IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Словакия купи НОВИ F16. Избира ги пред Грипен.
    У нак #хибрикчии като Румен Радев и потомственият доносник на ДС/КГБ Красимир Каракачанов, направиха така щото все още да караме с летящите москвичи МиГ и Су.

    Радев освен това настоява за Грипен, които са по-нисък клас от F-16 - по-малък самолет, с по-малък радиус на действие, с далеч по-малки възможности като щурмовик. Въобще МиГ и Грипен са идеални за еднин евентуален морски десант на МоSSковия на българска територия.

    Обърнете внимание, освен това, как Пропагандата по "медиите" у нас говореше само за стари F-16, при положение, че можем да купим нови, както направи Словакия.

    F-16 е най-разпространеният изтребител в света, което означава, че има най-много опит на него, най-много резервни части, много страни от които могат да се доставят, много страни, в които има специалисти. Това е изтребителят, който е видял най-много войни и сражения, изпитана машина, с уникални бойни характеристики и смразяваща врага статистика.

    Грипен никога не е видял бойна мисия, това е един малък самолет, правен за специфичните условия на Швеция, прехващач - само за въздух-въздух, със съвсем ограничени възможности за въздух-земя.

    Коментар


    • Dora Apostolova

      December 12 at 9:33 AM ·

      Народееее, виж Алеята на корупцията в България

      26 милиона лева платила кметицата на София Фъндъкова на руска фирма на руския олигарх държащ Лукойл - Валентин Златев да извърши ремонта на ул. Граф Игнатиев в София. Резултатът е печален и се вижда от снимката. Възниква въпроса - как кмета на София раздава народна пара и какъв е критерият за печелене на обществените поръчки у нас? И защо и как е дадена обществената поръчка на фирма на Валентин Златев чийто Лукойл не е плащал цент данъци на държавата ни последните 7 години? А Лукойл се явява най големия данъковносител в българката държавна хазна.
      Изборът на изпълнител се върши на тъмно и по стария шуробаджанашки навик на комунистите.

      У нас продължават да липсват главните институции на правовата държава - съдебна система, полиция, финансов и държавен контрол, което ни прави държава с разграден двор.
      Липсва и реалната (прозрачна, открита, пряка) демокрация на развита и демократична Европа, където харченето на народна пара от политиците, както и всеки техен управленчески акт се изважда открито пред обществото.
      Във всяка правова държава на Европа това ще се отчете за мащабна корупция и кмета на часа ще бъде свален и изпратен на гилотината й.

      Току що във Финландия завърши съдебен процес за корупция на кмет изхарчил неправомерно 2000 евро и беше свален , осъден на 200 000 евро глоба без правото повече да работи в държавната и местна администрация.
      Това е най-ниската присъда във Финландия за държавен служител.
      Във Финландия всички, които получават заплата от държавния бюджет са обявени за държавни служители, като скалата започва от президента, надолу - депутати, правителство, магистрати, медицински персонал в държавната здравна сфера, учители, митничари, полиция, кметове и цялата местна администрация... до чистачката.

      30 години елитът на България образувал обща мафиотска шайка краде ежегодно половината обществен продукт за джобовете използвайки властта си - я чрез приватизация на държавна собственост, я обществена поръчка, я еврофондове, или направо бърка в държавната хазна и държи българите с най ниските заплати и пенсии в света, без икономика и работни места, изгонила е навън от родината над 4 милиона трудоспособни българи да търсят работа и нормален живот в чужди държави.

      И българите си мислят , че живеят в демокрация? Какво е тази демокрация без правова държава?
      От 70 години в Европа правовата държава е станала единствения фактор за развитие и прогрес. Там където има правова държава корупцията с държавните пари е сведена до минимум, управлява неподкупен и некорумпиран политически елит, който под желязната секира на правовата държава дава отчет на гражданите за всеки цент изхарчена държавна пара. За това там където има и работи правовата държава, обществата са богати и проспериращи.
      Никой от нашият преходен елит не е правил опити да изгради правова държава, защото добре знае, че тя първа ще подгони тях - крадците и мародерите на нацията.

