени, които са се подлагали на немски военослужещи, е трябвало да претърпят публичното малтретиране.

    На по-късен етап е създадена „Комисия за прочистване“ purationlйgale), която въвежда форми на прочистване в съответствие с правото. В рамките на нейната дейност са въведени следните групи:

    · престъпни действия (санкции до смъртно наказание),

    · загуба на граждански права за определено време,

    · държавно изземане на военновременни печалби от лица.

    „Съдилищата на справедливостта“ са създадени във Франция с Указ на временното правителство от 26 юни 1944 г. с цел да извършвaт прочистване от колаборационисти (сътрудници) от Втората световна война. Това е наказателен съд, който функционира по метода „съобразен с момента съд“, т.е. без каквато и да било обжалване.



    Съдът притежава една специална камара – „Гражданската камара“, създадена с Указ от 26 август 1944 г., за да се проверят сътрудниците, чиито действия не са наказуеми от закона. Тя поставя осъдените в условията на национално недоволство и ги наказва за национална деградация.

    В цяла Франция в рамките на процесите са получили присъди 120 000 души, в това число 1 500 екзекуции, които често са се извършвали без спазване на държавно-правов ред.

    Със създаването на Временното правителство начело с генерал Де Гол редът в прочистването се подобрява, като се намалява произволът.

    На 21 октомври 1945 г. са проведени първите избори за Национално събрание (парламент) след войната.

    Съдебното преследване обхваща над 300 000 души, за които са произнесени 127 000 присъди и 97 000 осъдителни присъди – от 5 години лишаване от граждански права до смъртна присъда (6763 души) .

    Отначало съдилищата са установени в градовете, които имат апелативен съд, а след това във всеки департамент. В началото има 90 съдилища, през януари 1946 са 30, а през януари 1947 – само 25. Съдът в Париж е последният. Тези съдилища прекратяват съществуването си в съответствие със закон от 29 юли 1949 г. След 1951 г. делата с престъпленията, свързани с колаборационизъм по време на фашисткия режим се поемат от военните съдилища.

    В стремежа си да намали по-бързо пропастта между французите, правителството на Френската република провежда 3 амнистии за „прочистваните“ – през 1947, 1951 и 1953 година.

    Числа от окончателния отчет на 31.01.1951 г.:

    311 263 досиета за разглеждане от съдилищата;

    183 512 приключени;

    57,954 дела внесени за съдебно разглеждане, позволяващи на съдилищата да се произнесат по случаите с 55,331 души;

    6,724 оправдателни присъди;

    6,763 смъртни присъди;

    2,853 произнесени в присъствие на обвиняемия, от които 767 са изпълнени (останалите 2 086 смъртни присъди са отменени), 3 910 отхвърлени;

    13,339 присъди за принудителен труд, от които 2 702 – доживотни;

    2,044 присъди с наказание лишаване от свобода (1,956 в присъствието на обвиняемия, 88 укриващи се лица),

    22,883 присъди на затвор,

    3,578 присъди за лишаване от граждански права, като основна присъда;
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

      Татарите са били съюзници на Хитлер , в неговите части е имало 20 000 татари доброволци който са се биели против Руснаците. Абсолютно справедливо е да бъдат наказани впоследствие.

      За справка виж кво се е случило на колаболационистите във Франция.


      При Освобождението на Франция от нацизма ....
      И защо си криеш изтоникът-червеният парцал Раб. Дело ,или се срамуваш


      https://duma.bg/kakvo-se-sluchva-vav...archiveId=2860

      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Как сте тюфлеци -Барбо и Имхо....Пак сте изсрали гледам едни миризливи лайна...Еле пък Барбо-доносника...

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Не беше нужно да ни преразказваш
          В результате войны, оккупации и депортации население Крыма уменьшилось втрое. В октябре 1944 года в Крыму насчитывалось 379 000 жителей против 1 126 426 в 1939 году. Некоторые районы (горы и Южный берег Крыма, населённые до того в основном крымскими татарами) остались практически без населения."
          Разбира се, няма нужда ТИ да отговаряш на моите реторични въпроси Нямам време за губене
          Татарите са били съюзници на Хитлер , в неговите части е имало 20 000 татари доброволци който са се биели против Руснаците. Абсолютно справедливо е да бъдат наказани впоследствие.