      Предлагам алеята на ул. Граф Игнатиев в Софи да назовем- "Алея на корупцията в България" генерирана от най висшите етажи на властта и да издигнем в нея паметници на всички наши управляващи през прехода, защото каквото го върши сега ГЕРБ, са то вършили всички преди него управляващи през нескончаемия ни бандитски преход?!

      Питам се - До кога ще бъдем без правова държава и ще подаряваме доброволно властта в ръцете на корумпирани политици, с която те "законно" да ни ограбват и държат най бедните в Европа , а държавата ни завряна в нейния клозет?

      Коментар


      • Tatiana Christy

        Разбрахме, че заради някакви възмутени лели във Варна, които явно си нямат други проблеми в живота, освен да ги вълнува билборд с гей двойка, билбордът все пак биде свален под натиска на недоволните мамаши, които си мислят, че децата им ще станат гей от гледане на снимка на билборд. Това, че тези мамаши имат мозък на примитивни фотосинтезиращи огранизми, е ясно и тях няма какво да ги дискутирам. Това, което искам да дискутирам, обаче, е посланието в този билборд и смисловото му и графично изразяване. Ами супер некадърно е!

        Когато Европейската комисия ти дава пари да пропагандираш правата на на ЛГБТИ хора в България, не e лошо така малко да се вложи мисъл в правенето на подобни плакати. Този спецално, от гледна точка на пиар и маркетинг е пълен провал, защото предлага объркани и вулгарни послания. Супер инфантилното „Няма страшно това е просто любов” все едно го писал някой напушен осмокласник....Само си представете подобен билборд с подобен текст в някой нормален западен град! Другото, още по-тъпо ---е заигравката с надписа на Народното събрание и прегръдката на мъжете. Ако някой е искал да направи сатирична антиреклама на въпросното послание, е успял напълно. Но се съмнявам това да е била целта. Някой гербаджия от община Варна, дето е взел обществената поръчка, се е напънал по герберски, и продуцирал дежурния резултат -- гротеска!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          БКП- БСП- ГЕРБ- ЛЪЖИ, КРАДЕНЕ И КОРУПЦИЯ..
          Спокойно бе кире, много злоба и пяна по устата! Това тук е като лозунг от намси кой конгрес на БКП-то, от където ти мавъра и гнома произлизате!
          Споко!
          Socialism -- You Make It, They Take It.

          Коментар


          • ЕП осъди агресията на Русия, гласува за спиране на газопровода "Северен поток-2"

            Европейският парламент призова днес да бъде прекратен строежът на разширението на газопровода "Северен поток". Резолюцията бе утвърдена с 433 гласа "за", 105 "против" и 30 въздържали се. Причина за призива е ключовата роля на Украйна в европейската енергийна мрежа, се посочва в съобщение на ЕП. Според евродепутатите доизграждането на газопровода, който заобикаля Украйна, "е политически проект, който представлява заплаха за европейската енергийна сигурност".
            В същата резолюция е отправен призив към Русия да осигури свобода на корабоплаването в Керченския проток и в Азовско море. ЕП решително осъжда агресията на Русия срещу Украйна на 25 ноември в протока и настоява за незабавното и безусловно освобождаване на всички украински моряци и кораби. Евродепутатите изразяват силна загриженост от напрежението, което може да представлява "скрит опит за анексиране на суверенните права на Украйна в Азовско море".