          За справка виж кво се е случило на колаболационистите във Франция.


          При Освобождението на Франция от нацизма желанието за отмъщение и уреждане на сметките се смесват, като участници в Съпротивата и населението подгонват колаборационистите или смятаните за такива. Извънсъдебното прочистване е причина за смъртта на около 9000 души, една трета от което е дело на участниците в Съпротивата. Появяват се и "използвачи" на чистката, които съчиняват обвинения с цел да си присвоят блага или да си отмъщават за нещо. Впоследствие идва съдебното прочистване. Упражнява се от извънредни съдилища. Законовото прочистване обхваща 300 000 досиета, 127 000 от тях стават предмет на процеси и следват 97 000 осъдителни присъди във варианти от "национална деградация" до смърт.
          Последните анкети, извършени от френския Комитет за история на Втората световна война и неговия приемник Института за история на съвремието, сочат цифрата 8775 екзекуции по време на извънсъдебната чистка. Към тях трябва да се добавят осъдените на смърт от Висшия съд и обикновените съдилища (791 или 767 присъди, според различните статистики) плюс 769 осъдени на смърт от военните съдилища. Ликвидираните са около 11 000.

          Извънсъдебно прочистване

          Във всички новоосвободени области на Франция е извършвано извънсъдебно прочистване, а още преди това, по време на окупацията, са били екзекутирани колаборационисти. Още в началото чистките са тема на печата, като най-напред данните почиват на свидетелствата на потърпевшите, както и на участници в чистките. Има черни легенди, плод вероятно на антикомунизма на един американски журналист, който сочи цифрата 50 000 жертви на "червените" само в Югоизточна Франция. През ноември 1944 г. вътрешният министър Адриен Тиксие сочи цифрата 100 000 души, обект на прочистването. Анкета през 1952 г. сочи 8867 ликвидирани като колаборационисти и други 1955, мотивите за чиято екзекуция не са ясни. Т.е. общо 10 822 екзекуции.

          Остригани за "хоризонтален колаборационизъм"

          Жените, остригвани след освобождението, се обвиняват за "хоризонтален колаборационизъм" (т.е. за сексуални отношения с окупатора). Те са развеждани по улиците на градовете и по пътищата. Трудно е да се направи точна сметка, но според някои изследователи става дума за около 20 000 остригани. Редом с действителните колаборационистки има и други: влюбени жени, които са отказали да се разделят със съпрузи германци при евакуацията на цивилни лица от някои германски бази на подводници, проститутки, които просто са упражнявали занаята си, и бедни жени, които, за да преживеят, са служели при окупатора, най-често като перачки или чистачки.

          Административно интерниране

          Разпореждане от 4 октомври 1944 г. разрешава на префектите да интернират лица, смятани за опасни. Разпореждането се прилага в продължение на 11 месеца - от дебаркирането в Нормандия до края на войната. Трудно е да се посочат точни цифри. Националните архиви съдържат данни от Вътрешното министерство, сочещи цифрата 49 000 интернирани към декември 1944 г. Местата за интерниране са лагери, но също училища, казарми, замъци, както и затворът Френ.