            • Което значи,че и турският паток няма да бъде пуснат в ЕС,защото и той заобикаля Украйна.
            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

            Коментар


            • Borissov takes pride in crushing Bulgaria’s passport-for-bribes scam

              https://www.euractiv.com/section/jus..._phG0V8IO23z_Q

              Прясно от Брюксел. Гузен Борисов негонен бяга

              Коментар


              • https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D...4E5IBM5iHOPAck Как България тихо се феодализира

                Третото българско правителство на Бойко Борисов започва да прилича на Второто българско царство по времето на Иван Шишман, коментира Даниел Смилов и твърди, че в България е в ход тиха феодализация.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  ДА И ДПС, НО ТАМ СА ДОСТА ПО- МАЛКО ЧЛЕНОВЕТЕ НА БКП..
                  Шишко е номер 1.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    БКП- БСП- ГЕРБ- ЛЪЖИ, КРАДЕНЕ И КОРУПЦИЯ..
                    Кире,ако позволиш,само да те допълня :
                    Малииииии,мислех допълнението да е от един ред....Въх,над 100 партии..., направо ти давам линк на Уикипедията да си ги изчетеш сам...

                    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...80%D0%B8%D1%8F

                    Коментар


                    • ДА И ДПС, НО ТАМ СА ДОСТА ПО- МАЛКО ЧЛЕНОВЕТЕ НА БКП..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        БКП- БСП- ГЕРБ- ЛЪЖИ, КРАДЕНЕ И КОРУПЦИЯ..
                        Забрави ДПС.

                        Коментар


                        • БКП- БСП- ГЕРБ- ЛЪЖИ, КРАДЕНЕ И КОРУПЦИЯ..

                          Коментар


                          • Путин отговори на най-важния въпрос задаван му от привърженици и врагове в последните години : каква държава строи той, какъв е идеалът на тази държава и какъв ще бъде нейният обществено – икономически и обществено-политически строй. В тази сфера, почти незабелязано Путин се стреми към равнището на "Държавата" на Платон и Аристотел за оригиналност! Но обявената от русия структура на евразийският съюз е непригодна за цивилизационно надмощие, която неминуемо ще се възроди. Евразийският съюз се базира на интереси, а западната цивилизация изключително на ценности. Когато една цивилизация се утвърждава, нейните ценности стават база на правото и реда. . Съвременото руско общество не е готово за преход към цивилизация поради ниската степен на цивилизованост или най-вече за липсата на така нареченото гражданско общество.

                            Самата дума за държава в русия е государство/господарство/ ,а не някаква си тяхна реСпублика!!

                            Респу́блика (лат. res publica — «общественное дело») — форма государственного правления, при которой все органы государственной власти либо избираются на определённый срок, либо формируются общенациональными представительными учреждениями (например, парламентом), а граждане обладают личными и политическими правами. Важнейшей чертой республики как формы правления является выборность главы государства, в большинстве случаев исключающей наследственный или иной, невыборный способ передачи власти.

                            Дали фасадната "реСпублика/и в ссср" съответствуваха на определението,та техните секретари в империята ги измъкваха с краката напред,когато се сменяха във властта!!


                            Схемата на путин много прилича на Платоновата " държава” : властта - на олигарсите, отбраната - на стражите, „работата” – на останалите.

                            Путин казва : Аз готвя Русия за заемането на достойно място в бъдещият глобален планетарен свят и чрез военната компонента й предоставям място сред доминиращите корпорации с възможности за управление на планетата.

                            Това е парафраза от ранните години на новата Руска държава,след разрухата на СССР която се надяваше, че като е свалила и изтрила от историята си съветския социализъм, западните капиталистически държави ще я приемат братски като съуправител на глобалния капитализъм

                            .Тогава кремълският диктатор ,наследник и почитател на недоученит поп и обирач на банки сталин ще се опита да установи нов световен ред чрез така лелеяната от идолът му световна пролетарска революция,последният бой,"окончателната" победа на идиотизмът марксизъм-комунизъм! Това означава нова световна война!

                            Въпрос-загадка- защо по времето на сталин не се празнува победата над Германия-9 май си е бил обикновен работен ден?
                            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                            Коментар


                            • Съдбата на комунистическата идея в България и в другите постсоциалистически страни ще бъде тъжна и сложна.Да се говори по този въпрос може дълго и много сериозно. Затова се обръща внимание на две поведенчески причини, които изиграха решаваща роля за обществените настроения.