          Върховният съд

          Върховният съд съществува от времето на Третата република, съгласно закон от 1875 г., но от 1940 г. правителството на Петен го превръща в орган, натоварен да съди държавните ръководители в случаи на нарушения и престъпления. Функционирането на Върховния съд е възстановено на 18 ноември 1944 г. Със седалище в Париж той е натоварен да съди за колаборационизъм с фашистите държавния глава Филип Петен, членовете на правителството (министри и държавни секретари), както и други висши чиновници и евентуални техни сътрудници. Представени са два списъка на подсъдими. Първият списък включва 50 сенатори или депутати, чийто мандат е започнал на 1 септември 1939 г. Други 50 подсъдими са посочени от орган на участниците в Съпротивата.
          На 23 юли 1945 г. започва процесът срещу маршал Петен. На 15 август 1945 г. Върховният съд осъжда Филип Петен на смърт. Поради напредналата възраст на осъдения, както и заради неговите заслуги по време на Първата световна война, присъдата на Филип Петен е заменена с доживотен затвор.
          Двукратният премиер Пиер Лавал (юли-декември 1940 г. и април 1942-август 1944 г.) успява да избяга в Испания. Франко обаче го отпраща в Инсбрук (Австрия) в американската окупационна зона. Лавал е арестуван и предаден на френските власти. Процесът му започва в началото на октомври 1945 г. Бившият министър-председател е осъден на смърт за предателство на 9 октомври 1945 г. и екзекутиран една седмица по-късно на 15 октомври. Общо са произнесени 8 смъртни присъди, три от които са изпълнени - Пиер Лавал, Жозеф Дарнан, Фернан дьо Бринон. Други 5 са променени на доживотен затвор, вкл. Филип Петен. Още 8 са осъдени на принудителен труд, 14 на различни срокове затвор, както и 15 присъди на национално опозоряване. Върховният съд се свиква отново между 1954 и 1960 г, когато някои от 42-ата осъдени задочно се предават и получават различни наказания, като Шарл Ноге, главен комисар в Мароко, е осъден на 20 години принудителен труд.
          Според окончателната официална равносметка от 31 януари 1951 г. общият брой на досиетата, разглеждани от различните съдилища, е 311 263. 183 512 са останали без последствия. Произнесени са 55 331 присъди, както следва:
          - 6724 оправдателни присъди.
          - 6773 смъртни присъди, от които 2853 произнесени в присъствието на подсъдимия. От тях са изпълнени 767; 2086 от останалите са променени в по-лека мярка, а 3910 са задочни.
          - 13 339 осъдени на принудителен труд, 2702 от които доживотно.
          - 24 927 на различни срокове затвор.
          - 3578 на национална деградация, чието последствие е забрана да упражняват различни "икономически и професионални дейности, даващи политическо влияние на титуляра".
          Last edited by markov; 28.11.2018, 20:30.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

          Коментар


          • Ами барби точно за това го активират него.
            Работата е там, че драсканиците му са предназначени за хора които неминуемо ще проверят, и разбира се ще го хванат че лъже. Значи безсмислено упражнение.
            Тези драсканици не са предназначени за т.нар. "русофили".
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
              Исках само да споделя с теб мнението си, че някои от участващите в тази тема - тези на страната на власт имащите в момента - не слушат, а само постват каквото им е зададено.
              ​​​​​​Не се старай да спориш с грамофон, това исках да кажа.
              Имаш ли нещо по-конкретно като цифри и факти да отговориш на "грамофона" ? ?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                Моля запознатите с тази история да вдигнат ръка.
                Следва обсъждане, после разговор за българите, византийците, хазарите, татарите, османците, руснаците,
                Не беше нужно да ни преразказваш
                удобният на Кремъл вариант на фрагмент от историята на Крим
                Ние питахме как стана така, че сега можеш да твърдиш
                "три-четвърти от населението са етнически руснаци"

                Защо ТИ не спомена тези факти:
                В конце XIX века, по сведениям ЭСБЕ, жителей в Крыму было 397 239 человек. За исключением горной области, Крым был заселён слабо. Насчитывалось 11 городов, 1098 селений, 1400 хуторов и сел. В городах 148 897 жителей — около 37 % всего населения.
                Этнографический состав населения был разнообразен: татары, украинцы, русские, армяне, греки, караимы, крымчаки, немцы, болгары, чехи, эстонцы, евреи, цыгане. Татары составляли преобладающую часть населения (до 89 %) в горной области и около половины в степной. Степные татары — прямые потомки монголов, а горные, судя по их типу — потомки первоначальных жителей южного побережья (греков, итальянцев и др.), принявшие ислам и татарский язык."

                и тези факти:
                "в мае-июне 1944 года с территории полуострова были выселены крымские татары(183 тыс. человек), армяне, греки и болгары.
                Указ Президиума Верховного Совета СССР № 493 от 5 сентября 1967 года «О гражданах татарской национальности, проживавших в Крыму» признавал, что «после освобождения в 1944 году Крыма от фашистской оккупации факты активного сотрудничества с немецкими захватчиками определённой части проживающих в Крыму татар были необоснованно отнесены ко всему татарскому населению Крыма».