                              1.БКП в очите на много членове, симпатизанти и обикновени граждани се оказа исторически лъжец, а БСП –продължител на лъжата. БКП почти 100 години убеждаваше народа , че ще го води към социализъм и комунизъм, положи на олтара към тези цели живота на своите най-честни и светли хора и, в края накраищата, доведе България до най-дивия и страшен капитализъм, какъвто не е имало на тези земи. Такава постъпка не се прощава лесно.

                              2. След като капитулира в историческата битка, БКП се разоръжи идейно, изостави членове и симпатизанти на произвола на победителите, трансформира се в БСП и лиши членската маса от нравствени и мирогледни стожери. Тя обяви, че хиляди и хиляди българи са се борили и умирали напразно, напразно са се трудили и безсмислено са пропиляли живота си, и напусна бойното поле на историята.◀

                              Бивши ръководни „комунисти” станаха баш капиталисти, алчни и неподбиращи средства за своя личен интерес. Те първи изпратиха децата си да учат и живеят на Запад, те първи задействаха наследения от социализма властови ресурс за непосредствено обогатяване. Тяхната метаморфоза още продължава и това прави отвратително впечатление. Подобни настроения заедно с привнесени от Запад идеологически предразсъдъци тежат като воденичен камък върху всички опити за обединяване на „левите” сили, изтискват последните жизнени сокове от членове и симпатизанти, деморализират изтерзаните радетели за отстояване на социални и национални интереси.


                              В „лявото” пространство никой не говори за социализъм, говори се за някаква „социална справедливост” - тъмно, мътно и неясно понятие, което всеки тълкува в собствен интерес.

                              На този фон „червените капиталисти” са прави да ни презират, защото не обръщаме внимание на такива подробности, дори не се интересуваме от тях, а се хвърляме в обятията на първата срещната политическа „проститутка”, която ни примамва с високо вдигната пола и разголена гръд. Този, който един път е предал, ще предаде и продаде още стотици пъти.



                              ....през лятото на 1949 г. Москва започва да се готви за празничния юбилей на обожавания вожд. В очакване на гости от чужбина започнали да чистят и да лъскат столицата. И изведнъж тези фронтоваци – с патерици, колички, пълзящи, всякакви там „костенурки” – дотам „обнаглели”, че пред самия Кремъл устроили демонстрация. Това никак не се понравило на Вожда на народите. И той се произнесъл: „Да се изчисти Москва от боклука!”.

                              Властниците това и чакали. Започнала масова хайка за досадните инвалиди, „развалящи вида на столицата”. Преследвайки ги, сякаш на лов за бездомни кучета, правоохранителните органи, комендантската служба, партийните и безпартийни активисти в рамките на няколко дни ги изловили по улиците, по пазарите, гарите и дори гробищата. Откарали ги извън Москва преди юбилея на „скъпия и любим Сталин”, тях, изхвърлените на бунището на историята сакати защитници на същата тази празнична Москва....


                              Как Сталин изхвърли милиони инвалиди от войната „на боклука“

                              https://breaking.bg/analizi/%D0%BA%D...8%D0%B4%D0%B8/
                              Last edited by vanevski; 13.12.2018, 23:15.
                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение

                                Аз пък обичам стари книги, много помагат да разбираме какво се случва... Живеем във времена, в които нямаме право да знаем истината

                                Като каза стари филми, ме подсети за един филм дето почнах да гледам преди около месец и ще го догледам скоро

                                The house of Rothschild 1934. Full Movie
                                https://www.youtube.com/watch?v=MqCTvW5URfY
                                Петък вечер ще го изгледам. А за книгите, сдобих се с The arms of Krupp, за едноименната немска фамилия. Похвалиха ми я, не съм я прочел още но нямам търпение.

                                Коментар

                                Working...
                                X