                В результате войны, оккупации и депортации население Крыма уменьшилось втрое. В октябре 1944 года в Крыму насчитывалось 379 000 жителей против 1 126 426 в 1939 году. Некоторые районы (горы и Южный берег Крыма, населённые до того в основном крымскими татарами) остались практически без населения."
                Разбира се, няма нужда ТИ да отговаряш на моите реторични въпроси
                Нямам време за губене в клуб на ОФ / БКП / БСП
                Last edited by barbaron; 28.11.2018, 20:16.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                  Жив и здрав да си, не съм прочел, но никога не съм имал проблем с чуждо мнение, което е различно от моето.
                  Виж, по отношение на начина, по който се съобщава мнението и се обръщаш към опонента, имам множество изисквания!

                  И аз съм грешен! И много добре си знам, че някой ден ще отговарям пред Него за греховете си!
                  Никога лоша дума не казвам пръв!
                  Ама и не извръщам буза за втори удар, както ни препоръчва Той.
                  Исках само да споделя с теб мнението си, че някои от участващите в тази тема - тези на страната на власт имащите в момента - не слушат, а само постват каквото им е зададено.
                  ​​​​​​Не се старай да спориш с грамофон, това исках да кажа.

                  Ако това съобщение не бъде изтрито, в следващото мисля да споделя мета-мисли по тази тема с теб.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mibova Разгледай мнение
                    Пишете по темата и изразявайте личното си мнение, пълненето на форума с копиран текст води до блокиране на дискусията.
                    Мибова, отново ме обиждате!
                    Това вече става нетърпимо!

                    Предлагам мои авторови текстове, а когато и доколкото става дума за копия, посочвам източници.
                    Обстоятелството, че вие не познавате хора, които са в състояние да напишат страници авторски текст, по никакъв начин не значи, че такива хора все пак не съществуват.

                    Онзи ден ви предложих главата си.
                    Отрежете я!
                    Няма да мога да се защитя.
                    Обаче категорично отказвам да общувам на лични съобщения, да търпя безобразия и обиди, да се самоцензурирам.
                    Няма да стане!

                    Или-или!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                      Начев,
                      предложих ти виждането си да не се пънеш много-много да доказваш някому тука в темата нещо, с обосновка - но девойките му изтриха.
                      Жив и здрав да си, не съм прочел, но никога не съм имал проблем с чуждо мнение, което е различно от моето.
                      Виж, по отношение на начина, по който се съобщава мнението и се обръщаш към опонента, имам множество изисквания!

                      И аз съм грешен! И много добре си знам, че някой ден ще отговарям пред Него за греховете си!
                      Никога лоша дума не казвам пръв!
                      Ама и не извръщам буза за втори удар, както ни препоръчва Той.

                      Коментар


                      • Пишете по темата и изразявайте личното си мнение, пълненето на форума с копиран текст води до блокиране на дискусията.
                        http://ibg.bg/id-157/
                        http://www.investor.bg/users/terms/

                        Коментар


                        • Начев,
                          предложих ти виждането си да не се пънеш много-много да доказваш някому тука в темата нещо, с обосновка - но девойките ме изтриха.

                          Коментар


                          • Продължение ...

                            Месец по-късно февруари 1991 г. Върховният съвет на УССР утвърждава законодателно Референдума. Очевидно е, че народът на Крим не е част от украинската нация и не иска да е част от Украйна.

                            Въпреки ясното и категорично решение, въпреки законодателното закрепване в Киев протакат и шикалкавят. И така ... чак до август 1991, когато ВС на УССР, базирайки се на правото за на самоопределението, провъзгласява независимостта на Украйна. В суматохата разсеяно и едностранно определя Кримската АССР като територия на Украйна.
                            В грубо нарушение на закона, който изисква да се проведе отделен референдум в Крим по въпроса за принадлежността на КССР към Украйна.
                            Защо постъпва така Украйна?! Реторика!
                            Тъжната истина е следната, набийте си го в главите:
                            В Киев са планирали и работят за анексиране на Крим!

                            Социалните инженери се включват. Някому светва под капата, че е напълно незаконно да се обявява независима Украйна с Крим в състава и и това ще има последици. Правят нов Втори Референдум в края на годината 1991, без в него въобще да присъства въпрос за статута на Крим, а се пита за подкрепа независимостта на Украйна. Има масов бойкот, съпротива, напрежение, съпроводени с изборни машинации. Народът уж казал „ДА“.
                            Има ли някой съмнение, че в онези времена е било възможно да се постигне желан политически резултат.

                            Практически от 1992 г. Крим е с постоянни протести заради нежеланието на Киев да признае и прокара решенията на Първия Референдум. Натискът расте.

                            Май 1993 ВС на Крим приема Акт за провъзгласяване на държавната самостоятелност на Република Крим. Съветът утвърждава собствена Конституция и приема постановление за провеждането на нов Референдум.

                            Киев няма никакво намерение да изпуска Крим. Бори се с всички средства. Отлага поредния референдум многократно чак до 1994 и чрез разни схеми го превръща на безобидно допитване до общественото мнение. Под тежък натиск Конституцията се променя и редактира многократно.

                            През 1994 г. Крим си избира с много мъка и свой президент, но практически последствия няма. Година по-късно с юридически хватки и машинации длъжността на президента се премахва, а Конституцията се отменя.

                            Неравната битка е на всички фронтове, но е тежка и безрезултатна. В края на 1998 Киев решава, че се учредява Кримска област в състава на Украйна.

                            Необходимо ли е да се добавя, че всичко това е съпроводено с натиск и насилие.

                            Ясната и категорична воля на народа на Крим е подменена и Крим е анексиран от Украйна.

                            Моля запознатите с тази история да вдигнат ръка.
                            Следва обсъждане, после разговор за българите, византийците, хазарите, татарите, османците, руснаците,
                            И после пак отначало!
                            Междувременно, не забравяйте да мразите, ама яко!









                            Коментар


                            • Както правилно отбеляза моят приятел Барбарон, някои колеги неправилно си мислят, че в Крим не е имало татари, а да не говорим, че игнорират българите, византийците, пък и други народи.

                              Продължавам по темата за Украйна:


                              Малко историческа справка. По-старите исторически събития - чак до Велика България добре сте ги представили, но е добре да се припомнят и по-актуални такива.

                              Забравата е спасителна, удобна една такава!
                              По-надолу ще последват изненади, но пък може и да бъда опроверган. Заради истината, нали все в нея се кълнем!

                              Защото има едни позабравени обстоятелства, ма много тънки такива. Преди руското "анексиране" на Крим е имало и друго такова "анексиране", но украинско. Не се изненадвайте ако не сте чували за такова.

                              Без да се пита народа, през 1990 Радата (всъщност тогава още има ВС на УССР) на Украйна с една гола декларация решава, че по волята на народа УССР ще става нова независима държава - Украйна. Правото на народите за самоопределение е едно неотменимо и свещено право, но може ли то да се отнася в онзи момент към Крим. Там положението е особено, много по-различно дори от Днепропетровск и Луганск.
                              И това особено положение не е останало незабелязано от народа на Крим, хората се реагирали, борили са се за промяна. За това ние тук нищо не знаем, а някои и нищо не желаят да знаят.

                              В резултат на настояване и борба в началото но 1991 г. .... внимание !!! се провежда референдум в Крим (обърнете внимание: бидейки формално-юридически част от Украйна - УССР) за възстановяването на Кримската автономия. Какво значи Кримска автономия?? От 1921 до 1945 Крим е АВТОНОМНА ССР и като такава е директен участник в съюзния договор на РСФСР. По някое време се е случила онази простотия , при която хохълът Хрушчов придава административно КССР към Украйна, което всъщнос е без правни последици.
                              И при този Първи Референдум 95 % казват "ДА". Крим е КССР в състава на РСФСР, автономна такава.

                              Следва ...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                                Нямам нищо против да насочваш политическия разговор в посока на доносниците на ДС.
                                Аз от човешка деликатност не исках да съм източник на инициативата.
                                Чисто човешки имаш моето разбиране и съчувствие. Очевидно много са те мачкали и натискали, че да подпишеш и да станеш агент. Някога ги можеха тези неща. Имаш ли още кошмари. Не го пожелавам никому!
                                Както и очаквах, nachev се опитва да прилага изпитаните методи на ДС / КГБ
                                Негодника- доносник вика: "Дръжте негодника"

                                Коментар

                                Working...
                                X